in ,

Η Ρένα απαντά: Κοινωνικά κριτήρια επιλογής συντρόφου

Από μικρή έχω γαλουχηθεί ότι ΠΡΕΠΕΙ να λέω ότι ο χαρακτήρας, ο τρόπος και η προσωπικότητα είναι αυτά που κοιτάμε σε έναν άντρα που ναι μεν ισχύει αλλά πως θα θελήσετε να γνωρίσετε έναν τέτοιο άντρα αν αρχικά δεν σας ελκύει αυτό που βλέπετε;

Ποιά είναι αυτά και γιατί δεν μας ωφελούν τελικά; ___________ Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα Κοινωνικά κριτήρια επιλογής Καλησπέρα στην παρέα, είμαι 32 χρόνων μεγαλοκοπέλα και θέλω να εκφράσω μια κοινωνική πίεση που νιώθω τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά που βγαίνω με μια παρέα έξω νιώθω μια κοινωνική πίεση όσον αφορά τα κριτήρια […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

choose

Ποιά είναι αυτά και γιατί δεν μας ωφελούν τελικά;

___________

Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα

Κοινωνικά κριτήρια επιλογής

Καλησπέρα στην παρέα, είμαι 32 χρόνων μεγαλοκοπέλα και θέλω να εκφράσω μια κοινωνική πίεση που νιώθω τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά που βγαίνω με μια παρέα έξω νιώθω μια κοινωνική πίεση όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής συντρόφου. Από μικρή έχω γαλουχηθεί ότι ΠΡΈΠΕΙ να λέω ότι ο χαρακτήρας, ο τρόπος και η προσωπικότητα είναι αυτά που κοιτάμε σε έναν άντρα, που ναι μεν ισχύει αλλά πως θα θελήσετε να γνωρίσετε έναν τέτοιο άντρα αν αρχικά δεν σας ελκύει αυτό που βλέπετε;; Δεν νιώθω άνετα να λέω ότι επέλεξα κάποιον επειδή μου πέταξε μια ατάκα, ούτε νιώθω άνετα να λέω ότι σαν πρώτο κριτήριο επιλέγω την ευγένεια σε κάποιον, το θεωρώ πολύ fake.

Στατιστικά να το κοιτάξεις 8 στους 10 άντρες που γνωρίζω μια χαρά ευγενικοί και έξυπνοι είναι, αλλά δεν γίνεται όμως να βγω και με τους 8!! Πρέπει κάποιον να ξεχωρίσω και αυτό το ξεδιαλύνει η εμφάνιση. Όμως αν καταλάθος ξεστομίσω σε μια παρέα ότι με ενδιαφέρει αρκετά η εμφάνιση σε κάποιον, αλλιως δεν θα μπορώ να κάνω σεξ μαζί του, τότε δέχομαι μια ομαδική επίθεση ότι είμαι επιφανειακή και οι άντρες είναι αυτοί που είναι οπτικοί όχι εμείς, χαλάς το είδος μας, εξαιτίας σου τους δίνεις το δικαίωμα να μας συμπεριφέρονται σκάρτα, λες και εγώ είμαι το πρόβλημα, ενώ στην πραγματικότητα και αυτές επιλέγουν με βάση την εμφάνιση για αυτό και πέφτουν έξω στον χαρακτήρα, αλλά κατά τ’ άλλα εγώ τους φταίω για τις δικιες τους λάθος επιλογές.

Πραγματικά έχω απελπιστεί τόσο πολύ που κάθε φορά που βγαίνω σε παρέα με γυναίκες εύχομαι η συζήτηση να μην καταλήξει στις ερωτικές σχέσεις, δεν αντέχω άλλο. Μήπως φταίω εγώ σε κάτι τελικά;;;

ΑΠΟ ΤΗΝ – Ταξιδιάρα ψυχή

__________________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση

Έχεις ακούσει εκείνο το παροιμιώδες, “θα γυρίσει ο τροχός, θα μαμήσει κι ο φτωχός”; Άμα μας έλεγαν ορμάτε στους όμορφους μόνο, πώς θα βολεύονταν κι όλοι οι υπόλοιποι; Με τη χούφτα τους θα έμεναν; Προβάλλουν λοιπόν αυτό το πατριαρχικό αφήγημα: δεν είναι η εμφάνιση που μετράει αλλά η ευγένεια, ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα. Πράγματα δηλαδή αυτονόητα, όπως ακριβώς το καταλαβαίνεις και μόνη σου, που όμως δήθεν διαθέτουν κι οι λιγότερο εμφανίσιμοι. Τώρα που είσαι 32 και ακριβώς στο peak της κοινωνικής πίεσης να παντρευτείς θα αρχίσουν να σου λένε “να ρίξεις τα στάνταρτς σου”. Τι εννοούν; Να συμβιβαστείς.

