Τα ταξίδια δεν χρειάζεται να εμπνέεουν φόβο. Το να ταξιδέψω μόνη μου είναι παιχνιδάκι με τη σωστή βοήθεια.
_____________________
Η ιστορία της Ticket to Ride όπως την ξεχώρισα σήμερα.
Αγαπητή Ρένα και αναγνωστριες,
Θέλω να πάω διακοπές. Εσωτερικό/εξωτερικό (κυρίως εξωτερικό). Ιδιαίτερο κοινωνικό κύκλο δεν έχω και αυτός που έχω δεν επιδιώκει ταξίδια. Έχετε να προτείνετε ασφαλείς τρόπους ταξιδιού για κοπέλα κυρίως με άτομα γύρω στα 30;
Επίσης πως να διώξω τον φόβο του σόλο ταξιδιού;
Ευχαριστώ!! Keep up the great work
ΑΠΟ ΤΗΝ – Ticket to ride
____________________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.
Αγαπητή φίλη, με το ψευδώνυμο παλιού τραγουδιού, δεν είσαι η μόνη γυναίκα με αυτή την επιθυμία! Υπάρχει μεγάλη προσφορά υπηρεσιών για γυναίκες που ταξιδεύουν χωρίς αντρική παρέα.
Για τα περισσότερα μέρη του κόσμου, ακόμα και τα λιγότερο δημοφιλή, υπάρχουν ωραιότατες κι ασφαλέστατες προτάσεις για ομαδικά ταξίδια με γκρουπ από τα ταξιδιωτικά γραφεία. Με όποιο μέσο προτιμάς και σε όποιον προορισμό θέλεις, σίγουρα έχουν κάτι έτοιμο στο οποίο μπορείς να ενταχθείς.
85% των ανθρώπων που επιλέγουν να ταξιδέψουν μόνοι τους είναι γυναίκες και μάλιστα γυναίκες που αφιερώνονται, όχι τόσο σε ταξίδια αναψυχής, όσο σε ταξίδια με σκοπό τις καινούργιες εμπειρίες και την περιπετεια. Τα ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν στραφεί στην οργάνωση γυναικοκεντρικών ταξιδιών, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 200%. Επίσης πολλά ταξιδιωτικά γραφεία, και του εσωτερικού, έχουν οργανωμένα ταξίδια με μεικτές παρέες που τις περνούν ένα κάποιο φίλτρο (στη διαμόρφωση του γκρουπ εννοώ), μπορείς να ρωτήσεις, ενώ για το εξωτερικό έχουν ξεναγό που ακολουθεί και βοηθά σε τυχόν δυσκολίες μιλώντας στη γλώσσα σου και προειδοποιώντας με βάση το κοινό βίωμα.
Επισυνάπτω λινκς από μερικά μπλογκ που απευθύνονται σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν μόνες τους. Προέχουν οι συμβουλές ασφαλείας και προστασίας, πράγμα που θα σε βοήθησει να αποβάλλεις περιττό άγχος και φόβο.
Είμαι σίγουρη ότι θα συμβάλλουν κι οι αναγνώστριές μας με συμβουλές κι ιστορίες από τις δικές τους εμπειρίες στα σχόλια!
