in

Η Ρένα απαντά: Update ιστορίας με σύζυγο καρκινοπαθούς που ερωτεύτηκε τη γειτόνισσα

Έχουμε update γιατί αλλάξανε τα δεδομένα από την γυναίκα που μας έστειλε την ιστορία.

Η αρχική ιστορία δημοσιεύτηκε εδώ κι από κάτω έχουμε σήμερα το update. Η Ρένα απαντά: Πώς γίνεται να είναι η καρδιά του μοιρασμένη ενώ έχω καρκίνο; _____________ Το update της ιστορίας Αγαπημένη μου Ρένα, Σου ξαναέστειλα πριν από λίγο καιρό. Για τον άντρα μου που ηράσθη σφόδρα τη νεαρά γειτόνισσα και φίλη μου-ναι, αυτό νομίζω […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

diazigio2

Η αρχική ιστορία δημοσιεύτηκε εδώ κι από κάτω έχουμε σήμερα το update.

Η Ρένα απαντά: Πώς γίνεται να είναι η καρδιά του μοιρασμένη ενώ έχω καρκίνο;

_____________
Το update της ιστορίας

Αγαπημένη μου Ρένα,

Σου ξαναέστειλα πριν από λίγο καιρό. Για τον άντρα μου που ηράσθη σφόδρα τη νεαρά γειτόνισσα και φίλη μου-ναι, αυτό νομίζω παρέλειψα να το αναφέρω. Ας πούμε πρέπει να κάνω ένα απντέιντ, γιατί αλλάξανε τα δεδομένα. Ξεκινήσαμε συνεδρίες σε ψυχολόγο/σύμβουλο γάμου.

Απορούσα πώς γίνεται να ερωτευτεί κ δη να την έχει αγαπήσει χωρίς να έχει γίνει κάτι μεταξύ τους. Κι εκεί μου’ρθε η απάντηση σχεδόν από το πουθενά (λέμε τώρα) στο γιούτουμπ, όπου μιλάγανε για το limerence (ξέρω ότι γνωρίζεις τι εστί, γιατί στην έρευνά μου στα Ελληνικά είδα ότι ασχολήθηκες κι εσύ μ’αυτό). Έτσι εξηγούνται όλα αυτά που μου έλεγε. Έζησε ολόκληση σχέση στο μυαλό του. Σχεδόν τον λυπήθηκα. Καταλαβαίνω μεν ότι είναι κάτι που τον ξεπερνά, αλλά νιώθω κ θυμό κ απελπισία, γιατί νιώθω ότι είναι στο έλεος του μυαλού του-κι αν ξανασυμβει;;

Να αναφέρω ότι έχει περάσει πάνω από χρόνος από την “κεραυνοβόληση”. Του έκανε καλό το ταρακούνημα της αποκάλυψης, λέει, κ νιώθει ότι κοντεύει να το ξεπεράσει. Βοήθησε πολύ το ότι το LO (αντικείμενο του λιμερανς) έφυγε για μεταπτυχιακό σε άλλη πόλη και το ότι απαίτησα να σβήσει από το κινητό του όλες τις φωτογραφίες της (μας εβγαζε μαζι, ως φιλη μου που ειναι, κ μονη της, γοητευμενος τοσο απο εκεινη που δεν μπορουσε καν ν’αντισταθει απ’το να την τραβηξει 5-6πορτρέτα). Μου ομολόγησε (εγώ τα σκαλίζω, το ξεκαθαρίζω, δεν έκανε τιποτα απο μονος του). Ουτε θα μου εξομολογητο ποτέ τον ερωτα του, εαν εγώ δεν απαιτούσα να ορκιστεί στη ζωή μου, που κ πάλι ορκίστηκε, κ το σκυλομετανιώνει που πήρε τέτοιον όρκο, αλλά επειδή εγώ δεν τον πίστεψα, σε ανύποπτο χρόνο του ειπα “μα κι εσυ, να ορκιστείς στη ζωή μου, βρε χαζέ;!” κ εκεινος τσίμπησε “τι να έκανα, με στρίμωξες”. ) ότι καθόταν κ χάζευε τις φωτογραφίες της στο κινητό του για να παίρνει δύναμη. Στα σενάρια που έπλαθε στο μυαλό του το ζητούμενο ήταν να την κερδίζει και μετά να της λεει οτι δεν μπορεί να γίνει κάτι μεταξύ τους, γιατί με αγαπάει.

