Είμαι παντρεμένη από το 2010 και είμαι με τον άντρα μου σύνολο 25 χρόνια. Έχουμε και ένα κοριτσάκι 11 χρονών.
____________
Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα
Γεια σας ρε κορίτσια και αγόρια.
Θέλω πολύ να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μου η οποία δεν ξέρω τελικά πως θα καταλήξει.
Είμαι παντρεμένη από το 2010 και είμαι με τον άντρα μου μαζί άλλα 10 χρόνια πριν από αυτό. Σύνολο δηλαδή 25 χρόνια. Πολλάααα δηλαδή. Έχουμε και ένα κοριτσάκι 11 χρονών. Η σχέση με τον άντρα μου εδώ και 6 χρόνια είναι τελείως τυπική και μάλιστα εδώ και 3 χρόνια δεν κάνουμε ούτε sex. Το μόνο που τον απασχολεί είναι τα οικονομικά μας και τίποτε άλλο.
Πριν από 6 μήνες περίπου συνάντησα τον 1ο μου έρωτα για 2η φορά και όπως καταλαβαίνετε έχει γίνει της τρελής. Η σύνδεση μαζί του είναι καρμική μιας και είναι η 2η φορά που συναντιόμαστε τυχαία, αλλά αυτή την φορά είναι ποιο σοβαρή η κατάσταση. Αυτός ο άνθρωπος μου γεμίζει το είναι μου. Με κάνει και νιώθω γυναίκα κάθε φορά που βρισκόμαστε και το σημαντικότερο είμαι ο εαυτός μου κάθε φορά που είμαι μαζί του.
Το θέμα μου είναι το παρακάτω. Με τον άντρα μου θέλω να χωρίσω εδώ και πάρα πολύ καιρό, πριν ακόμα εμφανιστεί ο άλλος στην ζωή μου. Πρέπει να το κάνω έτσι και αλλιώς για να ξεκαθαρίσω καταστάσεις, αλλά δεν μπορώ να το κάνω στην πράξη γιατί πολύ απλά δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά μου.
Από την άλλη με τον άλλον δεν θέλω να μείνω γιατί όσο και ερωτευμένη να είμαι μαζί του και ξέρω ότι είναι και εκείνος, είναι τρομερά ασταθής στα όλα του. Στην δουλειά του, το σπίτι του, όλα. Προτιμώ να μένουμε χώρια και να βρισκόμαστε παρά μαζί. Το μόνο που θέλω είναι να μείνω μόνη με το παιδί. Κανέναν άντρα στο κεφάλι μου, όσο και να τον αγαπάω και να τρελαίνομαι.
Είμαι εγωίστρια? Τα θέλω όλα δικά μου? Ίσως ναι αλλά είμαι σε μια ηλικία που δεν θέλω κανέναν άντρα να με κατευθύνει, και να επιβάλλεται στο κάθε τι.
Ευχαριστώ πολύ που ακούσατε και διαβάσατε ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας μου.
ΑΠΟ ΤΗΝ – Jojo
______________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση
Δεν είναι ασυνήθιστο αυτό που σου συμβαίνει. Μια τελματωμένη σχέση όπου την αφορμή για έξοδο δίνει μια άλλη γνωριμία. Προφανώς η απόφαση του χωρισμού έχει ληφθεί ήδη και από τους δυο σας εδώ και χρόνια. Σχεδόν σίγουρα ο άντρας σου δεν έχει μείνει κοσμοκαλόγερος εδώ και 3ετία, όμως σίγουρα θα του κακοφανεί αν μάθει ότι υπάρχει άλλος στο πεδίο και θα αποδώσει κατηγορίες εκεί για τον χωρισμό σας. Για τον λόγο αυτόν είναι σημαντικό να σχεδιάσεις στρατηγικά την έξοδο ώστε να είναι σαφές ότι η ενδοοικογενειακή απομάκρυνση είναι ο λόγος χωρισμού. Δεν χρειάζεται να δίνεις όπλα από μόνη σου στον απέναντι.
