in

Η Ρένα απαντά: Μπερδεμένη χωρίς οργασμό

Δεν νιώθω ότι έχω φθάσει ποτε στον πολυπόθητο οργασμό, ούτε με κάποιο συντροφο, ούτε και μόνη μου

Είμαι 25 χρόνων, ενεργή σεξουαλικα τα 3 τελευταία χρόνια περίπου __________ Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα Αγαπητή Ρένα και αναγνώστριες, Το δικό μου θέμα αφορά στον οργασμό. Ή, καλύτερα, στην έλλειψη αυτού. Είμαι 25 χρόνων, ενεργή σεξουαλικα τα 3 τελευταία χρόνια περίπου. Δεν νιώθω ότι έχω φθάσει ποτε στον πολυπόθητο οργασμό, ούτε με […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

orgams scaled

Είμαι 25 χρόνων, ενεργή σεξουαλικα τα 3 τελευταία χρόνια περίπου

__________

Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα

Αγαπητή Ρένα και αναγνώστριες,

Το δικό μου θέμα αφορά στον οργασμό. Ή, καλύτερα, στην έλλειψη αυτού.

Είμαι 25 χρόνων, ενεργή σεξουαλικα τα 3 τελευταία χρόνια περίπου. Δεν νιώθω ότι έχω φθάσει ποτε στον πολυπόθητο οργασμό, ούτε με κάποιο συντροφο, ούτε και μόνη μου. Έχω πειραματιστεί με sex toys (κυρίως κλειτοριδικα) κι ενώ κάποιες φορές έχω νιώσει την απόλαυση να αυξάνεται, σαν να βρίσκομαι στα πρόθυρα της κορύφωσης, το αποτέλεσμα είναι είτε αυτό να μην πάει πουθενά, είτε να νιώσω ότι είναι πολύ έντονη η αίσθηση, κι άρα να σταματήσω.

Όσο περνάει ο καιρός, αναρωτιέμαι όλο και πιο έντονα αν υπάρχει κάποιο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί παραπάνω. Ανησυχώ κιόλας ότι υστερω κατά κάποιο τρόπο, ειδικά μετά από την προηγούμενη μου σχέση, όπου ο σύντροφος ήταν οριακά πιεστικος σε σχέση με το αν θα τελειώσω ή οχι, με αποτέλεσμα να προσποιουμαι αρκετές φορές. Δεν θέλω να στερουμαι ούτε εγώ, ούτε ο παρτενέρ φυσικά, αυτή την απόλαυση, ωστόσο δεν ξέρω πώς ακριβώς να το προσεγγίσω, ειδικά εφόσον έτσι το βίωνα πάντα. Το σεξ γενικά μου αρέσει πολύ και το αποζητω, οπότε δεν τίθεται θεμα ασεξουαλικοτητας. Ταυτόχρονα όμως, το ζήτημα του οργασμού και οι συζητήσεις γύρω από αυτό με φέρνουν σε αμηχανία, καθώς δεν ξέρω πώς ακριβώς να ανταποκριθώ με πλήρη ειλικρίνεια, από φόβο ίσως να ξενερώσει ο άλλος, αλλά κι επειδή δεν είμαι απόλυτα συμφιλιωμενη με αυτό.

Είναι δυνατόν κάποιο άτομο απ τη φύση του να μην μπορεί να φτάσει σε οργασμό;

Θα εκτιμήσω να διαβάσω τις σκέψεις σας, ή παρόμοιες εμπειρίες αν υπάρχουν – προφανώς κάποια απόλυτη “διάγνωση” δεν μπορεί να προκύψει μόνο με τις παραπάνω πληροφορίες, ωστόσο κάποια διαφορετική οπτική/ πιθανή προσέγγιση πιστεύω θα με βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση!

