in ,

ΤΗΙΝΧ: Τα επαναστατικά εσώρουχα περιόδου

Τρεις φίλες ανέπτυξαν μια οικονομική, καλαίσθητη και κυρίως περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή για τις μέρες της περιόδου.

Τρεις φίλες ανέπτυξαν μια οικονομική, καλαίσθητη και κυρίως περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή για τις μέρες της περιόδου. Μία νέα διαδικτυακή εταιρεία που τόλμησε να επενδύσει σε ένα καινοτόμο σχεδιασμό και μία πολλά υποσχόμενη ιδέα. Μια ιδέα που απευθύνεται σε μία τεράστια αγορά: περίπου τον μισό πληθυσμό του πλανήτη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΤΗΙΝΧ είναι μία νέα διαδικτυακή εταιρεία που τόλμησε να επενδύσει σε ένα καινοτόμο σχεδιασμό και μία πολλά υποσχόμενη ιδέα. Μια ιδέα που απευθύνεται σε μία τεράστια αγορά: περίπου τον μισό πληθυσμό του πλανήτη. Και ναι, το βασικό της προϊόν είναι μία σειρά εσωρούχων. Κατασκευασμένα με μία νέα πατέντα που συνδυάζει τέσσερα υφάσματα νέας τεχνολογίας, τα εσώρουχά τους καταφέρνουν να συγκρατούν έως και 10ml -ποσότητα που αντιστοιχεί σε δύο τυπικά ταμπόν. Στόχος των THINX είναι να μας απαλλάξουν από τη χρήση συμβατικών προϊόντων γυναικείας υγιεινής.

Η νεοϋορκέζικη εταιρεία δημιουργήθηκε το 2014 από τρεις φίλες, μετά από χρόνια επιστημονικής και κατασκευαστικής έρευνας και, όπως δηλώνουν οι ίδιες, μετά από δεκάδες δυσάρεστα προσωπικά βιώματα – ατυχήματα που σχετίζονται με την περίοδο.

shethinx 32672741 222644114990675 8961886563789176832 n 1

Η THINX, στο πλαίσιο της προώθησης των πρωτότυπων εσωρούχων της, δημιούργησε μία ιδιαιτέρως καλαίσθητη και ενημερωτική διαφημιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η παρουσία των συγκεκριμένων διαφημίσεων, ωστόσο, στο μετρό της Νέας Υόρκης σχολιάστηκε αρνητικά από πολίτες και ΜΜΕ. Παρά τις αντιδράσεις, όμως, η  εκστρατεία τους κατάφερε να εγείρει ερωτήματα και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη χρήση των παραδοσιακών προϊόντων γυναικείας υγιεινής, τα οποία παραμένουν εξαιρετικά διαδεδομένα, μολονότι υπάρχουν πλέον -πιο οικολογικές και οικονομικές επιλογές, όπως πχ. το εμμηνορροϊκό κύπελλο (menstrual cup).

Σύμφωνα με τα στατιστικά παρά το γεγονός ότι το 97% του γυναικείου πληθυσμού ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, το 85% επιλέγει από αμέλεια ή/και αδιαφορία να χρησιμοποιεί προϊόντα μίας χρήσης, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στη ρύπανση του πλανήτη και μάλιστα με μη βιοδιασπώμενα απορρίμματα. Ένα πρόβλημα που αν συλλογιστεί κανείς την ποσότητα τέτοιου είδους προϊόντων που χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο μία γυναίκα στη ζωή της, καταλαβαίνει εύκολα πως δεν είναι καθόλου αμελητέο. Όπως αμελητέο δεν είναι και το κόστος αγοράς τους. Μάλιστα, πριν τρία χρόνια σε τουλάχιστον 40 πολιτείες της Αμερικής είχε ψηφισθεί ένα νομοσχέδιο που επέβαλε φόρο πολυτέλειας στα ταμπόν και τις σερβιέτες, προκαλώντας εκδηλώσεις οργής και αυξάνοντας την λιανική τιμής τους.

Η εν λόγω εταιρεία, δεν επικαλείται όμως μόνο την οικολογική μας συνείδηση. Αντιδρά και επιδρά απέναντι στην στερεοτυπική στάση όλων των φύλων απέναντι στο θέμα της περιόδου. Συγκεκριμένα, αναφέρεται με αμεσότητα στην ντροπή που νιώθουν οι γυναίκες και εξαιτίας αυτής κρύβουν την σερβιέτα ή το ταμπόν, μέχρι να φτάσουν στην τουαλέτα, ή αντίστοιχα τα δίνουν κρυφά η μία στην άλλη, ενώ πριν έχουν ρωτήσει χαμηλόφωνα «Μήπως έχεις σερβιέτα»; Οι άνδρες, με την σειρά τους, σε ένα μεγάλο ποσοστό, δηλώνουν ότι αισθάνονται αμήχανα όταν αναφέρεται αυτή η θεματική μπροστά τους.

