in

Η Ρένα απαντά: Update ιστορίας με σχέση τύπου Maestro

Είχαμε δημοσιεύσει πριν 9 μήνες μια απορία για πιθανή σχέση με διαφορά ηλικίας τύπου Maestro εδώ, αμέσως από κάτω. (Και σήμερα έχουμε το update). H Ρένα απαντά: Είναι κακό να ζήσω μια κατάσταση στυλ “Maestro”; _______________ Το update της ιστορίας Καλησπέρα Ρένα, Είμαι η κοπέλα που είχε στείλει την ερώτηση “πειράζει να ζήσω μια κατάσταση […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είχαμε δημοσιεύσει πριν 9 μήνες μια απορία για πιθανή σχέση με διαφορά ηλικίας τύπου Maestro εδώ, αμέσως από κάτω. (Και σήμερα έχουμε το update).

H Ρένα απαντά: Είναι κακό να ζήσω μια κατάσταση στυλ “Maestro”;

_______________
Το update της ιστορίας

Καλησπέρα Ρένα,

Είμαι η κοπέλα που είχε στείλει την ερώτηση “πειράζει να ζήσω μια κατάσταση τύπου maestro“. Αφου τον ρώτησα και συζητήσαμε ξανά το γιατί δεν μπορούμε να έχουμε σοβαρή σχέση, μου απάντησε πως θα μπορούσαμε και πως θεωρεί ότι έχω όλα τα κριτήρια, ότι ταιριάζουμε απίστευτα σε όλα. Όμως, αν γίνει αυτό, απλά δενομαστε ακόμα περισσότερο και καθυστερούμε το αναπόφευκτο (ότι κάποια στιγμή θα επέλθει ο χωρισμός λόγω του ότι εκείνος θα είναι μεγαλύτερος) και ότι έτσι δεν είμαι εντελώς αφοσιωμένη στο να βρω κάποιον πιο κοντά στην ηλικία μου. Φυσικά του απάντησα ότι δεν με πείθει, κι ότι, αν πραγματικά το θέλουμε και οι δύο, τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει. Σου φαίνεται λογική η σκέψη του; έχει δίκαιο και απλά θα πληγωθω περισσότερο στο μέλλον αν το συνεχίσω;

Νιώθω μοναδικά για εκείνον και εθισμένη στο φιλί του, το άγγιγμα του, χωρίς υπερβολή.
Όσο και να μου εξηγεί, πιστεύω ότι δεν μπορώ να βρω κάποιον σαν εκείνον, κάποιον που με κάνει να νιώθω τόσο ευτυχισμένη και ερωτευμένη. Μπορεί να είμαστε μαζί για 12 ώρες και να μην καταλάβω πως πέρασε ο χρόνος.

Τι θα μπορούσα να κάνω; νιώθω ότι θα μου μείνει ένα ανεκπλήρωτο κενό αν δεν το ζήσω στο έπακρο έστω για όσο κρατήσει.

ΑΠΟ ΤΗΝ – In and out of love

____________________

Το σχόλιο της Ρένας

Η απάντηση σου σου έχει δωθεί από εκείνον και την ανέφερες στην πρώτη σου επιστολή.

“Φυσικά από την αρχή ήταν ξεκάθαρος ότι είχε βγει από μια περιπλοκη σχέση και ήθελε κάτι χαλαρό, αλλά και ότι το μεταξύ μας δεν μπορεί να οδηγήσει σε κάτι σοβαρό.”

Φυσικά. Εμ βέβαια. Πάνω από δυόμιση χρόνια μετά και πάλι δεν θέλει κάτι σοβαρό. Όταν πρωτογνωριστήκατε ήταν 45, τώρα είναι 47μιση και κάτι ψιλά, κι ακόμη δεν θέλει κάτι σοβαρό. Μάντεψε γιατί. Επειδή δεν θέλει δεσμευτικές σχέσεις. Μαζί σου και/ή πιθανότατα γενικώς.

Δεν κατανοώ τι εννοείς “να το ζήσω στο έπακρο”. Τώρα τι κάνετε; Να τον παντρευτείς θέλεις; Να συγκατοικήσετε; Πρέπει να θέλει κι εκείνος! Κι εκείνος δεν θέλει. Οι εποχές που οι άνθρωποι παντρεύονταν ή ζούσαν μαζί καταναγκαστικά, με το στανιό, έχουν περάσει προ πολλού στον δυτικό κόσμο.

