in

Η Ρένα απαντά: Γιατί θεωρείς κακές τις προγραμματικές δηλώσεις;

Εγώ ψάχνω για μονογαμική σχέση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θέλω τη σχέση συγκεκριμένα από αυτόν που βγαίνω ραντεβού, γιατί δεν τον ξέρω, δεν ξέρω ποιος είναι και αν ταιριάζουμε. Βγαίνω ραντεβού με κάποιον για να γνωριστούμε, όμως εμένα ο απώτερος στόχος μου γενικά στη ζωή είναι μια μονογαμική σχέση.

Εγώ ψάχνω για μονογαμική σχέση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θέλω τη σχέση συγκεκριμένα από αυτόν που βγαίνω ραντεβού, γιατί δεν τον ξέρω, δεν ξέρω ποιος είναι και αν ταιριάζουμε. Βγαίνω ραντεβού με κάποιον για να γνωριστούμε, όμως εμένα ο απώτερος στόχος μου γενικά στη ζωή είναι μια μονογαμική σχέση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ampa332

Οι προγραμματικές δηλώσεις είναι μια περίπλοκη υπόθεση που μπερδεύει περισσότερο απ’ότι ξεκαθαρίζει.
___________________

Η ιστορία της A Single Girl όπως την ξεχώρισα σήμερα.

Αγαπητή Ρένα,
Χαιρετώ εσένα και όλη την κοινότητα! Θα ήθελα να σου ζητήσω αν μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς όταν λες πως στην αρχή μιας γνωριμίας δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε προγραμματικές δηλώσεις. Εγώ ψάχνω για μονογαμική σχέση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θέλω τη σχέση συγκεκριμένα από αυτόν που βγαίνω ραντεβού, γιατί δεν τον ξέρω, δεν ξέρω ποιος είναι και αν ταιριάζουμε. Βγαίνω ραντεβού με κάποιον για να γνωριστούμε, όμως εμένα ο απώτερος στόχος μου γενικά στη ζωή είναι μια μονογαμική σχέση. Μπορεί ο άντρας με τον οποίο έχω βγει να ξέρει για τον εαυτό του ότι δεν θέλει κάτι τέτοιο. Γιατί είναι κακή ιδέα να λέγεται η πρόθεση που έχουμε απ’ την αρχή; Η πρόθεση είναι γενική και αφορά τη ζωή μας, όχι ειδική για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αν έχουμε διαφορετικό όραμα για την προσωπική μας ζωή, γιατί να μην το πούμε στην αρχή, αλλά να το μάθουμε αργότερα όταν ο άλλος θα αρχίσει τα «δεν θέλω να βάλω ταμπέλα σε αυτό που έχουμε», τα «δεν ξέρω» κ.λπ. Άλλωστε γίνονται και άλλες προγραμματικές δηλώσεις (π.χ. θέλω να ταξιδεύω, θέλω να μεταναστεύσω, προτιμώ να ζω μόνος μου, δεν θέλω να κάνω παιδιά, κ.λπ).

Ακόμα κι αν πούμε και οι δύο ότι θέλουμε σχέση, δεν σημαίνει ότι θα μας βγει στο τέλος. Αν δεν πούμε εξαρχής τι ψάχνουμε, δεν ρισκάρουμε να εκμεταλλευτεί ο άλλος αυτή την ασάφεια και πιθανώς να μας χειραγωγήσει; Αν πάλι μας πει ο άλλος τι θέλει, και δεν είναι αυτό που θέλουμε εμείς, είναι κάτι τελείως αντίθετο ή δεν ξέρει τι θέλει, μπορούμε να το λάβουμε υπόψη και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Αλλά τουλάχιστον δεν θα φανταζόμαστε πράγματα που δεν ισχύουν.
Σε ευχαριστώ!

ΑΠΟ ΤΗΝ – A single girl

_________________________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.

H ερώτηση αυτή είναι κομβική για το αναγνωστικό μας κοινό. Ιδιαίτερα για τη γενιά των millenials, επειδή εκείνη είναι που βιώνει αυτή τη νέα πραγματικότητα του σχετίζεσθαι. Κατανοώ απολύτως το λόγο που ρωτάς, καθώς και την οπτική σου.

Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης είναι καταπληκτικός για να αγοράσουμε μετοχές: ποιές θα φέρουν το καλύτερο μέρισμα, ποιά έχει την μεγαλύτερη ασφάλεια, τι αποδόσεις κι εγγυήσεις θα έχω στο συντομότερο χρονικό διάστημα; Στις ανθρώπινες σχέσεις όμως ο τρόπος αυτός δεν λειτουργεί. Δεν λειτουργεί αφενός επειδή οι άνθρωποι είναι ρευστοί, αυτό που θέλουν τώρα, μπορεί να μην το θέλουν αύριο. Αφετέρου επειδή μπορεί να πουν το οτιδήποτε προκειμένου να εκπληρώσουν έναν βραχυπρόθεσμο στόχο (πχ. να πηδήξουν). Κι επιπλέον μπορεί να πουν κατάφωρα ψέμματα επειδή είναι ψεύτες γενικά, μπορεί να μην ξέρουν καν τι θέλουν οι ίδιοι, μπορεί να γίνει μια ανατροπή στη ζωή τους και να δουν φως ιλαρό, φως αληθινό, πολλά γίνονται.

Το γιατί δεν είναι καλή ιδέα να πει κάποι@ “ψάχνω σχέση” με τα πρώτα ραντεβού ή συνομιλίες είναι προφανές και το αναφέρεις και μόνη σου: “Η πρόθεση είναι γενική και αφορά τη ζωή μας, όχι ειδική για το συγκεκριμένο πρόσωπο.” Mε λίγα λόγια, δεν θα είσαι εσύ, νέα μου γνωριμία, θα είναι κάποι@ άλλ@! Το πρότζεκτ μου εμένα είναι η σχέση, δεν με νοιάζει ιδιαίτερα με ποι@. Αυτό κάνει αυτόματα το άλλο άτομο να νιώσει ασήμαντο, αναλώσιμο, ευτελές. Και στις ερωτικές μας σχέσεις όλοι θέλουμε να νιώσουμε μοναδικοί, να λιώνουν για μας, να είμαστε πάρα πολύ σημαντικοί. Με τον τρόπο αυτόν λοιπόν πυροβολούμε την παθιασμένη συνέχεια και την μάγευση του έρωτα με το καλημέρα σας. Να μας χειραγωγήσει κάποιος μπορεί ανά πάσα στιγμή, εφόσον του επιτραπεί.

Η δήλωση “ψάχνω σεξ μόνο” από τα πρώτα στάδια είναι εξίσου προβληματική, όχι αφεαυτού της, αλλά επειδή ιδιαίτερα από την αντρική πλευρά λέγεται ως αποποίηση ευθυνών. Κοινώς μην τυχόν και σου περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να θελήσεις κάτι άλλο στην πορεία, το ξεκαθαρίσαμε πρώτο πρώτο για να αποφύγουμε μπελάδες. Θυμάσαι μια ταμπελίτσα που είχαν στις ταμειακές μηχανές στα καταστήματα παλιότερα; “Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.” Αφαιρεί το δικαίωμα να αλλάξεις γνώμη κι αντανακλά μια προβληματική “κατάταξη” των ανθρώπων σε μια κλίμακα όπου το άλλο άτομο -συνήθως- απορρίπτεται κοινωνικά (το ζευγάρι καταξιώνεται κοινωνικά, μέσω της συνύπαρξης με άλλα άτομα) και μένει για να ξεφορτώνει σωματικά το υποκείμενο.

Για τους λόγους αυτούς είτε ειπωθεί το ένα, είτε το άλλο, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα απ’ όσα λύνει (λύνει κυρίως το θέμα της απώλειας χρόνου, αυτό ναι, το δέχομαι, αλλά κάνει την εμπειρία εμπορική συναλλαγή και διαπραγμάτευση).

Όμως εσύ αναφέρεις κάτι ακόμη και ελαφρώς διαφορετικό: “Βγαίνω ραντεβού με κάποιον για να γνωριστούμε, όμως εμένα ο απώτερος στόχος μου γενικά στη ζωή είναι μια μονογαμική σχέση.”

Η μονογαμική σχέση μπορεί να εννοεί γάμο, συντροφική σχέση ή ερωτική αποκλειστικότητα. Το τελευταίο, επειδή ακριβώς άπτεται αισθητικών προτιμήσεων αλλά και λόγους υγείας, είναι θεμιτό να αναφέρεται ρητώς και σαφώς από τα πρώτα ραντεβού, όταν το πράγμα πάει προς το ερωτικό. Δηλαδή, ό,τι κι αν έχουμε, όπως κι αν το ονοματίσουμε, δεν βάζουμε πουλάκια αλλού, εντάξει;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

30 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Juanita
Juanita
2 χρόνια πριν

