Πότε όμως ήρθε αυτό το τέλος των βεβαιοτήτων;
______________
Η ιστορία της Ξουτ όπως την ξεχώρισα σήμερα.
Eχετε σκεφτεί κι εσείς ότι παλιά το να έχεις σύντροφο ήταν κάτι σίγουρα επιθυμητό, τώρα λες καλύτερα μόνη να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, να μην κινδυνεύω κιόλας να κακοποιηθώ και να συμβιβάζομαι στην καλύτερη.
Παλιά περίμενες το καλοκαίρι με ανυπομονησία, τώρα δε θέλεις να έρθει, γιατί θα σκάσεις στη ζέστη, θα κινδυνέψεις, θα έχουν καταστραφεί αγαπημένα σου μέρη (σαν τα χάλια της Χαλκιδικής δεν έχει), θα βλέπεις παντού πολύ κόσμο, θα απολαύσεις λίγο και θα πληρώσεις πολύ.
Και τώρα έρχεται ένας εφοπλιστής να ηγηθεί του Σύριζα. Ενα ένα τα κάστρα και οι θεωρίες καταρρέουν.
ΑΠΟ ΤΗΝ – Ξουτ
______________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.
Ναι λοιπόν. Το κατάλαβες. Ο κόσμος άλλαξε και ποτέ ξανά δεν θα είναι όπως παλιά. Το να ονειροσκοπούμε και να μένουμε κολλημένοι σε παρελθούσες προσδοκίες είναι συνταγή της αποτυχίας. Όλα αλλάζουν, τα πάντα ρει.
Πότε όμως ήρθε στις δικές μας τις ζωές αυτό το τέλος των βεβαιοτήτων;
Όταν μπήκαν αντισυστημικά κόμματα στη Βουλή και μειώθηκε η ηγεμονία της αριστεράς ορισμένοι είπαν ότι ήρθε το τέλος της Μεταπολίτευσης. Κι ίσως και να ήρθε, θα δείξει. Κάποιοι είπαν ότι ο πόλεμος στην Ευρώπη εκτόξευσε τις τιμές κι αποθράσυνε τους δικτάτορες. Και το έκανε. Άλλοι πως η πανδημία έφερε κατόπιν κύμα ενδοοικογενειακής βίας. Και αυτό το έκανε. Αρκετοί είπαν πως η οικονομική κρίση έφερε κατάρρευση της “ζωάρας” για 2-3 γενιές και αλλαγή μοντέλου εργασίας. Κι αυτό συνέβη.
Εγώ πιστεύω ότι τα γάλατα άρχισαν να σφίγγουν με την τρομοκρατική επίθεση της 9/11 και την ανάδειξη της παγκόσμιας κλειδαρότρυπας μέσω των social media. Κι η ζωή παντού στον πλανήτη άλλαξε για πάντα. Αμετάκλητα. Τώρα έχουμε την τεχνητή νοημοσύνη και το πώς θα την διαχειριστούμε.
Βέβαια αλλαγή μπορεί να σημαίνει κι ευκαιρία. Τίποτα δεν αποκλείεται. Ευνοημένος είναι αυτός που παίρνει τα μηνύματα των καιρών και δεν περιμένει τα ίδια κλειδιά να ξεκλειδώσουν διαφορετικές κλειδαριές. Τα είπε κι ο Ηράκλειτος, τόσες χιλιάδες χρόνια πίσω.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Το τελος των βεβαιοτητων ερχεται μονο για αυτους που χρειαζονται βεβαιοτητες για να ζησουν . Οι υπολοιποι που δεν πιστευουν τιποτα , δεν ελπιζουν τιποτα , ζουν για τις εκπληξεις που φερνει παντα η επομενη μερα .
Όντως, το καλύτερο είναι να πορεύεσαι στη ζωή χωρίς παγιωμένες βεβαιότητες.
Από την άλλη πλευρά μπορείς μια χαρά, χωρίς να αγκιστρώνεσαι σε βεβαιότητες και νομοτέλειες, να πιστεύεις σε αξίες και ιδανικά, να ελπίζεις, έοντας βέβαια υιοθετήσει την γνωστή γκραμσιανή ρήση περί απαισιοδοξίας κατά την ανάλυση και αισιοδοξίας κατά την ανάληψη δράσης.
