Όλους τους ενοχλούν;
________
Η ιστορία όπως την ξεχώρισα σήμερα
Όλους τους ενοχλούν οι Δευτέρες? Είναι λόγος αυτός για να χαλάμε και τις Δευτέρες αυτών που τις χαίρονται στον χώρο εργασίας μας και γενικότερα?
ΑΠΟ – Chiroto
__________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση
Διάλεξες την συγκεκριμένη Δευτέρα που “σπάει” ένα ωραιότατο τετραήμερο, φαντάζομαι μόνο χειρότερο θα είναι να πέφτουν τα Χριστούγεννα Σάββατο…
Οι Δευτέρες συνήθως για πολύ κόσμο σημαίνουν το τέλος της ξεκούρασης (που δεν φτάνει όμως) ή την αρχή μιας διεκπεραιωτικής ρουτίνας ή τις υποχρεώσεις των σχολείων των παιδιών. Δηλαδή είναι το κανονικοποιημένο αντίστοιχο του χαιρέκακου “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” που λένε ορισμένοι τον Σεπτέμβρη στους μαθητές. Μη ξεχνάμε ότι αυτή είναι μια αναφορά στα πλοία-κάτεργα, όπου οι κωπηλάτες είχαν θέση στον πάγκο τους. Δεν είναι τυχαία ούτε τα μουσικά κομμάτια που συνοδεύουν τις Δευτέρες, κάτι είχε γράψει ο Prince σχετικά (το βάζω από κάτω). Προφανώς πολλοί δυσκολεύονται.
Τώρα για την δημόσια μίρλα σχετικά, ααα, εφόσον αναφέρεσαι για Ελλάδα, μα είναι το εθνικό μας χαρακτηριστικό, μη βεβηλώνεις τα ιερά και τα όσια! [σαρκασμός] Γκρινιάζω άρα υπάρχω. Εδώ κολλάει άλλο μουσικό κομμάτι, κάνω λοιπόν σήμερα την υπέρβαση και το βάζω κι αυτό από κάτω.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

α εγω δεν ξεχωρίζω μέρα, όποια μέρα και αν είναι όταν δουλεύω είναι κρίμα μέρα. Δεν γκρινιάζω, αλλά δεν χαίρομαι κίολας.
Αντίθετα όταν δεν δουλεύω, είτε δευτέρα, είτε κυριακή το ίδιο χαρούμενη και ξέγνοιστή είναι!
όποια μέρα και αν είναι όταν δουλεύω είναι κρίμα μέρα
XAXAXAXA
Ρε έξυπνο παιδί ❤️
Κάποιοι τη βρίσκουν δουλεύοντας…
( κάνουν το χόμπυ τους; )
καλά δεν θέλουν όλη να αποφύγουν την πραγματικότητα.
κάποιοι έχουν και ζωή.
Και η μίρλα χρειάζεται,πως θα βγει η εβδομάδα!!🥳
Εμένα η Κυριακή με χαλάει, γιατί έρχεται η νέα εβδομάδα. Και επειδή έχω ζήσει τη μίρλα την Κυριακή, τη Δευτέρα είμαι η ψυχή της (εργασιακής) παρέας.
Ε δε θα μας κόψετε και τη γκρίνια της Δευτέρας τώρα. Έλεος …κάπου . Αν δε γκρινιάζουμε τη Δευτέρα πότε θα γκρινιάζουμε το Σάββατο? Θέλει και μια αποσυμπίεση η βδομάδα. Εμένα αυτοί που έρχονταν μέσα στη καλή χαρά στο γραφείο τη Δευτέρα μου την έδιναν.
Την Κυριακή το απόγευμα. Εκεί νομίζω πως ζει ο ψυχικός Έρεβος…
Έχει πολύ πλάκα να πας Δευτέρα σε δημόσια υπηρεσία, λίγο μετά από δεκαπενταύγουστο, ειδικά όταν η 15η έχει πέσει σκ. Το έκανα φέτος γιατί έτσι έτυχε, και βρήκα μια ομάδα υπαλλήλων, όλοι μαυρισμένοι από τις διακοπές, με κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα, και μια βαριά ατμόσφαιρα σιωπής. Ήταν σαν να πηγαίνω σε κηδεία. Για εξυπηρέτηση πέντε λεπτών με κράτησαν σαρανταπέντε, κυριολεκτικά σέρνονταν, τα χέρια στον υπολογιστή σε slow motion. Ένιωσα ότι αν τολμούσα να πω μια κουβέντα παραπάνω, θα μου χιμουσαν όλοι μαζί και θα με πέταγαν από το παράθυρο.
Δεν θα μπορούσες να το περιγράψεις καλύτερα, ακριβώς έτσι 🤣
Εγώ πάντως στα σχετικά μουσικά κομμάτια μου ήρθαν στο μυαλό τα στρουμφάκια. Δευτέρα κάτι έχω….
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τις ΗΠΑ δείχνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα τάση: μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2025, περισσότερες από 200.000 γυναίκες εγκατέλειψαν την αγορά εργασίας, την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες άνδρες εισέρχονταν σε αυτήν. Την ώρα που οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, ένα νέο φαινόμενο κάνει την εμφάνισή του: γυναίκες που βρίσκονται στην κορυφή της καριέρας τους, σε απαιτητικούς και καλοπληρωμένους κλάδους, επιλέγουν συνειδητά να απομακρυνθούν. Η δημοσιογράφος Issie Lapowsky, σε πρόσφατο άρθρο της στους New York Times, περιγράφει αυτό που ονομάζεται πλέον «the power pause»: μια περίοδος όπου μορφωμένες, δυναμικές γυναίκες που για χρόνια «έσπρωχναν» τις καριέρες τους μπροστά, αποφασίζουν να κάνουν ένα βήμα πίσω… Διαβάστε περισσότερα »
Τόσος κόπος για να επιστρέψεις στην αφετηρία.
ελευθερία λέγεται, λίγοι έχουν τ @@ να την κυνηγήσουν.
Κατάλαβαν το λάθος. Μάζεψαν κάποια χρήματα και οδεύουν να ζήσουν ουσιαστικά.
Μιας κ πιασαμε τα τραγουδια, υποθετω για αυτο οι The Cure ειναι ερωτευμένοι με την Παρασκευή 🤣 https://youtu.be/mGgMZpGYiy8?si=nqBQYQot5GiP2vo0
Εμένα για τις Δευτέρες ένα κομμάτι μου έρχεται πάντα πρώτο:
https://youtu.be/YK6JNOaikT0?si=X2TWXlb3glnCUVXw