Διπλωματικό σώμα (μέρος 10ο)

Ήρθε η μεγάλη μέρα του αρραβώνα. Στο σπίτι επικρατούσε φρενίτιδα από νωρίς το πρωί. Η Αλίκη είπε ότι είχε πονοκέφαλο κι έμεινε στο δωμάτιό της. Όπως το περίμενε, δεν της έδωσαν καμία σημασία. «Καλύτερα που τους άδειασα τη γωνιά» σκέφτηκε. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο μεγάλωνε το άγχος της· κι όταν έπιασε να σουρουπώνει, άρχισε να γίνεται πανικός. Το μυαλό της δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από τον Πέτρο/Χάρη. Ευτυχώς δεν της είχε στείλει μήνυμα, σκεφτόταν, ενώ την ίδια στιγμή ένιωθε τσιμπιές απογοήτευσης. Τότε την κυρίευε η αυτολύπηση – ακόμα και σε αυτή την άθλια θέση, ένα κομμάτι του εαυτού της εξακολουθούσε να γυρεύει μια νέα δόση ψηφιακής διέγερσης. Ήταν αυτό το αγεφύρωτο κενό, η αδυναμία της να ενώσει τα δυο σώματα σε ένα.

Κι όμως, δεν μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, να κοιτά την Μαρίνα να αρραβωνιάζεται αυτόν τον παλιάτσο. Έπρεπε κάτι να κάνει, σε κάποιον να μιλήσει. Να προσπαθήσει να προστατεύσει την αδερφή της, κι ας μην την πίστευαν στην τελική. Όλη μέρα είχε κρυφτεί κάτω από τα σκεπάσματα, όμως ο χρόνος πια στέρευε και η Αλίκη βρισκόταν προ των ευθυνών της. Ένιωσε το στόμα της να στεγνώνει, τα χέρια της να τρέμουν. ‘Να πάρει ο διάολος!’ σιχτίρισε, εντελώς πελαγωμένη. Δεν της έφταναν τα δικά της, τώρα κι αυτό. Αυτή τι έφταιγε, που πήγε η Μαρίνα και βρήκε αυτόν τον σάτυρο – ακόμα κι αυτό, αυτή έπρεπε να το πληρώσει;

Η ώρα πήγε επτά κι έπρεπε να ξεκινήσει να ετοιμάζεται. Όμως το σφίξιμο στο στομάχι της είχε καταστήσει την οποιαδήποτε κίνηση, ακόμα και την πιο απλή, παντελώς αδύνατη. Κατέβηκε στην κουζίνα με τις πιτζάμες, πήρε ένα μπουκάλι κρασί κι ένα ποτήρι κι επέστρεψε στο δωμάτιό της. Η μητέρα της της έριξε μια επικριτική ματιά, όμως η προσοχή της αμέσως στράφηκε στην προετοιμασία των φαγητών – αυτή τη φορά τα μαγείρευαν στο σπίτι, δεν ήταν από την ταβέρνα της γειτονιάς όπως στο τραπέζι με την οικογένεια του Δημήτρη. Η Αλίκη ήπιε το πρώτο ποτήρι μονορούφι, κι έτσι όπως ήταν θεονήστικη ζαλίστηκε με τη μια. Τουλάχιστον χαλάρωσε για να κάνει τα βασικά. Το φόρεμα το είχε αγοράσει πριν δυο μέρες μαζί με τη Μαρίνα, ένα πράσινο κυπαρισσί που ταίριαζε τέλεια με τα καστανοκόκκινα μαλλιά της. Τότε όμως η Αλίκη δεν ήξερε ότι ο Χάρης ήταν ο Πέτρος – μόλις πριν δυο μέρες, και ήδη μια τόσο μακρινή, ξένοιαστη ζωή.

Σήμερα, είχαν όλα γκρεμιστεί μέσα της. Δεν ήταν απλά η ανύπαντρη μεγαλύτερη αδερφή – αυτό που προηγουμένως της φαινόταν βουνό, ήταν αγκαθάκι συγκριτικά με τον σταυρό που τώρα κουβαλούσε. Βάφτηκε μηχανικά, με τις μαύρες σκέψεις να τριβελίζουν το μυαλό της. Το ποτήρι άδειασε και γέμισε άλλες τρεις φορές· όταν της έπεσε η μάσκαρα από τα χέρια, κατάλαβε ότι δεν την έπαιρνε να πιει περισσότερο. Η ζάλη μαλάκωσε την αγωνία της· ήταν τουλάχιστον σε θέση να κατεβεί στο σαλόνι και να χαιρετηθεί με τον κόσμο. Για το τι θα έκανε, δεν είχε ιδέα. Μάλλον θα συνέχιζε να πίνει, μέχρι να γίνει εντελώς φέσι. Δεν έβρισκε καμία καλύτερη ιδέα, από το να καταλήξει να γίνει ρεζίλι στους καλεσμένους.

