Διπλωματικό σώμα (μερος 1ο)

Η Αλίκη έχει μόλις χωρίσει και την ίδια στιγμή η αδερφή της ανακοινώνει αρραβώνα αστραπή.

Τότε μπαίνει σε dating app για παρηγοριά, όμως αντ’αυτού η Αλίκη ταξιδεύει στη χώρα του σέξτινγκ με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι στο βαρίδι της μοναξιάς προστέθηκαν οι ενοχές της επόμενης μέρας.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στη βόμβα που βρέθηκε ξαφνικά στα χέρια της, έτοιμη να σκάσει από λεπτό σε λεπτό.

 

Τριάντα δύο και μόνη. Ξανά. Αυτή τη φορά η Αλίκη νόμιζε ότι θα κρατούσε. Αλλά δεν. Tο πράγμα με τον Δημήτρη είχε προχωρήσει. Ήταν πέντε χρόνια μαζί, έφτασαν μέχρι και να γνωριστούν οι γονείς τους, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η μητέρα της είχε τρομερό άγχος τη μέρα του τραπεζιού. Τόσο που δεν μπορούσε να μαζέψει το μυαλό της για να μαγειρέψει: τα φαγητά ήρθαν όλα πακέτο – από συνοικιακή ταβέρνα, μην τους προδώσουν οι γεύσεις ότι είναι ετοιματζίδικα. Όπως ντυνόταν άνοιξε τη μπιζουτιέρα να φορέσει τα καλά της κοσμήματα. Τότε τράβηξε το συρταράκι κι έβγαλε το δαχτυλίδι με το κόκκινο πετράδι. Της το είχε δώσει ο πατέρας της Αλίκης όταν της έκανε πρόταση γάμου, κι ο δικός του πατέρας το είχε δώσει στη γιαγιά της. Δεν το φορούσε πια, στα χέρια της είχε μόνο τη βέρα. Αγόρι δεν είχαν στην οικογένεια να συνεχίσει την παράδοση, έτσι το είχε τάξει στην Αλίκη να το φορέσει στον δικό της αρραβώνα, απ’ όταν ήταν μικρό κοριτσάκι.

«Κι εγώ;» είχε ρωτήσει τότε η Μαρίνα, η μικρότερη αδερφή της, με νάζι ανακατεμένο με ενόχληση. Είχε σουφρώσει τα χειλάκια της και είχε βάλει τα χέρια της στη μέση, σαν τη Βουγιουκλάκη που έβλεπαν στην τηλεόραση· ήταν στ’ αλήθεια μια κούκλα και είχε μάθει από πολύ μικρή να χρησιμοποιεί την ομορφιά της για να περνάει το δικό της. «Εσύ είσαι μικρότερη, θα φορέσεις το δαχτυλίδι που θα σου δώσει ο άντρας σου», η μαμά το ξεκαθάρισε από νωρίς. Η φράση της δεν άφηνε περιθώρια, ήταν όμως σα να το έκανε με μισή καρδιά – σαν από υποχρέωση στην ιεραρχία που επέβαλε η διαφορά στην ηλικία τους. Αντί για την πολυφορεμένη, παραπονιάρικη γκριμάτσα που έπαιρνε η Μαρίνα για να την τουμπάρει, στο πρόσωπό της σχηματίστηκε μια γνήσια έκφραση απορίας κι έκπληξης –ήταν ξεκάθαρο ότι αυτή τη φορά η μαμά δεν θα της έκανε το χατίρι. Στον αντίποδα, η καρδιά της Αλίκης σκίρτησε· η μαμά είχε πάρει το μέρος της, και μάλιστα σε κάτι τόσο σημαντικό. Ήταν πολύ μικρή για να το καταλάβει, όμως η κουβέντα της αυτή αποκατέστησε την από καιρό χαμένη πίστη της – αυτή που με τη γέννηση της αδερφής της είχε πετάξει μακριά, μαζί με την αγάπη κι όλα τα προνόμια που μέχρι εκείνη τη στιγμή απολάμβανε κατ’αποκλειστικότητα.