Χάνεις τον χρόνο σου, στο λέει κι εκείνος αλλά δεν εννοείς να το καταλάβεις επειδή σε έχει τυφλώσει η κ@υλα (κι η έλλειψη καύλας από άλλον επιδέξιο στο μεταξύ). Όταν στο δείξει με τον άσχημο τρόπο ότι δεν σε θέλει, γιατί στο λέει σε όλους τους τόνους αλλά κομψά για να μην σε προσβάλλει, θα μας στείλεις πάλι ως Απογοητευμένη. Αλλά τότε θα έχεις ήδη χάσει ενέργεια, χρόνο και ψυχικά αποθέματα.

Αν τυχόν θέλεις να τον τεστάρεις, πες του ότι θα πας να δέσεις τις σάλπιγγές σου γιατί δεν θες παιδί, θες εκείνον, κι ότι νοίκιασες σπίτι να μείνετε μαζί. Θα δεις που θα γίνει Λούης. Θα’χεις την απόδειξή σου. Μην πεις δεν στα είπαμε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

28 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Fani
Fani
2 χρόνια πριν

Δεν υπάρχει κάποιο Update.

Φάλτσο αηδόνι
Φάλτσο αηδόνι
2 χρόνια πριν

Σε πέντε χρονια από τώρα θα εύχεσαι να γυρίσεις πίσω τον χρονο για να χαστουκίσεις τον εαυτό σου που εγραψε αυτήν την επιστολή. Been there, done that. Δυστυχώς στη δεκαετία των 20 αξιολογούμε πολύ λάθος τον χρονο. Δεν είναι ούτε ατελείωτος, ούτε ασήμαντος, καλό είναι να προσέχουμε που και σε ποιους τον ξοδεύουμε. Αν θέλεις σχέση κι αυτός όχι, αυτός παίρνει αυτό που θέλει, εσυ χάνεις τον χρονο σου. Επειδή την πάτησα πολλές φορές με παρόμοιο τρόπο, τώρα που εχω έναν σύντροφο και παίρνω αυτά που θέλω στο προσωπικό κομμάτι, πολύ συχνά εύχομαι να τον είχα γνωρίσει νωρίτερα. Θα είχα… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Φάλτσο αηδόνι
Santy
Santy
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φάλτσο αηδόνι

Όντως σαν να παρακαλάει

evula
evula
2 χρόνια πριν

Το είχε πει πολύ ωραία η Μιράντα στην Κάρυ όταν και εκείνη ήθελε ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙ με τον BIG “you don’t have distance enough!” Είσαι φουλ ερωτευμένη και δεν προστατεύεις τον εαυτό σου και θα πληγωθείς άσχημα όταν τελειώσει.

Στεφανος
Στεφανος
2 χρόνια πριν

Στην πρώτη μου σχέση με μεγάλη διαφορά ηλικίας (18 χρόνια) και με εμένα μεγαλύτερο είχα μια παρόμοια στάση. Η στάση αυτή υπαγορεύονταν από: 1.      Η κοπέλα μου άρεσε πολύ και όχι μόνο εμφανισιακά. Άρα το να την διώξω μιας και έξω δεν ήταν επιλογή (παρ όλο που στην αρχή το προσπάθησα απρόθυμα.   Η γνωριμία ήταν τυχαία το φλερτ ξεκίνησε από αυτήν χωρίς ποτέ να το ενθαρρύνω αλλά και χωρίς να το κόβω μαχαίρι). 2.      Γνώριζα ότι στην ηλικία της αφενός  για να αναπτυχθεί σωστά ώστε να συνεχίσει να μου αρέσει και μετά από μερικά χρόνια θα πρέπει να έχει και διάφορες άλλες… Διαβάστε περισσότερα »

Juanita
Juanita
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Στεφανος

Welcome back! ✌️

Στεφανος
Στεφανος
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Στεφανος

Τα πληγωματα ωριμαζουν…το κερδος του να εισαι με μεγαλυτερο ειναι η γευση της ωριμοτητας! Περα απ την πλακα κανεις δεν τα σκεφτεται πριν αναγκαστει κι εγω αναγκαστηκα…την ηθελα και ηθελα να μεγαλωσει με τετοιο τροπο ωστε να συνεχισω να την θελω μεχρι την κλημακτηριο της…η τον δικο μου θανατο! Κι απ την αλλη με το βδσμ περιπλεκεται κι αλλο. Δεν εχει υγεια να περνας απ την κηδεμονια των γονιων σε βδσμ χωρις να πατησεις πρωτα σταθερα στα ποδια σου. Μαζι της την ωρα των σεσσιον κι οχι στην εκκλησια ενιωσα και βιωσα το “μετα φοβου θεου πιστεως κ αγαπης προσελθετε”… Διαβάστε περισσότερα »