Πήρε μια βαθιά ανάσα κι άνοιξε την πόρτα του υπνοδωματίου. Η βαβούρα που τρύπωσε στα αυτιά της τη συνέφερε από τη νάρκη του αλκοόλ. «Άντε βρε Αλίκη, που έχεις εξαφανιστεί τόσες ώρες;» η αδερφή της την φώναξε από το διπλανό δωμάτιο. Καθόταν στο σκαμπό μπροστά από τον καθρέφτη με τη ρόμπα της, ενώ η κομμώτρια της έφτιαχνε τα μαλλιά. Το πρόσωπό της έλαμπε. Πως μπορούσε η Αλίκη να γκρεμίσει αυτή την ευτυχία; Μα και πώς μπορούσε όμως να την αφήσει να πάει στη μετωπική με τη δυστυχία ντουγρού; «Είσαι μια κούκλα» περιορίστηκε να την κοπλιμεντάρει και κατέβηκε τις σκάλες για το σαλόνι.

Προς μεγάλη της απελπισία, ο Πέτρος ήταν ήδη εκεί. Έλαμπε μέσα στο καλό του κοστούμι και το αστραφτερό του χαμόγελο. Ήταν ένας κούκλος. Μόλις την είδε, πήγε προς το μέρος της να την χαιρετήσει. Η Αλίκη πάγωσε πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες της, το βλέμμα της κατρακύλησε στο πάτωμα. Τη φίλησε σταυρωτά κι εκείνη ανατρίχιασε σύγκορμη, από φρίκη κι από επιθυμία μαζί. Ήταν ο Πέτρος κι ο Χάρης στο ίδιο σώμα – η πρώτη φορά που τους ενοποίησε. ‘Το κάθαρμα’, σκέφτηκε. ‘Που με αγγίζει σα να μην τρέχει τίποτα’. Για εκείνον όμως πράγματι δεν έτρεχε τίποτα. Στην πραγματική του ζωή ήταν ο Πέτρος – ο Χάρης δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ψηφιακή κουκίδα στον διαδικτυακό γαλαξία. Για την Αλίκη όμως ήταν και τα δυο μαζί: ο ιντερνετικός εραστής της κι ο μελλοντικός της γαμπρός.

Ξαφνικά όλα τα βλέμματα στράφηκαν προς την σκάλα. Η Αλίκη γύρισε και το δικό της, για να δει την αδερφή της να κατεβαίνει τα σκαλοπάτια. Ήταν υπέροχη. Ο κόσμος χειροκρότησε αυθόρμητα, μαζί τους κι αυτή. Ο Πέτρος πήγε να τη συναντήσει, το ζευγάρι αγκαλιάστηκε στο τέλος της σκάλας. Το χειροκρότημα δυνάμωσε. Η Αλίκη δεν έβλεπε το πρόσωπο της Μαρίνας, μόνο το δεξί της χέρι που είχε αγκαλιάσει τον ώμο του. Τότε είδε το δαχτυλίδι· η κόκκινη πέτρα έλαμπε πάνω στο σκούρο μπλε σακάκι. Αυτό που η μητέρα της είχε τάξει σε αυτήν από κοριτσάκι, τώρα βρισκόταν θρονιασμένο στον παράμεσο της αδερφής της. Έψαξε με τα μάτια τη μητέρα της, για να τη δει να ψευτοβουρκώνει στο πλάι. Τι υποκρίτρια! Η Αλίκη ένιωσε την έκρηξη της οργής σε όλο της το κορμί, να ταξιδεύει στις φλέβες της σαν δηλητήριο. Αυτό ήταν, την πούλησαν στεγνά, χωρίς να της πουν κουβέντα. Η Μαρίνα τής έφαγε το δαχτυλίδι για πλάκα. Τους έβλεπε όλους να χαμογελούν συγκινημένοι κι αυτή ένιωσε ξαφνικά ένα τίποτα. Γι’ αυτούς δεν υπήρχε καν, την είχαν ήδη ξεγράψει. Και τα δαχτυλίδια είναι για τους νικητές, όχι για τους δεύτερους και καταϊδρωμένους. Κι όμως, πως μπόρεσαν να την πληγώσουν έτσι; Τόσο πολύ θάμπωσε τους γονείς της η όμορφη, επιτυχημένη, τέλεια αδερφή της, ώστε να μην νοιαστούν καν για την αθέτηση της υπόσχεσης, την προδοσία;

