in

Η Ρένα απαντά: Μόνο η ομορφιά δημιουργεί έρωτα;

Θέλω να καταλάβω πώς ένας άντρας βλέπει τη σχέση. Αν εγώ δεν είμαι πανέμορφη, πώς επιλέγει κάποιος να είναι μαζί μου; Αν δεν είμαι κιόλας πλούσια, μη γκρινιάρα, καλή μαγείρισσα, έξυπνη, κι όλα τα καλά;

Πχ. εμένα ο πατριαρχικός σύντροφός μου, δεν μου κάνει όλες τις χαρες, επειδή δεν ειμαι δεκάρι; Αν ήμουν δεκάρι θα μου τις έκανε όλες τις χαρες; (Χαριτολογώντας) _____________ Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα Με αφορμή κάποιες ιστορίες που έχω διαβάσει τελευταία, θέλω να θέσω ένα ερώτημα κι εγώ και εκτός από την απάντηση […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

daria sheveleva sue1D9nFCM unsplash

Πχ. εμένα ο πατριαρχικός σύντροφός μου, δεν μου κάνει όλες τις χαρες, επειδή δεν ειμαι δεκάρι; Αν ήμουν δεκάρι θα μου τις έκανε όλες τις χαρες; (Χαριτολογώντας)

_____________

Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα

Με αφορμή κάποιες ιστορίες που έχω διαβάσει τελευταία, θέλω να θέσω ένα ερώτημα κι εγώ και εκτός από την απάντηση της Ρενας θα ήθελα και τα σχόλια του Στέφανου, επειδή είναι και άντρας και θέλω να δω πως σκέφτονται οι άντρες γιατί ομολογώ ότι δεν έχω καταλαβει..
(Κι άλλοι άντρες εννοείται ευπρόσδεκτοι)

Θέλω να καταλάβω πως ένας άντρας βλέπει τη σχέση. Αν εγώ ας πούμε δεν είμαι πανέμορφη, το 100% ,πως επιλέγει κάποιος να είναι μαζί μου; Αν κιόλας δεν είμαι και πλούσια, μη γκρινιάρα, καλή μαγείρισσα, έξυπνη, κι όλα τα καλά; Κι αν δεν ταιριάζουμε κιόλας και δεν περνάμε και καλά.

Θέλω να πω το εξής, κι αυτό είναι το ερώτημα: Μπορεί ένας άντρας να είναι με μια κοπέλα επειδή του αρέσει εμφανισιακά, χωρίς αυτή η κοπέλα να είναι όμορφη όμως;
Η πάντα αν είναι ο αντρας με κάποια που δεν είναι όμορφη, είναι μαζί της για άλλους λόγους;
Μόνο τις όμορφες βλέπετε ως όμορφες; Η μπορείτε να δείτε όμορφη την κοπέλα που θα ερωτευτείτε; (Κι ας μην είναι)

Πχ εμένα ο πατριαρχικός σύντροφός μου, δεν μου κάνει όλες τις χαρες, επειδή δεν ειμαι δεκαρι; Αν ήμουν δεκαρι θα μου τις έκανε όλες τις χαρες; (Χαριτολογώντας)
(Το λέω αυτό γιατί από τα συμφραζόμενα έχω καταλάβει ότι έτσι το βλέπει και αυτός και οι φίλοι του, και θέλω να δω αν όντως ισχύει αυτό)
Νιώθω πολλές φορές ότι αν ήμουν πιο όμορφη θα κατέβαλε περισσότερη προσπάθεια να με εντυπωσιάσει.
Έχει σχέση με την ομορφιά αυτό εντέλει;

Νιώθω ότι δεν με εκτιμάει. Και ονειρεύομαι κάποιον να με εκτιμάει και να νιώθω όμορφη μαζί του.
Αυτό είναι εφικτό; Γίνεται; Η με όποιον και να είμαι δε θα το λαβω ποτέ αυτό;
Μήπως δηλαδή χωρίσω άδικα; Μήπως κανείς δεν θα με δει ποτέ όμορφη επειδή δεν είμαι;
Δεν μπορεί κάποιος να με δει όμορφη κι ας μην είμαι; Όπως έβλεπα εγώ παντα όλους μου τους συντρόφους ας πούμε;
(Όσοι υπήρξα ερωτευμένη οι περισσότεροι ήταν αντικειμενικά άσχημοι, αλλά εγώ τους έβλεπα όμορφους και τους το έδειχνα κιόλας. Και ναι, εκ των υστέρων τώρα πχ που έχει φύγει ο έρωτας τους θυμάμαι και λέω πωπω ήταν άσχημοι, πως γίνεται να τους έβλεπα τόσο όμορφους, τι κάνει ο έρωτας. Άρα λέω, ο δικός μου δεν είναι ερωτευμένος;).
(Διευκρίνιση: δεν είμαι άσχημη, μέτρια προς όμορφουλα θα με έλεγα, απλά δεν είμαι το τέλειο).