Το άλλο που ανακάλυψα ωστόσο ειναι εξίσου σοβαρό κ καθοριστικό, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο ήταν εκείνη άμοιρη ευθυνών. Μιλάμε έχω κάνει πολλή δουλειά αυτό το διάστημα, όχι αστεία. Τώρα συνειδητοποίησα το δικό της ρόλο. Πρόκειται για κεκαλυμμένο νάρκισσο. Έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της για να κερδίσει εμένα κι εκείνον. Νιώθω σα να είχα ένα παραπέτασμα κ τώρα ξαφνικά βλέπω καθαρά. Συμπεριφορές που με ξένιζαν κ παραξένευαν τώρα πια βγάζουν νόημα. Υποδύθηκε πράγματα κ ρόλους. Μας ψυχολόγησε καλά κι έδωσε στον καθένα μας ακριβώς αυτό που είχαμε ανάγκη. Προσποιήθηκε ευαισθησία, κατανόηση κι ενσυναίσθηση. Τώρα πλέον με καθαρό μυαλό καταλαβαίνω ότι είχε σχέδιο να μπει στο σπίτι μας και στη ζωή μας. Δυο φορές που τη νευρίασα την έκανα να βγει εκτός ρόλου κ εβγαλε απιστευτη κακια, επιθετικότητα κ βία.

Και σε ρωτώ , ποια ειναι η θεση μας; Εαν μου έλεγες να ξεκόψω από εκεινη, θα το εκανα ευχαριστως. Αλλα θα κινησουμε υποψιες. Υπ’όψιν ότι οι γονείς της είναι φίλοι μας. Επισης, αυτο που εκανε ο αντρας μου κ τον βοήθησε ήταν όποτε του ερχόταν αυθορμήτως η εικόνα της κ πήγαινε να αρχίσει τις ονειροπολήσεις, έβαζε συνειδητά τη δική μου εικόνα. Αυτό που διάβαζα ότι θα βοηθούσε πολύ είναι το να την κατεβάσει από το βάθρο που την έχει τοποθετήσει το μυαλό του, υπερτονίζοντας τα αρνητικά της χαρακτηριστικά. Αλλά διαπιστώνω ότι,παρότι πλέον όχι και τόσο υπό την επιρροή του λιμερανς, έχει άρνηση να τη δει όπως είναι. Βασικά λέει επειδή είναι δικές μου διαπιστώσεις, όχι δικές του. Ναι, κάποια πράγματα τα επεξεργαζεται μέσα του, αλλά από το να έχει κάποια ελαττώματα, όπως όλοι μας, εως το να είναι κακός άνθρωπος, είναι μεγάλη απόσταση, λέει.

Με κουράζει, όμως, όλο αυτό. Νιώθω ότι έχω κάποια να ανταγωνίζομαι, ότι είμαι επιλαχούσα στον ίδιο μου το γάμο. Και δεν ξέρω κατά πόσο έπαιξε όντως ρόλο ο καρκίνος μου τελικά. Το λιμερανς το συνδέουν και με παιδικά τραύματα, που σίγουρα έχει ο άντρας μου. Γενικά είμαι καλά, αλλά ώρες ώρες λυγίζω και νιώθω απογοητευμένη κ απελπισμένη.
Σ’ευχαριστώ πολύ!

ΑΠΟ ΤΗΝ- Eleni

_______________
Το σχόλιο της Ρένας

Ευχαριστούμε για το update. Πολύ παιδικές συμπεριφορές διάσπαρτες (όρκοι στη ζωή του άλλου! γιατί όχι στη δική του;) κι από εκείνον και από εσένα, αλλά και από την γειτόνισσα-φίλη. Το έχετε σκαλίσει πάρα πολύ χωρίς να πάτε στην ουσία του πράγματος. Ότι ο άντρας σου νιώθει ανίσχυρος (λόγω παιδικών τραυμάτων ή της ασθένειάς σου, όπως υπέθεσα κι αρχικά) και θέλει να ανακτήσει μέσα του την ισχύ: αν αληθεύει ότι επιθυμούσε να της αρνηθεί αφού άκουγε πρώτα την ερωτική της εξομολόγηση. Ή σε έχουν καταδουλέψει κανονικά κι οι δυο…πιθανότητα που μοιάζει πιο πιθανή όσο μας μιλάς. Πάντως από δω κι έπειτα, αφού η κυρία λείπει για μεταπτυχιακά να της ευχηθούμε να βρει εκεί εργασία και να μείνει. Άλλωστε οποιαδήποτε συναισθηματική/κοινωνική απομάκρυνση μεταξύ σας κατόπιν μπορεί να αποδοθεί σε αυτό μπροστά σε τρίτους (που κακώς σε απασχολούν)  Το δικό σας, μεταξύ σας, πρόβλημα όμως θα παραμένει όσο δεν αντιμετωπίζετε τις αιτίες που προέκυψε. Θα το δουλέψετε στον σύμβουλο γάμου. Άσε το σύζυγο να δει ότι νιώθεις κούραση πια. Όχι ανταγωνισμό. Κούραση. Η κούραση κρούει καμπανάκια διαζυγίου, όχι ο ανταγωνισμός.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

19 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ace in the Hole
Ace in the Hole
1 χρόνος πριν

Δεν ξέρω, το να λες ότι σας χειρίστηκε μια κοπέλα 24 χρονών, σαν να είναι μια πανούργα γυναίκα αράχνη, δεν το λες και πρόοδο. Οπισθοδρόμηση είναι, να δικαιολογήσουμε τον σύζυγο και να τα ρίξουμε όλα στο τρίτο πρόσωπο.