«Έρχεται η ώρα του», είπε σήμερα θριαμβευτικά στην Αλίκη η μητέρα της, προτείνοντάς της το δαχτυλίδι. Εκείνη το πήρε και το φόρεσε στον παράμεσο του αριστερού της χεριού. Της ήρθε γάντι. Η καρδιά της σκίρτησε· πράγματι, ερχόταν η ώρα. Σε λίγο θα χτυπούσε το κουδούνι και η οικογένεια του Δημήτρη θα έμπαινε στο σαλόνι τους. Θα έτρωγαν τα φαγητά της ταβέρνας, θα έλεγαν τα νέα τους, οι γονείς θα ανακάλυπταν τους κοινούς τους γνωστούς, όμως κουβέντα για την ταμπακιέρα. Ο Δημήτρης συνέχισε να μπαινοβγαίνει στο σπίτι, χωρίς καμία νύξη για δαχτυλίδι. Η Αλίκη και οι γονείς της είχαν μείνει να τον κοιτούν αμήχανοι το αίτημα ήταν πια κοινό, οικογενειακό.

Η Μαρίνα ήταν πια πολύ μακριά· είχε φύγει στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακό και μετά βρήκε δουλειά στο Μανχάταν. Της είχε μπει στο μυαλό από φοιτήτρια, και είχε αρχίσει το ψηστήρι στους δικούς της από νωρίς. Η Αλίκη τσαντιζόταν με τη γαϊδουριά της, να μεγαλοπιάνεται ενώ γνώριζε ότι δεν τους περίσσευαν τόσα χρήματα, δεν της έδινε όμως σημασία· ήξερε ότι στο τέλος θα κατέληγε κι εκείνη στο Λονδίνο σαν κι αυτή. Όμως διαψεύστηκε οικτρά. Η Μαρίνα δεν αστειευόταν: σε ένα κρεσέντο υπερπροσπάθειας κέρδισε μια υποτροφία που κάλυψε σχεδόν τα μισά δίδακτρα. Εκτός από την όμορφη, η Μαρίνα έγινε και η έξυπνη της οικογένειας. Όσο για τα υπόλοιπα έξοδα, αυτά προσφέρθηκε να τα τσοντάρει η θεία Καίτη, η πλούσια θεία της μητέρας τους που της είχε αδυναμία. Έτσι η Μαρίνα έκανε ζωάρα, ενώ η Αλίκη είχε ξεμείνει να περιμένει πότε θα τη ζητήσει σε γάμο το πριγκιπόπουλο της παρακάτω γειτονιάς.

Είχε μπει ο Δεκέμβρης, όταν η μητέρα της πάτησε πόδι. «Άσε με να βάλω τα πράγματα με τον Δημήτρη στη θέση τους», είπε αποφασιστικά ένα μεσημέρι που τον περίμεναν για το κλασσικό κυριακάτικο γεύμα. «Τι κάνουν οι γονείς σου Δημήτρη;» ξεκίνησε, για να συνεχίσει ακάθεκτη. «Πότε θα μας έρθετε όλοι μαζί για τον αρραβώνα;» τον κόλλησε στον τοίχο. Ο Δημήτρης δεν ήξερε από που να φύγει. «Δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι τέτοιο». Ο πληθυντικός ακούστηκε ξεκάρφωτος, σχεδόν αστείος. «Ε πως, τι ήρθατε τότε εδώ πέρα οικογενειακώς;» η μητέρα της δεν του χάρισε κάστανο. «Για μια πρώτη γνωριμία» ψέλλισε εκείνος. «Άκου αγόρι μου, φίλους έχουμε, δεν χρειαζόμαστε καινούργιους». Από τα μάτια της Αλίκης κυλούσαν ήδη τα πρώτα δάκρυα· θα γίνονταν βρύσες για τις επόμενες μέρες, βδομάδες. Ο Δημήτρης έφυγε από το σπίτι σαν τον κυνηγημένο κι από τότε δεν τον ξανάδε, ούτε και του ξαναμίλησε.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, την Πρωτοχρονιά τους πήρε η Μαρίνα τηλέφωνο να τους πει τα ευχάριστα. Σχεδόν έκλαιγε από τη χαρά της: ο Πέτρος τής έκανε πρόταση γάμου, θα έρχονταν στην Ελλάδα το επόμενο Σάββατο να τους τον γνωρίσει. Της Αλίκης της έπεσε ο ουρανός και την πλάκωσε. Ήξερε ότι η αδερφή της έβγαινε με έναν Έλληνα, διπλωμάτη στον ΟΗΕ, αλλά αυτό δεν το περίμενε. Η Μαρίνα ήταν μόλις είκοσι οκτώ χρονών, στα μάτια της ήταν ακόμα κοριτσάκι. Θα το ήθελε πολύ να μπορούσε να χαρεί με τα καλά μαντάτα, όμως δεν ένιωσε την παραμικρή χαρά. Αντίθετα, το νέο τής γύρισε το μαχαίρι στην πληγή. Και προδομένη, και να τρώει τη σκόνη της μικρότερης αδερφής της. Η Μαρίνα είχε βγει από πάνω, και αυτή τη φορά.