“Be the boss of your period, explore hygiene options, don’t be afraid to try new things!” @voluptuousleah

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THINX (@shethinx) στις

Η κριτική για τα προϊόντα της, αν και δεν είναι πάντα θετική, ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει εποικοδομητικά ώστε να παραχθεί τελικά η βέλτιστη εκδοχή τους. Τα συχνότερα παράπονα των  καταναλωτών αφορούν τον τρόπο πλύσης τους (πρέπει να πλένονται στο χέρι και να στεγνώνουν στο αέρα, χωρίς χρήση στεγνωτήρα) και για όσες έχουν έντονη ροή δεν είναι επαρκή. Σε αυτήν την περίπτωση τα THINX λειτουργούν συμπληρωματικά και είναι απαραίτητη άλλου προϊόντος γυναικείας υγιεινής.

Η συμπεριλιπτική (inclusive) κολεξιόν της THINX, ακόμη δεν είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, αλλά μέσω του e-shop της δέχεται παραγγελίες από όλο τον κόσμο.

shethinx 23594837 507707266253972 1618025278322245632 n e1526462591732

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

55 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Franny
Franny
5 χρόνια πριν

οποτε βλεπω τον προλογο “δεν ειναι μιας χρησης, οποτε δεν μολυνει το περιβαλλον οπως τα ταμπον, κλπ”, ειτε αναφερεται σε μυστηρια κυπελακια, ειτε στα νεα επαναχρησιμοποιουμενα εσωρουχα (σοβαρα τωρα, θα πλενουμε μ#@$@πανα το 2018;;) σκεφτομαι, γιατι δεν βγαινει κανεις να πει, τερμα τα παμπερς στα μωρα, να πλενετε βρακια σαν τις προγιαγιαδες σας, ακαματρες!! τερμα οι πανες ακρατειας στους ηλικιωμενους, να πλενετε βρακια, αναισθητοι!! δλδ παλι οι γυναικες αναπαραγωγικης ηλικιας αιρουν την αμαρτια της μολυνσης του πλανητη! αυτες μολυνουν για την βρωμοπεριοδο τους, αυτες πρεπει να πλενουν βρακια στο χερι αντι να χρησιμοποιουν ενα ταμπον 3 εκατοστων. οι υπολοιποι μπορουν… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

αν δεν καταλαβαινεις που ειναι το προβλημα να κουβαλας στην τσαντα σου τα απλυτα σε ενα σακουλακι, σκεψου να κουβαλας λερωμενες σερβιετες στην τσαντα σου αντι να τις πετας . ισως βοηθησει.. το “πιο οικολογικα’ δεν μου λεει πολλα αν δημιουργουν περισσοτερα προβληματα απ οσα λυνουν… το πλυσιμο ειναι στο χερι, επομενως, “σκαφη”.. αλλα και νξα μην το ελεγε ξεκαθαρα, θα εβαζες ρουχο με πολυ αιμα μεσα στο πλυντηριο? οπωςσδηποτε πρεπει πρωτα να το πλυνεις και μετα να το βαλεις. το θεμα ομως ειναι οτι η “πρωτοποριακη ” αυτη ιδεα, γινοταν πραξη απο τις προγιαγιαδες μας (surprise!) και εγκαταλειφθηκε για… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

το λινκ που παραθετεις για τις πανες, ειναι διαφημιστικο, δεν ειναι debate…

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

θα επαναλαβω συνοπτικα αυτα που μου σβησατε, χωρις τις λεξεις που πιθανα σας σοκαραν. για οσες δεν ξερουν καλα ελληνικα, ετσι λεγονταν οι πανινες σερβιετες πριν γεννηθειτε… πως? δεν θα το επαναλαβω, παρολο που ειχα βαλει @# αντι για γραμματα. οπου διαβαζω λοιπον για μυστηρια κυπελακια και εσωρουχα μιας χρησης, διαβαζω μαζι και εναν προλογο που λεει για μολυνση του πλανητη και επαναχρησιμοποιουμενα υλικα. οι γυναικες δλδ μολυνουν τον πλανητη, με τα 3 εκατοστα των ταμπον τους, επομενως, αυτες πρεπει να επωμιστουν και την προστασια του, πλενοντας βρακια στο χερι, το 2018.. κι αν δεν ειναι ετσι, γιατι δεν ακουμε… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