ΑΠΟ ΤΗΝ – Μπορω να είμαι όμορφη για σένα;

_______________________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση 

Φίλη, μπερδεύεις την ομορφιά με την εξουσία. Έχεις φρόνημα δούλου, όχι ελεύθερου ανθρώπου. Υποτιμάς τον εαυτό σου δίνοντάς σου η ίδια αυτές τις εμετικές βαθμολογίες, λες κι είσαι αντικείμενο. Αντικειμενοποιείσαι η ίδια. Αυτό που σου λείπει, που λείπει στις περισσότερες γυναίκες εδώ που τα λέμε, δεν είναι η ομορφιά. Όλες όμορφες είμαστε στην εποχή μας εκτός λίγων εξαιρέσεων. Η εξουσία σου λείπει. Αυτό κραυγάζει η επιστολή σου. Να κατέχεις το μυστικό συστατικό που θα κάνει τους άντρες (το σύντροφο εν προκειμένω) να σου κάνει τα χατήρια! Τις γυναίκες που το πετύχαιναν αυτό παλιά τις έλεγαν καταφερτζούδες ή και  κωλοπετσωμένες. Αντιλαμβάνεσαι ότι καμμία σχέση δεν έχει με την εξωτερική τελειότητα. Επίσης αντιλαμβάνεσαι πιστεύω ότι στο επίπεδο να γίνονται οι χάρες είναι και ανούσιο. Τις χάρες τις κάνουμε οι ίδιες για τους εαυτούς μας.

Οι άντρες που αναφέρονται στην ομορφιά ως την προϋπόθεση για να απεμπολήσουν την εξουσία τους (κυρίως τον εγωϊσμό τους, να μην δείξουν ευάλωτοι κι υπό, επειδή η πατριαρχία επιτάσσει συγκεκριμένο πακέτο) χρησιμοποιούν μια βολική δικαιολογία. Βολική, επειδή αφενός δεν υπάρχει φυσική τελειότητα ακόμα και σε πανέμορφους ανθρώπους (δες εδώ), επομένως είναι ένας μάταιος αγώνας, κι αφ’ετέρου επειδή χτυπάει σε όλες τις γυναικείες ανασφάλειες που μας φουντώνουν από γύρω μας. Είναι, πώς να το πω, το καταφύγιο του εύκολου προνομίου. “Εγώ είμαι άντρας, δεν κρίνομαι για την ομορφιά μου, αλλά για το νταηλίκι μου, εσύ που κρίνεσαι για την ομορφιά σου τρέχα να πάθεις νευρικό κολλάπσους που δεν είσαι Αντζελίνα Τζολί” (Κάποτε ένα σούπερμόντελ, η Σίντι Κρώφορντ είχε πει την τιτανοτεράστια κουβέντα: “ούτε εμείς δεν ξυπνάμε έτσι όπως στα περιοδικά!“). Ένας λογαριασμός στο X (πρώην Twitter) το θέτει πιο κυνικά: Η ομορφιά είναι η εξουσία των γυναικών, η εξουσία είναι η ομορφιά των αντρών. 

Προφανέστατα αν οι γυναίκες κατακτήσουν περισσότερη εξουσία γενικότερα (ανεξαρτήτως της εμφάνισής τους εννοώ), στη δημόσια σφαίρα, στην καθημερινότητα, μέσα στο σπίτι τους το ίδιο, τότε δεν θα υφίστανται τέτοια γελοία τσιτάτα να εκνευριζόμαστε κι εμείς πρωί-πρωί.