Στεφανος
Στεφανος
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Στεφανος

Εξ αποστασεως αλλα με συχνες και πολυημερες συναντησεις…βρισκομαστε πριν τα χριστουγεννα τη δευτερη μερα covid η μικρη. Βρισκομαστε στις γιορτες και για τη γιορτη μου γριπη εγω! Περασαμε σ αλλο σταδιο πια! Οι κομποι ειναι για τα προσκοπακια! Αν δεν σου φερει τα χαπια φορωντας ολοσωμο δυκτιωτο καλσον σερβιρωντας τα με ελαφρια υποκλιση κανωντας μετα δυο βηματα πισω και ρωτοντας θελετε κατι αλλο κυριε ενω εσυ φορας μασκα για να μην την κολησεις και τρεμεις σαν το ψαρι απ τον πυρετο δεν εχεις κανει βδσμ! Ηταν να παω το φλεβαρη βροχιτιδα η μικρη! Ελπιζω μονο να μην ερθει η συντελεια… Διαβάστε περισσότερα »

dreammaker
dreammaker
2 χρόνια πριν

Για μενα η διαφορα ηλικιας δεν αποτελει ποτε θεμα στον ερωτα . Μα ποτε. Οποιαδηποτε διαφορα οποιουδηποτε με τον οποιονδηποτε. Θεμα στον ερωτα ειναι παντα ποιος θελει ποιον και ποσο και με τι τροπο στη ζωη του. Και σχετικα με αυτο σου τα ειπε ωραια η Ρενα .

Nandine
Nandine
2 χρόνια πριν

Έχοντας κατα νου το δεδομένο ότι ο άνθρωπος στο είπε ξεκάθαρα ότι δεν θέλει σχέση μαζί σου δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάτι άλλο προς συζήτηση. Τι να συνεχίσεις και τι παραπάνω μπορείς να ζήσεις μαζί του; Λίγες στιγμές _καλού_σεξ και τίποτα παραπάνω.Πάλι θα περιμένεις, πάλι θα νιώθεις το ανεπλήρωτο του πράγματος. Είσαι ερωτευμένη και οκ, δεν μπορείς να δεις καθαρά, νομίζεις ότι έχεις τον τρόπο να του αλλάξεις γνωμη. Λυπάμαι που θα στο πω λίγο σκληρά αλλά αν ένιωθε κι αυτός, έστω και στο ελάχιστο, το ίδιο για σένα, δεν θα τον ένοιαζε η διαφορά ηλικίας και θα έφερνε… Διαβάστε περισσότερα »

Miss Hepburn
Miss Hepburn
2 χρόνια πριν

Συγγνωμη, εσύ θα εμπειστευοσουν οτι σε αγαπαει καποιος που του τα δινεις με το σταγονομετρο και μενει; Που σου εχει κανει πολλες νιξεις για επισημοποιηση και εσυ εχεις αποφυγει τη δεσμευση κλπ;

Αν δε μπορεις να ξεκολλησεις πρεπει να ελεγξεις με καποιον ειδικο τι σε κανει να προσκολλάσαι σε αυτον, αν σου εκπληρωνει στερεότυπα που θεωρεις θεμελιωδη για την ύπαρξή σου και δε μπορεις να συνεχισεις χωρις αυτον ως ‘πατεριτσα’ ή αν υπαρχει μανία.

Σορυ, χανεις τη νεανική ζωη σου! Δεν ξερω αν το εχεις παρει χαμπαρι.

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Miss Hepburn
Pocahontas
Pocahontas
2 χρόνια πριν

Εγώ θα κάνω μια πρόβλεψη (Ρένα πες μου αν συμφωνείς και οι άλλες και οι άλλοι γιατί όχι ;):Όταν οι σημερινοί 35/45 γίνουν αντίστοιχα 50/55 ,και θελήσουν να παντρευτούν,θελήσουν να κάνουν οικογένειες,θελήσουν μαζικα επειδή το έμφραγμα τους κοιτάζει από τη γωνία και τους κουνάει χεράκι και φοβούνται να μείνουν μόνοι τους ,να κάνουν παιδιά κτλ ,πιστεύετε ότι όσες φτάσουμε 45/50 ελεύθερες,ότι θα ενδιαφερόμαστε για γάμο ή για παιδί ,πέρα από απλή συγκατοίκηση κάποιες και ίσως σχέσεις με σεξ κάποιες άλλες;Θα πάρω και δεδομένο ότι θα καλυτερεύσει η οικονομια και θα μπορούμε σαν γυναίκες να βγάζουμε κανένα φράγκο .Ε λοιπόν πιστεύετε… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Pocahontas
Pocahontas
Pocahontas
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

