Διπλωματικό σώμα (μέρος 8ο)

«Καλός ο φίλος του Πέτρου;» ρώτησε η Αλίκη την αδερφή της την ώρα που βάφονταν. Προσπαθούσε να ξεκολλήσει το μυαλό της από τα χθεσινά, μάταια όμως. Η κατάσταση είχε ξεφύγει για τα καλά. Αντί για σέξι σκανταλιάρα που ένιωθε στην αρχή, τώρα ένιωθε παραβιασμένη, λερωμένη. Ευτυχώς που θα έβγαιναν με τον φίλο του Πέτρου, που της είχε πει να της γνωρίσουν. Και μόνο που δεν θα καθόταν μοναχή της να περιμένει να της στείλει ο Χάρης –γιατί, ακόμα και τώρα, καιγόταν για το μήνυμά του– ήταν μεγάλη υπόθεση. Μακάρι να της άρεσε αυτό το παιδί, να ξεκολλούσε από την ανωμαλία που είχε βουτήξει σούμπιτη. «Κι εγώ σήμερα θα τον γνωρίσω», της απάντησε η Μαρίνα. «Καλός είναι όμως. Να, κάτσε να στον δείξω στο facebook». Πήρε το κινητό της στα χέρια και μετά από 2-3 κλικ βρήκε τις φωτογραφίες του. Ωραίος φαινόταν. Η διάθεση της Αλίκης ανέβηκε αυτομάτως. «Βάλε αυτό το φόρεμα, τώρα που αδυνάτισες θα σε κάνει πολύ σέξι», την ενθάρρυνε η αδερφή της.

Σε λίγη ώρα ήταν έτοιμες, μόλις ο Πέτρος έκανε την αναπάντητη βγήκαν από το σπίτι. Ένα εντυπωσιακό SUV τις περίμενε έξω από την πόρτα· ο Πέτρος βγήκε από τη θέση του συνοδηγού να τις προϋπαντήσει. Η Αλίκη μπήκε στο πίσω κάθισμα και τότε ο Στέλιος γύρισε να την χαιρετήσει· δεν ήταν άσχημος, όμως δεν τρελάθηκε κιόλας. «Μην προτρέχεις, κάτσε πρώτα να δούμε πως θα πάει η βραδιά» πήγε να συγκρατήσει το κύμα απογοήτευσης που την πλημμύρισε, όμως μάταια. Ήξερε ότι η πρώτη ματιά ήταν η πιο σημαντική κι αυτό δεν μπορούσε να αλλάξει. Η Μαρίνα τη ρώτησε με τα μάτια κι η Αλίκη τής απάντησε με ένα διπλωματικό χαμόγελο· δεν ήθελε χαλάσει το κλίμα με το καλημέρα. Στην τελική μπορεί να άρεσε αυτή σε αυτόν, και λίγος θαυμασμός ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Στο κάτω κάτω, αυτός ήταν πραγματικός άνθρωπος, όχι σαν τον άλλον στην οθόνη, που διαρκώς μετέθετε το ραντεβού τους από μέρα σε μέρα.

Ο Πέτρος είχε κάνει κράτηση σε ένα καινούργιο ιταλικό στο Κεφαλάρι. Ο σερβιτόρος τούς οδήγησε στο τραπέζι. Παράγγειλαν ένα μπουκάλι καλό κρασί· η Αλίκη ήπιε το πρώτο ποτήρι σα να ήταν νεράκι. Τη βοηθούσε να χαλαρώσει, να ανταποκριθεί στις ματιές και τα χαμόγελα του Στέλιου. Του άρεσε, ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή. Άρχισε σιγά σιγά να αλλάξει η διάθεσή της. Εντάξει, μπορεί να μην ξετρελάθηκε μαζί του, όμως της άρεσε η προσοχή που της έδειχνε. Και η Αλίκη δεν είχε βγει με κανέναν μετά τον χωρισμό της, οπότε δεν ήταν και για να κλωτσήσει την ευκαιρία με την πρώτη. Το αλκοόλ άρχιζε να ζεσταίνει το κορμί της και το φλερτ την καρδιά της. Ο Χάρης είχε ώρα να τρυπώσει στο μυαλό της – αυτό κι αν ήταν ανακούφιση.