Πολλές γυναίκες αυτό το αφήγημα το καταπίνουν αμάσητο, καθώς επειδή δεν έχουν εξωτερικεύσει την ερωτική τους επιθυμία όπως οι άντρες, λόγω της μικρότερης σεξουαλικής ελευθερίας που τους επιτρέπεται, την υποτιμούν και πιστεύουν κι οι ίδιες ότι είναι πολύ εγκεφαλικές. Και -το χειρότερο- ότι αν είναι έτσι τότε θα προστατευτούν, δεν θα τις δείρουν, δε θα τις κακοποιήσουν, δεν θα τις βιάσουν, δεν θα τις σκοτώσουν. Γιατί θα έχουν επιλέξει ένα Καλό Παιδί™.

Μέχρι που ο ενθουσιασμός που ζευγάρωσαν θα παρέλθει, θα βαριούνται αφόρητα στο σεξ, θα τον κοιτούν και θα αναρωτιούνται γιατί αυτοπαγιδεύτηκαν, θα αναζητούν ερεθίσματα σε εξωτερικούς παράγοντες, θέλοντας και μη, από Άρλεκιν σε shopping therapy κι από social media σε αδιέξοδα φλερτ με συναδέλφους, επειδή δε μπορείς να ξεγελάς τη φύση για πάντα. Ώσπου το Καλό Παιδί™ θα συνειδητοποιήσει την παθογένεια που η ίδια η πατριαρχία προκαλεί και θα τις δείρει, θα τις κακοποιήσει, θα τις βιάσει, θα τις σκοτώσει σε μια αγανάκτηση του ρόλου του. Όχι πάντα έτσι, αλλά αρκετές φορές για να θεωρούμε ότι το να προκρίνουμε το Καλό Παιδί ™ επειδή και μόνο είναι Καλό Παιδί ™ δεν επιτυγχάνει τίποτα θετικό για μας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

71 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Aktinidio
Aktinidio
2 χρόνια πριν

32 μεγαλοκοπέλα?? Σοβαρά τώρα?

Κλειτώ
Κλειτώ
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aktinidio

Aυτό ακριβώς θα έλεγα και γω! Πώς πετάτε έτσι τις βόμβες; Γράφουσα ελπίζω ότι αστειεύεσαι, γιατί αν δεν…είναι πολύ σοβαρό. Πως βλέπετε τον εαυτό σας κάποιες, γιατί, σε τι περιβάλλον ζείτε; Θεωρείτε μια γυναίκα 32 ετών μεγαλοκοπέλα, σοβαρά τώρα;!!!!!!

Metaksi
Metaksi
10 μήνες πριν
Απάντηση σε  Κλειτώ

Χαχα!! Στην εποχή μου πάντως,οι άνω των 26 ,θεωρούνταν ήδη γεροντοκόρες 😅😅

Μικρό πιθήκι
Μικρό πιθήκι
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aktinidio

Πες τα βρε παιδί! Γράφουσα θα μας βγάλεις κανένα μάτι μεσημαριάτικα…εγώ πάντως καλού κακού ξανακοίταξα το ημερολόγιο να σιγουρευτώ ότι βρίσκομαι ακόμα στην σωστή χρονιά…! 😛

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Μικρό πιθήκι
elia
elia
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aktinidio

Αρχικά θα πω σταματά να αυτοαποκαλεισαι έτσι. Είτε 42 είτε 102 τέτοιες εκφράσεις είναι υποτιμητικές και μισογυνιστικες. Τέτοιες εκφράσεις μόνο για γυναίκες υπάρχουν, ας μην τις συντηρούμε άλλο!