Γι’αυτό και το απομάκρυνα το θέμα της συγκατοίκησης στα 45+++ γιατί από τώρα 37 σχεδόν μέχρι τότε με δουλειά θα έχω κάνει (εύχομαι ένα καλό κουμάντο,ναι οκ εχω χρήματα και από οικογένεια).Η σκέψη μου γιατί σου φάνηκε λάθος;Επίσης επειδη το έχουμε ξανά συζητήσει εγώ επιμένω στην απόψη μου :Όταν μπλέκεις σοβαρά με έναν άντρα ,δεν υπάρχουν πλέον λεφτά ΤΟΥ.Ειναι λεφτά ΣΑΣ.Οποιος δε το βλέπει έτσι ,δεν είναι για σχέση .

Santy
Santy
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

Μια μανία να προσδοκά κανείς Συμπαντική δικαιοσύνη το διακρίνει κανεις

evula
evula
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

Συμφωνώ απολύτως! Με τα χρήματα μπορείς να πάρεις ότι απόφαση θέλεις για το μέλλον σου και να είσαι καλά!

Absurde
Absurde
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Pocahontas

Υπάρχουν κι αυτοί που λες που δε θέλουν δέσμευση κι όταν φτάσουν 45+ δεσμεύονται συνήθως με μικρότερες,αλλά στον κύκλο μου βλέπω εξίσου την τάση 30ριδων να παντρεύονται/δεσμεύονται/κάνουν παιδιά για το βόλεμα,το τικάρισμα κουτακίων και λόγω peer pressure ενώ παράλληλα υποτιμούν την σύζυγο και την βλέπουν σαν αντικαταστάτρια της μαμάς τους και παράλληλα φυσικά κάνουν άλλα… Η δεύτερη κατηγορία για μένα είναι πιο συχνή γιατί αλλιώς πώς εξηγείται που κάθε χρόνο πάμε σε τόσους γάμους,γίνεται χαμός. Ούτε αυτό θα μου άρεσε προσωπικά,καμμία ισοτιμία.

Sofia
Sofia
2 χρόνια πριν

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χάνετε το χρόνο σας με τύπους που δεν θέλουν τίποτα σοβαρό από εσάς, αναλύετε τα πάντα όλη την ώρα και τους εκθειάζετε κιόλας..ή ζήστο γι’αυτό που είναι μία περιπέτεια δηλαδή που κάποτε θα τελειώσει ή παράτα τον αφού δεν θέλετε τα ίδια πραγματα και μην χάνεις την ώρα σου..σιγά μην αλλάξει γνώμη ο άλλος στα 47 του..είναι πολύ απλά τα πράγματα απλά εμείς τα κάνουμε περίπλοκα.

JoanneK
JoanneK
2 χρόνια πριν

Εχω την εντύπωση πως όταν το λένε αυτό δεν είναι επειδή θέλουν να βάλουν την ταμπέλα της σοβαρής σχέσης αλλά επειδή ο άλλος τους κάνει νερά, τις έχει ψιλογραμμένες και δείχνει πως δεν τις βλέπει όπως θα ήθελαν ενώ αυτές έχουν πέσει με τα μούτρα. Γιατί ναι όπως λες μια χαρά μπορείς να το ζήσεις στο επακρο κι έτσι. Αν σε θέλει κι ο άλλος πολύ, απλά το ζεις, δε στέλνεις εδώ ερώτηση.

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από JoanneK
Juanita
Juanita
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  JoanneK

Μάλλον γιατί θέλεις κάτι περισσότερο για να χορτάσεις… Ωραία η πάστα σοκολατινα, αλλά κάποιοι για να πούμε ότι φχαρηστηθηκαμε θέλουμε τούρτα ολόκληρη. Κι αν πάω σε ζαχαροπλαστείο που έχει παστες αλλά όχι τούρτες, ή θα κάνω μανουρα που δεν προσφέρουν αυτό που επιθυμώ πραγματικά, ή θα στείλω εδώ για να πούμε όλες μαζί πόσο μαλακες είναι που μας αφήνουν με την όρεξη.

JoanneK
JoanneK
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  JoanneK

Μα δεν τους το δίνει. Είτε γιατί δεν τον βλέπουν όσο θέλουν είτε γιατί έχει κρατήματα είτε γιατί βλέπουν την έλλειψη ενδιαφέροντος. Τόσες ερωτήσεις έρχονται εδώ που ουσιαστικά ρωτάνε πως θα τον κάνω να με δει πιο σοβαρά. Καταλαβαίνουν πως δεν είναι στη σχέση όσο είναι αυτες