Άλλωστε δεν είναι αμιγώς η ομορφιά που ερωτικοποιεί. Η υπερβολική ομορφιά απομακρύνει, δημιουργεί δέος, άρα απόσταση (θεωρία του Καντ για την αισθητική, για το υψηλό και το ωραίο). Αυτό που μικραίνει την απόσταση και φέρνει εγγύτερα είναι η έλξη, η θέρμη, η καύλα. Οι hot γυναίκες έχουν καλύτερη μοίρα στο σχετίζεσθαι από τις πανέμορφες. Πολλές όμορφες είναι μόνες τους, ακριβώς επειδή τις βλέπουν από μακριά και τις θεωρούν απρόσιτες. Η γυναίκα λοιπόν ασκεί εξουσία με την σεξουαλικότητά της μέσα στο πατριαρχικό πλαίσιο. Αλλά ακόμα και στη μητριαρχία, ίχνη της οποίας βλέπουμε στην κυρά των φιδιών της Μινωϊκής Κρήτης ή στην Πότνια των Μυκηναίων. Είναι όμως μια εφήμερη και επικίνδυνη εξουσία, καθώς φθίνει μόλις είτε ικανοποιηθεί η επιθυμία, είτε περάσει η φάση της υπέρτατης θηλυκότητας.

Όμως δεν είναι η εξουσία ή η παράδοσή της που σχετίζεται ουσιαστικά με τον έρωτα κι αυτό το ξέρουν κι όσοι κάνουν bdsm σχέσεις. Δεν μπαίνεις σε εξουσιαστική σχέση επειδή αγάπησες, αλλά αγαπάς τελικά (ενδεχομένως) επειδή ανταλλάσεις εξουσία -κι εφόσον κάτι τέτοιο σε προκαλεί ψυχολογικά και σου αρέσει βεβαίως, ικανοποιείς δηλαδή μια επιθυμία. Οι υπόλοιποι που αναζητούν ισότιμες σχέσεις δυσκολεύονται επειδή δεν είναι τόσο ξεκάθαρο, αλλά άπαξ και ακούσεις δηλώσεις τέτοιου είδους όπως του συντρόφου και των φίλων του, είναι φανερό ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν παραπάνω. Ο εγωϊσμός τους είναι πάνω απ’όλα. Κι έτσι προκύπτουν κι αυτές οι τεχνητές εντάσεις “για να ανάβουν τα αίματα”, που όμως δημιουργούν ματαίωση, απογοήτευση και αίσθημα ανικανοποίητου στις περισσότερες γυναίκες που καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για κοκορομαχία…

Ο άντρας που αξίζει δεν θέλει απλώς ένα bibelot δίπλα του, γυναίκα θέλει, σύντροφο. Εσύ θέλεις να αρέσεις και στους άντρες που δεν αξίζουν να ασχοληθείς; Γιατί; Γιατί να επιβεβαιώνεις την αξία σου μέσω των ανάξιων; Δεν είναι παράλογο κι ανούσιο;

Η εκτίμηση δεν προκύπτει από την παραχώρηση εξουσίας. Προκύπτει από τις ποιότητες του ανθρώπου. Και προκύπτει ανεξαρτήτως της σεξουαλικής έλξης ή της επιθυμίας. Είναι πλέον αυτό που λέμε αγάπη, δέσιμο, νοιάξιμο.

Κι αν μασάει σίδερα και κάνει το λιοντάρι, στο τσαρδί του ο Κουταλιανός
τρέμει σαν το ψάρι στην κυρά του μπρος
αχ πώς τη φοβάται ο φτωχός Κουταλιανός,
τρέμει σαν το ψάρι στην κυρά του μπρος,
 αλλά μην το πείτε κανενός.

Η Ρένα απαντά: Τελικά γιατί με απασχολεί τόσο η ομορφιά;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

51 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
daria
daria
1 χρόνος πριν

Ρένα chapeau! Αγαπητή “άσχημη που είσαι όμορφη αλλά δεν είσαι όμορφη αν δεν σε βλέπει ο σύντροφος σου όμορφη”, αν ονειρεύεσαι κάποιον να σε εκτιμάει και να νιώθεις όμορφη μαζί του, το π΄ρωτο βήμα για να πραματοποιηθεί το όνειρο σου είναι να χωρίσεις αυτόν που δεν σε εκτιμάει και σε κάνει να νιώθεις άσχημη. Τα υπόλοιπα έπονται. Αν δεν γίνει όμως αυτό το βήμα δεν υπάρχει περίπτωση να πραγματοπιηθεί το όνειρο σου στον αιώνα τον άπαντα.