Από δίπλα η αδερφή της και ο Πέτρος είχαν αρχίσει να χαλαρώνουν κι αυτοί – αγγίζονταν και φιλιόντουσαν κάθε τρεις και λίγο· έλαμπαν από ευτυχία. Η Αλίκη ένιωσε για πρώτη φορά χαρά στην εικόνα τους. Ήταν τόσο όμορφοι, τόσο χαρούμενοι. Δεν άξιζε με τίποτα να χαλιέται με τη ζήλια της, θα ερχόταν και η δική της η σειρά. Και μπορεί να ήταν λίγο φλώρος και δήθεν ο Πέτρος, ήταν όμως καλό παιδί. Η Μαρίνα τον ερωτεύτηκε με το δίκιο της. Όσο γι’ αυτόν, με την αδερφή της είχε κάνει την τύχη του. Το κρασί έρεε και το κέφι της Αλίκης μεγάλωνε. Πλέον ανταποκρινόταν στις ματιές που της έριχνε ο Στέλιος στα ίσια. Το πολύ πολύ να έκαναν σεξ και να μην της άρεσε. Ε, και τι έγινε; Ο Πέτρος και η αδερφή της θα έφευγαν μετά τον αρραβώνα για Αμερική, θα της ήταν πολύ εύκολο να τον αποφύγει.

Στην αρχή μιλούσαν για την Αμερική και για τα ταξίδια που σχεδίαζαν να κάνουν («κανονίστε να έρθετε μαζί να μας επισκεφτείτε», πέταξε η Μαρίνα όλο νόημα), μετά η κουβέντα πέρασε στον κινηματογράφο. Ο Πέτρος τους πρότεινε να πάνε να δουν το Bohemian Rapsody, όμως η Μαρίνα ήθελε να δουν την Ευνοούμενη.

«Έλα βρε μωρό μου», του λέει ναζιάρικα «κάνε μου αυτή τη φορά το χατίρι».

«Γιατί, πότε δεν στο έκανα;»

«Δεν σου έλεγα να πάμε Broadway να δούμε το Chicago κι εσύ έκλεισες στο Lion King; Ε τώρα ήρθε η σειρά μου νομίζω».

«Δηλαδή τώρα θα με τιμωρήσεις; Τουτέστιν μία σου και μία μου;» τη ρώτησε εκείνος παιχνιδιάρικα.

Στο κεφάλι της Αλίκης έγινε σεισμός. Η σκέψη που καρφώθηκε στο μυαλό της ήταν τρελή, παρανοϊκή. Δεν μπορούσε να την επεξεργαστεί, είχε μείνει στήλη άλατος να ακούει την ηχώ να δονεί το κρανίο της. Κι όμως, ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι είχε δίκιο. Έβγαλε το κινητό από την τσάντα, το ακούμπησε πάνω στα πόδια της και μπήκε στο messenger. Σκρόλαρε τα μηνύματα με τον Χάρη, και δεν άργησε να το εντοπίσει:

Και τώρα σειρά σου να με τιμωρήσεις;

Τουστέστιν μία σου και μια μου;

Τα μάτια της ανέβηκαν στον Πέτρο. Δεν είχε φυσικά καμία σχέση με τις φωτογραφίες του Χάρη, όμως αυτό δεν είχε καμία σημασία. Τα χέρια της πάτησαν τα πλήκτρα σαν από μόνα τους.