Μπήκε στο facebook να τσεκάρει τον Πέτρο, αυτή τη φορά με άλλο μάτι. Ένας κυριλέ, καλοζωισμένος τριανταπεντάρης. Όμορφος αντικειμενικά, αν και πολύ φλώρος για τα γούστα της. Ό,τι πρέπει για μέλλων γαμπρός. Όσο πιο πολύ καταλάβαινε τι την περίμενε, τόσο μεγάλωνε η φρίκη της. Ο πόνος του χωρισμού γιγαντώθηκε από το συναίσθημα της αποτυχίας, της ήττας. Τον Δημήτρη τον είχε μπλοκάρει από την πρώτη στιγμή, όμως τώρα το χέρι της πήγε και τον ξεμπλόκαρε, σαν από μόνο του. Διψούσε για περισσότερο πόνο, ήθελε να τον τερματίσει μέσα της. Τον είδε να ποζάρει γελαστός στις φωτογραφίες στο χρονολόγιό του, σα να μην τρέχει τίποτα. Καμία νύξη για τον χωρισμό τους, κανένα απολύτως σημάδι. Κλίκαρε στις καινούργιες φωτογραφίες χωρίς σταματημό, μέχρι να την τσακίσει η αμείλικτη, ξεδιάντροπη ανεμελιά του.

Έκλεισε το λάπτοπ με οργή. Μπροστά της έρχονταν μαύρες μέρες. Τη φαντάστηκε, αντί να δέχεται αυτή τα δαχτυλίδια και τα συγχαρητήρια, να χαιρετά τον κόσμο μόνη κι έρημη, σκορπώντας χαμόγελα που όλοι θα γνωρίζουν πως είναι ψεύτικα. Ένα αναγκαστικό θέατρο χαράς, κανείς δεν θέλει θλιμμένους στη γιορτή του. Και μόνο με τη σκέψη την έπιασε πανικός. Όλο αυτό ήταν πολύ μεγάλο για να το αντέξει. Κάτι έπρεπε να κάνει, και μάλιστα γρήγορα.

Το σκεφτόταν εδώ και μέρες, όμως το απέφευγε. Το θεωρούσε ντροπιαστικό, κάπως ξεφτίλα. Έπρεπε να απελπιστεί εντελώς για να το κάνει πράξη. Έπιασε το κινητό της, πληκτρολόγησε «perfect couple» στη μηχανή αναζήτησης και κατέβασε το απλικέισιον. Έφτιαξε το προφίλ της με φωτογραφίες από τις παλιές καλές εποχές, που ήταν χαμογελαστή κι ανέμελη, προτού στραπατσαριστεί στη μετωπική με την πραγματικότητα, που της την είχε στημένη στη γωνία. Σε λίγο η οθόνη της γέμισε από φωτογραφίες επίσης χαμογελαστών, πολλά υποσχόμενων αντρών.

 

Για το 2ο μέρος:

Διπλωματικό σώμα (μέρος 2ο)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

22 points
Upvote Downvote

19
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
πόντια ιντερνάσιοναλNeverlanderJelly RollAlouteroBabyDoll Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ SHE IS BACK!