Καπετάνισσα Μαριγώ
Καπετάνισσα Μαριγώ
1 χρόνος πριν

Κορίτσια, εντάξει, το καταλαβαίνω το θέμα με την εικόνα μας αλλά κάπου το βαρέλι δεν έχει πάτο. Πόσο πχια θα περιμένουμε να πάρουμε αξία μέσω της αποδοχής από τον κάθε έναν άλλον και κυρίως ΓΙΑΤΙ; Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε για την πάρτη μας; Γιατί δεν εστιάζουμε στα θέλω μας αντί στα θέλω των άλλων από εμάς; Εσύ δηλαδή θα ήθελες να ήσουν πλούσια ή καλή μαγείρισσα π.χ. για να αρέσεις στους άλλους; Τι θα ήθελες, να τους δίνεις τα λεφτά σου ή να κάθεσαι να τους μαγειρεύεις για να τους κρατήσεις; Και αυτό το «ΜΗ ΓΚΡΙΝΙΑΡΑ» πόσο με λυπεί,… Διαβάστε περισσότερα »

Καπετάνισσα Μαριγώ
Καπετάνισσα Μαριγώ
1 χρόνος πριν

Και να συμπληρώσω: συνέχεια έρχονται τέτοιες επιστολές τελευταία και αναπαράγεται από μέρος των σχολιαστριών το ότι, ναι, είναι πολύ σημαντική η εξωτερική εμφάνιση και όλες μας απασχολεί και ποιόν κοροϊδεύουμε κτλ. Ναι, συμφωνώ, είναι σημαντική η εμφάνιση και βεβαίως να την συζητάμε αλλά υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου και την εικόνα σου πέρα από το male gaze και τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα. Και δεν είναι ουτοπικό, ούτε ωραιοποιημένο, είναι η κατεύθυνση προς την οποία θα έπρεπε να πηγαίνουμε. Να αναφέρω για παράδειγμα την αγαπημένη Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Μιλάμε για μια γυναίκα που θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις “αντικειμενικά”… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
1 χρόνος πριν

Μου άρεσε πολύ η αναφορά στη Ρουκ που έκανες. Δυστυχώς όμως άνθρωποι που υποβάλουν τους εαυτούς τους σε τέτοιες διαδικασίες και σκέψεις για την εμφάνιση τους και την εκτιμούν μόνο αν βλέπουν οτι την εκτιμούν άλλοι δεν θα έβλεπαν ποτέ τη Ρουκ όπως την βλέπεις εσύ (και εγώ). Γιατί καταβάθος πιστεύουν τα ίδια με αυτούς που τους απορρίπτουν εμφανησιακά. Ίσως είναι απόλυτο αυτό που λέω και μακάρι να είναι βασικά ώστε να μην πάει το υπέροχο σου παράδειγμα χαμένο.

Καπετάνισσα Μαριγώ
Καπετάνισσα Μαριγώ
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  daria

♥️

Soulara
Soulara
1 χρόνος πριν

Στέφανο δεν με λένε, άντρας δεν είμαι αλλά ξέρω πλέον πώς σκεφτονται οι περισσότεροι άντρες: πατριαρχικά. Έχεις καταλάβει μια χαρά τι εστί πατριαρχία, όλα τα ερωτηματά σου είναι αποτέλεσμα της πατριαρχίας αφού όλα είναι όμορφα, ηθικά και πατριαρχικά πλασμένα. 10ρια, 5άρια και τα 3 που πηγαίνουν πέρα δώθε, ό,τι σου απάντησε η Ρένα μας και καλή λευτεριά σε όλ@ μας. Το φίλο σου τον πατριάρχη να τον στείλεις μαζί με τους κάφρους τους φίλους του τους Άσσους, να ‘ούμε, την εχουν δει όλοι οι πεοφόροι εκτιμητές των πάντων και μας παρασύρουν κι εμάς στον βούρκο τον πατριαρχικό με τα 5άρια… Διαβάστε περισσότερα »

lucid dream
lucid dream
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Soulara

Στα γήπεδα ακούγονται διάφορα …
Αλλάξτε συναναστροφές

Soulara
Soulara
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  lucid dream

Στα γήπεδα ακούγονται και συνθήματα υπέρ του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, άμα λάχει.
Η αλλαγή είναι ήδη εδώ.