Καλησπέρα μωρό μου

Το κινητό παρέμεινε στα πόδια της, δεν τολμούσε να το ακουμπήσει στο τραπέζι. Ο Πέτρος όμως είχε αφήσει το δικό του δίπλα στο πιάτο του. Δεν ακούστηκε κανένας ήχος. Μετά από λίγο όμως το πήρε στα χέρια του και του έριξε μια κλεφτή ματιά. Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε στο μήνυμα της Αλίκης η ένδειξη «διαβάστηκε». Η Αλίκη δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της. Ήταν αδιανόητο, κι όμως ήταν αληθινό. Ο Πέτρος συνέχισε να μιλά με τη Μαρίνα, χωρίς την παραμικρή αλλαγή στο ύφος του. Μετά από πέντε λεπτά έπιασε το κινητό στα χέρια του και πληκτρολόγησε στα γρήγορα.

Τι κάνεις καυλιάρα μου;

Το μήνυμα εμφανίστηκε στην οθόνη της. Συνειδητοποίησε ότι εκείνος ήξερε πολύ καλά που το έστελνε αυτό το μήνυμα, και την κυρίευσε η φρίκη. Ο Πέτρος ήξερε από την αρχή ότι η Αλίκη ήταν η αδερφή της Μαρίνας, ότι όλα αυτά τα έκανε με την αδερφή της κοπέλας του. Τώρα παρακολουθούσε στα κρυφά κάθε της κίνηση, και η σκέψη αυτή την έκανε να κοκκαλώσει. Όμως, αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί, ήταν ότι η Αλίκη τον είχε πάρει χαμπάρι. Άρα το παιχνίδι ήταν στα δικά της χέρια. Το αλκοόλ που κυλούσε στο κορμί της νάρκωσε τον πανικό της συνταρακτικής αποκάλυψης· το μυαλό της να δούλευε πυρετωδώς σαν πολυβόλο, ενώ το πρόσωπό της παρέμενε ψυχρό κι ανέκφραστο. Έτσι συνέχισε σα να μην τρέχει τίποτα, για το ξεκάρφωμα και για να σιγουρευτεί.

Τι κάνεις μωρό μου;

Σε σκέφτομαι όλη μέρα

Σε θέλω πολύ

Το επόμενο μήνυμα ήταν μια φωτογραφία του.

 

Αυτό θέλεις κορίτσι μου;

Φωτό αρχείου, προφανώς.

Ακριβώς

Το θέλω όλο δικό μου

Η Αλίκη είχε πάρει μπρος και δεν μπορούσε να σταματήσει. Τα χέρια της χόρευαν κάτω από το τραπεζομάντηλο και πάνω στα πλήκτρα. Πίσω από το κυριλέ, φλώρικο προσωπείο του Πέτρου κρυβόταν ο έκφυλος, σεξουαλικά αχαλίνωτος Χάρης. Η Αλίκη ένιωθε φρίκη και διέγερση την ίδια στιγμή: φρίκη να βλέπει τον μελλοντικό σύζυγο της αδερφής της να είναι ένας διπρόσωπος σεξομανής, και διέγερση να την βλέπει ο Χάρης να στέλνει τέτοια ξεδιάντροπα μηνύματα, όπως δειπνούσε σαν μια καθώς πρέπει δεσποινίδα. Ένιωθε να την κοιτούν δυο άντρες την ίδια στιγμή – διπλά βλέμματα, διπλές ματιές να πέφτουν στο κορμί της. Έκανε μια μικρή παύση για να χαζολογήσει με τον Στέλιο, κατέβασε το ποτήρι με το κρασί και συνέχισε ακάθεκτη:

Έχω βγάλει το βρακάκι μου

Και χαϊδεύομαι για σένα

Τον είδε να της ρίχνει μια κλεφτή ματιά, στην πραγματικότητα δεν είχε βγάλει κανένα βρακάκι. Όμως, δεν μπορούσε ούτε εκείνος να ησυχάσει. Τον είχε ξετρελάνει η ξετσιπωσιά της, να του στέλνει πρόστυχα μηνύματα την ίδια στιγμή που φλέρταρε με τον κολλητό του. Σε λίγο πήρε το κινητό στα χέρια του, για να του ρίξει μια τάχα μου αδιάφορη ματιά. Την ίδια στιγμή το μήνυμα της Αλίκης διαβάστηκε. Δεν της είχε μείνει η παραμικρή αμφιβολία, ο Πέτρος ήταν ο Χάρης. Για το μόνο που δεν ήταν σίγουρη, ήταν αν του είχε σηκωθεί ή όχι κάτω από το τραπεζομάντηλο. Λάθος, η Αλίκη ήταν σίγουρη και γι’ αυτό.

 

Για το 9ο μέρος:

Διπλωματικό σώμα (μέρος 9ο)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

14 points
Upvote Downvote

44
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
28 Θέματα σχολίων
16 Απαντήσεις θεμάτων
7 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
29 Συντάκτες σχολίων
Eleanor OliphantdariaΚοντράριοςMafalda Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Woooo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γιατί δεν μιλάει κανείς; Πού πήγαν όλοι, για τα σχόλια διαβάζω αυτές τις ιστορίες!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Μέντορας

Τον έκαψε το τουτέστιν τον βαρύμαγκα. Παλιά (παμπάλαια) έβραζε ο τόπος στο τσατ από τύπους σαν αυτόν, που δεν ξέρω τι ήταν στην πραγματική τους ζωή πάντως είχαν αυτό το στυλ γραφής. Οι Αρχιμάστορες ήξεραν και δεν έμπαιναν με το καλημέρα· αυτά τα ατοπήματα τα κάνουν οι ερασιτέχνες. Ο μάστορας πρώτα γλυκαίνει, ξελιγώνει και μετά ορμάει. Έχει αυτοσυγκράτηση και αυτό είναι το δυνατό και πιο επικίνδυνο όπλο του: Ότι ξέρει πότε να κάνει τι, κρατάει στα χέρια του την κατάσταση και την κάνει να φαίνεται σαν παιχνίδι. Αφήνει να πιστεύουν ότι εκείνες έχουν τον έλεγχο, ότι εκείνες αποφασίζουν. Ότι είναι… Διαβάστε περισσότερα »

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Μία, μόνο μία φορά να είναι αξιοπρεπής άνθρωπος ένας άντρας που θα είναι ταυτόχρονα καλός σύντροφος, μορφωμένος, πετυχημένος και όμορφος. Μία. Έτσι για την αλητεία.

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Σωστήήήή!!!

Evelina Leivada
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evelina Leivada

Να τααα. Μπάι δα γουέι, τελικά είχε δίκιο η Φωτεινή (που τα ψιλοάκουσε στα σχόλια του 5ου μέρους).

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Χαχαχχα αυτο μπηκα να γραψωωω!!!

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εγώ προσωπικά σχολίασα εκείνο το σχόλιο της Φωτεινής όχι για το οτι διαφώνησα μαζί της ως προς το ποια υπέθετε πως θα είναι η πλοκή του διηγήματος, αλλά γιατί είπε πως αν δεν είναι αυτή η πλοκή (αυτή που είχαμε φανταστεί) τότε ποιός το νόημα του διηγήματος.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Νομίζω ότι εννοούσε ποιο το νόημα του τίτλου και της αρχικής περιγραφής του διηγήματος που πράγματι υποννοούσε την εξέλιξη.

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Η Φωτεινή τώρα δικαιώνεται.