Προσοχή όμως σε κάτι για την δική σου αυτοπροστασία. Γράφεις «Η σύνδεση μαζί του είναι καρμική μιας και είναι η 2η φορά που συναντιόμαστε τυχαία». Δεν θα έλεγα ότι μια τυχαία συνάντηση (σε πόσο μεγάλο μέρος κατοικείτε όλοι σας;) είναι πιστοποίηση για μια καρμική σχέση. Άλλωστε τι θα πει «καρμική σύνδεση»; Πιστεύουμε σε πεπρωμένο και σε συμπαντικά χρωστούμενα; Εδώ η ίδια μας γράφεις ότι είναι ακατάλληλος για σένα και είναι καλός μόνο για συνευρέσεις, όπου σου προσφέρει αυτό που σου έλειπε επί τριετία.
Επομένως σχεδίασε τη ζωή σου όπως ακριβώς το λες και μην σκέφτεσαι ότι τα θέλεις όλα. Δεν θέλεις βαρίδια κι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό μετά από μια 25ετή πορεία. Κοίταξε να έχεις το παιδί σου από κοντά, ώστε να του είναι σαφή τα πράγματα. Είναι μεγάλη και μπορεί να κατανοήσει αρκετά ζητήματα. Μην την βάλεις σε ρόλο φίλης στην οποία εξομολογείσαι, εξήγησε ως γονιός ότι οι σύζυγοι ορισμένες φορές δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, παραμένουν όμως πάντοτε γονείς κι είναι κοντά της. Θα το αποδεχτεί σιγά σιγά.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Όλα αυτά προϋποθέτουν οικονομική ανεξαρτησία,συνεπώς εκεί να εστιάσετε και τα υπόλοιπα θα τα διαμορφώσετε στην πορεία.
Ο ενθουσιασμός σας για τον πρώην είναι μία ουτοπία που σας θρέφει,συνήθως η πραγματικότητα μας προσγειώνει απότομα.
Συμφωνώ. Πρώτα η οικονομική ανεξαρτησία.
Κοίτα να δεις τώρα.
Η ιστορία σου θα καταλήξει εκεί που την οδηγείς και θα την οδηγήσεις.
Έχεις άντρα και παιδί.
Ωραία τα θέλω αλλά υπάρχουν και υποχρεώσεις.
Δεν είσαι καλά οικονομικά.
Είσαι στο α της εξόδου.
Έχεις δρόμο ακόμα. Προγραμμάτισε τα βήματά σου. Έχεις ευθύνη απέναντι στο παιδί σου.
( Είναι λίγο ειρωνικό να λες ότι μόνο τα οικονομικά ενδιαφέρουν τον άντρα σου.
Εσύ συνεισφέρεις; )
Έχετε τόσες δυσκολίες στα οικονομικά σας που δεν σας επέτρεπαν να χωρίσετε νωρίτερα, αλλά κατά τ’ άλλα έχετε φορτώσει την ευθύνη των προβλημάτων σας στον άνδρα σας που ασχολείται με τα οικονομικά σας και τον κετατώνετε και από πάνω. Και κερατάς και δαρμένος. Αν τα φύλα ήταν αντεστραμμένα δε θα τη βγάζατε τόσο ρόδινα. Ο πρώην ακούγεται χαμένο κορμί. Αυτό(ς) που έχετε στο μυαλό σας υπάρχει ως επί το πλείστον στη φαντασία σας μόνο. Στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός. Προσέξτε τι κάρμα μαζεύετε…
Ε όχι και κερατάς και δαρμενος, τρία χρόνια έχουν να κάνουν σεξ, και όπως είπε και η Ρένα, σιγά μην μένει εκείνος κοσμοκαλόγερος. Η σχέση τους είναι τυπική εδώ και καιρό και ο χωρισμός είναι θέμα χρόνου έτσι κι αλλιώς, οπότε ήδη ο καθένας έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο ερωτικά. Συμφωνώ όμως ότι η γραφουσα μάλλον αιθεροβατει και πρέπει να είναι προσεκτική στις επιλογές της για το δικό της καλό.