JoanneK
JoanneK
2 χρόνια πριν

Άλλαξε παρέες θα σου πω κι εγώ, οι φίλοι σου είναι σεξιστες. Δεν κοιτούν οι γυναίκες την εμφάνιση; Αυτά τα λένε μπας και στραβωθει καμία μαζί τους. Όλοι οι άνθρωποι κοιτάμε την εμφάνιση, όλοι. Τον χαρακτήρα παίρνει καιρό να τον γνωρίσεις. Θα βγαίνουμε με ανθρώπους που δεν μας αρέσουν καθολου μπας και είναι κάποιος καλός χαρακτήρας; Εν τω μεταξύ η εμφάνιση λέει συχνά πράγματα και για τον χαρακτήρα, οπότε το να σου αρέσει κάποιος προκύπτει απο ένα σύνολο πραγμάτων, δεν είναι μόνο θέμα αν είναι ωραίος ο άλλος η δεν είναι. Πχ αν ο άλλος κυκλοφορεί χωρίς να πλένεται ποτέ,… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από JoanneK
yvris
yvris
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  JoanneK

Δεν την έχω νιώσει ποτε αυτή την πρωτη ελξη που περιγραφεις. Δεν μπορω να νιώσω ελξη με έναν άγνωστο μόνο και μόνο επειδή είναι ωραίος. Για εμενα η έλξη ερχόταν ΠΑΝΤΑ μέσα από τη γνωριμία σε κοινή παρεα, και από το χαρακτήρα και την αλληλεπίδραση, και ποτε δεν κατάφερα να καταλάβω τους ανθρώπους που ελκυονταν από την εμφάνιση. Και πραγματικά ποτε μα ποτέ δεν κοίταξα την εμφάνιση, αν δεις με ποσο άσχημους έχω παει μπορεί και να μην το πιστεύεις. Αλλά όταν θέλεις κάποιον τον βλέπεις παντα ομορφο. Δεν προσπαθω να το παιξω υπεράνω ή κάτι, δεν κρίνω το τι… Διαβάστε περισσότερα »

Ace in the Hole
Ace in the Hole
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  yvris

Συμφωνώ μαζί σου. Νομίζω ότι η αλληλεπίδραση είναι αυτό που γεννάει τον έρωτα, η εμφάνιση δημιουργεί επιθυμία.

Μήπως, είσαι sapiosexual; Δεν έχει να κάνει με το σάπιο! Σημαίνει ότι σε ελκύει η ευφυΐα.

Valrhona
Valrhona
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ace in the Hole

Μπραβο. Αυτο θα ειναι.

Παιδια συγγνωμη αλλα δεν ειμαστε ολες sapiosexual.
Τοσο οι αντρες οσο και οι γυναικες κοιταμε πρωτα την πρωτη εικονα. Πώς να το κάνουμε τωρα;;
Αυτό γινεται χιλιετίες τωρα και αυτο θα γίνεται. Τα μάτια μου δεν τα έχω διακοσμητικά!
Ούτε το μυαλό μου για να μου υπαγορεύουν άλλες τις προτεραιότητές μου.
Ενταξει καταλαβαινω οτι η σάπια κοινωνία θεωρει τις γυναικες διακοσμητικά στοιχεια και μας θέλουν να εχουμε ωραία μάτια που όμως δεν βλέπουν. Αλλα δεν σημαινει οτι θα συμφωνήσω να παριστάνω το …”τυφλό μπιμπελό” 🤮
Κάπου έλεος δηλαδη.

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Valrhona
Ace in the Hole
Ace in the Hole
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valrhona

Ευτυχώς που είμαι ασεξουαλ και δεν με απασχολούν κάτι τέτοια.

Ace in the Hole
Ace in the Hole
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valrhona

Επίσης, αν θεωρείς ότι έχεις προβλήματα ως ετερόφυλη στο dating, δεν ξέρω τι να σου πω. Φαντάσου να ήσουν ΛΟΑΤΚΙ άτομο.

Valrhona
Valrhona
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ace in the Hole

Ειναι πολύ δυσκολα τα πραγματα για ολους.
Η εποχη του fast food που ζουμε δεν ευνοεί για γνωριμίες με νόημα. Αλλα πρεπει να σε ελκυει ο αλλος αλλιως ειναι κοροϊδία τοσο απεναντι στον αλλον οσο και στον εαυτο σου.

Ace in the Hole
Ace in the Hole
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valrhona

Αυτό που είπες είναι τέρμα φοβικό. Δεν βρίσκω λόγο να συνεχίσω την συζήτηση.

