Ίσως επειδή το πολύ όμορφη δεν εξισώνεται με αναγκαστικό έρωτα;
_____________________
Η ιστορία της Ωραίας Ελένης όπως την ξεχώρισα σήμερα.
Το πρόβλημά μου έχει ως εξής. Οι άντρες απογοητεύονται από μένα όσο με γνωρίζουν, μάλλον δλδ, δεν μου το έχουν πει, το συμπεραίνω από τις εξελίξεις.
Με πλησιάζουν πολλοί, από αυτούς με κάποιους, προφανώς αυτούς που μου αρέσουν περισσότερο, το συνεχίζω και εν συντομία μετά το τρίτο, τέταρτο ραντεβού και αφού γίνει το σεξ ξεκόβουν. Αυτό που με απογοητεύει και με στεναχωρεί είναι ότι δεν έχω κάποιο θέμα στο να ασκήσω, ας πούμε, έλξη σε κάποιον σε ένα πιο επιφανειακό επίπεδο, το αντίθετο. Μετά όμως νιώθω ότι δε βρίσκουν σε μένα αυτό το κάτι που θα τους κρατήσει.
Μετά το χωρισμό με τον πρώην (ο οποίος με χώρισε επειδή όπως είπε δε με ερωτεύτηκε ποτέ) είμαι δύο χρόνια μόνη, αλλά με έντονη κοινωνική ζωή. Πόνεσα πολύ από την εξήγησή του και με στοιχειώνουν τα τελευταία του λόγια, που σαν να ήταν προφητικά. ‘Είσαι πάρα πολύ όμορφη, θα βρεις σύντομα κάποιον, αλλά συγγνώμη δε σε ερωτεύτηκα ποτέ’.
Έχει πέσει πολύ η αυτοπεποίθησή μου τον τελευταίο καιρό. Νιώθω ότι όποιον και να γνωρίσω κάποια στιγμή σύντομα θα εξαφανιστεί. Το περίεργο είναι ότι είμαι πολύ κοινωνικό άτομο και έχω ευρύ κοινωνικό κύκλο, συχνά κόσμος με συμπαθεί και θέλει να κάνει παρέα μαζί μου. Εννοώ οι φιλικού επιπέδου σχέσεις μου είναι αρκετά υγιείς και εύκολες, θα έλεγα.
ΑΠΟ ΤΗΝ – ωραία Ελένη
_____________________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.
Αγαπητή φίλη, ίσως δεν χρειάζεται να πέφτει τόσο η αυτοπεποίθησή σου, βασισμένη στην επιπόλαια κουβέντα ενός περαστικού από τη ζωή σου. Θέλησε να σου χρυσώσει το χάπι: είσαι όμορφη, όλο και θα έχεις σουξέ, άσε με να φύγω χωρίς υστερίες λοιπόν. Αυτή είναι η μετάφραση αυτού που σου είπε, λες και θα τον είχες τραβήξει από το καπίστρι μην τυχόν και χάσεις το κελεπούρι! Μεγάλη ιδέα είχε για τον εαυτό του. Κάτι έπρεπε να πει, κάπως έπρεπε να δικαιολογήσει το χωρισμό, ίσως και στον εαυτό του τον ίδιο.
Το να μην σε ερωτεύτηκε, κι ανάλογα την εννοιοδότηση που δίνει κάποιος στον έρωτα βεβαίως, είναι κάτι σεβαστό και συμβαίνει. Δεν μας βγαίνει έρωτας με όλους, ακόμη κι αυτά τα άτομα με τα οποία έχουμε σεξουαλική έλξη. Δεν δείχνει κάτι για την αυταξία μας, ποικίλει το κριτήριο με βάση το οποίο κάποιος μπαίνει σε μια πιο δεσμευτική ή πιο παρατεταμένη συσχέτιση.
Το να εξαφανίζονται μετά το τρίτο ή τέταρτο ραντεβού σημαίνει είτε ότι θεώρησαν ότι κάτι πιο συναρπαστικό περίμεναν να συμβεί, είτε ότι είχαν κι άλλες στα σκαριά, είτε ότι εκτιμούν την ελευθερία τους και πίστεψαν ότι με παραπάνω ραντεβού θα υπάρξουν απαιτήσεις (αυτά όλα στο μυαλό τους, έτσι;).Μην “ψωνίζεις” από την ρητορική ότι η γυναίκα κάτι κάνει και κρατάει τον άντρα, είναι μια σαχλαμάρα. Βούληση δεν έχει εκείνος να αποφασίσει αν θα μείνει ή θα φύγει;
Δεν θα φάμε τα νύχια μας εμείς να καταλάβουμε τι ήθελαν αυτοί. Εσένα σε ενθουσίασαν όλοι αυτοί; Ήθελες να τους δεις για παραπάνω φορές; Ήθελες να κάνεις σχέση; Τους ερωτεύτηκες; Τίποτα τέτοιο δεν αναφέρεις.
Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος στενοχώριας. Η αξία σου δεν κρίνεται από το πόσοι σε ερωτεύονται. Είσαι όμορφη. Τι καλά που είσαι όμορφη κι ελκύεις. Και πόσο τυχερή είσαι που έχεις το προνόμιο να σου είναι εύκολο. Για άλλες ίσως να μην είναι.
Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις ότι στο πατριαρχικό αφήγημα που μας τάϊσαν η ωραία Ελένη αντικειμενοποιήθηκε. Έγινε συναλλακτικό είδος, τρόπαιο. Μην βλέπεις τον εαυτό σου ως προϊόν, είσαι άνθρωπος.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Σου είπε κανείς ότι η ομορφιά αναγκαστικά πάει πακέτο με το ότι θα σε ερωτεύονται ολοι; Που το δες αυτο; Ειναι συνηθισμένη παγίδα. Κι εγώ μικρή νόμιζα ότι η ομορφιά σε προφυλάσσει από την απόρριψη. Ψευδαισθησεις. Οι ομορφοι άνθρωποι έχουν σαφώς περισσότερες επιλογές και προτάσεις και θα αρέσουν πιο πολύ αλλά ο έρωτας είναι κατι άλλο. Γενικά αυτό που περιγράφεις συμβαίνει σε όλο τον κόσμο ωραίους ή όχι, δεν είναι εύκολο να σ’ ερωτευτεί κάποιος. Έτσι είναι η ζωή. Εσύ ερωτεύτηκες όλους αυτούς που βγηκες; Οι τύποι που μετά από το σεξ χάνονται είτε ήθελαν μόνο σεξ είτε δεν ήθελαν… Διαβάστε περισσότερα »
Αν το κάνω στο 10ο ραντεβου θεωρειται πολύ? Ειλικρινης απορια. Προσωπικα δεν μπορω να με φανταστω να το κάνω στο τρίτο ραντεβου
Εν τω μεταξύ,και συγγνώμη που θα καταχραστω τον χώρο της ερώτησης της κοπέλας, θέλω να πω κάτι .Είμαι στο κατάλληλο περιβάλλον να μοιραστω τον αποτροπιασμό μου για ένα βίντεο στο YouTube.Σας είχα ξανά αναφέρει αυτούς τους επιτήδειους που αναφέρονται στον εαυτό τους ως pick up artist.Και τα κανάλια τους που είναι οριακά , επικίνδυνα.Μου χάλασε λιγάκι τη καλή διάθεση που έχω από χθες ένα βίντεο που πετάχτηκε στην αρχική στο YouTube,κ ήταν από δύο αρπακτικά αρσενικού γένους , που περιέγραφαν σε βίντεο χωρίς να φαίνονται όμως,την εμπειρία τους με δύο γυναίκες που κάνανε one night stand , ταυτόχρονα στο ίδιο… Διαβάστε περισσότερα »
Έστειλα προ ημερών αίτημα στο εδώ σάιτ, να γίνει κάτι σαν σχολιαστικό άρθρο για pick-up artists και τύπους συνωμοταξίας “men of style” και γενικά male lifestyle coaches, που χειραγωγούν/χρησιμοποιούν κανονικότατα τις γυναίκες, τους πουλάνε φούμαρα κι έχουν ολόκληρα “σχεδιαγράμματα” και bulletpoints και manuals σχετικά με το πώς να το παίζουν μονίμως απρόσιτοι, μυστήριοι και απασχολημένοι για να τους κυνηγάνε οι γυναίκες και καλά… Αυτοί όλοι χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για τη συγκεκριμένη στάση το ότι μας τεστάρουν για να δούνε αν αξίζουμε τον κόπο/ενδιαφερόμαστε πραγματικά, χωρίς να “χάσουν την αξία τους” (μη χέσω, λες και είναι διατηρητέο οικόπεδο-φιλετάκι στην παραλιακή, σάμπως… Διαβάστε περισσότερα »
Υπαρχουν 2 σχολες σκεψης σχετικα με το τι σημαινει alpha male. Η παραδοσιακη που θελει τον αντρα λιγομιλητο,σοβαρο,μορφωμενο αλλα ικανο και για βαριες χειρωνακτικες δουλειες,οικογενειαρχη και μονογαμικο,προστατη της οικογενειας με πολλα παιδια.Στο θεμα εμφυλων σχεσεων υποστηριζει τους διακριτους ρολους δλδ αντρικες και γυναικειες δουλειες ενω θεωρει οτι αντρας που απατα την γυναικα του ή ακομα χειροτερα την κακοποιει ψυχολογικα και σωματικα δεν ειναι αληθινος αντρας. Η αλλη σχολη σκεψης ειναι αυτη που σωστα αποκαλεσες Κωστοπουλειακη.Δηλαδη ο φαντεζι κοκορο-αντρας που ειναι και του λιμανιου και του σαλονιου,πρωτο τραπεζι πιστα,γκομενακια,πουρο,ψευτοτσαμπουκας,ακριβο αυτοκινητο κτλ. Και οι 2 σχολες σκεψης θεωρουν τις γυναικες ως εχουσες… Διαβάστε περισσότερα »
Το men of style πάντως που το έχω δει λίγο, μάλλον χρήσιμο μου φαίνεται για τους νέους άνδρες. Σεβασμό στη γυναίκα λέει. Και να ξέρεις πού σε παίρνει και που όχι. Καμια σχέση με αυτό που λέτε.