δεν επαθα ανοια για να επαναλαμβανω οσα λεω. απλα εγκριθηκε το εξαφανισμενο σχολιο μου με μια μερα καθυστερηση.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Οι υφασμάτινες πάνες για μωρά έχουν επανέλθει δρυμύτερες ως μόδα και αγκαλιάζονται πολύ από hipster γονείς. Και πάλι πλασάρονται ως eco-friendly και φιλικές προς το δέρμα του μωρού και έχουν φανατικούς υποστηρικτές ακόμα και στην Ελλάδα. Εχουν τα ίδια μειονεκτήματα με τα εσώρουχα περιόδου που συζητήθηκαν πιο πάνω ΣΥΝ ότι είναι χιλιάδες φορές πιο αηδιαστικό να κουβαλάς στην τσάντα σου μια πάνα με κακά (για να το πω ευγενικά).

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

@φουστα κλαρωτη
ε, και “δριμυτερες”, δεν το λες..
το οτι υπαρχουν και οτι αυτοι που τις φιαχνουν τις διαφημιζουν, δεν το λες και “δριμυτερη επιστροφη”. ξερεις εσυ γονεις να τις χρησιμοποιουν? γιατι εγω δεν ξερω ουτε εναν.
αλλο να το συζητουν κι αλλο να τις χρησιμοποιουν.
σοβαρα, μπορεις να σκεφτεις καποιον να καθαριζει απο… διαφορα μια πανα και μετα να την πλενει?

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Επισης, ακομα κι αν καποιοι αποφασισουν να παρουν ΚΑΙ παιδικες πανες πολλων χρησεων, μαντέψτε ποιος θα σκυψει στην σκαφη….

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

εκτος αν τα προιοντα αυτα απευθυνονται σε γυναικες που
1. δεν δουλευουν εκτος σπιτιου πανω απο 2 ωρες (βασικο αυτο.)
2. εχουν αρκετα χρηματα να εχουν καμια δωδεκαδα τετοια εσωρουχα, ωστε να αλλαζουν συχνα χωρις να ειναι ακομα βρεγμενα τα υπολοιπα.
3. εχουν και υπηρετικο προσωπικο , να τους πλενει τα βρακια…

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

@franny οι πάνες αυτές έχουν πολλούς fan, υπάρχει συγκεκριμένη ομαδα του πληθυσμού που μια χαρά τις αγοράζουν και τις χρησιμοποιούν (είναι οι ιδιοι που βάζουν στον καφέ γάλα σόγια ή αμυγδάλου χωρίς να έχουν δυσανεξια στη λακτόζη :Ρ) Αν θες να στο τερματίσω, μπορώ να σε συστήσω στη γειτόνισσά μου – δε μένουμε στο Hoxton, στο κέντρο της Αθήνας μένουμε- η οποία εκτός από υφασμάτινες πάνες (α) έφτιαχνε δικό της απορρυπαντικό για τα ρούχα από έναν καρπό (β) έφτιαχνε δικά της μωρομάντηλα. Όλα αυτά γιατί είναι υποαλλεργικές και eco-friendly μεθοδοι. Ενδεχομένως και να καις ένα φόρτωμα λιγνίτη για να πλένεις… Διαβάστε περισσότερα »

Αμπα
Αμπα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Έχεις δίκιο.

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Franny ακριβώς τις ίδιες σκέψεις έκανα κ εγώ, ναι σε ολα!

Flying Grandma
Flying Grandma
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Ακριβώς αυτό σκέφτηκα και εγώ. Με φανταστηκα να πλένω στο χέρι τις βράκες (που εμένα μοιάζουν να βγήκαν από επεισόδιο Dexter με τέτοια ροή που έχω) και να ακούγεται ο Μπόποτας να φωνάζει “Εμπρός Πίσω Κολοκοτρωνιτσαίοι”!

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν

Δεν ψήνομαι καθόλου στην ιδέα. Kαι όχι δεν αισθάνομαι βελανοδοφάγος που αγοράζω σερβιέτες, στο χωριό μου δεν τα ξέρουμε τα “menstrual cup”.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

ασε και το κανω εικονα το μενστρουαλ καπ να εξφενδονιζεται..
μερικες δεν εχουν ιδεα τι θα πει βαρια περιοδος…

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

εγραψα ενα σχολιο εδω που εξαφανιστηκε.
μηπως ειναι διαφημιστικη η δημοσιευση και δεν επιδεχεται κριτικη?
πολυ περιεργο..

