Πρόσφατα χώρισα από μια σχέση 2.5 ετων ,εγώ 30+ , εκείνος 20+.
__________
H ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα
Καλησπέρα Ρένα και συγχαρητήρια για την στήλη σου.
Πρόσφατα χώρισα από μια σχέση 2.5 ετων ,εγώ 30+ , εκείνος 20+. Χωρίσαμε γιατί οι γονείς του έμαθαν την ηλικία μου και του είπαν τι κάνει μαζί μου και θα έπρεπε να βρω έναν άνδρα να παντρευτώ και να κανω παιδί γιατί η γυναίκα έχει βιολογική ηλικία και θα δυσκολευτώ στα 40. Με τα πολλά έγινε μεγάλη φασαρία και ο πρώην ήρθε και μου είπε ότι οι γονεις του έχουν δίκιο και θα πρέπει να σκέφτομαι πιο πρακτικά στη ζωή μου.
Σε όλη την διάρκεια της σχέσης Είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν το βλέπω τόσο μακροπρόθεσμα, ότι ζω το τώρα αφού έχουμε ο καθένας τη ζωή του στη φάση που είναι και έχουμε ένα κοινό πλάνο στην καθημερινότητα. Δουλεια ,ταξίδια κτλ. Μου κακοφάνηκε πάρα πολύ η συμπεριφορά των γονέων ,ένιωσα ότι με προσβαλαν ως άνθρωπο και του είπα ότι το πότε θα κάνει μια γυναίκα ένα παιδί είναι δική της απόφαση.
Φυσικά το αποτέλεσμα ήταν ο χωρισμός , ήταν ανοιχτός βέβαια σε μια επανασύνδεση αλλά το σταμάτησα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν δικαίως ένιωσα ότι με πρόσβαλαν ή αν είχαν το δικαίωμα να τα πουν αυτά για να “προστατέψουν” το παιδί τους.
Σας ευχαριστώ πολύ
ΑΠΟ ΤΗΝ – Maria G.
_________________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση
Πολλά δικαιολογούμε (κακώς) με την αιτιολόγηση έγιναν “για να προστατέψουν το παιδί τους”. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φταίνε τόσο οι γονείς του συντρόφου σου, όσο ο ίδιος ο σύντροφός σου που επέτρεψε να γίνοιυν τέτοιες συζητήσεις και επομένως να ξεσπάσει και φασαρία και κατόπιν τους δικαιολόγησε κιόλας.
Οι γονείς του εκκινούν από το σημείο της διαδεδομένης κοινωνικής προκατάληψης στο οποίο η γυναίκα έχει ημερομηνία λήξης κι επομένως η μεγαλύτερη γυναίκα έχει μικρότερα περιθώρια (εν μέρει έχει μια λογική βάση, αλλά όχι εντελώς κι αυτό κάνει όλη τη διαφορά). Επιπλέον τους το έκανες πιο εύκολο, καθώς τόνιζες σε όλη τη διάρκεια της σχέσης ότι δεν στοχεύεις σε οικογένεια, επομένως κι αν ακόμη θεωρούσαν ότι είσαι ακατάλληλη για σύντροφος στο τώρα μη τυχόν και βιάζεσαι να κάνεις παιδιά και του στερήσεις την ξεγνοιασιά του και το επαγγελματικό του μέλλον, θα είσαι και στο μέλλον ακατάλληλη αφού δεν το έχεις στοχοθετήσει ώστε να βιαστείς και να γίνουν όλα “όπως πρέπει”. Κοινώς σε έβγαλαν στο μυαλό τους ακατάλληλη για οικογένεια, το βασικό κριτήριο για νύφη -πράγμα που δεν τους καίει επί του παρόντος, τους απασχολεί όμως ως κριτήριο για το αόριστο μέλλον, χωρίς καν να πάρουν υπόψιν τις επιθυμίες του γιου.
Φυσικά ο κυρίως υπόλογος είναι ο γιός τους, ο σύντροφός σου, ο οποίος δεν έλαβε καθόλου υπόψιν τη δική σας σχέση και τα θετικά της, αλλά την έβαλε στο ζύγι της μελλοντικής οικογένειας, αυτής που ούτε που του περνάει από το μυαλό αυτή τη στιγμή! Δηλαδή wtf?