Η οργή άρχισε να μετασχηματίζεται σε καθαρό μίσος. Πως μπόρεσε εκείνη να το δεχτεί; Τη θυμήθηκε μικρό κοριτσάκι, να το ζητά με νάζι και να κατσουφιάζει όταν της το αρνήθηκαν. Από τότε να περάσει το δικό της, και να που τελικά τα κατάφερε. «Τι κάλπικη», σκέφτηκε η Αλίκη με οργή ανάμεικτη με περιφρόνηση. «Κάλπικοι και οι δυο τους, αξίζουν ο ένας τον άλλον». Η απαστράπτουσα, αδίστακτη αδερφή της, και ο γλοιώδης, διεστραμμένος μνηστήρας της. Τί ταιριαστό ζευγάρι! Και ποια ήταν αυτή για να τους το χαλάσει; Φυσικά και δεν θα έλεγε τίποτα. Θα τους άφηνε στην λαμπερή, ψεύτικη, θνησιγενή ευτυχία τους. Η απραξία θα ήταν η εκδίκησή της.

Πήρε το κινητό της στα χέρια και πήγε στο messenger. Έσυρε τον δείκτη δεξιά, η επιλογή ‘διαγραφή’ εμφανίστηκε στην οθόνη. Προτού όμως την πατήσει με το δάχτυλό της, άρχισε να διαβάζει τα μηνύματά του, για μια τελευταία φορά. Σα να τη ρούφηξε η συνομιλία σε ένα παράλληλο σύμπαν, η Αλίκη πέταξε μακριά από το σαλόνι, από τον Πέτρο και τη Μαρίνα. Εκεί που υπήρχε μόνο αυτή και ο Χάρης. Κι ένιωσε την ίδια έξαψη, το ίδιο ρίγος – όπως την πρώτη φορά. Σκρόλαρε τη συνομιλία από πάνω μέχρι κάτω, και μετά πήγε ξανά στη διαγραφή. Όμως κάτι την εμπόδιζε να τη σβήσει μια για πάντα. Μια μικρή φωνή μέσα της, που ποθούσε να μιλήσει με τον Χάρη ξανά. Αύριο, μεθαύριο, ποιος ξέρει μπορεί και σήμερα, αφότου λάμβανε τέλος αυτό το σαχλό πανηγυράκι. Αυτή η φωνή που δεν ήθελε να τον χάσει, και που έβαλε κι αυτή το λιθαράκι της στην απόφασή της να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Η Αλίκη άφησε το κινητό της στο τραπέζι και πήγε να βάλει ένα ποτήρι κρασί – αυτή τη φορά από το καλό, των αρραβώνων. Μετά πλησίασε το μελλόνυμφο ζευγάρι με βήματα αργά και σταθερά, για να επιβληθεί στο τρέκλισμά της. Είχε έρθει ώρα για την ευχετήρια πρόποση της πολυαγαπημένης τους αδερφής.

Ρ. Σ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-55 points
Upvote Downvote

44
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
22 Θέματα σχολίων
22 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
30 Συντάκτες σχολίων
Eleanor OliphantpyroklaniΑποδημητικό Πτηνόacantholimonno_roots Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μα αν είναι δυνατόν. Πώς ζω τόσα χρόνια αστεφανωτη χωρίς να έχω καταλάβει ότι αυτός είναι ο υπέρτατος στόχος μιας γυναίκας; Πώς είναι δυνατόν ο κόσμος να αντέξει τέτοια ντροπή να παντρεύεται η μικρή αδερφή πριν τη μεγάλη;
Μεταξύ μας τώρα, ποιος συνεχίζει και κάνει αρραβώνες με κόσμο και επισημότητες λες και είναι γάμος;