Δεν ξέρω αν τελευταία το έχουν γυρίσει σε αυτοβελτιώσεις κλπ, λόγω me too και γενικού κραξίματος, πάντως πριν περίπου 2 χρόνια που είχα πετύχει βίντεό τους, είδα τραγελαφικά πράγματα, τύπου αν θέλει κάποιος να κανονίσει ραντεβού, να μη φανεί και πολύ διαθέσιμος και να μη δεχτεί στην πρώτη πρόταση που θα του κάνουν αλλά να κάνει ότι έχει κανονίσει ήδη έτσι ώστε η κοπέλα να θεωρήσει υποσυνείδητα ότι πρέπει να κερδίσει το χρόνο του και την προσοχή του γιατί για να έχει κανονίσει ήδη, σημαίνει ότι είναι πολυάσχολος και δημοφιλής. Και λοιπές παπαριές που βλέπαμε βεβαίως αντίστοιχα και στο cosmopolitan… Διαβάστε περισσότερα »
Σε ποιο κανάλι πάλι αυτοί οι κριπουλες;
Oι PUA (pick up artists) ειναι απατεωνες που πονταρουν στην ανασφαλεια παρα πολλων νεων αντρων και τους τα παιρνουν κανονικα για να τους μαθουν δηθεν “καμακι” και πως να κανουν πολυ σεξ.Σε ενα βιντεο που κυκλοφορουσε στο you tube νεαροι περιγραφουν πως οι PUA ειναι ουσιαστικα απατεωνες που πουλανε φουμαρα σε νεαρα παιδια που φοβουνται να προσεγγισουν μια κοπελα ή δεν ξερουν πως να το κανουν σωστα και τρωνε συνεχως ακυρα. Στην ερωτηση σου αν πρεπει να επεμβει η δικαιοσυνη η απαντηση ειναι οχι γιατι απλα δεν μπορει,δεν κανουν κατι παρανομο ουτε προτρεπουν καποιους σε εκνομες πραξεις.Απλα ειναι ηλιθιοι και… Διαβάστε περισσότερα »
Μη στεναχωριέσαι κορίτσι μου .Ή μάλλον ,είναι για να στενοχωριέσαι ,αλλά όχι να πεθάνεις .Εγώ περισσότερες φορές παρακάλεσα για έρωτα με διάρκεια τους άντρες στη ζωή μου , παρά με ερωτεύτηκαν.Βασικα έχω άλλη κατάρα εγώ :Με ερωτεύονται ,με θέλουν ,με αγαπάνε(;)αλλά για λίγο ….Για ένα διάστημα . Μετά με αφήνουν .Ή γενικά μαλώνουμε και πάει .Δε κρατάει δηλαδή.Δεν προχωράει όπως τον φιλενάδων μου .Στις μαύρες μου ,πέφτω ψυχολογικά,θέλω να πεθάνω.Σκεφτομαι ότι είμαι 35 και 2 μηνών (χαχα όσο μπορώ καθυστερω τα 36),και ότι είμαι μόνη ,και ότι μόνο παροδικά φλερτ έχω ,και μια δυο σχέσεις ,τρεις άντε με το ζόρι… Διαβάστε περισσότερα »
Ωραία Ελένη, όπως πολύ σωστά λένε κ οι σχολιαστές, η ομορφιά δεν πάει πακέτο με την έλξη κ τον έρωτα. Για μένα, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έχεις κύκλο, παρέες κ σου είναι εύκολο να κάνεις γνωριμίες, πολλώ δε μάλλον όταν είσαι κ ελκυστική εξωτερικά, αφού αυτό βοηθάει κάπως τα πράγματα. Πράγμα που εγώ δεν έχω ας πούμε. Ούτε αυτήν την ευκολία, ούτε τις γνωριμίες και έχοντας μια συμπαθητική (μάλλον) εμφάνιση. Δε νομίζω ότι έχω να πω και κάτι πολύ βοηθητικό, παρά μόνο αυτό που λέει κ η Ποκαχόντας, να συνεχίσεις να βγαίνεις, να συναναστρέφεσαι με άντρες. Για όσο… Διαβάστε περισσότερα »
