Ζω μια πολύ όμορφη αρχή που δεν την περίμενα. Απλά δεν υπάρχει ξεκάθαρη κατεύθυνση σε όλο αυτό.
_________
Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα
Γεια χαρά Ρένα,
πρόσφατα γνώρισα κάποιον που μου αρέσει πολύ. Βγαίνουμε περίπου έναν μήνα και υπάρχει καθημερινή επικοινωνία, έξοδοι, σεξ, κοιμάμαι σπίτι του, μαγειρεύει, βλέπουμε ταινίες, καθόμαστε αγκαλιά, με παίρνει από το μετρό με τη μηχανή, βρισκόμαστε συχνά, έχω γνωρίσει κάποιους φίλους του (τους πετύχαμε σε ένα ιβέντ). Γενικώς μια πολύ όμορφη αρχή που δεν την περίμενα. Απλά δεν υπάρχει ξεκάθαρη κατεύθυνση σε όλο αυτό και αναρωτιέμαι αν πρέπει να ανοίξω μια κουβέντα ή όχι για το που πάει.
Εγώ θα ήθελα να πάει προς σχέση μέσα στους επόμενους μήνες από τα δείγματα που έχω τώρα, αλλά φοβάμαι μήπως εκείνος το βλέπει σαν situationship ή αν απλώς θέλει σεξ και ήταν όλο αυτό ένας ενθουσιασμός αρχής που σταδιακά θα σβήσει. Έχω φάει τόσες ματαιώσεις που θέλω να ξέρω προς τα που κατευθύνεται όλο αυτό για να προλάβω άλλη μια απογοήτευση. Πιστεύετε να κάνω μια κουβέντα ή είναι πολύ νωρίς ακόμα και πρέπει να το αφήσω να κυλήσει? Σας ευχαριστώ
ΑΠΟ ΤΗΝ – quick
__________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση
Γειά και σε σένα!
Να επενδύσω στην χρηματιστηριακή μετοχή αυτή ή δε θα μου φέρει την απόδοση που προσδοκώ; Έτσι ακούγεται αυτό που ρωτάς.
Γράφεις “Έχω φάει τόσες ματαιώσεις που θέλω να ξέρω προς τα που κατευθύνεται όλο αυτό για να προλάβω άλλη μια απογοήτευση.”. Θέλεις να μην χάσεις χρόνο. Όμως όταν κάποια βλέπει τις ερωτικές γνωριμίες και σχέσεις ως χάσιμο χρόνου είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οδεύει προς (πολλές) αππγοητεύσεις. Ο λόγος είναι προφανής.
Όσο πιέζεις κάτι προς μια κατεύθυνση δημιουργείς ροπή. Η ροπή φέρνει αιτιωδώς περιστροφή κι η περιστροφή δεν είναι διανυσματική ευθεία αλλά έχει κυκλική φορά. Όταν δηλαδη θέτεις τέτοια ερωτήματα ο άλλος δεν κινείται στον άξονα που επιθυμείς, αλλά κάνει κύκλο κι επανέρχεται στο ίδιο σημείο. Με τη σειρά: κολακεύεται, σε θεωρεί δεδομένη, κατόπιν σε υποτιμά, σε βλέπει ως βαρίδι αντί ως χαρά, σε φοβάται, κι επεκτείνει την παρούσα κατάσταση όσο τον πάρει αφού δεν έχει να κερδίσει κάτι επιπλέον (αν είχε/έχει θα προχωρούσε ο ίδιος από μόνος του στην πορεία, δε θα χρειαζόταν η ερώτηση). Επειδή οι άνθρωποι όμως δεν είναι μετοχές, η αντιμετώπισή τους ως τέτοιες δημιουργεί τεράστιο αρνητισμό, αρνητική ενέργεια, σαν να αποτελούν το μέσο προς έναν σκοπό. Ακυρώνονται έτσι όλες οι όμορφες στιγμές που περιγράφεις και χάνουν την αξία τους αφού δεν εκπληρώνεται ο σκοπός. Έτσι οι γνωριμίες κι οι σχέσεις μετατρέπονται σε ματαιώσεις αντί σε νοσταλγικές αναμνήσεις, σε αποτυχία αντί για πλούτο και πολύτιμη εμπειρία. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που πας από απογοήτευση σε απογοήτευση, δίνεις εξαρχής μεγάλο βάρος μέσα σου με νομοτελειακό αποτέλεσμα τη ματαίωση.
