Η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αντί σχολίου στην χθεσινή απάντηση.
________________
Η ιστορία της Ελεύθερης Γυναίκας όπως την ξεχώρισα σήμερα.
Καλησπέρα Ρένα μου! Σου γράφω με αφορμή την ιστορία της απορημένης γιατί το βασικό που λες είναι πως δεν ήταν καλό το σεξ και γι αυτό δεν ξανασυνέβη.
Εγώ έχω άλλη ιστορία (στα 25 μου) που το σεξ ήταν καταπληκτικό, όνειρο, και πάλι δεν τον ξαναείδα. Τον είχα δει 2-3 φορές σε κοινή παρέα στην πόλη καταγωγής μου, αλλά εγώ έμενα σε άλλη πόλη. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, αλλά είχε πλάκα, γελούσα. Ένα βράδυ που με είχε πικράνει κάποιος άλλος είπα να πνίξω τον καημό μου και φασωθήκαμε, κι εκεί, ενώ δεν τον πολυέψηνα, μας βγήκε χημεία καταπληκτική! Ουδεμία επικοινωνία μετά.
Τον ξαναβλέπω μετά από λίγο καιρό και αυτήν τη φορά κάναμε σεξ. Αριστούργημα! Με χτύπησαν οι ορμόνες στο κεφάλι και ήθελα να τον ξαναδω. Αυτός ήξερε ότι η έδρα μου ήταν αλλού και θα μετακόμιζα εξωτερικό εκείνο το διάστημα. Δεν εμφανίστηκε. Δεν ξέρω γιατί.
Δεν με νοιάζει κιόλας πια, απλά προσπαθώ να καταλάβω καλύτερα τους άντρες. Να κάνουμε χαλαρό σεξ για ένα σύντομο διάστημα ήθελα, εκ των πραγμάτων ήμουν αλλού (στο χώρο). Φιλιά!
ΑΠΟ ΤΟΝ – Ελεύθερη Γυναίκα
____________
Aς οργανώσουμε τη συζήτηση.
Φιλιά και σε σένα Ελεύθερη -και συνειδητοποιημένη- Γυναίκα!
Όταν λέω κάτι ως γενική διαπίστωση είναι ακριβώς αυτό: γενική διαπίστωση. Οπωσδήποτε δεν καλύπτει κάθε μικροπερίπτωση.
Η δική σου ιστορία θα μπορούσε να εξηγείται με το ότι εφόσον δεν υπήρχε μέλλον, παρά το τέλειο σεξ, ποιός ο λόγος να περιπλακούν τα πράγματα; Πού να τρέχεις να επενδύεις; Κι επομένως εξαφανίστηκε. Είναι πάρα πολύ συνηθισμένος λόγος εξαφανιζόλ.
Είναι επίσης πιθανόν να θεώρησε ότι θα μπορούσες, παρά την μετακόμιση σε άλλη χώρα, να θέλεις να διατηρήσεις επαφή, κι όπως όλοι ξέρουμε, “οι άντρες τρέμουν την επαφή, είναι μόνο ψεκάζω-σκουπίζω-τελείωσα, ενώ οι γυναίκες θέλουν σχέση, έστω και για ένα 3ήμερο αρκεί να είναι σχέεεεεεση” (εξυπακούεται ότι ειρωνεύομαι). Ίσως να έπεισε κι ο ίδιος τον εαυτό του ότι έτσι πρέπει να είναι; Ποιός ξέρει. Δεν μας άφησε το περιθώριο να πει ξεκάθαρα. Κι ύστερα λένε είναι της γυναίκας η ψυχή μια άβυσσος.
Όμως μέσα στην ρύμη του λόγου σου την αποκάλυψες εσύ την βασική αιτία: “και φασωθήκαμε, κι εκεί, ενώ δεν τον πολυέψηνα, μας βγήκε χημεία καταπληκτική”.
Δεν πολυψηνόσασταν. Κρυστάλλινα διαυγές: Στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι.
Θα ρίξω όμως και μια τελευταία ανησυχητική σκέψη στο τραπέζι, επειδή τέτχοια είμαι, το πάω σε πιο βάθος το πράγμα, πιο πολύ για τις αναγνώστριες που μας διαβάζουν κι έχουν παρόμοιες ιστορίες και πλέκουν παραμύθι ότι είναι ντροπαλοί, συνεσταλμένοι, σε σύγκρουση με τα πραγματικά τους συναισθήματα, ανυπεράσπιστα μικρά μοσχάρια, μπλα μπλα μπλα.