Να αρχίσουν να πέφτουν τα στοιχήματα, ο τύπος που κάνει σεξτινγκ είναι ο αρραβωνιάρης της αδερφής της.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Τι εννοείς, δε συμβαίνει όντως?? Εγώ διαγώνια το διάβασα, πολύ διαγώνια όμως, σχεδόν κάθετα και αυτό κατάλαβα. Α, δε το λέει…. μάιστα.
Τέλος πάντων, στοιχηματίζω ότι είναι το ίδιο πρόσωπο. Το καλό που του θέλω, να έχει θεληματικό πηγούνι. Έστω, πιγούνι.

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Είσαι πολύ μπροστά!!!

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Δύσκολο αφού αυτός είναι στο Αμέρικα, πως θα εμφανιστεί στην εφαρμογή της;

Το παπί.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Κάνει διεθνή καριέρα – διπλωμάτης γαρ.. ; -)

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

ΑΜΑ είναι διπλωμάτης και στο επάγγελμα, γιατί φοβάμαι μήπως είναι μόνο το σώμα διπλωματικό.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Θα έρθει στην Ελλάδα με την αδερφή αλλά θα πάνε πρώτα στους γονείς του που μένουν σε άλλη πόλη. Ο διπλωμάτης αποδεικνύεται player και χρησιμοποιεί την ίδια εφαρμογή με την Αλίκη και γνωρίζονται χωρίς να ξέρουν ποιοι είναι. Ε μετά πάει η αδερφή σπίτι της και ξεκινά το ερωτικό τρίγωνο…

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Οχι, όχι κορίτσια ο Μητσαρας θα είναι στο απ!

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Στανταράκι!!!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ροζίτα welcome back! Είσ’ωραία, όπως κάθε άνθρωπος που κάνει τη δουλειά του χωρίς να τον νοιάζει “ο γκόζμος”. <3

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αλίκη και Δημήτρης; Σιριουσλι; :))))

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Η συμπεθέρα πάντως, μαμά Αλίκης, ως άνθρωπος που θεωρεί τους άλλους χαζούς, δεν χάρισε κάστανα στον Δημήτρη που τους περνούσε για χαζούς γιατί μεταξύ κατεργαρέων, ειλικρίνεια. 🙌χάι φάιβ είναι αυτό.

Άλλο ένα χάι φάιβ για τις Τρύπες-Δε θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας.

Η Αλίκη πάντως, αυτό που η καρδιά της σκιρτάει τρεις την ώρα, να το κοιτάξει, μπορεί να παθαίνει αρρυθμίες, δεν είναι απαραίτητα σοβαρό, μπορεί να χρειάζεται λίγο μαγνήσιο.

Αχ Μαρινάκι μου τι φίδι μεγαλώνει τόσα χρόνια στον κόρφο σου δε ξέρεις Μαρινάκι. Αχ.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

“Αυτό στο ‘φτιασε μάνα και κόρη”, όπως είχε πει η τσιγγάνα μάγισσα στη θειά μου, που είχε σοκαριστεί με το σταυρωτά χαρακωμένο τραπεζομάντιλο που βρήκε στη ντουλάπα της, όπως λέει.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ε φυσικά μάνα και κόρη θα ήταν, τι θα ήταν, πατέρας και γιος; Δε θα ήταν πιστευτό, ξέρουν “οι άντρες” πού είναι τα τραπεζομάντηλα; Δεν είναι να παίζεις μ’αυτά.
Μπορεί βέβαια να ήταν ένα απλό Χ, από κάποιον που κατάλαβε ότι το φαγητό ήταν ντελίβερι ταβέρνας, όχι μαγειρεμένο απ’τα χεράκια της θειάς. Ποτέ δε θα μάθουμε μάλλον.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Να ετοιμάζεται το μανάβικο της γειτονιάς παρακαλώ.

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

🤣🤣🤣 Εμένα πάντως, που ειμαι και σε νησακι, με αρεσε πολύ, ο,τι πρέπει για καλοκαίρι! Μπράβο, Ροζίτα!

Cocker Spaniel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αχ ποσο χαίρομαι!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

comment image