in

Η Ρένα απαντά: Περιμένοντας τους βαρβάτους!

Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

Η δυσκολία ευρεσης σύντροφου και συνεκδοχικά η υπογεννητικότητα είναι ένα απο τα μεγάλα πρόβληματα της εποχής μας (και για τα δύο φύλα). ___________ Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα Αγαπητη μου Ρένα Επειδή φαντάζομαι το μέιλ σου θα είναι παραφουσκωμενο από μηνύματα που ζητούν την πολύτιμη συμβουλη σου , θα είμαι σύντομη. Διαπιστώνω (στην […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

imageye imgi 111 13wallace wells newsletter art superJumbo 1

Η δυσκολία ευρεσης σύντροφου και συνεκδοχικά η υπογεννητικότητα είναι ένα απο τα μεγάλα πρόβληματα της εποχής μας (και για τα δύο φύλα).

___________

Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα

Αγαπητη μου Ρένα

Επειδή φαντάζομαι το μέιλ σου θα είναι παραφουσκωμενο από μηνύματα που ζητούν την πολύτιμη συμβουλη σου , θα είμαι σύντομη.

Διαπιστώνω (στην καθημερινότητα και στις επιστολές) ότι υπάρχει μια διάχυτη δυσαρέσκεια για τις σχέσεις. Το παράπονο ότι οι άντρες δεν θέλουν σύντροφικες σχέσεις και οικογένεια ανακυκλώνεται σε βαθμό κουραστικό πλεον. Η δυσκολία ευρεσης σύντροφου και συνεκδοχικά η υπογεννητικότητα είναι ένα απο τα μεγάλα πρόβληματα της εποχής μας (και για τα δύο φύλα).

Εγώ ας πούμε έχω κουραστεί να ψάχνω σύντροφο κατάλληλο για οικογένεια και να σκεφτείς οτι τα κριτήρια επιλογής μου ενίοτε έχουν φτάσει πλακάκι δάπεδου, Laminat, μωσαϊκό.

Παρατηρω επίσης ( στις επιστολές ,στον περίγυρο, τα στατιστικά) ότι υπάρχει μια μερίδα γυναίκων που θέλουν να κάνουν παιδιά είτε μεσα σε οικογένεια , είτε ακόμα και μόνες τους. Το αισιόδοξο σενάριο ειναι ότι υπάρχει πληθυσμος σε αναπαραγωγική ηλικία που ενδιαφέρεται να φέρει παιδιά στον κόσμο.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ειναι ότι , από τη μια μας παιανιζουν τις σάλπιγγες αδιάκοπα για την υπογεννητικότητα, αλλά όταν λέμε να εδώ είμαστε, έτοιμες και προθυμες να κάνουμε παιδια , είναι σαν να βλέπω έναν χαρτογιακα με κατεβασμένα τα γυαλιά στη μύτη να με ρωτάει : τον άντρα τον σωστό, με λεφτά, δουλειά, σπίτι, τον βρήκες κουκλίτσα μου; Τι όχι; Να περάσει το επόμενο παρατράγουδο!

Τι κάνει το κράτος για αυτό; Καποιες γυναίκες θέλουν να τεκνοποίησουν αλλά είτε δεν βρίσκουν άντρες διαθέσιμους ,είτε δεν έχουν τα χρήματα για εξωσωματική με δότη σπέρματος. Άλλες – ανάμεσα τους κι εγω- αισθάνονται ανασφάλεια ή αποφασιστικότητα για την εν λόγω διαδικασία. Άλλες γυναίκες είναι αβέβαιες για το αν κατόπιν θα μπορεσουν οικονομικά και πρακτικα να αντεπεξέλθουν ως μονογονεϊκές οικογένειες. Δηλαδή έχει μετατραπει η αναπαραγωγή σε προνόμιο των πλουσίων ή των τυχερών στον έρωτα , αλλά δεν το ομολογούμε.

