in

Η Ρένα απαντά: Το πρόβλημα του χώρου

Είμαι ξανά στο πατρικό και… δυσκολευόμαστε.

Το σπίτι κι ο χώρος για να εκφραστεί μια ανάγκη. Δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα, έλα που είναι όμως. ______________ Η ιστορία της Στεγνό Παπί όπως την ξεχώρισα σήμερα Καλησπέρα Ρένα, Ευχαριστούμε για την όμορφη στήλη. Εδώ και αρκετό καιρό με απασχολεί το εξής και λογικά (ελπίζω) δεν είμαι η μόνη που το βιώνει. […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

orgasm98

Το σπίτι κι ο χώρος για να εκφραστεί μια ανάγκη. Δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα, έλα που είναι όμως.

______________
Η ιστορία της Στεγνό Παπί όπως την ξεχώρισα σήμερα

Καλησπέρα Ρένα,

Ευχαριστούμε για την όμορφη στήλη. Εδώ και αρκετό καιρό με απασχολεί το εξής και λογικά (ελπίζω) δεν είμαι η μόνη που το βιώνει. Επιστρέφοντας από σπουδές στο πατρικό σπίτι, πώς διατηρείς ενεργή την ερωτική σου ζωή δεδομένου ότι δεν έχεις δικό σου σπίτι ; Το ίδιο και ο σύντροφος σου.

Οι εναλλακτικές είναι φαντάζομαι τα ξενοδοχεία, οι στιγμές που το σπίτι είναι άδειο και δημόσια σημεία πχ στο αμάξι, αλλά δε νιώθω απόλυτα άνετα με αυτές.

Το ξενοδοχείο είναι μια λύση αλλά θέλει προσοχή (πχ στο ζήτημα της καθαριότητας ) και σίγουρα είναι αρκετά κοστοβόρο.

Το ερώτημα είναι υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική που δεν έχω σκεφτεί ;
Ευχαριστώ πολύ !

ΑΠΟ ΤΗΝ – Στεγνό παπί

___________________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση

Γειά σου και παρακαλώ. Χαίρομαι που απολαμβάνετε την στήλη.

Υπάρχει μια θαυμάσια εναλλακτική! Η καλύτερη! Να κάνετε σεξ στο σπίτι σου, με κλειστή και κλειδωμένη πόρτα (και μάλλον χωρίς ουρλιαχτά). Καθαριότητα, ασφάλεια, άνεση.

Ξέρω τι θα πεις. Μα…οι γονείς; Οι γονείς κάποτε ήταν γονείς με ανήλικα παιδιά. Τι έκαναν, κρατιόντουσαν για όταν θα είστε στον παιδικό σταθμό και σε εφηβικά πάρτυ για να κάνουν σεξ; Μάλλον όχι. Έκαναν -κι ίσως κάνουν ακόμη, το εύχομαι- κανονικά και με τη βούλα μέσα στο σπίτι τους ως ενήλικοι, όπως είναι το νορμάλ αφού ο προσωπικός σου χώρος είναι εξ ορισμού ο χώρος όπου επιδίδεσαι στα προσωπικά σου.

Εφόσον λοιπόν είσαι πλέον κι εσύ ενήλικη, έχεις κι εσύ το δικαίωμα να κάνεις σεξ στο σπίτι σου. Αφού ζεις στο πατρικό σου, είναι ακόμη σπίτι σου. Όταν θα νοικιάσεις δικό σου σπίτι, τότε θα είναι εκείνο το σπίτι σου και θα κάνεις σεξ εκεί. Ως τότε ποιές είναι οι εναλλακτικές δηλαδή; Τα παρκάκια και τα δασάκια για να σας παίρνουν μάτι οι ηδονοβλεψίες (με ποιός ξέρει τι συνέπειες), τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής ώστε να έχετε το άγχος για κάμερες, για αποστείρωση και ξεπαράδιασμα ή το παντελώς άβολο αυτοκίνητο (κατάλληλο μόνο για γρήγορο στοματικό και κοπέλες που έχουν μάθει τόσο πολύ το σώμα τους κι ο σύντροφος το δικό τους ώστε μπορούν να τελειώσουν σε πέντε-δέκα λεπτά);