Πιστεύω οι συνθήκες που περιγράφεις δείχνουν αισιόδοξες. Αν αυτό που σε απασχολεί είναι η ερωτική αποκλειστικότητα, με την έννοια της σωματικής πίστης, αυτό μπορείς να το θέσεις από τώρα και να μην δημιουργήσει κάτι αρνητικό στην ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ζήτημα υγείας. Τα “τι έχουμε” είναι πολύ πρώιμα, αφέσου να το ζήσεις όπως το ζεις αυτή τη στιγμή. Δεν είναι κακό να θέλεις σχέση, καθόλου κακό δεν είναι. Με τον τρόπο σκέψης σου αυτό που πάει να γίνει σχέση το φρενάρεις και το απαξιώνεις. Κρίμα δεν είναι;
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

εβλεπα ενα βιντεάκι με τον ηθοποιό Γκίλιαν Μέρφυ και τον ρωτουσαν για μια μπάντα που εχει με κατι φιλους του απο τοτε που ηταν εφηβοι. Τον ρωτησε ο δημοσιογράφος αν θα κανουν ενα δίσκο, κάποιες ζωντανές εμφανισεις και απαντησε
“when you try to make an outcome out of something, it kind of dies…”
(οταν προσπαθείς να βγάλεις ενα αποτέλεσμα απο κάτι, κατά κάποιο τρόπο αυτό πεθαινει…”
Ασε τη σχεση να τσουλισει, ζησε την και το όποιο αποτελεσμα θα ερθει. Δεν μπορεις να το ελεγξεις. Δεν θα ειναι χάσιμο χρόνου, αν το έχεις ζησει και το έχεις χαρεί
Τον αγαπώ!!❤️ . Αν και δε μου αρέσουν τα κουρέματα που κάνει , δε με πειράζει καθόλου. Τον αγαπώ.
Η ανάγκη της ταμπέλας δεν σας καλύπτει.
Αφήστε την σχέση να αναπνεύσει και να εξελιχθεί.
Τα λόγια πετούν,οι πράξεις μένουν.
Με κίνδυνο να με λιθοβολήσουν και επειδή έχω ζήσει το ίδιο σκηνικό ακριβώς θα πω ότι αν κάποιος μετά από ένα μήνα που είστε συνεχώς μαζί αποφεύγει τελείως να κάνει οποιαδήποτε αναφορά ή συζήτηση στο τι είστε, που πάτε τι θέλει κλπ βρωμάει αρκετά. Όσοι με ήθελαν για κάτι παραπάνω μετά από ένα διάστημα συνεχούς επαφής και συναντήσεων, το εξέφραζαν ανοιχτά και δεν υπήρχε περιθώριο παρανόησης. Για εμένα κάνε τη συζήτηση χαλαρά και δες τι θα πει. Κάποιοι απλά δεν θέλουν να χάσουν τα benefits της συναναστροφής πριν το κόψουν τελείως.
Εγώ πάντως διαφωνώ σ’ αυτό που γράφεις για τον μήνα. Εγώ ποτέ δεν έκανα δηλώσεις ούτε και έβαλα ταμπέλες (στο μήνα και στον χρόνο ακόμα). Και έχω κάνει πολλές και μακροχρόνιες σχέσεις. Άλλο να εκφράζεις συναίσθημα (είμαι ερωτευμένος, σε θέλω, σ’ αγαπώ κλπ) ή να θέλεις να γνωρίζεις αν υπάρχει αποκλειστικότητα στο sex (για τους προφανείς λόγους). Εγώ πιστεύω εν αντιθέσει, πως σ’ ένα ζευγάρι, το που πάει το πράγμα φαίνεται μετά από λίγο καιρό και χωρίς συζητήσεις και δηλώσεις.
Έτσι ακριβώς,φαίνεται η σχέση.
Και εγώ διαφωνώ. Με τον σύντροφό μου δεν κάναμε ποτέ καμία συζήτηση για το τι έχουμε, αν έχουμε και που πηγαίνουμε (εκτός από την προοπτική γάμου και αυτό λόγο των διαδικαστικών που αναγκαατικα πρέπει να προγραμματιστούν), ούτε καν για την αποκλιστηκοτητα. και είμαστε μαζί τρια χρονια. Το πράγμα πήγε μόνο του αυθόρμητα και χωρίς ταμπέλες. Αν κάτι είναι να πάει, θα πάει χώρος πιέσεις.
Προσωπικά δε χρειάστηκε να κάνω τέτοια συζήτηση,το πράγμα φαινόταν από μόνο του (φτάνει να ήθελα να το δω). Κι όταν δεν προχωρούσε ήταν εμφανές ,κι όταν έγινε σταθερή σχέση ήταν επίσης. Άλλωστε ότι και να πει ο άλλος ,οι πράξεις είναι που μετράνε. Για τη γράφουσα ,οι ενδείξεις είναι αισιόδοξες ,αλλά κι ένας μήνας δεν είναι μεγάλο διάστημα. Θα φανεί σιγά σιγά.
οποίος βιάζεται σκοντάφτει.Κ εσύ βιάζεσαι πολύ.
ένας μήνας δεν είναι τίποτα…ακόμη γνωρίζεσαι με τον άλλον.Οι σχέσεις προκύπτουν,δεν εκβιάζονται.
εγώ πάντως μια χαρά τα βλέπω τα πράγματα..
η μόνη ερώτηση που μπορείς να κανείς είναι για την αποκλειστικότητα,το θέμα υγείας που σου λέει και η Ρενα.
απόλαυσε το!