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Αν δεν υπάρχει ερωτική σχέση δεν υπάρχει κερατας , ούτε κερατωμενη. Κάποιος δηλαδή που δε σε αγγίζει για 3 χρόνια δε μπορεί να έχει την απαίτηση να καλογερεψεις. Μα δε τον ενδιαφέρεις ερωτικά. Άρα ο μόνος λόγος για να νιώσεις ότι κερατωθηκες είναι εγωιστικος και ότι κατά κάποιο τρόπο τον θεωρείς ιδιοκτησία σου ακόμα και αν τον έχεις του πεταματου. Προφανώς η γυναίκα σε αυτά τα τρία χρόνια έχει φάει πολυ προσωπική ματαίωση και είναι ανθρώπινο όταν βρέθηκε ο άλλος να ήταν τόσο χαλαρές οι άμυνες της που δε σκέφτηκε τίποτα. Νομίζω ότι περισσότερο θέλει την… Διαβάστε περισσότερα »
Συγνώμη, 2 φορές συναντηθηκαυτε τυχαία και ΞΕΡΕΙΣ οτι κ αυτος ειναι ερωτευμένος μαζί σου??? Αγαπητή μου, πολυ φοβάμαι ότι ούτε εσύ είσαι ερωτευμενη μαζί του.. ερωτευμένη είσαι με το συναίσθημα που ένιωθες για εκείνον πριν χροοοοονια… ο τυπος από τότε εχει σίγουρα αλλάξει κ ούτε τον ξέρεις καν με 2 φορές που τον έχεις δει, αρα δυσκολο να είσαι ερωτευμένη με αυτόν! Είσαι ξενερωμενη με τον άντρα σου κ προσπαθείς να βρεις πάτημα σε ένα όνειρο. Χώρισε αν αυτο θες, κ προχωρα τη ζωη σου. Αλλα με το να πατάς στη γη, οχι στα σύννεφα (συγνώμη αν ακούγομαι κακιά, δεν… Διαβάστε περισσότερα »
Έχω την αίσθηση βρίσκονται τακτικά για σεξ.
Από τα σχολια καταλαβα πως αυτο κατάλαβαν και αλλα ατομα στην παρεα, αλλα διαβάζοντας αυτο: “Πριν από 6 μήνες περίπου συνάντησα τον 1ο μου έρωτα για 2η φορά και όπως καταλαβαίνετε έχει γίνει της τρελής. Η σύνδεση μαζί του είναι καρμική μιας και είναι η 2η φορά που συναντιόμαστε τυχαία, αλλά αυτή την φορά είναι ποιο σοβαρή η κατάσταση.” εγω δεν το κατάλαβα… αλλα παω πάσο…
Δεν ξέρω εάν τα θέλεις όλα,μαύρο θεωρώ ότι δεν είναι το φλέγον ζήτημα, αλλά το πώς θα χωρίσεις χωρίς να αντιληφθεί ο σύζυγός σου ότι υπάρχει άλλος που κάνετε σεξ. Αν το μάθει, θα κινηθεί εναντίον σου η όλη φάση. Καλύτερα, προστάτεψε εσένα και το παιδί.
Θα πω κάτι κι ας ακουστεί βλακεία. Γιατί δεν δοκιμάζετε να πλησιάσετε ερωτικά τον άντρα σας? Δεν θα είναι εύκολο μετά από τόση απόσταση αλλά μπορεί να εκπλαγειτε ευχάριστα. Τα σώματα θυμούνται. Έχετε μαζί κι ένα κορίτσι που μπαίνει εφηβεία. Αξίζει να το παλέψετε. Τώρα αν δεν βγάλει πουθενά, Ε θα έχετε προσπαθήσει τουλάχιστον.