Valrhona
Valrhona
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ace in the Hole

Αυτο που ειπες εσύ “ευτυχώς που…” ειναι φοβικό και δυστοπικο. Δεν τίθεται θεμα συζήτησης εδω.

yvris
yvris
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valrhona

Κοίτα, κοιτάω την εικόνα με τον τρόπο που περιγραφηκε σε άλλο σχόλιο, πχ ένας άνθρωπος με την εμφάνιση του μεταλλά, είτε άντρας είτε γυναίκα, μου δίνει κάποιες αρχικές πληροφοριες για το πού στέκεται, σε σχέση πχ με την εμφάνιση του “δαπιτη”. Όμως αυτό δεν έχει να κάνει με την έλξη που νιώθω ή δεν νιώθω. Και τον μεταλλά έχω απορρίψει όταν άνοιξε το στόμα του και ήταν φασίστας ή “Καλό Παιδί”, και με τον “δαπιτη” εχω κανει σχέση, αφού τελικά ήταν μεταλλας στην ψυχή και δεν με πηγε στο Κολωνάκι.

Valrhona
Valrhona
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  yvris

Απλα πρεπει να σου κάνει το σωστο mindfuck.Το δεχομαι. Αλλα εσυ σιγουρα δεν απωθεισαι απο μια αντικειμενικα αρνητικη όψη, οπως το κόβω. Γιατι υπερισχύει το mindfuck. Ναι το καταλαβαινω. Μα κι εμενα αν καποιος που μου αρεσει πολυ εμφανισιακά πει κάτι που μου κάνει κακό trigger, ε θα ξενερώσω λιγο. Ισως επιμεινω αναλογα βεβαια και με το πόσο κακο trigger μου εχει κάνει αυτο που θα πει ή θα κάνει. Θα προσπαθησω να κανω για λιγο τον δικηγορο του διαβολου μαζι του και να δω την πλευρά του και να την εξηγήσω και αν πειστώ δεν θα φυγω. Αλλά και… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Valrhona
yvris
yvris
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ace in the Hole

Και το sapiosexual και το demisexual έχω σκεφτεί κατά καιρούς ότι μου ταιριάζουν, αλλά δεν νιώθω και την ανάγκη να βάλω “ταμπέλα”, απλά παρακολουθω το πώς λειτουργώ και περιγραφω τη συμπεριφορά 😁

Phaedra
Phaedra
2 χρόνια πριν

1.τι είναι μεγαλοκοπελα ετών 32;
2.έχεις καταλάβει ποσο τυχερή είσαι που 8/10 είναι έξυπνοι και ευγενικοί;ισχύει όντως αυτό;
3.άλλαξε παρεες

Κλειτώ
Κλειτώ
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Phaedra

Πολύ αμφιβάλλω ότι τα 8/10 είναι έξυπνοι και ευγενικοί! Κάθε άλλο θα έλεγα.

Phaedra
Phaedra
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κλειτώ

Για αυτο ρώτησα εάν ισχύει…😉

Μικρό πιθήκι
Μικρό πιθήκι
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Phaedra

1.Πες τα κι εσύ!!
3…και γρήγορα!

BabyDoll
BabyDoll
2 χρόνια πριν

Δεν φταις σε κάτι, μας έχουν πουλήσει το παραμύθι οτι η γυναίκα κοιτά τον χαρακτήρα και ο άντρας την εξωτερική εμφάνιση. Αν δεν σε ελκυει κάποιος σεξουαλικά και είναι καλό παιδί να γίνετε φίλοι, όχι εραστές. Η ερωτική έλξη εξάλλου είναι ένα αμάγαλμα της εξωτερικής εμφάνισης και του χαρακτήρα. Μπορεί ο άλλος να είναι Αδωνις αλλά να ανοίξει το στόμα του και να τρέχεις μακριά ή μπορεί να είναι αδιάφορος εμφανιασιακά αρχικά αλλά να γνωριστείτε και να σου κάνει κλικ.

Biscoto
Biscoto
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Μου έχει τύχει έχεις δίκιο.