Με όρους φυσικής, βέβαια, αν γνωρίζεις τον άξονα της περιστροφής, μπορείς, ασκώντας πίεση στο σωστό σημείο κ με το κατάλληλο μέγεθος δύναμης, να προκαλέσεις την περιστροφή που θέλεις προς την κατεύθυνση που θέλεις :-p Βεβαια θα πρέπει να γνωρίζεις κ τη συνολική δυναμική του συστήματος για να πετύχεις το ανάλογο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να γνωρίζεις αν μπορεί να περιστραφεί ή όχι κ αν υπάρχουν ή όχι άλλες δυνάμεις που το εμποδίζουν. Επειδή, όμως, δεν είσαι ποτέ σε θέση να γνωρίζεις, πλήρως, τη δυναμική του συστηματος, η κάθε δύναμη που θα ασκήσεις θα προκαλέσει κ την αντίστοιχη αντίδραση (δράση-αντίδραση), με απρόβλεπτη… Διαβάστε περισσότερα »
Ήμουν σίγουρη ότι θα εμφανιζόταν τουλάχιστον μία (που θα ήταν ο τομέας της) να σχολιάσει τα περί ροπής. Το περίμενα. ❤
🤣
Ένας μήνας είναι πολύ λίγος, καλό είναι να γνωριστείτε καλύτερα. Μπορεί κι εσύ που σήμερα λες ότι θες να εξελιχθεί σε σχέση μέσα στους επόμενους μήνες να δεις ότι για χ,ψ λόγους δεν σου κάνει αυτός ο άνθρωπος. Μάλλον είσαι αγχώδης και λόγω και των ματαιώσεων έχεις αγχωθεί κάπως και σκέφτεσαι: τώρα που βρήκαμε έναν που φαίνεται οκ, μην τον χάσουμε. Μη σκέφτεσαι έτσι, πέρνα όμορφα, κράτα και την δική σου ζωή και άσε να δεις που θα πάει. Εγώ τα τελευταία χρόνια το πρώτο διάστημα στις σχέσεις είμαι alert, είναι διερευνητική φάση οι πρώτοι 2 -3 μήνες τουλάχιστον, θα… Διαβάστε περισσότερα »
Μα γιατί να πρέπει όοολα να βαφτιστούν?
Γνώμη μου είναι να μην ρωτήσεις τίποτα.
Ρώτησες κάτι πριν ή μετά το πρώτο σεξάκι? Όχι.
Κύλησαν τα πράγματα πολύ όμορφα? Ναι
Συνεχίζεις κι όπου σας πάει!
Επί ένα μήνα βγαίνετε, ..ερωτοτροπείτε, συμπεριφέρεστε με φροντίδα και νοιάξιμο ο ένας για τον άλλον και αισθάνεστε (εσείς τουλάχιστον) ωραία. Συγγνώμη, αλλά το ζήτημα τι κάνουμε από εδώ και εμπρός έχει ήδη τεθεί, ..αντικειμενικά, κακώς αντιμετωπίζετε τις σκέψεις σας, ως ιδιαιτερότητα. Είναι η φυσική συνέπεια της κατάστασης που βιώνετε. Από εκεί και πέρα μπαίνουν διάφορα ζητήματα, τα οποία υπαινίσεστε και στην απάντηση της ερώτησής σας, αλλά και σε κάποια σχόλια, διατυπώνονται με ακρίβεια. Πώς απαντάει η άλλη πλευρά στο πώς θα εξελιχθεί η (συ)σχέση(τιση);; Προσέξτε, πως αισθάνεστε ότι απαντάει, χωρίς να χρειαστεί να θέσετε ερώτημα;; Η γνώμη μου είναι, με… Διαβάστε περισσότερα »
Είναι κάτι όμορφο; ή είναι μια όμορφη αρχή;
Περνάς καλά, κυλάει;
Περάσατε τόσες ώρες μαζί, δε συζητάτε; δε μοιραστήκατε πράγματα, όνειρα; σκέψεις;
Μη ζορίζεις καταστάσεις, μην βάζεις ταμπέλες.
Αν νοιώθεις ανασφάλεια, είναι διαφορετικό.
Είναι αυτό που είναι, εσείς θα χτίσετε το κάτι παραπάνω ή θα το γκρεμίσετε.
Αγαπητή φίλη, κόντρα σε ό,τι πίστευα και ό,τι έκανα έως τώρα, θα σου πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη να την κάνεις την κουβέντα, όχι όμως με στυλ αγχωτικό αλλά με τρόπο παιχνιδιάρικο και άνετο. Και αυτό γιατί από το μήνυμά σου καταλαβαίνω πως αυτό σε αγχώνει πάρα πολύ και κατά πάσα πιθανότητα δεν σε αφήνει να “ξεδιπλωθείς’ ως άνθρωπος στη σχέση. Κάτι ακόμα που δυστυχώς βλέπω να προσπερνάμε είναι πως προκειμένου να μη γίνουμε δυσάρεστοι ή κουραστικοί, βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τις δικές μας ανάγκες, μην τυχόν και χάσουμε έναν καλό υποψήφιο. Εάν η δική σου ανάγκη είναι η σταθερότητα και… Διαβάστε περισσότερα »