Δεν χρειάζεται να μιλήσεις και να κάνεις δηλώσεις, πρέπει να γίνει πράξη. Να είσαι σίγουρη ότι μόλις γυρίσει το κλειδί στην πόρτα όλα θα γίνουν κατανοητά. Πολύ πιθανόν, μετά την πρώτη δεύτερη φορά, θα παίρνουν οι ίδιοι τα δικά τους κλειδιά και θα βγαίνουν μια βολτίτσα να σας αφήσουν ήσυχους να εκφραστείτε (καλό θα τους κάνει κι εκεινών). Αν δεν γίνουν κατανοητά, θα κάνεις εσύ μια συζήτηση με τη μαμά σου, ότι είσαι ενήλικη γυναίκα και ότι κινδυνεύεις κάνοντας σεξ έξω. Αν θέλει να κινδυνεύεις, ε τότεεεεε, εσύ πάσο… (Θα δεις ότι θα συμμορφωθεί τάχιστα στο επιχείρημα αυτό, οι περισσότεροι γονείς παρακάμπτουν όλα τα ψευτοδιλήμματα συντηρητικότητας μπροστά στον κίνδυνο να πάθει κάτι το παιδί τους).

Τώρα αν αυτή η φανερή εξήγηση ενήλικα προς ενήλικα σου φαίνεται τρομερό και φοβερό εμπόδιο και δεν έχεις συνηθίσει να διεκδικείς τα δικαιώματά σου, δύο δρόμοι ανοίγονται. Ή θα ψάξεις σύντομα δικό σου σπίτι ή θα κάνεις λίγο και μάλλον κακό σεξ. Διάλεξε και πάρε.

Πώς να νιώσω πιο ενδυναμωμένη στον ερωτικό τομέα;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

21 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Sunny25
Sunny25
2 χρόνια πριν

Κάποτε είχα το ίδιο πρόβλημα με σένα.. όταν ήμουν στο λύκειο (που απλά τότε θέλαμε χώρο για να δούμε μια ταινία) και όταν επέστρεψα απ τις σπουδές μου πριν μείνω μαζί με τον άνδρα μου. Με επιασε λοιπόν μια μέρα ο πατέρας μου και η μάνα μου και μου ξεκαθάρισαν πως αν θέλω το σπίτι απλά να τους το πω και θα κανονίσουν να λείπουν για κάποιες ώρες.. πως δεν έχουν πρόβλημα ακόμη και να φιλοξενήσουμε τον όποιο νεαρό έβγαινα (ναι νεαρό τον είπαν) και πως καλύτερα να κάνω ό,τι είναι να κάνω μέσα στο σπίτι που θα είμαι τουλάχιστον… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Sunny25
Ola
Ola
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sunny25

Μπράβο στου γονείς σου! Αυτό ειναι το πιο σωστό, όλο έτσι
Άσε που μπορεί να κάνει καλό και στους γονείς να πιουν εκείνα τα ποτάκια που δεν έπιναν μέχρι τώρα.

Sunny25
Sunny25
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ola

ναι, φαντάζομαι πως κι εκείνοι απολάμβαναν τα ποτάκια που δεν μπορούσαν να πιουν μεχρι τότε ή την έξοδο σε κάποια ταβερνούλα..

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Sunny25
Juanita
Juanita
2 χρόνια πριν

Έχω ένα κορίτσι 11 ετών. Σε λίγα χρόνια που θα είναι ενήλικη, αν συνεχίσει να μένει μαζί μας και έχει σχέση, θα φροντίσω να παίρνω τον πατέρα της κάθε 2-3 ημέρες να πιούμε τα ποτάκια που δεν πίνουμε τόσα χρόνια, για να είναι κι η μικρή άνετη να βγάλει τα μάτια της στο σπίτι. Σκέφτονται όμως όλοι οι γονείς έτσι; Όχι βέβαια! Αναφέρεις Ρένα ότι και οι γονείς τόσα χρόνια κάνουν σεξ στο σπίτι παρουσία των παιδιών. Ναι θα σου πουν, ΑΛΛΑ εμείς είμαστε παντρεμένοι! Βρες κ εσύ τον ένα, κάντε παιδιά, κ μετά χαράς να σας παραχωρήσουμε κ το… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
2 χρόνια πριν