Frida Kahlo
Frida Kahlo
2 χρόνια πριν

Δεν χρειάζεται να δίνεις ραπόρτο σε κανέναν για τις προσωπικές σου επιλογές. Αυτό το κάνουμε συνήθως όταν δεν είμαστε σίγουρες/οι με την επιλογή μας και θελουμε επιβεβαίωση
Είσαι 32 (ενήλικη και όχι μεγαλοκοπελα..τι άσχημη λέξη) όχι 12!

Mary Rho
Mary Rho
2 χρόνια πριν

32 χρονών ΔΕΝ είσαι μεγαλοκοπέλα.
Είσαι στην κατάλληλη ηλικία να αρχίσεις να ξεφορτώνεσαι στερεοτυπικές νοοτροπίες και αντιλήψεις και σταματήσεις να τικάρεις κουτάκια επιδιώκοντας την αποδοχή των άλλων. Και να αλλάξεις και παρέες, ε!!?

Lioness
Lioness
2 χρόνια πριν

Δε ξέρω μάνα μου για τα κοινωνικά κριτήρια επιλογής συντρόφου… Εγώ όταν πάω σε ένα εστιατόριο τρώω αυτό που θέλω και όχι ο,τι παραγγείλουν οι άλλοι, αλλιώς θα μείνω νηστικη. Στο κατάστημα με τα ρούχα αγοράζω αυτό που μου αρέσει επάνω μου και όχι συμφωνα το τι είναι της μόδας ή αρμόζει στην ηλικία μου. Στο σεξ σοπ αγοράζω το τοι που μου κάνει κλικ και εξυπηρετεί το φετιχισμό μου και όχι αυτό που αρέσει στους άλλους. Άσε που κυκλοφορούν και κάτι γομαρια που μόνο ως διακοσμητικά μπορώ να τα φανταστώ …

Kloklo
Kloklo
2 χρόνια πριν

Όχι, 8 στους 10, δεν είναι ούτε έξυπνοι , ούτε ευγενικοί. Οι περισσότεροι άνδρες που γνωρίζω -εκτός αποφοίτων πολύ υψηλόβαθμων σχολών- δεν μπορούν να συντάξουν ούτε μία πρόταση. Δεν ξέρουν να υπολογίσουν ένα ποσοστό ή τι μετράμε σε λίτρα. Το πιο αστείο είναι, που νομίζουν ότι ξέρουν από πολιτική. Εκεί γελάμε. Συναναστρέφομαι καθημερινά άπειρους άνδρες και ειλικρινά, έχω να πω, πως η ουσιαστική ευγένεια είναι παιχνίδι λίγων. Η καλοσύνη ελαχίστων. Μέγιστος εκφυλισμός λέξεων η φράση “καλό παιδί”. Μου έχουν πλασάρει ένα σωρό από δαύτους, που με το καλησπέρα σας, κυριολεκτικά τρεις προτάσεις λένε και αμέσως σκέφτομαι ,”τι τσογλ… είναι αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Biscoto
Biscoto
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Kloklo

Συμφωνώ απόλυτα κλοκλο. Μας έχουν φάει τα στερεότυπα.

Maria P
Maria P
2 χρόνια πριν

Το μόνο λάθος που κάνεις είναι που δίνεις σημασία και επηρεάζεσαι από τον κύκλο σου. Δική σου η ζωή, δικά σου και τα κριτήρια, τέλος.

channa
channa
2 χρόνια πριν

Ολόκληρη μεγαλοκοπέλα 32 χρονών και δεν το έχεις ακόμη καταλάβει ότι ερωτευόμαστε πριν κάνουμε σχέση; Βεβαίως και ζεις με την προσωπικότητα αλλά δεν την παίρνεις σκέτη, τυλιγμένη στο χαρτί, υπάρχει και η συσκευασία. Κινούμαστε προς ότι μας εξιτάρει, προς ότι μας έλκει. Τα κουτάκια, όμορφος, έξυπνος, ευγενής με καλές σπουδές από μόνα τους δε λένε απολύτως τίποτε, ο συνδυασμός αυτών και πολλών άλλων, είναι η ουσία που ονομάζουμε χαρακτήρα. Εσύ προσπαθείς να επιλέξεις άντρα, στεγνά και λογικά, σαν να ψωνίζεις εμπόρευμα από το ράφι του καταστήματος. Μην έχεις ενοχές για τα γούστα σου, είναι ωραίο το παιχνίδι της αναζήτησης και… Διαβάστε περισσότερα »