Κάπως σαν έντοκα γραμμάτια σε αντιμετωπίσαν όλοι κι αυτό φυσικά είναι πολύ προσβλητικό και δικαίως χωρίσατε. Η διαφορά ηλικίας από μόνη της δεν δημιουργεί τα προβλήματα, οι κοινωνικές προσδοκίες που μας φορτώνουν για τις “φάσεις ζωής” είναι που δημιουργούν το πρόβλημα. Δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια πράγματα, μπορεί να μη θέλατε ποτέ παιδιά κι αυτό είναι ΟΚ.
Εννοείται ότι τυχόν επανασύνδεση θα είναι εις βάρος σου και δεν πρέπει να την επιτρέψεις. Θα βρεις άλλον σύντροφο πιο συμβατό και κυρίως με πιο ανεξάρτητα θέλω που μπορεί να τα διεκδικήσει.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Ο πρών σύντροφός σου είναι παιδάκι.
Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυρίως μεταφορικά.
Γλύτωσες
Η κοπέλα είπε ότι δεν ήθελε κάτι μακροχρόνιο ,πέρναγε την ώρα της ανάμεσα στη δουλειά ,με ταξιδάκια και λοιπά
Ο νεαρός πουλούσε μούρη στους φίλους του ότι τα έχει με 30άρα και του μαθαίνει διάφορα …
Ενήλικες είναι (ήταν;) συμφωνία είναι
Οι γονείς είναι “να ‘χαμε να λέγαμε “
Και μόνο που σου είπε τι του είπαν ο μπαμπάς και η μαμά δείχνει το μέγεθος της ανωριμότητας του ! Πολλά κιλά. Οι γονείς τόσα ξέρουν τόσα λένε . Αυτός? Τις ίδιες απόψεις έχει,? Τότε τι έκανε μαζί σου τόσο καιρό? Με το ζόρι ήταν στη σχέση? Εκνευρίζομαι με κάτι τέτοια. Προφανώς του τελείωσε και είπε να βρει κάτι να πατήσει . Δε τους θέλουμε αγάπη μου αυτούς που σκέφτονται ‘πρακτικά”. Ντεκαβλε. Νεξτ.
Ντεκαβλε, αυτο ακριβώς σκέφτηκα και γω. Τί να τον κανει;
Δεν θα σταθώ στους γονείς του οι οποίοι ήταν μεν απαράδεκτοι, ωστόσο ο πραγματικά απαράδεκτος σε αυτή την ιστορία ήταν ο μπαγλαμάς πρώην (ευτυχώς) σύντροφός σου. Δηλαδή δεν είχε καταλάβει 2,5 χρόνια τι κάνετε μαζί και οι δικοί του του “άνοιξαν τα μάτια” όταν πληροφορήθηκαν την ηλικία σου. Το χειρίστηκες άψογα απο πλευράς σου και καλώς δεν άφησες περιθώριο επανασύνδεσης. Σκέψου να είχατε προχωρήσει περαιτέρω μαζί τη ζωή σας (με ή και χωρίς οικογένεια) και να άφηνε τόσο χώρο στους δικούς του να επεμβαίνουν στη ζωή του. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στη ζωή σου απο εδώ και πέρα!
Οι γονείς του μπορούν να πουν ό,τι ανοησία θέλουν (τόσο καταλαβαίνουν, τόσο λένε). Αυτός όμως τι έκανε; Σαν “καλός”γιος τους άκουσε. Τραγικός είναι ο τύπος. Γλίτωσες. Δεν χρειάζεσαι τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου.