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News


Ταξιδεύω μόνη μου από το 2007 κι έπειτα,εκτός Ευρώπης.Κυρίως Ινδία,Νεπάλ,Σρι Λάνκα. Να χτυπήσω ξύλο, όλα έχουν πάει κατ ευχήν. Αν μιλάμε για Ευρώπη ,τα πράγματα δεν είναι δύσκολα, αλήθεια. Για αρχή μπορείς να αποφασίσεις που θέλεις να πας,και να κλείσεις ξενοδοχείο μέσω internet,αφού κάνεις την ερευνά σου . Με κλεισμένο ξενοδοχείο βγαίνεις από το αεροδρόμιο παίρνεις το ταξάκι σου, δίνεις διεύθυνση και πας κατ ευθείαν.Δεν είναι ο οικονομικότερος τρόπος αλλά για αρχή είναι ο καλύτερος. Ψάχνεις για τα αξιοθέατα της πόλης που διάλεξες,και ρωτάς πως θα τα επισκευτείς τους ανθρώπους του ξενοδοχείου. Σε γενικές γραμμές αποφεύγεις να κυκλοφορείς εντελώς μόνη… Διαβάστε περισσότερα »
Γράφουσα γεια σου!! Είμαι 30 και ταξιδεύω μόνη μου από τα 21. Λοιπόν, πολύ περιληπτικά, κανεις μια έρευνα σχετικά με το μέρος που θες να επισκεφτείς, διαβάζεις reviews, βλέπεις πολλά βίντεο στο YouTube, ενημερώνεσαι κυρίως σχετικά με τις τιμές και την κουλτούρα και αν όλα σε βρίσκουν σύμφωνη κλείνεις εισιτήριο και πας. Για να βρεις παρεες στο μερος που θα πας σου προτείνω το group στο Facebook “host a sister”, αφορά γυναίκες όλων των ηληκιων που ψάχνουν meet up στην Χ χώρα, travel buddy για το Χ ταξίδι, φιλοξενεία στο Χ μερος. Η ποικιλια είναι τεράστια και ποστάρουν συνέχεια γυναίκες… Διαβάστε περισσότερα »
Είναι φοβερή εμπειρία και δεν θα το μετανιώσεις καθολου. Πρακτικά αυτό που έκανα ήταν κράτηση σε χοστελ με female only δωμάτια . Το κλίμα εκεί σου δίνει και τη δυνατότητα να γνωρίσεις πολύ κόσμο εκτός από το να νιώσεις πιο ασφαλής, όμως σιγουρα δεν είναι το ίδιο άνετο με μονόκλινο δικό σου δωμάτιο. Επιπλέον συμμετείχα πάντα σε πολλά tours με ελεύθερη συμμετοχη (free guided tours συνήθως τα λένε) τα οποία υπάρχουν συνήθως στους περισσότερους προορισμούς. Με αυτά γνωρίζεις και το μέρος, ντόπιους οδηγους αλλά και άλλους επισκέπτες την ίδια περίοδο. Από εκεί και πέρα οι επιλογές είναι πολλές αναλόγως με… Διαβάστε περισσότερα »
Γενικά θα σου έλεγα να κάνεις επαρκή έρευνα για το κάθε μέρος, τι προφυλάξεις πρέπει να πάρεις και εχεις τις κεραίες σου ανοιχτές για πιθανές κακοτοπιές! Εγώ μόνη μου έχω κάνει μόνο κάποια 2ημέρα ταξίδια (για συναυλίες ή απλά φθάνοντας νωρίτερα από την παρέα σε κάποιο προορισμό) κ πάντα προσπαθώ να προετοιμάζω καλά τις διαδρομές μου ειδικά το βράδυ, να έχω τηλεφωνο/εφαρμογή για ταξί σε περίπτωση ανάγκης και διαλέγω με προσοχή το ξενοδοχείο και την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Επίσης να σου προτείνω fb groups όπως το Girl Gone International που υπάρχει σε πολλές πόλεις του κόσμου. Απευθύνεται κυρίως σε… Διαβάστε περισσότερα »
Γεια σου αγαπητή μου, μου άρεσε πολύ και η απάντηση της Ρένας και τα σχόλια των αναγνωστών. Εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να εστιάσω στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και του να το τολμήσεις! Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω που ειπώθηκαν. Αυτό με τα site γνωριμιών για φίλους, είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία, επειδή οι περισσότεροι νομίζουν ότι μπορούν να γνωρίσουν μόνο κάποιον -α για ερωτική γνωριμία. Επειδή αναφέρεις ότι ο κύκλος σου δεν μπορεί να σ’ ακολουθήσει, κυρίως λόγω άλλων ενδιαφερόντων και προτεραιοτήτων.. Πιστεύω ότι είναι κρίμα να κρατάς πίσω τα θέλω σου. Έχω κι εγώ το ίδιο θέμα..… Διαβάστε περισσότερα »
Υπάρχουν ταξιδιωτικά γραφεία που ειδικεύονται σε νέες ηλικίες πχ https://www.gadventures.com/travel-styles/18-to-30somethings/
https://www.contiki.com/en-nz/travel-styles/solo-travel
https://www.intrepidtravel.com/uk/theme/18-to-29s-adventures
https://www.topdeck.travel/
ή να βρεις μόνο για γυναίκες κλπ. Εγώ είχα ταξιδέψει Αυστραλία με τέτοιο γκρουπ και μετά από 8 χρόνια ακόμα έχουμε επαφή με τα άτομα που γνώρισα εκεί.
Πολυ ωραία πληροφορία!! Δεν τα γνώριζα!