Καλές οι καμπάνιες ενημέρωσης και το κουνημα του δαχτύλου στις γυναίκες, που το έριξαν ταχα στο σορολοπ, ως τάχα σουρλουλουδες που θέλουν καριέρες,νυχια και μπαράκια , αλλά στο δια ταύτα τι γίνεται;

Τι κάνει το κράτος για αυτήν την μερίδα ανθρώπων που θέλει παιδιά;

Γιατί δεν βγήκε κανένας βολευτής να μας πει θα σας φέρουμε άντρες βαρβάτους και καβλερούς να κάνετε τρίδυμα;

Έτσι για να δοθεί ένα κινητρο σε εμάς τα θηλυκά, να περάσουμε και λίγο καλά κατά τη σύλληψη! Αν έχουμε στο νου μας την ταλαιπωρία, το άγχος , την αβεβαιότητα,το ρίσκο και τα έξοδα της εξωσωματικής πώς να μπούμε με τα μπούνια επί το αναπαραγωγικόν έργον;

Φέρτε μου έναν βαρβατο, ρε παιδιά! Εγώ δεν τον θέλω για μια ζωή. Ένα μισάωρακι θα τον απασχολήσω μόνο. Ίσα να του πιω τα ζουμια και μετά γεια σας.

ΑΠΟ ΤΗΝ – Περιμένοντας τους βαρβάτους

_________________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση

Πολύ μου άρεσε το λογοπαίγνιο πάνω στο γνωστό στίχο και βρήκα ευφυή τη χρήση του!

Θα διαφωνήσω όμως, ως φιλελεύθερη, με άλλη μια έκφανση της διακαούς επιθυμίας του Έλληνα και της Ελληνίδας για κράτος-πατερούλη. Είναι κάτι το φοβερό αυτό που γίνεται: ναι μεν παρακάμπτουμε το κράτος και τους θεσμούς όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε (κληρονομιά της Τουρκοκρατίας), αλλά μόλις βρεθούμε στα σκούρα “πού είναι το κράτος;” Μόνο τις πάνες δε του ζητάμε να μας βγάλει ή το βρακί… oh wait! Σοβαρά μιλώ όμως, αν η γυναικεία αναπαραγωγή γινόταν ζήτημα του κράτους, ιδιαίτερα μάλιστα αν μας παρείχαν τον άντρα τον προοστυχο τον γονιμοποιητή, θα βιώναμε την Ιστορία της Πορφυρής Δούλης (The Handmaid’s Tale). Το έχεις διαβάσει; Διάβασέ το και θα δεις. Δεν θέλεις τέτοιο έλεγχο του κράτους στις ζωές μας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

40 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Dusk
Dusk
2 μήνες πριν

Ξεκινάω thread σε ιαμβικό δεκαπεντασσύλαβο, όποια θέλει το συνεχίζει Άντρες αγροίκους λαχταρώ μα αντί για τους βαρβάτους εγώ μες τα παπλώματα χαϊδεύω μαύρους γάτους “που είναι το κράτος” έκραξε, μια νιά μοναχοκόρη “η καύλα δεν ειν’ υπόσχεση” της απαντάνε όλοι  ghosting εδώ, tinder εκεί  love bombing παραπέρα άντρα δε εσταυρώνουμε να δούμε άσπρη μέρα Κι όταν ρωτήσουν οι σοφοί ποιος φταίει γι αυτα τα πάθη; είναι σημείο των καιρών μας πλάκωσε το ράφι “Πότε θα γίνω μάνα εγώ;” κρώζει η κορασίδα “Αν θες να γίνεις μόνη σου Ακριβή διαδικασία” Φταίει ο καπιταλισμός που εργάτες καταναλώνει αλλά για την αναπαραγωγή   η… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Dusk

Εύγε!

Dusk
Dusk
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Dusk

Μα φταίει κι ο άντρας σήμερα
μονά ζυγά ζητάει
της σχέσης το προτέρημα
χωρίς το χαλινάρι

Την δε γυναίκα του την θε
μικρή, ξανθή, κοκέτα
μα το δικό του το πουλί
το ‘χει δαγκώσει σμέρνα

Να ειν’ βυζού, να ειν’ κωλού 
με δίχως παρελθόντα
παρόλο που ‘κείνος κουβαλά
τρεις πρώην κι ένα Honda

Μικρό πιθήκι
Μικρό πιθήκι
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Dusk

🤣🤣🤣Εισαι τρομερη, εχω γελασει παρα πολυ με τα στιχακια σου!!!

Lioness
Lioness
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Dusk

Όσες γυναίκες λαχταρούν
Του άντρα το μαρκουτσι
Δύο φορές ας το σκεφτούν
Θέλει νιονιο κουκούτσι

Δεν είν’ καιρός για δράματα
Ωραίες μου κυρίες
Είναι καιρός για πράματα
Που θέλουν μπαταρίες.