ΑΠΟ ΤΗΝ – μπερδεμενηχωριςοργασμο

___________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση

Λες ότι είσαι 3 χρόνια ενεργή κι είναι ένα νορμάλ διάστημα να αναρωτηθείς. Προφανώς ο σύντροφος σου ήταν εντελώς ακατάλληλος. Δεν τελειώνουμε για να λάβει εκείνος ερωτική επιβεβαίωση! Όλα αυτά είναι τελείως λάθος και αν τυχόν πεις ψέματα είναι απόρροια της πίεσης. Δεν βοηθά, αλλά κατανοώ γιατί γίνεται. Σε κατηγορούν κι από πάνω!

Όμως αυτό που δεν μας λες είναι πόσο καιρό αυνανίζεσαι. Πόσο διάστημα παίζεις με τον εαυτό σου; Αν είναι λίγο, άργησες αλλά θα το βρεις, μην ανησυχείς.

Μια πρόταση είναι να χρησιμοποιήσεις τα κλειτοριδικά παιχνίδια σου πάνω από εσώρουχο ώστε όταν μοιάζει ότι είναι πολύ έντονο, να μην είναι, ώστε να απελευθερωθείς και να περάσεις την φάση του plateau (που είναι φυσιολογική, είναι το πλάτωμα πριν την κορύφωση, εκεί ή θα κορυφώσει ή θα μουδιάσεις και δεν θα προχωρήσει). Άλλη πρόταση είναι να αλλάξεις κατηγορία ερεθισμού: δες πορνογραφία γυρισμένη από γυναίκες, άκουσε ακουστικό πορνό, διάβασε ερωτική λογοτεχνία και ΚΑΤΟΠΙΝ αυνανίσου. Δες πώς θα πάει.

Σπανίως, πολύ σπανίως η ανοργασμία οφείλεται σε οργανικούς παράγοντες, συνήθως είναι στο μυαλό (φόβος έλλειψης ελέγχου, ανασφάλεια σώματος, σιχασιά) ή αφορά σε κακή τεχνική. Αν ψάξεις υπάρχουν σεξολογικά εργαστήρια και σεμινάρια. Ίσως να βοηθηθείς. Κάθε άνθρωπος επικοινωνεί διαφορετικά στο ερωτικό κομμάτι και χωρίς άγχος θα το βρεις αφού σε ενδιαφέρει. Δεν είναι αυτοσκοπός.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

13 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Στεφανος st
Στεφανος st
1 χρόνος πριν

μη σταματάς όταν η αίσθηση γίνεται έντονη. ενέταξε τα παιχνίδια αυνανισμού μέσα στη σχέση σου ώστε να υπάρχει άμεσος ερεθισμός μυαλού γίνε το θέαμα του με σκοπό οχι τον δικο σου οργασμό αλλά το ίδιο το παιχνίδι της αποπλάνησης. Σταματήστε να το κάνετε αυτοσκοπό με τον εκάστοτε σύντροφο σου. όταν το κάνεις αυτοσκοπό κάθε φορά που δεν συμβαίνει ματαιώνεσε νιώθεις υπευθυνη οτι κάτι έχεις και εν τέλει το σεξ περναει μέσα σου ως μια αγχωτικη διαδικασία. πες του να σε δεσει και να σε παιξει αυτος με τα παιχνιδια ωστε να μην σταματησει οταν η αισθηση γινει εντονη. δοκιμασε και… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Στεφανος st
Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Στεφανος st