Πράγματα που δεν έγιναν ποτέ. Τέλος πάντων, γίνεται, αλλά δεν είναι ακριβώς ευχάριστο. Θα έπρεπε, πλην όμως δεν. Και τους πιο κουλ γονείς του κόσμου να έχουν τα “παιδιά”, το πιθανότερο είναι ένας από τους δύο (ή και οι δύο) να ξενερώσει από την προσπάθεια να μην ακουστούν, να πρέπει να οργανώσουν επίσκεψη στην τουαλέτα και να πρέπει απλώς να αντιμετωπίσουν τα άβολα, αν όχι επικριτικά, βλέμματα των “συγκατοίκων”. Πέρα από αυτές τις εναλλακτικές, που ανέφερε η γράφουσα, για τις οποίες υπάρχουν όλες οι επιφυλάξεις που ανέφερε κι η Ρένα, ίσως υπάρχουν φίλοι/συγγενείς/γνωστοί οι οποίοι μπορούν να παραχωρήσουν άδεια διαμερίσματα… Διαβάστε περισσότερα »

Phaedra
Phaedra
2 χρόνια πριν

Η αλήθεια είναι πως το έχω παρατηρήσει και εγώ
Πιο εύκολα πηγαίνουν τα κορίτσια στο σπίτι των αγοριών παρα το αντίθετο

Ναι ναι ξέρω γιατί….

Hermosa
Hermosa
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Phaedra

Εγώ πάλι στο παρελθόν πιο συχνά έκανα στο σπίτι μου παρά στο σπίτι των αγοριών. Ένας συγκεκριμένος μάλιστα έμενε με όλη την οικογένεια (συν γιαγιαδες-παππουδες) και ακόμα και να έλειπαν όλοι αυτοί από το σπίτι και ήταν μόνο η αδερφή του πχ., δεν θα μας άφηνε μόνους. Αλλά και τελείως άδειο σπίτι να είχε δεν μου έλεγε να πάω. Αυτός είχε βέβαια και σεξουαλικά πρόβληματα και απέφευγε το σεξ, οπότε θεωρώ ήταν εσκεμμένο αυτό.

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
2 χρόνια πριν

Σε αντίστοιχη περίπτωση που είπα εγώ ως μεταξύ γυναίκα (20ς) στη μάνα μου το ίδιο για τις ερωτικές μου επαφές με ασφάλεια (ο μπαμπάς μου δεν είχε θέμα,η μάνα μου είναι η Κέρβερος 😪) μου είπε “Ε τότε μη κάνεις σεξ” , ακριβώς δηλαδή το αντίθετο από αυτό που είπε η Ρένα αν και υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι για χάριν της ασφάλειας εν τέλει συμβιβάζονται. Η δικιά μου πάλι όχι 🙃🥲

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κιμ Απίθανη

Εισια σατανική 🤓😂😂η μάμα μου μεγαλώνοντας μου έλεγε να μη κάνω παρέα με κορίτσια σαν εσένα….then i became a girl like you and now my mum is scared of me😂

Phaedra
Phaedra
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κιμ Απίθανη

A η μάνα μου θα μπορούσε να απαντούσε έτσι!

Phaedra
Phaedra
2 χρόνια πριν

Μόνη λύση να νοικιάσετε κάτι μαζί.
Αλλιώς όταν λείπουν γονείς στο σπίτι.
Το ιδανικό θα ήταν να είναι διακριτικοί οι γονείς και εφόσον γνωρίζουν για την σχέση να αφήνουν το σπίτι ελεύθερο..είτε σε κάποιο εξοχικό για λιγες μερες ή ένα ποτό/σινεμά οι ίδιοι
Κατά τα αλλά ακόμη και κουλ να είναι και να δίνουν το σπίτι ετσι με αυτούς μέσα δεν ξέρω ποσο θα λειτουργήσει
Εγώ δεν θα ήμουν καθόλου άνετη…άρα χάλια σεξ.
Και δεν εννοώ την άνεση με το να υπάρχουν δίπλα μου αλλά και για πιο πρακτικά θέματα,πχ χρήση WC κτλ

Erik@
Erik@
2 χρόνια πριν

Διάβασα όλες τις απαντήσεις κ εχω πάθει ένα σοκ. Καλά στα νιάτα μου να έλεγα κάτι τέτοιο η μανούλα θα με κλειδωνε στο μπάνιο. Αλλά ακόμα κ τώρα που κοντεύω τα 40, δεν θα χαρεί να της φέρω κανέναν ούτε καν για διακοπές (δεν μένω ελλαδα) αν δεν είμαι τουλάχιστον αρραβωνιασμενη (ενώ ξέρει ότι δεν θέλω να παντρευτώ). Τι να πω… σας χαίρομαι πάντως! Μπράβο, μπράβο!

Όσο για την γράφουσα αν είστε σε μόνιμη σχέση κ είστε καλά, κ υπάρχουν κ δουλειές, η συγκατοίκηση σε κάτι μικρούλι ειναι μια καλή σκέψη.

