Είναι παντού!
____________
Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα
Καλημέρα σε όλους και σε εσένα Ρένα!
Δεν ξέρω αν έχω ακριβώς ερώτηση, περισσότερο μάλλον θέλω να καταθέσω μια παρατήρηση που αφορά…τρίχες 
Γιατί τα λέω όλα αυτά θα μου πεις. Απλώς τώρα τελευταία που μπορεί να συναντήσω γνωστούς έξω, προερχόμενους από το συγγενικό ή φιλικό οικογενειακό περιβάλλον, η πρώτη κουβέντα με το που θα πω γεια σας είναι ότι ” πω πω άσπρισες” ή ” έχεις άσπρες τρίχες από τώρα;”, ή ” έχεις άσπρες τρίχες το ξέρεις” ; και πολλά παρόμοια. Δεν κάνω πλάκα, η πρώτη τους κουβέντα αυτή είναι, δεν με ρωτάνε καν τι κάνω! Εν τω μεταξύ λυπάμαι που θα το πω αλλά μόνο από γυναίκες είναι αυτά τα σχόλια. Στην ηλικία της μητέρας μου ας πούμε 55 και πάνω, έτσι για να έχετε μια εικόνα.
Το θεωρώ αγένεια, με ενοχλεί και τις θεωρώ γενικότερα μικρορεπείς αλλά το πιο ενοχλητικό είναι ότι αντί να τους απαντήσω κατάλληλα, ορισμένες φορές τείνω να δικαιολογούμαι κιόλας. Το έχω παρατηρήσει να το λένε και σε άλλες γυναίκες, προφανώς και δεν είναι επί προσωπικού.. αλλά πραγματικά τί αδιάκριτο χούι είναι αυτό; Σαν το “παχύνες”!
Συμβαίνει και σε εσάς; Έχετε τέτοιες εμπειρίες;
Κι αν ναι τί απαντάμε;;; Ρένα, ιδέες;
Και μια άποψη για ποιό λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Υ.Γ. Εννοείται ότι δεν τσουβαλιάζω όλες τις γυναίκες του κόσμου, με βάση τη δική μου εμπειρία τα λέω.
Καλό ανέμελο υπόλοιπο Καλοκαιριού σε όλους!
ΑΠΟ ΤΗΝ – Δείξε μου την τρίχα σου να σου πω ποιός είσαι
____________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση
Καλό καλοκαίρι και σε σένα! Καλό μήνα!
Αυτό που παρατηρείς λέγεται αστυνόμευση σώματος κι είναι παντού. Οι γυναίκες είναι οι δερβέναγες της αστυνόμευσης σώματος γιατί οι άντρες έχουν μαύρα μεσάνυχτα απ’αυτά. Κουρεύεται ριζικά η άλλη ή κάνει βλεφαροπλαστική και της λεει “άλλαξες κάτι; τι; δε βλέπω;”. Παρατηρούν μόνο τη γενική εικόνα, την εντύπωση και κατατάσσουν στο ανάλογο κουτάκι.
Οι γυναίκες όμως επειδή κρίνονται από την εμφάνισή τους και το ξέρουν, κρίνουν και σχολιάζουν την εμφάνιση των άλλων γυναικών με τη σειρά τους. Έτσι προκύπτουν τα σχόλια αυτά. Δεν είναι απαραίτητα κακοπροαίρετα, σίγουρα όμως είναι αδιάκριτα (ποιος τις ρώτησε;). Πιθανότατα η φρεσκάδα του προσώπου σου έρχεται σε αντίθεση με τα λευκά και τις σοκάρει. Έχουν μια συγκεκριμένη αντίληψη για το άσπρισμα, ότι σηματοδοτεί ημερομηνία λήξης. Αυτό είναι πατριαρχικό.. Μπορείς να απαντάς “τις βρήκα ευκαιρία και τις πήρα!”. Με πλατύ χαμόγελο. Αυτό θα τις φρενάρει καθώς θα διακρίνουν το τρολάρισμα. Ή “δικό μου κεφάλι, δικός μου λογαριασμός” (πιο επιθετικό). Ετοιμάσου όμως να ακούσεις κι άλλα πολλά ατο πέρασμα του χρόνου και για διάφορα θέματα. Θέλει άμυνα.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News


Επίσης τις ενοχλεί που εσύ δεν καίγεσαι να τις βάψεις. Σου λέει η θεία …εγώ δηλαδή γιατί με το που έβγαινε η ρίζα πήγαινα για βαφή? Τι κάνει αυτή και δε καίγεται? Τα έχει όλα λυμένα ?
Μωρέ μια χαρά ασπρισαν κι αυτές από τα 30. Εντάξει κάποιες. Απλά δε το άφησαν να φανεί. Εσύ που το αφήνεις γιατί? Δεν έχεις άγχος να φαίνεσαι νέα? Γιατί ? Γιατί? Γιατί?