Soulara
Soulara
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Soulara

Helala boys and girls, τα παιδιά της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Σοσιεδάδ, τα μανάρια του Παναιτωλικού, τα Βαζέλια στον αγώνα με την Μακαμπι and the beat goes on. Τα γήπεδα κι οι τοίχοι μιλούν. Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Βότκα καρπούζι.

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Soulara
???
???
1 χρόνος πριν

Όλο λάθος…. Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις. 1) Ο έρωτας είναι χημεία και δεν έχει σχέση με την εξωτερική εμφάνιση. Αυτό που προϋποθέτει όμως είναι το άτομο να αφεθεί ώστε να νοιώσει την φυσική έλξη του έρωτα. Απ’οκ εκεί και πέρα το βαθύτερο δέσιμο δύο ανθρώπων έχει να κάνει με την ωριμότητα τους, το timing, το κατά πόσο ταιριάζουν σαν προσωπικότητες. Και πάλι δηλαδή η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει καμία σχέση. 2) Ο σύντροφός σου, σου ασκεί παιχνίδια εξουσίας γιατί τον παίρνει. Τσιμπας και το εκμεταλλεύεται. Και να τον χωρίσεις και να βρεις άλλον και… Διαβάστε περισσότερα »

Weird_womanshaped_human
Weird_womanshaped_human
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ???

Τα διατυπωσες τελεια! Οι άνθρωποι με υψηλή αυτοεκτίμηση δεν έτεροπροσδιορίζονται και ευτυχώς η αυτοεκτίμηση ειναι κάτι που μπορούμε να βελτιώσουμε με ψυχοθεραπεία και δουλειά με τον εαυτό μας.
Ενω η πρωτη ελξη αφορα την εμφάνιση, εν τελει η χημεία στο σεξ εξαρτάται και απο την ενέργεια καθως και το αν ταιριαζετε γονιδιακα (το καταλαβαινεις οταν σου αρεσει η μυρωδια και το άγγιγμα του αλλου).

pineapple
pineapple
1 χρόνος πριν

Γιατί όλοι οι άντρες είναι κλώνοι, άρα ο Στέφανος ως ένας ακόμη κλώνος μπορεί να σου πει πως σκέφτονται. *eye roll*

Weird_womanshaped_human
Weird_womanshaped_human
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  pineapple

Ναι εχουν και ιδιο σειριακο αριθμό απο το εργοστάσιο!

pelfet
pelfet
1 χρόνος πριν

Πρωτα απολα νιωθω οτι εχεις καποιο θεμα με χαμηλη αυτοεκτιμηση και προσπαθεις να μεταφρασεις/συνδεσεις καπως μια “βαθμολογια ομορφιας κλιμακας 0-10” με την επιτυχια μιας σχεσης ή με το πως θα σου φερεται ενας συντροφος σου. Νομιζω ξεκαθαρα καταλαβαινεις οτι αυτο δεν εχει καμια λογικη και σε βαζει σε ενα φαυλο κυκλο που υποτιμας τον εαυτο σου. Η ομορφια και το γουστο ειναι κατι το πολυ υποκειμενικο. Καποια που για εμενα μπορει να ειναι πολυ ομορφη, μπορει να μην αρεσει καθολου σε καποιον αλλο. Γουστα ειναι αυτα. Το ιδιο ισχυει και για αντρες και για γυναικες. Απο κει και περα η… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από pelfet
MissSunshine
MissSunshine
1 χρόνος πριν

Σχετικο – ασχετο, αλλα εχει πλακα που στην αρχιτεκτονικη απ τα πρωτα ερωτηματα που μας εβαζαν να ερευνησουμε ηταν το πως οριζεται η ομορφια και το ομορφο. Πιασ το αυγο και κουρευτο ηταν για μας τα 18χρονα ψαρια. Ενα σκασμο ορισμους βρισκαμε που τελειωμο δεν ειχαν, και ακρη δεν βγαζαμε. Λογικα αυτο ηταν και το ζουμι της υποθεσης. Για αρχη, να αποδομησουμε την αποψη μας για το ομορφο, και υστερα με ανοιχτο μυαλο, να ερθουμε σε επαφη με το πως διαφορετικα ρευματα και συστηματα σκεψης το νοημαδοτουν και το οριζουν. Στην πραξη του σχεδιασμου, ειναι η εγγυηση της αποτυχιας το… Διαβάστε περισσότερα »

Στεφανος st
Στεφανος st
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  MissSunshine