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Erik@
Kathrine
Kathrine
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Erik@

Όντως! Κ γω έχω μείνει έκπληκτη! Ούτε εγώ ήμουν απ αυτούς που τους φέρνουν σπίτι. Πάντως γράφουσα εγώ σε καταλαβαίνω. Δν είναι πάντα τόσο εύκολο να φέρεις κάποιον στο σπίτι. Παίζει ρόλο σε τι φάση είναι οι γονείς, πως είναι το σπίτι, πως νοιώθεις, κτλ. Είναι κάπως άβολο όπως κ να το κάνουμε. Ειδικά αν το σπίτι είναι μικρό κ η κρεβατοκαμαρα δίπλα. Ωραία όλα αυτά που τους κουλ γονείς, αλλά αν δν τους έχεις τι κάνεις? Κ αντε πες φέρνεις την σχέση σου. Αν είσαι όμως από τα άτομα που κάθε 2 μήνες έχεις άλλο γκομενο ή έχεις 2-3… Διαβάστε περισσότερα »

pili
pili
2 χρόνια πριν

Καμαρούλα μια σταλιά, δύο επί τρία είναι η λύση σας. Όχι σε δημόσιους χώρους (εκτός κι αν την βρίσκετε έτσι), και πόσες φορές θα είναι το σπίτι άδειο και θα είστε με την ψυχή στο στόμα μην μπουκάρει κανένας ξαφνικά. Αν υποθέσουμε ότι μία ημιδιαμονή σε ξενοδοχείο της προκοπής κοστίζει 30 ευρώ την φορά (υποθέσεις κάνω, έχω να επισκεφθώ δεκαετίες), και πηγαίνετε 3 φορές την εβδομάδα, αυτό είναι σχεδόν το κόστος ενοικίασης μίας μικρής, ταπεινής γκαρσονιέρας. Αντί να δίνετε τα χρήματά σας λοιπόν σε ξενοδοχεία και στις 2 ώρες να χτυπάει το τηλέφωνο για να τους αδειάσετε το δωμάτιο σιγά… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  pili

Πριν μερικά χρόνια θα ήταν η ιδανική λύση (ας ελπίσουμε ότι θα ξαναγίνει σύντομα).
Όμως, με τα ενοίκια ψηλότερα κι από τα Ιμαλάια (ακόμα και για ποντικότρυπες) και με τριψήφιους λογαριασμούς ηλεκτρικού τον χειμώνα, δεν είναι αυτονόητο για την πλειονότητα των νέων

evula
evula
2 χρόνια πριν

Τα παιδιά πρέπει να αυτονομουνται από τα 18 ή όταν τελειώσουν τις σπουδές τους και θα πρέπει να τους είναι ξεκάθαρο αυτό. Φίλη θα σου πρότεινα να βρεις δουλειά όχι μόνο για να έχεις το δικό σου σπίτι αλλά και για να αυτονομηθεις πλέον από το πατρικό σου σπίτι και τους γονείς σου. Έπρεπε ήδη να είχες πλάνο μετά τις σπουδές τι!

Kathrine
Kathrine
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  evula

Όλων σχεδόν αυτό είναι το πλάνο. Νομίζω πως αν μπορούσε θα το είχε ήδη κάνει η γράφουσα.
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, σε αυτή τη χώρα που ζούμε, κατά πόσο είναι εύκολο ή δύσκολο.

evula
evula
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Kathrine

Κάνεις δεν είπε ότι είναι εύκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αυτό που προσπάθησα να θίξω είναι η έλλειψη πλάνου για κάτι που ο άλλος ξέρει ότι έρχεται… Θα έπρεπε να προνοήσει από πριν όχι τώρα είδα το πρόβλημα τώρα τι κάνω. Μάλιστα για κάτι που ήταν γνωστό από πριν. Στην Ελλάδα φταίμε ως γονείς γιατί μεγαλώνουμε τα παιδιά μας να είναι πάντα εξαρτώμενα. Η ζωή θέλει θυσίες αλλά αυτές τα παιδιά δεν τις μαθαίνουν γιατί τις αναλαμβάνουν πάντα οι γονείς.

Gwenevere
Gwenevere
2 χρόνια πριν

Κι ο γιος μου απο τα 15 εφερνε τη φιλη του για διανυκτερευση. Ουτε ρωτησε ουτε τιποτα. Αλλα κι αυτος πηγαινε στο δικο της σπιτι.

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Gwenevere