Αγάπη από Νάιλον: Μόδα από PVC και όλα στη φόρα

Η διάφανη μόδα φέρνει στο νου τα καινούργια ρούχα του βασιλιά

Το παραμύθι του Hans Christian Andersen ξεκινούσε κάπως έτσιΜια φορά κι έναν καιρό, σε μια μακρινή χώρα, ζούσε ένας γκρινιάρης βασιλιάς. Κάθε μέρα ζητούσε από τους ράφτες του να του ράβουν καινούρια ρούχα για να εντυπωσιάζει τους υπηκόους του. Όταν όμως οι ράφτες του δε μπορούσαν πλέον να σκεφτούν νέα σχέδια, ο βασιλιάς θύμωσε πάρα πολύ και άρχισε να τους φωνάζει:

Είστε τρελοί; Δε μπορώ να φοράω κάθε μέρα τα ίδια ρούχα!

Την επόμενη μέρα, ο βασιλιάς έστειλε τους φρουρούς του να διαλαλήσουν ότι όποιος του έφτιαχνε τα πιο πρωτότυπα ρούχα θα ανταμειβόταν γενναιόδωρα. Όλοι οι ράφτες της χώρας έβαλαν τα δυνατά τους για να τον ικανοποιήσουν, αλλά ο γκρινιάρης βασιλιάς τούς έδιωχνε, γιατί έβρισκε πολύ συνηθισμένα τα ρούχα που του πρότειναν. Ώσπου μια μέρα έφτασαν στο παλάτι δυο νεαροί, που ζήτησαν να δουν το βασιλιά.

Μεγαλειότατε, ταξιδέψαμε από την Περσία μέχρι την όμορφη χώρα σας, για να ικανοποιήσουμε την επιθυμία σας. Είμαστε δυο γνωστοί ράφτες και φτιάχνουμε ρούχα από ένα πολύ σπάνιο ύφασμα. Το ύφασμα αυτό μπορούν να το δουν μόνο οι έξυπνοι άνθρωποι!…”.

Οι ράφτες του παραμυθιού πληρώθηκαν πολύ ακριβά για το υποτίθεται μαγικό αόρατο ύφασμα, που αποκάλυπτε το γυμνό σώμα του βασιλιά στο δημόσιο χώρο.

Η χρήση της διαφάνειας από τους σύγχρονους δημιουργούς κοστίζει και πάλι, ακριβά στους ανικανοποίητους λάτρεις της μόδας, που αν μη τι άλλο θέλουν να φορούν κάτι που δεν μοιάζει συνηθισμένο. Αυτή τη φορά το αόρατο αποκτά υλικότητα όντας από PVC. Διάφανα πανωφόρια, τσάντες σε μορφή πλαστικής σακούλας καταναλωτή (αυτές που πλέον πληρώνουμε στην Ελλάδα), περίτεχνα παπούτσια και καπέλα, μαρτυρούν μια νέα εμμονή αλλά και μια τάση με χιούμορ και έντονη ειρωνική διάθεση. Ακολουθούν μερικά δείγματα αυτής της μετά – αποκαλυπτικής αισθητικής.

Γιατί τελικά plastic is fantastic ή αλλιώς πώς η οικολογική μας συνείδηση πάει περίπατο μπροστά στην ακαταμάχητη γοητεία της νέας εικόνας. Είμαστε έτοιμοι να τα βγάλουμε όλα στη φόρα!

Η πλαστική, διάφανη τσάντα Celine για τη σειρά SS18 έχει πλέον μετατραπεί σε iconic item, σηματοδοτώντας την αποχώρηση της Phoebe Philo από τον οίκο. Κοστίζει περίπου 600 ευρώ και προειδοποιεί σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες για το ενδεχόμενο ασφυξίας που μπορεί να προκαλέσει.

Με δερμάτινες λεπτομέρειες στα χερούλια / MM6 Maison Margiela.


Yeezy Season 4 ή αλλιώς, από εκεί που ξεκίνησαν όλα. Ο Kanye West ήταν από τους πρώτους που επανέφεραν ένθερμα τις διαφάνειες κυρίως στα παπούτσια, ενίοτε με όχι και τόσο στεγνά αποτελέσματα.

Από τη συνεργασία του Raf Simons με το βερολινέζικο Voo Store. Ας σημειωθεί πως η αυτή τσάντα συνοδεύεται από μία αδιαφανή εσωτερική θήκη από μαύρο ύφασμα. Φανταστική και πρωτότυπη η διαφάνεια… αλλά πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με την απόλυτη έκθεση του περιεχομένου της καθημερινότητάς μας που εμπεριέχεται στην τσάντα που κουβαλάμε;

Ακολουθεί καταιγισμός διάφανης πολυτέλειας από τη Chanel / SS18 σε ρούχα και αξεσουάρ.

Και ένα αδιάβροχο πανωφόρι από τη Miu Miu για το χειμώνα που μας πέρασε. Θα το ήθελα…

 

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

10 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για