φυσική πετρόλ
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Πολλοί.. πρόσφατα μια συμμαθήτριά μου

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ε, ρε Μήτση, ακριβώς αυτό. Δηλαδή θυμάμαι το Φαίδων Γεωργούλη στις Γοργόνες και Μάγκες να πετάει τη βέρα λέγοντας “Γαμώ τ’αρραβωνιάσματα το λόγο παίρνω πίσω”. Δεν μπορω να ξεπεράσω πόσο με ξενέρωσε το ποστ στο παρτ 1, που λέει ότι ο Πέτρος έκανε πρόταση γάμου στην Μαρίνα. Εγώ ρε παιδιά που ζω, στο μέλλον, και την έχω ακούσει αυτή την έκφραση μόνο σε ταινίες; Ακου της έκανε πρόταση γάμου! Η τα παιδιά παντρεύονται, ή αποφασισαν να παντρευτούνε έχω ακούσει. Ασε που αν έχεις αδερφή την Αλίκη, τι τους θέλεις τους εχθρούς! Ασε που ακόμα και στο σεξτινγκ, με τη Μαρίνα… Διαβάστε περισσότερα »

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Καλά και που να δεις «ντροπή» αν παντρέυται πρώτα ο μικρός γιος της οικογένειας απο την μεγάλη αδέρφη!! Το έζησα εν μέρει. Βέβαια στη δική μου περίπτωση μόνο η γιαγιάδες μου (γλυκήτατες κατα τα άλλα, άλλα με ταιράστια αγωνία μην τους μείνω στο ράφι) έπεσαν σε κατάθλιψη και θύμωσαν και λίγο που αποφάσισε ο αδερφός μου ετών 28 να παντρευτεί με την 8αετίας σχέση του ενώ η αδερφή του (εγώ) 2 χρόνια μεγαλύτερη και δεν είμαι κοντά στον γάμο ούτε σαν σκέψη. Ευτυχώς οι γονείς μου είναι cool και δεν δίνουν δεκάρα για όλα αυτά και τις κοροιδευάμε όλοι μαζί.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Την γελοιότητα των αρραβώνων το 2019 δεν την καταλαβαίνω και εγώ αλλά ξέρω πολλές περιπτώσεις που το έκαναν (μπλιάξ)

Χορτοφάγος Καρχαρίας
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Παιδιά, εμείς κάναμε αρραβώνα, γιατί ήταν μεγάλη υπόθεση για την οικογένειά μου. Είναι πολύ του τζέρτζελου σε αυτά. Μην κρίνεις για να μην κριθείς…

Και σιγά, ήταν μια ωραία γιορτή, τι έγινε;

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Πώς ξέρετε πολλες περιπτώσεις ; 😜 Μόνο μια φίλη μου η οποία έκανε μόνο ένα μικρό τραπέζι με την οικογένεια της και του αρραβωνιαστικού της για να το γιορτασουν. Και το κορυφαίο: αρνιόταν ότι εκαναν επίσημο αρραβώνα αλλά έλεγε «απλά μου έδωσε δαχτυλίδι» 😅

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Πραγματικά , αυτό αναρωτιέμαι από την αρχή της σειράς, η οποία αν δεν αναφερόταν σε dating apps και sexting θα μπορούσε άνετα να είναι τοποθετημένη στο 1970-80. Κατά τ´ άλλα έχει σασπένς.

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Εγώ πάντως να σας πω ότι σοκάρομαι που σοκάρεστε! Χαίρομαι δηλαδή, μη με παρεξηγείτε, αλλά η ιστορία της Αλίκης και της νοοτροπίας όλης της οικογένειάς της δε μου ξένισε τόσο. Και ναι, αρραβωνες εχουν κάνει πολλοί γνωστοί και συγγενείς. Και το «μου έκανε πρόταση γάμου» επίσης το έχω χιλιο ακούσει. Και να πεις ότι ειμαι και από κανα χωριό. Αθηναία βέρα!

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τραγική η Αλίκη. Αντί να σώσει την αδερφή της που πάει να πέσει με ορμή μες τα σκατά, τη ζηλεύει και θέλει να πάρει και εκδίκηση κι από πάνω. Κι όλα αυτά γιατί; Για ένα ρημαδοδαχτυλίδι κι έναν σκαρτο γκόμενο. Δυο πράγματα από τα οποία βρωμάει όλος ο κόσμος. Συγχυστηκα τώρα.