Άκου να δεις έχω συγγενικά πρόσωπο 26 ετών, κοπέλα, τα έφτιαξε με έναν 38 ετών με παιδί. Όλοι και οι γονείς του και οι γονείς της της λένε ότι δεν κάνει για αυτή. Δεν έχουν χωρίσει, τουλάχιστον ακόμη. Μπορεί να είναι μεγάλη η διαφορά, αλλά είναι άβολο να λένε τη γνώμη τους οι άλλοι. Δεν είναι σωστό να αφήνουμε τρίτους να επηρεάζουν, αν αυτό γίνεται και ο υποτιθέμενος σύντροφος δεν μας διεκδικεί τέρμα. Έβγαινα στο μακρινό παρελθόν με κάποιον από Κεφαλλονιά και Πειραιά. 2 χρόνια μεγαλύτερος. Εγώ είμαι από Κύπρο. Η μάνα του, οι φίλοι του και γενικά το περιβάλλον… Διαβάστε περισσότερα »
Τι εννοείς “δεν μπορούσα να τον επισκεφτώ γιατί θα δει η μάνα του φωτογραφίες στο fb”; Δεν μπορούσατε να μην βγάλετε φωτογραφίες ή έστω να μην τις ανεβάσετε στο facebook;
Η δεν μπορουσε να σβησει τη μανα και το σοι απο φιλους? Στα 15 καπνιζαμε κρυφα και δε διναμε λογαριασμο ουτε στο θεο για τις αποφασεις μας και ως ενηλικες θα φοβομαστε μη δουν φωτο οι γονεις μας? 18 μηνες φανταρος πηρα 6 φορες τη μανα μου τηλ και 1000αδες την κοπελα που συζουσα μαζι της πριν παω στρατο. Αλοιμονο αν ουτε ο στρατος δεν κανει ανδρες τους νεους ανδρες…αλοιμονο αν ουτε εκει δεν μπορεις να αποφυγεις το αγρυπνο βλεμμα της μανουλας κι αλοιμονο αν σε ενδιαφερει κι ολας…
Από που να προστατέψουν το παιδί τους? Απ το δράκο που θελει να το φάει?
Με εκνευριζει που αντι να σου πουν στα μούτρα ότι ” δεν σε θέλουμε για το γιόκα μας γιατί είσαι μεγαλη” ,σου είπαν την δικαιολογία με το γάμο και το παιδί….λες και στα 30 οι γυναίκες μπαγιατευουν σαν ψωμί 2ης ημέρας!
Νέα είσαι ακόμα,πολύ νέα!
Τώρα πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου,να κάνεις ταξίδια,εκδρομές, χόμπι,χορό,τένις κλπ κλπ.
Ζήσε λοιπόν τη ζωή σου όπως την θες και άσε τους κακοπροεραιτους να σκουζουν.
Έλα μωρέ κι εσύ ,
τί έκανες με το 18χρονο;
Τον εαυτό σου κοίτα και τί θέλεις πραγματικά …
Από την πλευρά των γονιών,τί να πούμε; ότι και λίγα είπαν; ότι τους απασχολεί πότε θα κάνεις εσύ παιδί;
Ο γιος τους ήθελαν να ξεφύγει από μια σχέση που δεν έχει μέλλον και τον κρατάει πίσω
Γελάω με αυτά που είπαν ,διπλωμάτες αρκετά
Διακρίνω μια ανωριμότητα
20+ ήταν
Κάτι θα έκανε και περνούσε καλά
Κι αυτός το ίδιο ,είχε ημερομηνία λήξης
Οι γονείς μπορούν να πουν οτι θέλουν στο παιδί τους, και ας πούμε οτι η πρόθεση τους ήταν καλή (για το παιδί τους), ο πρωην σύντροφος όμως 1. θα πρέπει να παίρνει αποφάσεις για τον εαυτό του 2. έπρεπε να κρατήσει αυτό που του είπαν οι γονείς του για τον εαυτό του.
Ευτυχώς που έληξε η σχέση, δεν θα ήθελες να είσαι με κάποιον που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του αντιθέτως κάνει οτι του πουν η μαμά και ο μπαμπάς. Εμ τα μεταξωτα βρακιά θέλουν επιδέξιους ποπούς. Αν θέλει σχέση με άτομο που ξέρει τί θέλει και το εκφράζει χωρίς περιστροφές (εσύ είσαι αυτο το άτομο) τοτε θα πρέπει να μπορει να ανταποκριθεί στην περίσταση. Δεν σχολιαζω καν το αφησε ανοιχτο το ενδεχόμενο επανασύνδεσης. Ας τα βρει με τον εαυτό του πρώτα. Ναι έχεις δίκιο που σου κακοφάνηκε αυτό που είπαν οι γονείς. Εξαρχής η παρέμβασή τους είναι περιττή και… Διαβάστε περισσότερα »
Καλά, εσύ ενοχλήθηκες από τους γονείς, όχι από τον μαλ@κοπίτουρα;