Ola
Ola
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Lioness

Πέθανα ειδικά με το δεύτερο 😂😂😂😂😂😂😂👏👏👏👏👏👏

Τελευταία επεξεργασία 2 μήνες πριν από Ola
daria
daria
2 μήνες πριν

Κανονίστε εν αναμονή προεκλογικής περιοδου να εμφανιστεί κανενα κόμμα να τάζει άντρες. Μόνο αυτό δεν εχουμε δει ακομη.

Τελευταία επεξεργασία 2 μήνες πριν από daria
Fifi1
Fifi1
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  daria

Το είχε κάνει υποψήφιος δήμαρχος σε μικρή πόλη προ 20 ετίας… Έταζε δίμετρες καλλονές από το “Ανατολικό μπλόκ” στους μεσήλικες των χωριών για να τον ψηφίζουν.. Είχε τα μέσα να το κάνει βέβαια (τώρα πόσες πήγαν και αν έμειναν, άλλη ιστορία!)

daria
daria
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Fifi1

Φαντάζομαι βγήκε!

Jennaki
Jennaki
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  daria

Ναι βγήκε κι έκανε την υπόσχεση του πραγματικότητα . Για αυτόν γυρίστηκε το ντοκυμαντέρ sugar town. (Κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι έκανε το δήμο γραφείο συνοικεσίων, εγώ θα πω trafficking… ).

daria
daria
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Jennaki

Καλέ τον έψαξα το δημαρχο!Μμπουμπούκι, είχε διετελέσει και προσωπική φρουρά του Γιαννόπουλου,
πρωην νυχτας, μέχρι και το ΥΠΕΣ τον εθεσε καποια στιγμή σε αργεία. Τόσο Πασόκ όλο αυτό, αριστούργημα.

Mauve
Mauve
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Fifi1

Άντρες όμως δεν έταξαν διότι η ανδρική μοναξιά αφορά την κοινωνία. Για την γυναικεία μοναξιά ποιά κοινωνία ενδιαφέρεται άραγε;

Roula Sourtouko
Roula Sourtouko
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Mauve

Σωστά!
Ο χήρος δικαιούτο την απόκτηση συντρόφου.
Η χήρα όφειλε ν’ απομείνει μόνη και να τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος.
😤

???
???
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Roula Sourtouko

Επίσης ο χήρος, που από την μαμά του πήγε στην σύζυγο (για να αντικαταστήσει την μαμά του) είχε ανάγκη μια καινούρια σύντροφό γιατί δε ήταν αυτοσυντηρουμενος. Η χήρα που από παιδί έγινε μαμά του άντρα της, ίσως και να μην πολυψηνοταν να ξανά αναλάβει αυτόν τον ρόλο από την στιγμή που απελευθερώθηκε.

CookieMonster
CookieMonster
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  daria

Όλα περίμενα να τα διαβάσω εδώ μέσα… να ζητάμε από το κράτος να μας βρει γκόμενο ομολογουμένως ούτε μου είχε περάσει από το μυαλό 😂

Ola
Ola
2 μήνες πριν

Αμάν βρε κορίτσια τι άλλο θα ακούσουμε. Πρέπει να σταματήσει αυτή η μοιρολατρία του δε βρίσκω άντρα

JoanneK
JoanneK
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Ola

Τη μοιρολατρία που την είδατε; Την πραγματικοτητα περιγράφει απλώς . Αυτό που λέμε όλες. Το dating και οι σχέσεις σήμερα δεν είναι όπως παλιά. Καλύτερα να παίξεις τζόκερ παρά να περιμένεις να βρεις έναν κατάλληλο άντρα. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε για να μην είμαστε μοιρολατρισσες; Να κυνηγάμε τους άντρες με το ρόπαλο και μετά να τους σέρνουμε στη σπηλιά μας να τους βάζουμε να μας κάνουν με το ζόρι παιδιά;

Τελευταία επεξεργασία 2 μήνες πριν από JoanneK
Ola
Ola
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  JoanneK