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Πατριαρχία, να παλεύουμε για το ποια θα πάρει δαχτυλίδι και θα υπηρετήσει έναν σάπιο και ξερό ψωμί. Η ηρωίδα κάνει λίγο σα το Γκολουμ btw 💍

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

comment image

Μπουκαμβίλια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό ήταν το τελευταίο μέρος; Δηλαδή, πραγματικά αυτό ήταν; Κάτι δεν κατάλαβα καλά; Η υπογραφή στο κάτω μέρος αυτό δηλώνει; Τελείωσε έτσι; Μίλα Βίρνα. Πες τα όλα. Τελείωσε έτσι, αλήθεια τώρα;

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

ΩΠΑ ΩΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΛΛΟ. Θέλει να πει, ε Ροζίτα, θέλει να πει ότι ορίστε τι συμβαίνει όταν αδικείται μια κόρη, μια γυναίκα, που έχει μάθει να πιστεύει ότι η αποδοχή της εξαρτάται από το αν θα καταφέρει να κάνει τον γάμο τον καλό και που αν δεν τα καταφέρει, γίνεται από καλό κορίτσι ένας πικρόχολος άνθρωπος. Σύμβολο είναι το δαχτυλίδι παιδιά να το πούμε κι αυτό γιατί δεν είμαστε όλοι των συμβολισμών, ε; Διαφέρουμε οι άνθρωποι, δε βλέπουμε όλοι τα ίδια. Εντάξει σας φαίνεται τραβηγμένο, πολύ χαίρομαι, σημαίνει ότι δεν ζήσατε έστω από κοντά,… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ποια θέση της βρε Πόντια;
Η θέση της είναι μια ατέλειωτη ζήλια. Έψαχνε αφορμή να γίνει σκρόφα και τη βρήκε. Το δαχτυλίδι. Ένα άψυχο πράγμα, πάνω από την αδελφή της. Ακόμα κι αν είναι ευνοημένη, τι φταίει για αυτό; Για ένα κωλοδαχτυλιδι (ακόμα κι αν ήταν το my precious) εξαφανίστηκαν οι τύψεις;
Και τέλος, πώς μπορεί ακόμα να της αρέσει ένας τέτοιος καραγκιόζης; Και σιγά το φοβερό σεξτινγκ που την ξετρελανε. Τις ίδιες κοινότυπες μαλακίες που λένε στις τσοντες της είπε.
Άσε με με την ηλίθια!

Χορτοφάγος Καρχαρίας
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Aloutero, συμφωνώ ότι είναι ηλίθια μέχρι τα ντουνιά η Αλίκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χαρακτήρες σαν την Αλίκη δεν υπάρχουν ανάμεσά μας… Πικρόχολοι κι εκδικητικοί…

Και πραγματικά, θα είχε φάει Χ ο Πέτρος-Χάρης σε ένα δευτερόλεπτο. Επίσης, πόσο εθελοτυφλούσε η Μαρίνα, που έστελνε μηνύματα δίπλα της και δεν έτρεχε κάστανο.

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν νομίζω οτι εθελοτυφλούσε η Μαρίνα. Απλώς ειχε την ατυχία να πέσει πάνω σ εναν άρρωστο τύπο και κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου! Βέβαια οκ δεν ξερουμε αν ειχε δωσει δικαιώματα ο Χαρης/Πετρος μεχρι τοτε ωστε να μπει η Μαρινα σε μια διαδικασία καχυποψίας. Διαφορετικά γιατί να μην εμπιστευεσαι τον σύντροφό σου; Ή για να το θέσω ανάποδα: Γιατί πρέπει πρώτα να κάνεις αρνητικες σκέψεις για τον σύντροφό σου και να περνάς τα πάντα από κόσκινο; (Για τις νορμαλ περιπτώσεις μιλάω πάντα)

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Εν τω μεταξύ τα ίδια μου λέει με μαθηματική ακρίβεια οποίος γκόμενος γνωρίσω στο τιντερ, αλλά εγώ έχω λίγο μεγαλύτερο αυτοσεβασμό ώστε να τους διαλοστειλω στο πρώτο θέλω να σε δω γυμνή η σε σκέφτομαι στα τέσσερα μωρό μου. Άντε πια με τη βλαμενη