Νομίζω ότι είναι εντελώς λογικό και ανθρώπινο να απογοητεύεται κανείς όταν, χωρίς προφανή λόγο, ο ένας μετά τον άλλο από αυτούς με τους οποίους υπήρξε αμοιβαία έλξη κα ολιγοήμερη./μηνη σχέση εγκαταλείπουν το πεδίο, για λόγους που συνοψίζονται στο “δε φταις εσύ, εγώ φταίω /δε σου αξίζω /τελικά δεν ήθελα σχέση αυτή την περίοδο” αλλά ο πυρήνας όλων των δικαιολογιών που επιστρατεύονται είναι ένας, ο εξής: “ενώ στην αρχη με ενθουσίασες, μου έκανες κάτι, στην πορεία κατάλαβα πως δεν ήσουν αυτή που νόμιζα και είχα φανταστεί – δεν ήσουν αυτή που θα μπορούσα να ερωτευθώ, μου έφυγε αυτο που αρχικά αισθάνθηκα,… Διαβάστε περισσότερα »
Επειδή δεν μπορούμε με τίποτα να δεχτούμε την απόρριψη. Ή ο άλλος θα είναι προβληματικός ή εμείς θα μπορέσουμε να αλλάξουμε/διορθώσουμε κάτι, ώστε να μας θέλουν και να μας ερωτεύονται όλοι.
Ο Μάκης και ο κάθε Μάκης μπορεί όντως να έχει παιδικά τραύματα, μόνο που δεν είναι δική μας δουλειά να τα ανακαλύψουμε, να τα επεξεργαστούμε και να τα θεραπεύσουμε.
Αγαπητή ωραία Ελένη, σού στέλνω μια αγκαλιά ❤️ Καταλαβαίνω απόλυτα το πως μπορεί να νιώθεις. Ούσα 30 και αντικειμενικά πολύ εμφανίσιμη και κοινωνική, δεν είχα επίσης ποτέ πρόβλημα να φλερτάρω/ κάνω σεξ αλλα και να εχω εναν μεγαλο κύκλο γνωστών και φίλων. Στα ερωτικά όμως, αυτό ομως ακριβώς με κάνει να νιώθω πλέον εξουθενωμένη. Εχω βγει τοσα πρώτα, δεύτερα και τρίτα ραντεβού, με διαφορετικο στυλ ανθρώπων… Πλέον, όταν βγω μερικά ραντεβού με κάποιον και αρχίσει να μου αρέσει πολύ, ξεκινά η αγωνία… αν έκανα κάτι λάθος, αν θα ξενερώσει, αν αν αν… κατι που φυσικα ειναι άδικο γιατι αποστερεί καθε… Διαβάστε περισσότερα »
Άλλη μια εξομολόγηση όπου μια κοπέλα αναρωτιέται και βασανίζεται για το ανδρικό βλέμμα (βλ male gaze). Με κοίταξαν, τους ασκώ έλξη κλπ.
Χαχα ειναι λιγο αστειο το οτι μοιαζω στην κοπελα της φωτο που συνοδευει το ποστ. Δυσκολευομαι τοσο πολυ στις σχεσεις και με εξοργιζει ακομα περισσότερο το γεγονος οτι το ποσοστο αποτυχιασ μου αυξανεται καθοτι οταν σε προσεγγιζουν περισσοτεροι και σε απορριπτουν οταν παει η κατασταση προς σχεση προφανως η αποτυχια ειναι μεγαλύτερη. Καμια φορα μισω τα ξανθα μου μαλλια και τα γαλαζια μου ματια, οσο αστειο κι αν σας ακουγεται. Βαρεθηκα να ειμαι η διαφορετικη που μπαινει σε ενα μπαρ και τραβαει τα βλεμματα αλλα μεχρι εκει. Συχνα σκεφτομαι οτι η εμφανιση μου προκαλει προβληματα στις σχεσεις μου. Γι αυτο… Διαβάστε περισσότερα »