Καπως ετσι στο μαθημα της αισθητικης που καναμε εμεις…μονο που εξεταζαμε ενδελεχως και τα ρευματα και τα συστηματα σκεψης αυτα καθεαυτα…το πιο υπαρξιακο μαθημα της ζωης μου. Παμε νιτσε και γκρεμιζουμε τον θεο παμε φρουντ υπερεαλισμο ντανταισμο και γκρεμιζουμε τον ανθρωπο και πριν μας παει στον κυβισμο και το δομισμο να αναθαρησουμε το καθηκι του κερατα μας περναει απο την αισθητικη του φασισμου και κεινους τους σιχαμενους ογκους στην αρχιτεκτονικη που πεφτουν σαν μολυβι πανω σου. Αν εχει τυχει να δεις ζωγραφιες του χιτλερ που εδινε για καλων τεχνων και δεν περασες το πως πεφτουν οι ογκοι παντου στον καμβα… Διαβάστε περισσότερα »

MissSunshine
MissSunshine
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Στεφανος st

Ααααχ, καπως το χαρηκα αυτο το ζορισμα που περιγραφεις στην αρχη αγαπημενε προφεσορα! 😈

Ταυτοχρονα, η πολυ ενδιαφερουσα κατακλειδα σου χρειαζεται και μια γερη δοση επαρσης για να την πεις. Και ερωτω: που σκατα την πουλανε, να παω να αγορασω κι εγω λιγη;;; Οχι για να ονοματιζω ανθρωπους, για λογους επιβιωσης τη χρειαζομαι. Τελειως ασχετο, αλλα ειπα να πω κι εγω τον πονο μου σ αυτη τη ζωη.

Στεφανος st
Στεφανος st
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  MissSunshine

Να τα μας! Ο σαδισμός γίνεται πιο ιδιαίτερος όταν βγαίνει εκλεπτυσμένα! χαχαχαχα. Ρε διαολάκι αν έχεις μπει αρχιτεκτονική που λίγο πιο πάνω έγραψα ότι εξομοιώνει τον άνθρωπο με θεό γιατί δεν κολυμπάς στην μαρμίτα με την έπαρση? Το ένα είναι να καταλάβει κανείς και να δώσει νόημα σε όλα όσα είναι και κάνει (να αναπλαισιώσει με νέο νόημα). Αν ζεις σε ένα περιβάλλον που σου λένε για καριέρες για επιλογές για να σου αρέσει το επαγγελμα και οι σπουδές (και τι είναι αυτό που θα το κάνει να σου αρέσει αλήθεια? το φρόνημα δούλου που απαιτεί το κάθε επάγγελμα για… Διαβάστε περισσότερα »

MissSunshine
MissSunshine
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Στεφανος st

Ζωγραφισες διαολε

MissSunshine
MissSunshine
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  MissSunshine

comment image

Στεφανος st
Στεφανος st
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Στεφανος st

Και χτες εβλεπα μια τρομερη ανακαινιση που εκανε μια τυπισσα αρχιτεκτονας σε ενα σαραβαλο στο κεντρο της αθηνας. Κι ενω ολα ηταν υπεροχα αφησε το οπλισμενο σκυροδεμα να φαινετε στις κολωνες να δινει λεει ιντουστριαλ αισθητικη. Ρε ουστ!

Barbie ζωντοχήρα😘
Barbie ζωντοχήρα😘
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Στεφανος st

Δε λεω κατι, μπλεξιματα δε θελω αλλα μια αλλη πιο πονηρεμενη απο μενα στη θεση μου θα ελεγε οτι Αν ηταν αντρας αρχιτεκτονας θα ήταν φοβερη σύλληψη .

MissSunshine
MissSunshine
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  MissSunshine

Σωπα καλε, αυτο ειναι μυθος…
*ειπε ενοχλημενη, σβηνοντας το τσιγαρο της στο τσιμεντενιο της τασακι*

Kloklo
Kloklo
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  MissSunshine