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Aloutero, δεν την ξετρελανε ο καραγκιόζης! Ξέρει πολύ καλά πόσο λάθος είναι αυτός ο τυπος κ πόσο κακό της κάνει ολο αυτό. Αλλά υπάρχει κάποιο άλλο κενό που καλύπτει μ αυτήν την επικοινωνία. Έχει την προσοχή κάποιου στραμμένη πάνω της επιτέλους. Εχει κάποιον να σκέφτεται. Έχει δημιουργήσει ενα παραλληλο συμπαν και είναι το κεντρο του. Καμιά σχέση δεν έχει με τον Χάρη καθ αυτόν. Περισσότερο είναι η ιδέα του Χάρη που την εξιταρει κ την θρέφει.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποιοι είναι οι λόγοι της. Να πάει σε ψυχολόγο. Δεν θα έμπαινε τίποτα πάνω από την αδελφή μου κι αν ένιωθα ότι τη ζηλεύω τόσο άρρωστα, θα πήγαινα σε ψυχολόγο πριν εμφανιστεί ο οποιοσδήποτε Χάρης, Μήτσος, Θανάσης. Για εμένα είναι ηλίθια. Το ίδιο ηλίθια και πολύ περισσότερο από τον βλάκα της ιστορίας.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Εντάξει, ότι κάθεστε και αναλύετε με τόση σοβαρότητα την Αλίκη του διηγήματος, μου φαίνεται και λίγο περίεργο 🙄

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Προφανώς και δεν την δικαιολογώ με αυτά που έγραψα. Εννοείται οτι χρειάζεται άμεσα ψυχολογο γιατί έχει ένα άρρωστο σκεπτικό μέσα της και μια προβληματική συμπεριφορά! Και ουσιαστικά αυτό ακριβώς επισημαίνω με αυτα που εγραψα: ότι η ολη κατάσταση δεν εχει καμια σχεση με τον όποιο Χαρη καθαυτόν, αλλά είναι ξεκάθαρα δικό της πρόβλημα εσωτερικό και φυσικά θα πρέπει να το λύσει.

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αυτό ήταν; Έτσι τελείωσε;; ΡΟΖΙΤΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙΣ;;;;;

Marina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Πιστεύω πια πως επίσημα αυτή η στήλη μπορεί να μετονομαστεί “στήλη που λατρεύουμε να μισούμε”! Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς το Αλικακι!

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Στο λεξικό δίπλα στο “μουρλοκακόμοιρα” έχει φώτο της αλικουλας.

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Αυτό ήταν; Ούτε μαλλιοτράβηγμα, ούτε ξεκατίνιασμα, ούτε τίποτα;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Έλπιζα σε μια γυναικεία εκδίκηση: η Αλίκη να ξεμπροστιασει τον Πέτρο μπροστά σε όλους, αλλά τελικά νομίζω ότι μου άρεσε το φινάλε. Κι αυτό γιατί αυτή είναι η αλήθεια: άπειρες οικογένειες κρύβουν μυστικά και ψέματα που δεν αποκαλύπτονται ποτέ. Εντάξει, το συγκεκριμένο μυστικό ίσως να είναι ακραίο (αν και δεν είμαι σίγουρη) αλλά η μυθοπλασία συνήθως χρησιμοποιεί ακραίες καταστάσεις για να περάσει τα μηνύματα της.

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Φωτεινή εχεις δει τη Μικρα Αγγλία; (υπέροχη ταινία by the way!!) Εκει να δεις ενοχο οικογενειακό μυστικό! 😉

Σωσώ Παπαδήμα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχ αυτή η ταινία με έχει στοιχειώσει. Το είχα πάρει πολύ κατάκαρδα όλο αυτό που έγινε. Πονούσε το είναι μου όλο. Βράδια ατελείωτα έκλαιγα. Μη με ρωτήσεις γιατί. Δεν ξέρω. Πολλή ωραία ταινία πάντως!

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και γω Σωσώ είχα μείνει να την σκέφτομαι για μερες μετα! Νομίζω ότι όλοι τους, ο καθενας με τον τρόπο του, ηταν θυματα. Δεν μπορούσα ξεκάθαρα να ριξω το φταιξιμο σε καποιον γιατι ολοι ειχαν τους δαιμονες τους. Δεν τους δικαιολογώ βέβαια ολους, αλλα σίγουρα μπορώ να τους αιτιολογήσω.