Influenza
Influenza
5 χρόνια πριν

Έχω δει το κυπελλάκι από όταν βγήκε αλλά εδώ δεν μπορώ να βάλω σωστά ένα ταμπόν, πώς θα βάλω ολόκληρο κύπελλο από σιλικόνη; Πραγματικά νιώθω άχρηστη κάθε φορά που προσπαθώ να βάλω ταμπόν. Η αίσθηση του στεγνού βαμβακιού με ανατριχιάζει και όσο και να προσπαθώ δεν καταφέρνω να το βάλω πάρα πολύ βαθειά και μετά το νιώθω όλη την ώρα και νιώθω ότι αν φταρνιστώ θα εκσφενδονιστεί στην άλλη άκρη του δωματίου σαν φελός.

acantholimon
acantholimon
5 χρόνια πριν

Από όσα διάβασα δεν ψήθηκα.Περισσότερο για έξτρα ασφάλεια,μου φαίνεται,ότι είναι.Μπορεί να κάνει και δουλειά,αλλά και μόνο η τιμή είναι για πραγματικά επιδέξιους.Θα χρειάζονται 2-3 την ημέρα.Να τα πλύνεις,να στεγνώσουν,να έχεις και κανένα καβάντζα,θέλεις τουλάχιστον μια 6άδα.Και κάνει 30 ευρώ το ένα.Και πόσο να κρατάνε;Δε θα είναι και για πάντα.

Δανάη Βαρδαλή
Δανάη Βαρδαλή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  acantholimon

Ναι, αυτό υπάρχει ως σχόλιο γενικά και στα διαφορα reviews τους. Είναι πάντως μια καλή αρχή, βασισμένη σε μια πολύ παλιά λύση 🙂

Madeline Ashton
Madeline Ashton
5 χρόνια πριν

Καλά, κι εγώ γνωρίζω για το κύπελλο τα τελευταία 2-3 χρόνια, δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει τόσο καιρό, αλλά βελανιδοφάγος δεν θα έλεγα ότι νιώθω. Θέλω πολύ να το δοκιμάσω αλλά με τρομάζει λίγο. Καλά καλά ούτε ταμπόν δεν μπορώ να αλλάξω σε δημόσια τουαλέτα. Τα εσώρουχα ακούγονται πολύ βολικά αλλά μάλλον μόνο σαν ιδέα, στην πράξη έχω τις αμφιβολίες μου. Συμφωνώ και με τη @franny, ε δεν θα επωμιστούν οι γυναίκες όλη την καταστροφή του περιβάλλοντος. Επιπλέον, όχι δεν είναι το ίδιο να κουβαλάς καθαρές σερβιέτες στην τσάντα σου με το να έχεις σε (πλαστικό – δηλαδή και πάλι… Διαβάστε περισσότερα »

Abafun
Abafun
5 χρόνια πριν

@Franny ηθελα να σου πω ότι χρησιμοποιώ το κύπελλο τους τελευταίους μήνες και είναι πραγματικά πάρα πολύ βολικό και πολύ πιο εύκολο από ότι ακούγεται.Βλεπεις συγκεντρωμένο το αίμα της περιόδου κι έτσι μπορείς να κρίνεις πραγματικά πόσο μεγάλη ροή έχεις,οι σερβιετες μπερδεύουν.Επισης,έχοντας κάνει ένα χειρουργείο ινομυωματος κατάλαβα χειροπιαστα πόσο μειώθηκε το αίμα που είχα. Πραγματικά είσαι καθαρή,ούτε μυρωδιές ούτε τίποτα,δεν κάθεσαι πάνω σε αίματα .Ακόμα και το tabon όταν το αφαιρεις μυρίζει αφού το αίμα λίμναζε μέσα σου,ενώ στο κύπελλο που μαζεύεται ,δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου ,απλά το αδειάζεις στην λεκάνη,το ξεπλένεις και το ξανατοποθετεις.Αξιζει μια… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Abafun

@abafun οκ, θα το τερματισω λοιπον.. αν και οπως θα ειδες παραπανω, η αντιρρηση μου ειναι κυριως ως προς τα εσωρουχα μιας χρησης και κυριως ως προς αυτο το πλασαρισμα “πλυντε και κανενα βρακι ακαματρες να σωσετε τον πλανητη απ τις βρωμιες σας”, και παρολο που δεν εχω δοκιμασει το κυπελακι, προσωπικα ειμαι βεβαιη οτι δεν κανει για μενα, γιατι ειμαι στην κατηγορια ροης που περιγραφει η σουβλιτσα ΑΚΡΙΒΩΣ’ και ναι, ειμαι υγιεστατη, οποτε αν χρησιμοποιησω κυπελακι συγκεκριμενες μερες και ωρες και δεν εχω προσβαση σε τουαλετα ανα μισαωρο, το κυπελακι θα βρεθει καταης μαζι με το περιεχομενο. δεν ξερω… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Έχω πάρει ποπ κορν και περιμένω την απάντηση.