Kiouria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εν τέλει η Αλίκη νιώθει ικανοποίηση , βασικά “διέγερση” που πήρε τον άντρα της επιτυχημένης αδερφής της, που είναι και καλός γαμπρός. Από τα πιο σεξιστικά και υποτιμητικά για την γυναίκα πράγματα που έχω διαβάσει. Αντί να μιλήσει εκείνη την στιγμή για να κάνει θεμα, να σώσει την αδερφή της, ή έστω να κάνει ένα σκρηνσοτ, κατι για να δείξει ότι την νοιάζει η αδερφή της, ενδιαφέρεται για την στύση του Πέτρου-Χάρη. Και έτσι, ο φαλλος, για μια ακόμη φορά, υπερνικά τα πάντα. Αυτό διαβάζω εγώ. Επίσης έχω μια απορία. Υπάρχουν γυναίκες που ερεθίζονται με φωτογραφίες γεννητικών οργάνων; Εγώ νόμιζα… Διαβάστε περισσότερα »

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ μαζί σου 100%.

Τώρα για τις φωτογραφίες κοίτα, αν είναι ένα όργανο που το έχεις δει απο κοντά και έχεις όμορφες αναμνήσεις λογικό να ερεθιστείς. Τώρα ένα άγνωστο όργανο και εμένα μου φαίρνει κάτι ανάμεσα σε γέλιο και αηδία, σαν σκέψη τουλάχιστον γιατί η αλήθεια είναι πως δεν έχω λάβει και ποτέ dick pick απο άγνωστο μου πρόσωπο και ευτυχώς γιατί το βρίσκω ανούσιο.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Α και εννοείται πως όταν το φιάσκο βγει στη φόρα και η αδερφή της και όλοι θα κατηγορήσουν την Αλίκη την ξετσίπωτη που χάλασε την οικογενειακή τους ευτυχία.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Κι εγώ αυτό φοβάμαι. Πάντως, ότι κι αν γίνει σε αυτό το διήγημα, η αντίδραση της παραδοσιακής οικογένειας αυτή θα ήταν δυστυχώς!

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κανείς δεν θα σχολιάσει πόσο βλαμμένη είναι η Αλίκη;

Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ

ΤΟ ΕΊΠΑ ΠΡΏΤΗ

😂😂

Bobos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σήκωσετο, το τιμημένο
δε μπορώ, δε μπορώ να περιμένω!
Σέξτινγκ με τον κουνιάδο – μου θύμησε το χωριό μου – όλο κάτι τέτοιες αλλαξοκ@λιές γίνονταν.

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Πώς στέλνεις ντικ πικς με την άλλη δίπλα; Ταλέντο;

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Έχουν κάβα τέτοιες φωτογραφίες.Άνθρωποι που ασχολούνται με το σπορ και ψάχνονται και μπορεί να συνομιλούν με αρκετές,μέχρι να κάτσει φάση,δεν περιμένουν να βγάλουν φώτο εκείνη τη στιγμή.Μέχρι να ψήσει κάποιος μια γυναίκα για σεξοκουβέντα,μπορεί να έχει μιλήσει με άλλες 5-10 πριν.Από τις περισσότερες θα φάει πόρτα στο 5λεπτο,ενώ προσπαθεί να πουλήσει την ίδια πραμάτεια.Δεν είναι,ότι ψάχνουν όντως μια γνωριμία και με το φλερτ πάει σιγά σιγά το πράγμα εκεί.Έχουν προαποφασίσει τι είδους επικοινωνία θέλουν κι απλά αναζητούν τη γυναίκα,που θα ανταποκριθεί.Δε γίνεται αυθόρμητα όλο αυτό.

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Επιτόπου. Βάζεις το κινητό στο παντελόνι και τραβάς με φλας.

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Σε ένα τραπέζι με έναν άνθρωπο δίπλα και δύο απέναντι, σηκώνεις κινητό ανοίγεις κάμερα, ενεργοποιείς φλας, το χώνεις στο παντελόνι και τραβάς φωτό…με φλας…….εδώ λίγο τα κουνάς πάνω από το παντελόνι να τα βάλεις στη θέση τους και σε έχει σχολιάσει η άλλη από 10 τραπέζια παραδίπλα (εγώ είμαι αυτή η άλλη). Μάλλον έχει μεγάλη καβάτζα και χαμηλή φωτεινότητα όπως λέει το acantholimon από πάνω.