Ωραία, το σεξ ήταν τέλειο κι αριστουργηματικό. ΓΙΑ ΣΕΝΑ (την όποια εσένα). Επειδή εσύ ξέρεις τον εαυτό σου και ξέρεις πέραν πάσης αμφιβολίας ότι έγινε ό,τι πιο καλό μπορούσε να γίνει. Για τον άλλον τον άνθρωπο απέναντι πώς είσαι τόσο σίγουρη; Επειδή εκσπερμάτισε; Ας καγχάσω σατανικά. Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα…
Αξίζει να διερωτόμαστε τα ερωτήματα και από την πλευρά που μας αποκλείει από την εξίσωση. Δεν γυρνάει μόνο γύρω μας ο κόσμος. Αλλά τις αποφάσεις τις παίρνουμε με βάση τα δικά μας θέλω και τις δικές μας ανάγκες. Αυτό είναι άλλο πράγμα.
Mην σε πάρει από κάτω τώρα που το γείωσα. Το αν θα ταιριάξουν δυο άνθρωποι, έστω και για casual sex, δεν είναι καμμιά τέχνη ή επιστήμη που απαιτεί αξιοσύνη. Μια τυχαιότητα είναι, στην οποία δεν έχεις τον έλεγχο.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Μήπως αντί να προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς σκέφτονται οι άντρες ή οι γυναίκες, να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τους ανθρώπους;
Μήπως ο συνεχής διαχωρισμός σε άντρες και γυναίκες είναι και αυτό ένα σημάδι πατριαρχίας;
Εγώ έχω αρκετές εμπειριες με γυναίκες (emancipated) να „εξαφανίζονται“ ή έστω ευγενικά να δείχνουν ότι δεν έχουν περαιτέρω ενδιαφέρον. Η καθεμία έχει τους λόγους της. Fair enough! Αν στεναχωριόμουν ή αφιέρωνα άσκοπα τόσο χρόνο να το αναλύσω, θα έλεγα στον εαυτό μου.. get a life!
Το να προσπαθούμε να βάλουμε τα φύλα σε κουτάκια είναι μέγα λάθος. Το να προσπαθούμε να φτιάξουμε προφίλ σε κινήσεις ανθρώπων, καλό κουράγιο στην αιωνιότητα. Το ορθοτερο θα ήταν να καταλάβουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αν δεν έχει την ανάγκη να είναι ειλικρινής μαζί μας και στον χρόνο που διαθετουμε γι αυτον, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφιερώσουμε το χρόνο και το σώμα μας με όποιον θα θέλει να το μοιραστεί μαζί μας. Είτε για λίγες μέρες είτε για λίγες βδομάδες είτε για όσο το επιθυμούμε και οι δύο, αλλά ολόψυχα. Και αν δεν μας… Διαβάστε περισσότερα »
Προφανώς σε ένα φεμινιστικό site θα εμφανίζονται θέμα από την οπτική γωνία της γυναίκας. Σαν άνδρας αναγνώστης είναι και αυτό που με τράβηξε στο συγκεκριμένο. Έχω σχέση, αδερφές, μητέρα, φίλες αλλά πολλές φορές νιώθω αυτό το τετριμμένον “women are from Venus, men are from Mars” οπότε με βοηθά να καταλαβαίνω πως σκέφτονται οι γυναίκες. Στο συγκεκριμένο θέμα γιατί το έχουν θίξει πολλές αναγνώστριες ισχύει το πολύ απλο he is just not that into you. Είτε θέλει να κάνει το single καλοκαίρι της ζωής του, είτε μετακομίζει σε 3 μέρες, αν γουστάρει ο άλλος θα το κυνηγήσει ξανά και ξανά. Απλά… Διαβάστε περισσότερα »
Το τελευταίο ήταν πολύ εύστοχο! Δεν έχεις άδικο!
Το αριστούργημα του ενός μπορεί να είναι ο εφιάλτης του αλλου. Η Ρένα με κάλυψε εντελώς!
Για τα μοσχάρια θα συμφωνήσω 😂