Αυτό το παιχνίδι της αποπλάνησης είναι όλα τα λεφτά. Δεν έρχεται πάντα ο οργασμός όταν το κάνεις.,αλλά αν έχεις φτάσει τον άλλο σε σημείο που οι κόρες των ματιών του έχουν καλύψει το χρωματιστό μέρος και βλέπεις μόνο δύο μαύρα μάτια εντελώς διαβολικά ….ο οργασμός και για τους δύο είναι υπόθεση μερικών λεπτών μετά ακόμα και για όσες δυσκολευόμαστε. Έχουν φύγει όλες οι αναστολές. Καλες και οι πρακτικές συμβουλές ,αλλά αυτό που δημιουργείται με την αποπλάνηση και τα παιχνίδια του μυαλού είναι αλλού. Επί μήνες επρηζα τον παρτενέρ μου να με δει να παίζω σεξουαλικά με μια άλλη γυναίκα. Ανένδοτος.… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Lioness
Olala
Olala
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Τσουτσούριασα!!!!! Είσαι είδωλο ! Είσαι η δασκάλα μου ❤️ μου έχεις δώσει ιδέες και έμπνευση σε πολλά πράγματα πρέπει να σου πω, έχω και μία απορία μετά την ιστορία σου ,αναρωτιέμαι εάν ο άντρας σου πίστηκε επιτέλους για μία αλλη γυναίκα;

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Olala

Όχι ρε συ… Με τίποτα. Από δω το φέρνω, από κει το πάω τίποτα. Άσε με!!! Εντάξει δε φταίει μόνο αυτός. Δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση να μας αρέσει η ίδια και να της αρέσουμε και οι δύο. Δεν είμαστε και Μπραντ Πιτ Αντζελίνα Τζολί. Δε κάνουν δηλαδή ουρά για πάρτη μας οι αμφισεξουαλικες τυπισσες μελαχρινές με συγκεκριμένη προσωπικότητα που θέλω εγώ. Οπότε βολευομαστε με τη φαντασίωση.

Olala
Olala
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Καταλαβαίνω πως το εννοείς, και εγώ έχω κάποια φαντασίωση να κάνω μία ‘εξερεύνηση’ με μία γυναίκα αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους μόνο φαντασίωση βλέπω να μείνει

Alu.Bal
Alu.Bal
1 χρόνος πριν

Θα σου έλεγα από προσωπική εμπειρία να χαλαρώσεις. Βάλε χαμηλή μουσική και ξάπλωσε και παίξε μόνη μου απαλά και χαλαρά και συγκεντώσου στις αισθήσεις να δεις πώς σου αρέσει. Σε κάποια φάση που είχα μπλοκάρει ανακάλυψα πως σκεφτόμουν υπερβολικά τον οργασμό και δεν τον έφτανα. Πρέπει να χαλαρώσει το μυαλό και απλά σκέψου τις αισθήσεις εκείνη την στιγμή και πώς σε κάνουν να νιώθεις. Επίσης, ανακάλυψα πως αν κρυώνουν οι πατούσες μου δεν, οπότε πάντα καλτσούλες. Και τώρα πάντα όταν έχω ζεστά τις πατούσες μου φτάνω σε οργασμό. Δες το και αυτό, να έχει ο χώρος κατάλληλη θερμοκρασία και μην… Διαβάστε περισσότερα »

Jayanti
Jayanti
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Alu.Bal

Αυτό με τις πατούσες πόσο αλήθεια🙂κι εγώ το ´χω παρατηρήσει στον εαυτό μου

Xtreme
Xtreme
1 χρόνος πριν

Εγώ θα έλεγα να μην αγχώνεσαι πάντως. Έφτασα 30plus για να καταφέρω να έρθω σε οργασμό με την καινούρια μου σχέση, ο οποίος, να είναι καλά, δεν με πίεσε ποτέ, έδειξε υπομονή και κυρίως χρησιμοποίησε σεξουαλικό βοήθημα για να τελειώσω με την κλειτοριδα. Οι προηγούμενοι δεν ασχολούνταν με το σημείο αρκετά (ή καθόλου) ή με ρωτούσαν κάθε φορά αν τελείωσα αγχώνοντας με περισσότερο και κάνοντας με στο τέλος να υποκρίνομαι. Φταίω κι εγώ βέβαια που ένιωθα άσχημα και δεν ζητούσα/απαιτούσα πράγματα. Εν ολίγοις, τα λέω όλα αυτά για να τονίσω ότι μου πήρε σχεδόν δεκαετία για να το βρω. Θα… Διαβάστε περισσότερα »