Πρέπει να μην ασχολούμαστε μαζι τους μέχρι να βρουμε αυτον που θέλουμε. Κι αν δε βρούμε δεν τρέχει. Μπορούμε και χωρίς παιδιά και χωρίς σύντροφο . Κι αν θέλουμε παιδιά να υιοθετήσουμε ή με άλλο τρόπο Να παραπονεθεί για την πολιτεία που έχει σχεδόν αδύνατη την υιοθεσία από γυναίκα μόνη ναι. Να λέμε δε βρίσκω άντρα κι ας έχω ρίξει τα κριτήρια στο πάτωμα ειναι μοιρολατρία. Ε όχι είμαστε για καλύτερα

Τελευταία επεξεργασία 2 μήνες πριν από Ola
all things must pass
all things must pass
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Ola

Mαζί σου!

tralalala
tralalala
1 μήνας πριν
Απάντηση σε  Ola

Μιλάτε εκ του ασφαλούς.

Λαμπραντόρ
Λαμπραντόρ
2 μήνες πριν

To point της γράφουσας ότι το κράτος θα έπρεπε να συνδράμει περισσότερο οικονομικά τις γυναίκες (είτε μονογονείς είτε με σύντροφο) με τα μεγάλα κόστη των εξωσωματικών, αλλά και με οικονομικές διευκολύνσεις για την ανατροφή των παιδιών, δεν είναι λάθος, πάντως. Εδώ για το Tesla δίνουν μέχρι και δέκα χιλιάρικα επιδότηση, για τις οικογένειες μόνο δυσκολεύονται να βρουν το budget. Τώρα το να εισάγει το κράτος άνδρες, ε αυτό μάλλον κωμικό ακούγεται, θεωρώ πιο πολύ χάριν αστεϊσμού το έγραψε και η βαρβατολάγνα. Ούτε όμως είναι δουλειά του κράτους να πείσει τους άνδρες να αγκαλιάσουν τον παραδοσιακό ρόλο του οικογενειάρχη, γιατί αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Aphelia
Aphelia
2 μήνες πριν

Ακριβώς αυτά που λέει η επιστολή έχω περίπου καταλήξει κι εγώ. Επηρεασμένη φυσικά από τη δική μου εμπειρία που έκανα παιδί με δότη, αλλά έχω την τύχη να μένω στο εξωτερικό διαφορετικά δεν θα μπορούσα να το είχα κάνει στην Ελλάδα λόγω οικονομικών, σκέφτομαι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να απομακρύνεται σιγά σιγά από την αποκλειστική στήριξη της αγίας πυρηνικής οικογένειας με δύο γονείς που έχουν κάνει γάμο. Αν θέλει η κοινωνία να γεννιούνται αρκετά παιδιά στο μέλλον ή θα γυρίσουμε πίσω τριάντα χρόνια πίσω (που δεν γίνεται) ή θα αποδεχτούμε ότι η κοινωνία έχει αλλάξει τόσο πολύ και… Διαβάστε περισσότερα »

Karol
Karol
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Aphelia

Αυτό, το ότι οι άνθρωποι δεν παντρεύονται, πού το είδατε;
Όλοι, γνωστοί, φίλοι παντρεύονται και μάλιστα με θρησκευτικό γάμο.
Στις εκκλησίες ψάχνεις να βρεις ημερομηνία για μετά δύο χρόνια.
Οι δεξιώσεις, τα bachelorette, τα εξωτικά ταξείδια του μέλιτος έχουν γίνει τόσο απαραίτητα, που πολλοί και να δανειστούν θα οδηγηθούν για να ζήσουν το όνειρο.
Έχει σημασία πού κοιτάμε.
Είναι σημαντικό να υπάρχει επιλογή.

Aphelia
Aphelia
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Karol

Είναι εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος από τη Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος. Το 1971 (που ο πληθυσμός ήταν 8.768.372) οι γάμοι ανήλθαν σε 73.350, το 1981 σε 71.178, το 1991 σε 65.568, το 2001 σε 58.491, το 2011 σε 55.099, το 2021 (που ο πληθυσμός ήταν 10.445.365) σε 40,759. Η τελευταία καταγεγραμμένη χρονιά είναι το 2024 που έγιναν 36.467 γάμοι. Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι πολιτικοί γάμοι (αλλά αν κάποιος κάνει μετά θρησκευτικό μετράει μόνο ο πρώτος στα στατιστικά), όχι όμως τα σύμφωνα συμβίωσης. Επίσης οι γεννήσεις το 1971 ήταν 141.126 με 73.819 θανάτους. Το 2021 οι γεννήσεις ήταν… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 μήνες πριν από Aphelia
Silvi
Silvi
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Aphelia

Το θέμα δεν είναι να επιβιώσει αλλά να έχει μια ποιότητα ζωής.