Αυτό πολύ εύκολα γίνεται ζω σήμερα, δεν ξέρω αν θα ζω αύριο. Σιχαθηκα να μη βλέπω κανένα μέλλον και να προσπαθώ να ζω μόνο την κάθε μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο. Θα ήθελα να βλέπω ένα μέλλον και να το χτίζω, να πιστεύω σε αυτό. Το να ζεις μόνο σήμερα σαν να μην υπάρχει αύριο, που πλασάρουν ως σωστό τρόπο ζωής, είναι ένας εφιάλτης, με πολλά πολλά δάκρυα και απελπισία.
Μια χαρά ταιριάζει σε ένα κεντροδεξιό κόμμα ένας εφοπλιστής για αρχηγός .Α !Ήσουν από αυτές που θεωρούσαν το ΣΥΡΙΖΑ…Αριστεραχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα άστο καλό σου θα με πνίξεις! Να σάι καλά😂😂😂😂😂😂😂 Μια χαρά το προφίλ του Γιωργάκη του Γαπ έχει . Πλουσιόπαιδο,που μικρός έριχνε βότσαλα στο Μπάντεν Μπάντεν, κλείνει και το ματι στην LGBTQ κοινότητα,μας κάνει και τον αριστερό πεφωτισμένο με σύγχρονο λόγο και σπαστά ελληνικά ,έχει ύφος λες και κάνει χάρη στην Ψαροκωσταινα που ασχολείται μαζί μας και θα μας κάνει Boston style ,τελειωμένος Πασοκος.Μια χαρά ,αυτός καλέ είναι έτοιμος για μεταγραφή στον Ανδρουλάκη . Αχ κατακαημενη Ελλάδα ,όλα τα ψώνια από… Διαβάστε περισσότερα »
Δεν νομίζω ότι ο νεοεμφανισθείς μπιζνεσμαν ενδιαφέρεται για μεταγραφή στον Ανδρουλάκη, μάλλον να πάρει τη θέση του Ανδρουλάκη θα ήθελε (και ενδεχομένως θα ήταν καλός σε αυτό, στο σερβίρισμα της μεταμοντέρνας ισαποστασικής σούπας). Κι ίσως η διεκδίκηση της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο συντομότερος δρόμος… Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, παρόλες τις αδυναμίες, τις ελλείψεις, τα τεράστια λάθη, τα αρχηγηλίκια και όλα τα υπόλοιπα που όλοι γνωρίζουμε καλά, πιστεύω -όπως και πολλοί άλλοι- ότι πρόκειται για ένα αριστερό κόμμα, όσο κι αν απέχει ακόμα πολύ από το αριστερό κόμμα που πολλοί θα θέλαμε. Τώρα, αν η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ… Διαβάστε περισσότερα »
Εγραψες
Δεν νομίζω ότι υπήρχαν ποτέ βεβαιότητες.
Πάντα κάτι συνέβαινε και ότι θεωρούνταν δεδομένο, ανατρεπόταν.
Είτε αυτό ήταν πόλεμος, είτε ήταν οικονομική κρίση, είτε το οτιδήποτε.
Απλώς μεγάλωσες και ήρθες σε επαφή με την πραγματικότητα καθώς πλέον αντιλαμβάνεσαι ότι η ζωή δεν είναι όπως στα παραμύθια.
καθώς πλέον αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχει χαρά στη ζωή
Μάλλον το αντίθετο.
Η συνειδητοποίηση και αποδοχή της ενηλικίωσης, μας δίνει την δυνατότητα πλέον να χαράξουμε μόνοι μας την πορεία μας και να δημιουργήσουμε (στα πλαίσια που μας επιτρέπει το περιβάλλον) την καθημερινότητα που μας ταιριάζει και μας ολοκληρώνει.
Μαθαίνουμε να εκτιμούμε πράγματα που πριν τα θεωρούσαμε δεδομένα,να φιλτράρουμε ανθρώπους και καταστάσεις, να χτίζουμε καινούργιες γέφυρες, να εκφραζόμαστε άφοβα.