Εγώ θα τις άφηνα με την απορία. “Ααααα κυρία Μαίρη μου. Δε σας βρίσκω ενημερωμένη . Δεν είναι άσπρες. Είναι η νέα τάση με σιλβερ ανταύγειες. “
Την επόμενη φορά θα απαντούσα:
“Προτιμώ να βάφω μόνο τις τρίχες του αιδίου μου.”
Τελεία.
Μαλλί βαμβάκι, μ***νί “φαρμάκι“, Ε κα Σούλα μου; Χαχαχαχαχ. Κ αποχωρείς γελώντας.
Μη μασάς 😋
Εγώ θα απαντούσα: Καλέ ναιιι το ξέρω, ευχαριστώ για την ενημέρωση, αλλά δεν χρειαζόταν. Τις βλέπω κι εγώ στον καθρέφτη μου κάθε πρωί. Ευτυχώς που είμαι γυναίκα και όχι άντρας όμως ε.. διότι σύμφωνα με το λαϊκό ρητό “άσπρα μαλλιά στη κεφαλή κακά μαντάτα στη ψωλή” 😎 Σοφός λαός. Για τους άνδρες δεν σας είδα να κόπτεστε που έχουν άσπρες τρίχες. Εσείς κυρία Σούλα να τις βάφετε εγώ ακόμα δεν θέλω. Έχουν βγει και βαφές για άνδρες πάντως. Πάρτε μια για τον δικό σας αφού δεν σας αρέσει να τις βλέπετε πάνω μου. Αν μου απαντούσε ότι ναι αλλά οι… Διαβάστε περισσότερα »
Ή τα βάφεις ή τους γράφεις!
Ο κόσμος πάντα έλεγε κ πάντα θα λέει!
Βασικά τους γράφεις. Είτε τα βάφεις είτε όχι.
Ναι, μωρέ, κληρονομικό..
είμαι από τις τυχερές…είναι και της μόδας.
Α ειναι τελεια τα ασπρα! Και μπορει να κανεις και κατι τελειες αποχρωσες με ευκολια, στους τονους του λευκογκριζομοβ, πωπωπω, ζηλευω.
Θα τους ελεγα οτι καθε φορα που μου κανουν αυτο το σχολιο/ερωτηση φυτρωνει κι απο μια
Καινουρια ατάκα θα τη δοκιμάσω ευχαριστώ. Πάντως ενημερώνω εκ πείρας ότι για να φτάσεις στο λευκογκριζομωβ (η τουλάχιστον σε φάση που θα πιάνει η μωβ ανταύγεια που δεν πιάνει στο σκούρο μαλλίτης τυπικής ελληνίδας) θέλει δεκαετίες. Το μαλλί γκριζάρει πολύ σταδιακά τουλάχιστον στην περίπτωσή μου πριν τα 60 δεν το βλέπω
Όχι ρε γαμώτο. Όλη μου την ζωή περιμένω να ασπρίσουνε για να τα βάψω μπλε ηλεκρίκ. Καμία ελπίδα δηλαδή…
Έχω μια φίλη που το μαλλί της ασπρίσε τελείως (δεν μιλάμε για απλά άσπρες τρίχες, αλλά για εξ ολοκλήρου ασπρο μαλλι) από τα 18 της (κληρονομικό από την μητέρα της που είχε πάθει το ίδιο). Το τρολαρει η ίδια από μόνη της συνεχώς οπότε και να θέλει κάποιος να της κάνει σχετικό σχόλιο δεν προλαβαίνει.
Έχουνε δει την κοπέλα του Keanu; Υπέροχη!
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που το λευκό και το γκρι τους δίνει μια εκλεπτυσμένη ομορφιά,σπάνια σε μικρές ηλικίες. Το έχω δει και σε ξανθά και σε μελαχρινά άτομα, ειδικά σε φίλη και σε ξάδελφους,που το μαλλί τους άσπρισε όλο στα 25-30.
Αν εσένα σου αρέσει σε κανένα άλλο πρόσωπο δεν πέφτει λόγος.
Μάλλον που δε τα βάψεις προβληματίζονται. Η λευκή τρίχα μπορεί να προκύψει από πολύ νωρίς για πολλούς ανθρώπους. Εγώ δει ανθρώπους με εμφανή λευκή τρίχα και κάτω των 25 όπως επίσης και άντρες με προχωρημένη φαλάκρα στην ίδια ηλικία. Συμβαίνει όπως είπε λόγω κληρονομικότητας τι να κάνουμε. Πάντως σίγουρα δεν είναι τραγικό αλλά ναι είναι αδιακρισια. Τι περιμένουν δηλαδή να κάνεις για αυτό? Εμένα η μάνα μου μέχρι και σήμερα 60 δεν έχει ασπρίσει τόσο το κεφάλι της ώστε να είναι οι περισσότερες τρίχες λευκές. Εγώ τα τελευταία χρόνια βρίσκω όλο και περισσότερες, τι να κάνουμε. Δε ξέρω αν στην… Διαβάστε περισσότερα »