Κατά την ταπεινη μου άποψη, αυτές οι λύσεις δεν ειναι οικολογικές αλλά ξεχωριστοχιονονιφαδέ.
Αν αγαπάμε το περιβάλλον πρέπει ν απαιτησουμε προϊόντα φιλικά προς αυτο, χωρις να ειναι μη φιλικα προς οποιονδηποτε, για οποιονδηποτε λογο.
Οτι δηλαδή η ρύπανση του περιβάλλοντος επιβαρύνεται απο τις σερβιέτες και τις πάνες. Ή αυτά αυξάνουν τον ογκο των απορριματων, όπως τα μπουκάλια και οι αδειες συσκευασιες προϊόντων.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

οσο το σκεφτομαι, μπορουμε να επινοησουμε εναν ωραιοτατο αιδοιοκαθετηρα, συνδοιασμο κυπελακι με καθετηρα, για βαρυτερες περιπτωσεις, ωστε το περιεχομενο να μπορει να ειναι οσοδηποτε και να παροχετευεται με ασφαλεια σε στεγανο σακουλακι . ετσι καλυπτεται και η μεγαλη ροη και η πολυωρη απουσια καταλληλης τουαλετας και γυναικα δεν χανει την ωρα της και την παραγωγικοτητα της να αφηνει την δουλεια και να ψαχνει τουαλετα. το σακουλακι μπορουμε να το κρεμαμε σε στατηρα με ροδακια (οπως ορος) και να το πηγαινουμε βολτα (οπως νοσκομειο). ξερετε, λεωφορειο, πεζοδρομιο, θα γινει συνηθισμενο θεαμα, και σε λιγο δεν θα ενοχλειται κανεις. μπορει ,μαλιστα καθε… Διαβάστε περισσότερα »

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Frunny φαντάζομαι την εικόνα κι έχω λυθεί στα γέλια!!

Abafun
Abafun
5 χρόνια πριν

@franny Να ξεκαθαρίσω ότι δεν τίθεται θέμα αντιπαραθεσης ,από μεριάς μου και απλά επειδή μ’ έχει βολεψει ήθελα να το μοιραστώ.Ειμαι εργαζόμενη μητέρα αλλά είμαι τυχερή γιατί στην δουλειά μου έχει νιπτήρα μέσα στην τουαλέτα οπότε δεν έχω πρόβλημα.2 φορές ετυχε σ ένα γάμο ,και σε καφετέρια να χρειαστεί να αλλάξω γιατί ήμουν σε μέρα βαριας ροής ,και πήρα ένα μπουκαλάκι νερό μαζί μου,έπλυνα χέρια έξω ,μετά με χαρτί άνοιξα την πόρτα – γιατί δεν μπορείς να πιάσεις χερούλια και μετά να βάλεις χέρι (!) _ τελικά τα κατάφερα.Στην περίπτωση μου η ζυγαρια θετικών αρνητικών γέρνει προς τα θετικά.Οι περισσότερες… Διαβάστε περισσότερα »

Observer
Observer
5 χρόνια πριν

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά το σακουλάκι με το λερωμένο/μεταχειρισμένο εσώρουχο πρέπει να κλείνει αεροστεγώς διαφορετικά θα μυρίζει.

Επίσης μια ερώτηση σχετική με το θέμα: γιατί οι Ελληνίδες αποφεύγουν το ταμπόν και προτιμούν να ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα το καλοκαίρι με τις σερβιέτες;

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Observer

γιατί όποια φοράει ταμπόν είναι εύκολη και τσ$%%%κι (ατάκες που έχω ακούσει από αλλες γυναικες περι ταμπον)

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Observer

Επίσης το ταμπόν υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τοξικού σοκ, πρέπει να διπλο – προσέχεις την υγιεινή σου (οπότε για τουαλέτες εκτός σπιτιού το θεωρώ απαγορευτικό), συν του ότι δεν ενδείκνυται για μεγάλη ροή και είναι άβολο. Αυτα!