Aphelia
Aphelia
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Silvi

Ναι, αλλά είναι μεγάλο πράγμα να ξέρεις ότι στην τελική ότι και να γίνει έχεις ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Εντωμεταξύ οι συνθήκες δεν μένουν σταθερές όπως περνούν τα χρόνια, μπορεί όταν το παιδί πάει σχολείο να μπορεί να δουλέψει σε καλύτερη δουλειά, κλπ.
Πέρα όμως από αυτό, για κάποιον η επιβίωση μπορεί να είναι αρκετή αν έχει την οικογένεια που θέλει και είναι ευτυχισμένος. Ο καθένας πορεύεται με τις επιλογές του όταν έχει όμως επιλογές και του διασφαλίζεται το βασικό.

Wonderwall
Wonderwall
2 μήνες πριν

Χαχα! το “μας παιανίζουν τις σάλπιγγες” κατ αντιστοιχία στο “μας πρήζουν τα μπαλάκια (συμπληρώστε ελεύθερα)” πολύ μου άρεσε!

Εύγε ο τίτλος- παραλλαγή του Καβάφη. Έχεις ωραίο χιούμορ κοπελιά. Δεν σε φοβάμαι, θα τον βρεις αυτόν που θες.

Prince82
Prince82
1 μήνας πριν
Απάντηση σε  Wonderwall

Γιατί όλοι οι άντρες τι ψάχνουμε; Μια γυναίκα με χιούμορ

Ana
Ana
2 μήνες πριν

Πάντως, ακόμα και σε μια φιλελεύθερη κοινωνία θα μπορούσε το κράτος να δίνει κάποιες παροχές στις εγκύους. Δεν εμπίπτουν όλα ανεξαιρέτως στην ομπρέλα της ατομικής ευθύνης. Και στις παροχές δεν συμπεριλαμβάνω τους βαρβάτους, το αίτημα της γράφουσας μόνο χιουμοριστικά μπορώ να το δω (και πάλι με δυσκολία).

???
???
2 μήνες πριν

Γιατί τον βουλευτή κλπ που μασαμπουνιζουν την υπογεννητικότητα ως πρόβλημα, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να γυρίσουμε οι γυναίκες στις κουζίνες μας και να πάψουμε να έχουμε γνώμη και απαιτήσεις, όχι τα τρίδυμα. Η υπογεννητικότητα είναι απλά δικαιολογια που πατάνε μπας και μας πείσουν (όχι ότι δεν υπάρχει υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει).

Silvi
Silvi
2 μήνες πριν

Για να βγαλετε βαρβάτο μωρό ολα αυτά??

Ethelind
Ethelind
2 μήνες πριν

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα πλούσια για να πληρώσεις σπέρμα δότη. Μπορείς να κάνεις μια σπερματέγχυση με 700 ευρώ…

Αλλού εντοπίζεται ο προβληματισμός σου…

Παρεμπιμπτόντως:

  1. και άντρες που μπορεί να μην φαίνονται βαρβάτοι, μια χαρά γόνιμοι είναι.
  2. Δίδυμες και τρίδυμες κυήσεις θεωρούνται επικίνδυνες 🙂 Πρόσεχε τι εύχεσαι
JoanneK
JoanneK
2 μήνες πριν

Αυτοί που κόπτονται για την υπογεννητικότητα δεν είναι οι ίδιοι με αυτούς που λένε βρες τον σωστό άντρα. Οι πρώτοι δεν ενδιαφέρονται πως θα κάνεις παιδί. Δεν τους νοιάζει ούτε πως θα το μεγαλώσεις. Θέλουν απλά να γεννοβολαμε παιδιά. Αν τους ένοιαζε όπως σωστά λες, θα βοηθούσαν οικονομικά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει μια γυναίκα έναν άντρα κατάλληλο για πατέρα και με οικονομικά που να του επιτρέπουν να κανει οικογένεια και κατάλληλο και για σύντροφο και να θέλει παιδιά και να συμφωνούν στα βασικά κτλ Παρά πολύ δύσκολο. Όσες τον βρήκαν είναι απλά πολύ τυχερές. Όσοι δεν καταλαβαίνουν πως… Διαβάστε περισσότερα »