LeopardSkin
LeopardSkin
1 χρόνος πριν

Ίσως χαζό αυτό που θα πω, αλλά μήπως, όπως αναφέρεις, όταν φτάνεις σε σημείο να είναι πολύ έντονη η αίσθηση και για αυτό σταματάς, έχεις οργασμό? Και δεν το ξέρεις ότι αυτό είναι οργασμός?
Κατά τα άλλα θα πω, όπως και οι υπόλοιπες, συνέχισε να πειραματιζεσαι, μην ανεχτείς ποτέ σύντροφο που να σε πιέζει για οργασμό, απλά για να νιώσει καλά με τον εαυτό του. Σημασία έχει να θέλει να σε ευχαριστήσει χωρίς να σου προκαλεί πίεση, να έρθει φυσικά. Αυτά δεν γίνονται με παραγγελία!

JoanneK
JoanneK
1 χρόνος πριν

Φίλη έχω και εγώ παρομοια θέματα αλλά μόνη μου και με το χέρι σχεδόν πάντα φτάνω σε οργασμο. Ενώ με sex toys όχι. Πειραματισου με το δάχτυλο και την κλειτορίδα και βλέποντας ταυτόχρονα κάτι που να σε ερεθίζει ίσως κάποιο πορνό. Τώρα με παρτενέρ από αυτά που λες σίγουρα δεν ήταν ο κατάλληλος. Θα πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος.

???
???
1 χρόνος πριν

Είμαι σεξουαλικά ενεργή από τα 21 μου και αυνανίζομαι από τα 12 αν και εξερευνούσα το συγκεκριμένο σημείο από τα 7 μου. Τον πρώτο μου οργασμό τον είχα στα 25, με καινούριο σύντροφο (είχαν ήδη προηγηθεί καμιά 10ρια σεξουαλκοί παρτενέρ με τους οποίους δεν), ενώ μέχρι τότε δεν μπορούσα να έρθω σε οργασμό ούτε μόνη μου. Μετά το βρήκα και μόνη μου ώστε πλέον μπορώ και έρχομαι σε οργασμό κάθε φορά που αυνανίζομαι. Με σεξουαλικούς παρτενέρ πάλι, μου έχει συμβεί μόνο με δύο συγκεκριμένους: τον τότε στα 25 μου και τον τωρινό μου σύντροφο. .

Metaksi
Metaksi
1 χρόνος πριν

Δυστυχώς,ένας στους δέκα “ακούει” στο κρεβάτι.
Και δεν εννοώ να του ζητάς τι θέλεις,αλλά να καταλαβαίνει από τις αντιδράσεις σου,τι πρέπει να κάνει το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο..
Δεν είναι κάτι που μαθαίνεται,εάν δεν το βρεις,πας παρακάτω.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ούτε μόνη σου όπως λες .
(Δεν θα ανοίξω συζήτηση για τους άντρες που είναι τόσο τούβλα και ρωτάνε τη γυναίκα εάν τελείωσε.Βρε βούρλο,εάν δεν ξέρεις να αναγνωρίζεις τον αληθινό γυναικείο οργασμό,τι ρωτάς και ξεφτιλιζεσαι ? Τουλάχιστον βούλωσε το και κάνε τη δουλειά σου.

Ουφ,συγνώμη ,εκνευρίστηκα

dreammaker
dreammaker
1 χρόνος πριν

Το 2008 ο Martin Portner, νευρολόγος που ζει στην Βραζιλία, έγραψε στο περιοδικό Scientific American Mind ότι οι άνθρωποι χρειάζονται κάτι παραπάνω από τη διέγερση για να βιώσουν οργασμό. «Απαιτείται μία απελευθέρωση των αναστολών και του ελέγχου κατά τη διάρκεια του οποίου το κέντρο εγρήγορσης των αρσενικών “κλείνει” ενώ στα θηλυκά διάφορες περιοχές που εμπλέκονται στον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων σιωπούν»