Για αυτό αγαπάμε Αρχιτέκτονες, είναι μηχανικοί, καλλιτέχνες και φιλόσοφοι, πολύ όμορφο σχόλιο, εύγε! Και για τα δικά μου δεδομένα, η αρχιτεκτονική ίσως είναι η μοναδική τέχνη που δεν έχει υποστεί κάποιο κορεσμό. Άσχετο αλλά θα το πω: Πριν καμιά 15αριά χρόνια, είχα μπει στο τρένο για Φλώρινα και κάθισα αντικριστά από μία γιαγιά (μπάμπω!). Τότε έκανα μάστερ στην φυσική και με ρώτησε εάν είμαι φοιτήτρια και πάνω σε τι. Της είπα συλλαβιστά το όνομα του πολύ συγκεκριμένου κλάδου που σπούδαζα και μου απάντησε: α, πολύ ενδιαφέρον, είχα παρακολουθήσει πρόσφατα ένα σχετικό σεμινάριο. Πουφ! Έμεινα άφωνη! Η κυριούλα ήταν αρχιτέκτονας με… Διαβάστε περισσότερα »

Chachacha
Chachacha
1 χρόνος πριν

Δεν κατάλαβα τι εννοεί με τα χατήρια. Αν εννοεί ότι 9/10 φορές απορρίπτει τις προτάσεις της, απλά δεν ταιριάζετε. Αν συμφωνούσανε δεν θα γινόταν συζήτηση για χατήρια. Εκτός αν του ζητάει παράλογα πράγματα για να τον τεστάρει, το οποίο είναι παιχνίδι εξουσίας, καθαρό χάσιμο χρόνου και ενέργειας, τη σχέση την κρατάμε γιατί νιώθουμε όμορφα με κάποιον, όχι για να μετρήσουμε ποιος την έχει πιο μεγάλη.

Weird_womanshaped_human
Weird_womanshaped_human
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Σωστα, η επιλογή της λεξης χατηρια δειχνει κι εκεινη χαμηλη αυτοεκτίμηση. Πως δεν εχει δικαιωμα να ακουγονται τα θελω της και της κάνει χαρη αμα τα ακουσει

Jennaki
Jennaki
1 χρόνος πριν

Πρώτον διάβασε αυτό που λέει η Ρένα προσεκτικά, νομίζω το εξηγεί μια χαρά. Και δεύτερον άσε αυτές τις σκέψεις “αν ήμουν όμορφη ο αντρας που έχω δίπλα.μου θα με είχε βασίλισσα”. Αν σου βγάζει αυτές τις σκέψεις (που μεταξύ μας τις έχω ακούσει μόνο από κάτι κακομοιρηδες με κόμπλεξ,που αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους και προσπαθούν να αισθανθούν καλύτερα, υποτιμώντας τους άλλους ,εκεί που τους παίρνει πάντα) τότε κάτι πάει λάθος με την μεταξύ σας σχέση. Δούλεψε με τον εαυτό σου , με την αυτοεκτίμηση κι αυτοπεποίθηση σου,αξίζεις να έχεις κάποιον δίπλα σου να σε αγαπάει για αυτό που… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Jennaki
Barbie ζωντοχήρα😘
Barbie ζωντοχήρα😘
1 χρόνος πριν

O Στεφανος ειναι αυτο το μυσογυνικο τρολ στα σχόλια; εκατσες και εγραψες ολοκληρη επιστολη για το gaze του στεφανου; καταρχας αυτος πρεπει να ειναι 50 πλας και “παλιας κοπης” δηλαδή σουπερ εξτρα μισογυνης και σουπερ εξτρα ενταητλντ με ο,τι αυτο συνεπαγεται (πασοκαρα ουισκι και του καρρα οι δισκοι). Σε αυτο το ατομο θες να εισαι αρεστη; αυτος παιζει να ψηφιζε Ανδρέα γιατι τον προλαβε κιολας. Μιλαμε για φοβερες αποψεις. Για τον μεσο μεσηλικα στρεητ αντρα μιλαμε που με τις ακαδημαιζουσες πομφολιγες προσπαθει να διασκεδασει εντυπωσεις μπας και πεισει καποιον οτι ειναι πολυ βαθυστόχαστα τα κατινοσχολια και οι προσβολιτσες που με… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Barbie ζωντοχήρα😘
Soulara
Soulara
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Barbie ζωντοχήρα😘

Έλα μαρή Barbie ζωντοχήρα, σε διάβαζα πίνοντας τσάι και πήγα να πνιγώ, το σχόλιό σου υπερσυγκλό, πώς έσφαξες έτσι; Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς και μην χαθείς, συνέχισε να γράφεις και να σκέφτεσαι (όλ@ στον αγώνα) 🍉🐥

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Soulara