Ο φίλος μου (που γνωριζόμαστε 5 χρόνια μέσω κοινής παρέας) νομίζω ότι με φλερτάρει, αλλά δεν είμαι σίγουρη.
_____________
Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα
Καλησπέρα Ρένα και σε όλο το αμπα.
Με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ κατά καιρούς με τα άρθρα σου σε ευχαριστώ για αυτό
Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής..
Ο φίλος μου (που γνωριζόμαστε 5 χρόνια μέσω κοινής παρέας) νομίζω ότι με φλερτάρει αλλά δεν είμαι σίγουρη. Το Σάββατο που βγήκαμε με παρέα ήταν αρκετά εκδηλωτικός, με έπιανε στο χέρι με χαμογελούσε όταν λέγανε αστεία στη παρέα και γενικά με βοηθάει πάρα πολύ με ότι προβλήματα μεγάλα η μικρά, έχω κατά καιρούς. Ωστόσο γενικά έχουμε μιλήσει και για γκομενάκια του παρελθόντος και που βγαίνουμε μαζί περνάμε τέλεια κάθε φορά.
Να σημειώσω ότι μετά τη βόλτα με αποχαιρέτησε με μια αγκαλιά και ένα φιλί στο μάγουλο, που το φιλί δεν το περίμενα να πω την αλήθεια. Μου άρεσε η κίνηση αυτή αλλά δεν είπα τιποτα. Τα υπόλοιπα παιδιά δεν αντέδρασαν Μ αυτό που είδαν ούτε με είπαν κάτι μετά..
Ρένα δε ξέρω μήπως είναι η ιδέα μου όλα αυτά? Δεν θέλω να χάσω ένα καλό φίλο για δικές μου παρορμητικες σκέψεις. Θα ήθελα και τη δική σου γνώμη, γιατί από τότε δεν έχω σταματήσει να το σκέφτομαι.. και όχι φιλικά
ΑΠΟ ΤΗΝ – Έλενα
______________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση
Σε ευχαριστώ πολύ!
Το πιο ενδιαφέρον από όλη την αφήγηση είναι ότι άρχισες να τον σκέφτεσαι ερωτικά όταν εκείνος εκδήλωσε πιο ερωτική συμπεριφορά. Αυτό είναι μια γενικευμένη γυναικεία αντίδραση και πρέπει λίγο να μας προβληματίζει στο έμφυλο ζήτημα: γιατί το χρειαζόμαστε; Πιο πριν κομπλάρουμε; Μας αρέσει αυτός στον οποίο αρέσουμε; Φοβόμαστε να νιώσουμε έλξη χωρίς ανταπόκριση; Αξίζει να το σκεφτούμε όλες.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα νομίζω ότι ψιλοφλερτάρει αν όντως ποτέ πριν δεν φιληθήκατε στο μάγουλο και δεν υπήρχαν αγγίγματα. Τι του πήρε 5 χρόνια να εκδηλωθεί; Συνήθως οι άντρες ξέρουν αμέσως πολύ καλά ποια κοπέλα τους έλκει ερωτικά (και δεν εννοώ ποια τους αρέσει εξωτερικά, είναι άλλο). Εφόσον προχωρήσει η κατάσταση θα το βρείτε αυτό στην πορεία. Πιστεύω την επόμενη φορά είναι σειρά σου να τον φιλήσεις στο μάγουλο και να το κάνεις αργάαααα και αγκαλιάζοντας τον. Αυτό είναι ένα διακριτικό τεστ για να σιγουρευτείς: αν “λιώσει” στην αγκαλιά σου σε θέλει, αν ψιλοτραβηχτεί ή παγώσει όλα κουλ, προχωράμε παρακάτω.Όπως έχω ξαναπεί δεν χαλά το ερωτικό την φιλία αν η φιλία είναι δυνατή. Είναι;
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Ηλικίες παιδιά…ηλικίες
5 χρόνια δηλ πως χαιρετιέστε;σε γενέθλια γιορτές δεν φιλιέστε;
Όλη η παρεα έτσι είναι;
Λείπουν πολλά…παρα πολλά
Αν έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι μη φιλικά, τότε πάει…είναι παρελθόν το φιλικό.
Έκανε κάποια βήματα ο φίλος σου, προχωρήστε το.
Είναι να γίνει.
Η γυναικα , επιλεγει απο αυτους που την επιλεγουνε.
Ο αντρας , επιλεγει απο το συνολο και περιμενει απο τις επιλογες του να τον επιλεξουν.
