in

Η Ρένα απαντά: Πώς να το πω στους εργοδότες μου;

Τους είπα ότι θα φύγω, είπαν ΟΚ αλλά τώρα μου κάνουν μια μικρή αύξηση.

Οι εργοδότες πρέπει να ανατρέξουν σε όσα συζητήσατε ήδη. ________________ Η ιστορία της Κατερίνας όπως την ξεχώρισα σήμερα. Καλη Κυριακή. Προσέχω ένα μωρο. Πολλές ώρες την ημέρα. Τα χρήματα είναι λίγα σε σχέση με τις ώρες. Όταν ζητάω το παραπάνω για τις ώρες που κάθομαι έξτρα αρχίζουν τις φωνές. Τους είπα ότι θα φυγω κ […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

babysitter

Οι εργοδότες πρέπει να ανατρέξουν σε όσα συζητήσατε ήδη.

________________

Η ιστορία της Κατερίνας όπως την ξεχώρισα σήμερα.

Καλη Κυριακή. Προσέχω ένα μωρο. Πολλές ώρες την ημέρα. Τα χρήματα είναι λίγα σε σχέση με τις ώρες. Όταν ζητάω το παραπάνω για τις ώρες που κάθομαι έξτρα αρχίζουν τις φωνές. Τους είπα ότι θα φυγω κ είπαν οκ. Και ξαφνικά, ενώ δεν ήταν ευχαριστημένοι μαζί μου, μου δίνουν + 50 ευρώ. Εγώ όμως βρήκα κάτι άλλο. Λιγότερες ώρες περισσότερα χρήματα. Πως να τους το πω?? Ότι θα φυγω??. Κατερίνα. .

ΑΠΟ ΤΗΝ – Κατερίνα.

_______________________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.

Κατερίνα, ο προβληματισμός θα υφίστατο αν όντως δεν είχατε συμφωνήσει προηγουμένως να φύγεις. Εφόσον έχει ήδη τεθεί και έχουν καταλάβει ότι δεν είσαι ευχαριστημένη, το επιπλέον 50άρικο είναι παρηγοριά στον άρρωστο.

Πες ακριβώς αυτό που είπες την περασμένη φορά: δεν μπορώ να μείνω, σας το είχα πει, ισχύει ό,τι συζητήσαμε. Και πες επίσης δεν μπορώ να δεχτώ τα έξτρα 50 ευρώ. Ώστε να μην θεωρηθεί ότι με αυτά εξαργύρωσαν την ανοχή σου. Ή τις έξτρα ώρες.

Κατανοώ το άγχος και τον πανικό τους να βρεθούν με μωρό χωρίς φροντιστή τις ώρες που θα λείπουν. Πιστεύω όμως ότι θα βρουν άλλο άτομο να σε αντικαταστήσει σχετικά γρήγορα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

5 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
channa
channa
3 χρόνια πριν

Σωστή η απάντηση της Ρένας, δεν είσαι υπεύθυνη να βρεις αντικαταστάτη πριν αποχωρήσεις. Εφόσον έχεις ενημερώσει είσαι τυπικά και ουσιαστικά εντάξει. Η Marie προσθέτει τους εργοδότες στον ήδη ευρύ κύκλο των ανθρώπων που περιφρονεί και αντιπαθεί.

Marie
Marie
3 χρόνια πριν

Άκουσε με: κάνεις εργοδότης στον πλανήτη γη δεν αξίζει ειδοποίηση 2 εβδομάδων ότι θα φύγεις!
Ακόμα και γονείς που έχουν μωράκια, και μπορεί να μείνουν ξεκρέμαστοι,μπορούσαν να φρόντιζαν να μην μείνουν ξεκρεμαστοι!
Αν,χτυπα ξύλο,παθαινες κάτι,θα είχαν ειδοποίηση ότι παραιτεισαι?
Πήγαινε απλά την τελευταία μέρα λίγο πριν φύγεις και πες τους: “εγώ δεν θα ξαναέρθω, βρήκα αλλού,ξεκινάω άμεσα. Χάρηκα για τη γνωριμία. “

Observer
Observer
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marie

Συμφωνώ με τα παραπάνω με μια τυπική παρατήρηση. Υπάρχουν εργοδότες που αξίζουν μια ειδοποίηση αρκετών εβδομάδων αλλά από αυτούς κανείς δε θέλει να φύγει.

Πάντως μια καλή εναλλακτική είναι να πει “ωραία η προσφορα σας αλλά της λείπει ένα μηδενικό, και μια κλίμακα αμοιβής πέρα από το εξάωρο Τι έχετε να προτείνετε;”.

Πούρο
Πούρο
3 χρόνια πριν

Ζητας τα δεδουλευμενα σου και αυτοι βαζουν τις φωνες???? Εννοειται και θα φυγεις τρεχοντας…

Jinx
Jinx
3 χρόνια πριν

Έχεις φύγει ήδη τρέχοντας και δεν το ξέρεις…