Και αυτό φυσικά δίνει χαρά και ολοκλήρωση, ακόμα κι αν οι προσπάθειες δεν πετυχαίνουν πάντα 100%.
Σηκωνόμαστε και προχωράμε
Και παλιά κακοποιούνταν οι γυναίκες αλλά δεν το έλεγαν τόσο, και παλιά υπήρχαν πυρκαγιές. Δεν είναι καινούργια όλα αυτά. Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς, και δεν ειναι κακό. Ετσι εξελλισόμαστε. Οσο για τον Συριζα δεν έχω κάτι να σχολιάσω. Στις μέρες μας μου φαίνεται αφελές να πιστεύουμε οτι τα πολιτικά κόμματα παλεύουν για μας. Ολα τα κόμματα, όποιας παράταξης κι αν είναι έχουν έναν κοινό παρανομαστή, το κέρδος. Θέλουν να γεμίσουν τις τσέπες τους πριν τελειώσει η τετραετία και προσπαθούν να μας πείσουν ότι όντως είναι της χ ψ παράταξης, αντιπροσωπεύουν τα ιδεώδη της και θα προσπαθήσουν να πράξουν για το… Διαβάστε περισσότερα »
Πολύ απλουστευτικό και λάθος το σχόλιο για τους πολιτικους.
Μιλάω για τους Ελληνες πολιτικούς των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει από το 90 και μετά στην Ελλάδα (αυτό που έχω ζησει δηλαδή). Δεν είδα κανέναν να ενδιαφέρεται πραγματικά για την πρόοδο της χώρας. Απόδειξη η δεινή οικονομική κατάσταση, οι πολώσεις και το κοινωνικό χάος που επικρατεί. Το μόνο που έχει καταφέρει να “σώσει” λίγο την Ελλαδα είναι οτι είναι μέλος της ΕΕ και έχει ευρώ. Αλλιώς θα ήταν στην ίδια δεινή κατάσταση με τις γείτονες χώρες ή και χειρότερα.
Πιστεύω ότι η ηλικία και τα βιώματα που αποκτούμε καθώς ωριμάζουμε παίζουν πολύ ρόλο σ’αυτό. Στα 20 μου περίμενα ακόμα τον Πρίγκιπα με το άλογο να έρθει να με πάρει και συμπαθούσα τους άντρες. Μετά από σχέσεις όμως και εμπειρίες κακοποίησης, άλλαξε όλη η κοσμοθεωρία μου. Παλιά μου άρεσε η παραλία περισσότερο γιατί ήμουν μικρή και δεν είχα υποχρεώσεις. Τώρα όμως που παραλία σημαίνει να έχω ετοιμάσει τα παιδιά και να φροντίσω το φαγητό για όλους, έχει χάσει την παλιά μαγεία και βαριέμαι, προτιμώ να αραξω στο σπίτι. Ακόμα όμως υπάρχουν νεαρές κοπέλες που περιμένουν τον Πρίγκιπα η αυτές που… Διαβάστε περισσότερα »
οι υπόλοιποι που αδυνατούμε, μάλλον θα καταλήξουμε στο σκοτάδι
Μόνο μία βεβαιότητα υπάρχει, ο θάνατος. Όοοολα τα άλλα είναι πιθανότητες. Η μετάφραση της πραγματικότητας που κάνει ο εγκέφαλός σου σε ταλαιπωρεί.. Η Ελλάδα κάποιους μας κούρασε. Μάλλον και σένα.
Ποτέ τιποτα δεν ήταν δεδομένο στη ζωή. Ο κόσμος πάντα θα είναι έτσι. Δυστυχώς προβάλλεται περισσότερο η αρνητική του πλευρά και όχι τόσο το καλό.
Στόχοι σε όλους τους τομείς και να απολαμβάνουμε το ταξίδι. Κάπως έτσι είναι ωραία η ζωή. Και ..make an impact, make it count.
Flow with the flow,and be the conscious witness of the process.
Everything happens by itself including the idea we are the doers.