Η γυναίκα δεν έχει κριτήριο και θάρρος δηλαδή να επιλέξει χωρίς να την έχουν επιλέξει
Ωχ μωρέ.. μπλιαξ, στενόμυαλη νοοτροπία
Έχετε χαρέμι?
από μικρός
Οι ομοφυλόφιλοι πως επιλέγουν;
Μήπως πετάει και το μαντήλι από το μπαλκόνι της και τους καλεί σε ξιφομαχία για να την κερδίσει ο καλύτερος;
Έδωσε το πράσινο φώς για να ταράξει τα νερά και να μας αναστατώσει…
Πόσο φίλοι είσαστε δηλαδή,έχεις γνωρίσει τις σχέσεις του η τις δικές σου?
Αν τον γνωρίζεις καλά μπορείς να διακρίνεις και τις προθέσεις του.
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ.κράτα αντίβαρο
Απλά προχώρα! Διακριτικά όπως σου είπε η Ρένα αλλά αν σου αρέσει προχώρα!
Νομίζω είσαι μικρούλα οπότε δεν έχεις ακόμα βάλει στο μυαλό σου ότι πολλές φιλίες χάνονται στο βάθος του χρόνου για πολλούς και διαφορετικούς λόγους… Θέλω να πω μπορεί να χαθείτε αργότερα για άλλον λόγο οπότε τζάμπα η ευκαιρία.
Οπότε προχώρα!
Εγώ Ρένα θα έλεγα ότι απλα φανέρωσε μια καινούρια πλευρά που δεν είχε σκεφτει η γραφουσα. Δηλαδή αν μάθαινε ότι κάνει εξτριμ σπορ και άρχισε να της γυαλιζει? Αν ήταν τόσο προβληματικό θα μας αρεσαν/ελκυαν όλοι όσοι μας την πέφτουν ή βάζουν τις χερουκλες τους πανω μας και δε θα κάναμε ολόκληρες συζητήσεις για προϊστάμενους κτλ που μας την πέφτουν και μας κάνουν τη ζωή δύσκολη (όταν δε θέλουμε προφανώς). Νομός ζω απλά οι γυναίκες είναι πιο ανοιχτές στο να δουν τους άντρες με άλλο μάτι ίσως και μπορεί να μην σκεφτόμαστε πάντα σε βάθος αν κάποιος θα μας ενδιέφερε… Διαβάστε περισσότερα »
Συμφωνώ. Αν και συμβαίνει και αυτό που λέει η Ρένα, υπάρχει και η περίπτωση απλά τώρα να της μπήκε η ιδέα. Μπορεί να μην έχεις σκεφτεί ποτέ κάποιον ερωτικά, και με την κατάλληλη αφορμή (όπως πχ να σας περάσουν άγνωστοι για ζευγάρι) να σου μπει η ιδέα και να αρχίσεις να το πιπιλίζεις στο μυαλό σου.
Το έχω ακούσει το πρώτο, αλλά γενικά και η επιστήμη λέει ότι με αυτούς που παίρναμε χρόνο είναι πιο αναμενόμενο να εκδηλωθεί ερωτικό ενδιαφέρον, δουλειά, παρέα κτλ. ανεξαρτήτου φύλου. Αυτο που περιγράφει η γραφουσα πέφτει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οπότε δε ξέρω πόσο εύκολο είναι να απομονώσουμε τον “πραγματικό” παράγοντα, γιατί απλά δεν είναι ένας.
Η φιλία είναι σημαντική. Δεν είναι όλοι οι φίλοι σημαντικοί όμως. Εαν ο φίλος με τις κινήσεις του σου εδωσε αυτό το ερέθισμα και εαν όντως σου αρέσει και δεν το κάνεις γιατί σου έδωσε κάποιος αυτό το ερέθισμα η φιλία σας πλέον έχει πάει περίπατο. Οπότε επεξεργάσου το (μη σου πάρει και κανέναν αιώνα!) και ρίξε πίσω το μπαλάκι που σου πέταξε.
Αν συναντιούνται κάθε μήνα που απλά κανονίζει η παρέα δεν κινδυνεύει και ιδιαίτερα εκτός από το να εκτεθεί ίσως. Άλλο αν κάνουν παρέα πιο ουσιαστική όλα αυτά τα χρόνια, εκεί το ζυγίζεις διαφορετικά και θα περίμενα το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Πάντως και το αντίστροφο μπορεί να συμβεί. Να χαλάσει η φιλία το ερωτικό.