Επίσης, βρε παιδιά, ο ναρκισσισμός είναι διαταραχή προσωπικότητας. Απαιτεί διάγνωση από ψυχολόγο, όχι να πούμε «Α, αυτός μου φέρθηκε σκάρτα άρα είναι νάρκισσος».

ocelot
ocelot
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Ace in the Hole

To ναρκισσος μπορουμε να το χρησιμοποιουμε σαν επιθετο για να περιγραψεις ορισμενα χαρακτηριστικα. Δεν θα πεις εχει ναρκισσιστικη διαταραχη ουτε του κανεις διαγνωση ομως. Δηλαδη τι να τι πει τοξικη τι ναρκισσος. Εγω ειμαι της αποψης ας διαδωθει η λεξη να γινει οσο πιο γνωστη, να την κανουν google περισσοτεροι γιατι τα χαρακτηριστικα ειναι μαστιγα ,να αρχισουμε να προστατευομαστε και να τα ξερουν οσο περισσοτεροι τοσο καλυτερο και να γινεται θεμα συζητησης, ας υπαρχει ο κινδυνος πως ξαφνικα κανουμε διαγνωσεις χωρις να ξερουμε και μπορει να ειναι λανθασμενες η’ εκνευριστικο

Ace in the Hole
Ace in the Hole
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ocelot

Ναί αλλά η αλόγιστη χρήση ψυχιατρικών όρων είναι ανακριβής και μπορεί να στιγματίσει άτομα που όντως έχουν διαγνωστεί με διαταραχές.

Ας πούμε ότι είναι απλά ένα χειριστικό άτομο, που είναι πολύ πιο πιθανό να συναντήσουμε από ότι ένας νάρκισσος.

???
???
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ocelot

Όλοι οι άνθρωποι, άλλοι λιγότερο-άλλοι περισσότερο, εμφανίζουμε narcissist traits (από ότι μου έχει πει η ψυχολόγος μου τουλάχιστον). Για να γίνει διάγνωση ότι κάποιος έχει ναρκισιστική διαταραχή θα πρέπει να πληρούνται πολύ συγκεκριμένα κριτήρια. Για αυτό και η χρήση του όρου νάρκισσος είναι αδόκιμος. Είτε θα έχει ναρκισιστικά χαρακτηριστηκά όπως όλοι, είτε θα έχει ναρκισιστική διαταραχή, που όμως δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε αν δεν υπάρχει διάγνωση. Γενικότερα με την αλόγηστη χρήση τέτοιων όρων χάνουμε το νόημα και 1) προσβάλουμε τους ανθρώπους που όντως πάσχουν από ναρκισσιστική διαταραχή και είναι άνθρωποι άρρωστοι, υποφέρουν και χρειάζονται θεραπεία και 2) χρυσώνουμε το… Διαβάστε περισσότερα »

pineapple
pineapple
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Ace in the Hole

Βασικά να μας πει κανένα παράδειγμα, κατευθείαν στο συμπέρασμα που να ξέρουμε

Santy
Santy
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  pineapple

Ακριβώς διότι δεν μας λέει περισσότερα σε εκείνο το σημείο. Βεβαίως και ένα 24 χρόνο έχει τη δυνατότητα να κάνει διάφορα περίεργα. Αλλά δεν μας δίνει στοιχεία.

Phaedra
Phaedra
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Ace in the Hole

Μα τα έχουμε πει:νάρκισσος ,τοξικός και παρόμοια έχουν γίνει καραμέλα
Εδώ έχει ξεφύγει πιο πολύ με διαγνώσεις via internet

???
???
1 χρόνος πριν

Νοιώθεις απογοητευμένη και απελπισμένη γιατί όσες πιθανές βολικές “εξηγήσεις’ και αν έχεις βρει ψάχνοντας απεγνωσμένα στο ιντερνετ κατά βάθος ξέρεις ότι δεν δικαιολογούν τα γεγονότα. Όταν θα πάψεις να προσπαθείς να δικαιολογήσεις την συμπεριφορά του άντρα σου με κάθε τίμημα, τότε ίσως μπορέσεις να δεις τα πράγματα καθαρά. Στη αρχική ιστορία μου φάνηκε και εμένα ότι ο άντρας σου πέρασε κάποια φάση για τους δικούς του λόγους, που δεν ήταν δα και κάτι σημαντικό. Από το update που μας έγραψες εδώ όμως φαίνεται ότι εσύ η ίδια δεν το πιστεύεις και προσπαθείς απεγνωσμένα να διαιολογήσεις τον άντρα σου. στον εαυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
1 χρόνος πριν

Τι εξευτελισμούς θεέ μου δεχόμαστε ως γυναίκες γιατί μας έχουν κάνει τατουάζ στο εγκέφαλο ότι δεν είμαστε πλήρεις υπάρξεις χωρίς φαλλό (στο παντελόνι μας ή στη ζωή).
Δεν το πιστεύω τι ανεχεσαι,και τι επίπτωση τελικά αυτό ή δ η έχει και θ α έχει στην αυτοεκτίμηση σου

pineapple
pineapple
1 χρόνος πριν

Λιμερανς εμείς στο χωριό νου το λέγαμε Έρωτας μονο(μ)παντος

Santy
Santy
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  pineapple

Ποιος ξέρει τι ισχύει..

lucid dream
lucid dream
1 χρόνος πριν

Ελένη ,ξεκόψτε …χθες …
Να κινήσετε υποψίες ;
Δες λίγο τη δυναμική του γάμου σου
Ο σύμβουλος γάμου βοήθησε; πού;
Ανατρέξτε στο παρελθόν ,βρείτε την αιτία ,εκτονώστε το …σκοτώστε το
Είναι αρρωστημένο ,ξεριζώστε το

Jennaki
Jennaki
1 χρόνος πριν

Πιθανότατα έγινε έτσι όπως το λες, ο σύζυγος εκανε ολόκληρη σχέση στο μυαλό του (είτε λόγω παιδικών τραυμάτων, είτε για να ξεφύγει από τα άγχη του) κι η κοπέλα πιθανότατα επίσης να καταλαβαινε ,να απολαμβανε και να επιζητούσε την προσοχή. Όμως το λες και μόνη σου. Κουράστηκες. Έχεις τόσα να αντιμετωπίσεις, αυτό είναι απλά ένα παραπάνω (δεν ξέρω βέβαια αν δρα και για σένα κάπως σαν αντιπερισπασμός). ,Έχεις δίκιο όμως η Ρένα, πρέπει να δει αυτήν την κούραση, το μπουχτισμα, και να σου δώσει αυτά που χρειάζεσαι, πόσο ακόμα θα ασχολείστε με την εφηβική του φαντασίωση; Βάλε τον εαυτό σου… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Jennaki
Santy
Santy
1 χρόνος πριν

Όντως παιδιάστικες συμπεριφορές. Φίλη χωρίς να θέλω να σε τσιτωσω, είσαι σίγουρη ότι δεν έγινε κάτι μεταξύ τους και σε παραμυθιαζει περί ονειροπολήσεις; Αυτά που λες ότι σου εξομολογήθηκε μου βγάζουν κάτι σαν μια φανταστική ιστορία που έγινε πραγματικότητα, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Η τύπισσα μήπως διεκδίκησε τον άντρα σου; Μήπως της τα είπε όλα αυτά στην πραγματικότητα; Από όλα αυτά που λες μοιάζει να έμπαινε ελεύθερα στο σπίτι σου. Έμπαινε κι όταν έλειπες και ήταν μόνος του ο σύζυγος; Την έχει στα σόσιαλ; Μιλάνε; Βεβαίως, να την ξεκόψεις, λίγο λίγο αν δεν είναι εφικτό το απότομα. Η ιστορία… Διαβάστε περισσότερα »

heartbeats
heartbeats
1 χρόνος πριν

Μιλάς για τον σύζυγο σου λες και έχει το ακαταλόγιστο και μάλιστα φοβάσαι μην κάνει παλι καμιά τρελά(να ξαναερωτευτει δλδ)…. Εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο να ερωτευτεί και να κάνει διάφορα σενάρια μαζί της. Όλοι οι ερωτευμένοι το κάνουν αυτό. Και μοιραία φυσικά,τα σενάρια αυτά, τον γεμίζουν με συναισθήματα, προσδοκίες κτλ ,με αποτέλεσμα να συνδέεται νοητικά και ψυχικά περισσότερο μαζί της. Μπήκε σε αυτο τον συναισθηματικο “δεσμό” γιατί προφανώς ήθελε. Και αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι κακό. Θα μπορούσε να συμβεί και σε εσένα. Οι άνθρωποι δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι δεδομενοι στη ζωή μας,και ξέρω πως… Διαβάστε περισσότερα »

Ola
Ola
1 χρόνος πριν

Εννοείται ξεκιψε και δε χρωστάς εξηγήσεις.
Ο άντρας σου sad and pathetic και ντροπή του

Phaedra
Phaedra
1 χρόνος πριν

Εγώ θα ξαναπώ κοιτά την υγεια σου και άσε τις διαγνώσεις στους ειδικούς