Περίπτωση Α: Βγαίνω ραντεβού με φίλο φίλων. Στο 2ο ραντεβού μου ξεκαθαρίζει ότι με βλέπει ερωτικά αλλά όχι για κάτι παραπάνω. Ένιωσα λες και μου ανακοίνωσε ότι θα μου κάνει τιμή αν μου δείξει τη λιλικα του, και έφυγα επί τόπου χωρίς να τη δω ποτέ τελικά τη λιλικα! Εάν απλά το άφηνε να συμβεί και μετά μου το έδειχνε με ανθρώπινο τρόπο ότι δεν θέλει κάτι παραπάνω, θα το είχα προχωρήσει ευχαρίστως. Περίπτωση Β: Γνωριμία σε μπαρ μέσω γνωστών, και μια εβδομάδα μετά μου ζητάει να βγούμε οι δυο μας. Εγώ πήγα με τη διάθεση της Ποκαχόντας για το… Διαβάστε περισσότερα »

Phaedra
Phaedra
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Juanita

Α εμένα μου έτυχε και το άλλο:
Στο ποτό άρχισε να μιλάει για κοινές διακοπές και όταν στο τελος δεν έδωσα φιλάκι άκουσα και το :δεν είμαι σε φάση για σχέση.
(Πρώτη φορά έβγαινα μαζί του,δεν μίλησα για τίποτα,μόνο άκουγα 😂😂)

Rose Dawson
Rose Dawson
2 χρόνια πριν

Ερωτωσα συμφωνώ μαζί σου .Ποτέ δε κατάλαβα γιατί είναι κακό να λέει ο άλλος από πριν τι ψάχνει.Ειτε σε εφαρμογές,είτε από κοντά.Το βλέποντας και κάνοντας είναι το μεγαλύτερο διπλωματικό ψέμα που έχω ακούσει ποτέ .Όλοι έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους.Ναι μπορεί να αλλάξουν γνώμη.Αλλα ξεκινάμε όλοι με ένα σχέδιο.Στελνουν εδώ κυρίως γυναίκες,ότι τις πείραξε ότι ο άλλος τους είπε ότι θέλει μόνο σεξ.Η προηγούμενη μάλιστα έλεγε ότι αξίζουν σουτ κ γκολ.Γιατι;Αν ο άλλος θέλει σεξ ,τι θες να σου πει;Γιατί σε ενοχλεί;Μα θέλει μόνο σεξ ανεξάρτητα με το ποια έχει απέναντι του .Εγώ ,θέλω βόλτες , τρυφερότητα κ λόγια… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Rose Dawson
Cica
Cica
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rose Dawson

Οκ, και αν πας εκει και οταν τον δεις απο κοντα δε σου κανει με την καμια ‘κου κου’; Δεν θα εχεις πει τοτε ‘ψεμματα’ αν κρινουμε απο την πλευρα του αλλου; Αυτο λεμε, τι νοημα εχει να κανεις προγραμματικες δηλωσεις οταν ουτε εσυ ο ιδιος δεν ξερεις αν θα μπορεσεις να ανταπεξελθεις; Πηγαινεις, βλεπεις, ψυχανεμιζεσαι και πραττεις και παλι οτι βγει – μη μπερδευουμε το βλεποντας και κανοντας με το ψεμα, ειναι δυο διαφερετικα πραγματα. Αυτο που εχει σημασια να νιωσουμε ειναι πως η ζωη ειναι τοσο δυναμικη, εμεις επισης γνωριζουμε τους εαυτους μας τοσο λιγο που τι στο… Διαβάστε περισσότερα »

Rose Dawson
Rose Dawson
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cica

Πρώτον είμαι εγκεφαλική και ρομαντική.Μου έχει κάνει κούκου με τον συγκεκριμένο όπως κ με άλλους που γνώρισα μέσω εφαρμογών από τα πρώτα τηλεφωνήματα κ πρώτες φωτο .Δε μου έχει τύχει ποτέ να πάω σε ραντεβού με κάποιον που γνώρισα μέσω ίντερνετ,και να μην έχουν συνέπεια όσα είπαμε με το πρώτο ραντεβού.Ηταν ερωτικά ραντεβού.Ηταν ρομαντικά.Δεν έβγαινα με τις κολλητουλες.Δευτερον την εμφάνιση εκατέρωθεν την γνωρίζουμε μέσω φωτογραφιών κ περιγραφών,και αν ο άλλος έχει αξιοπρέπεια (όσοι βγήκα είχαν),δείχνει πραγματικά πως είναι .Άρα ξέρω από την αρχή ότι μαρεσει.Τριτον,εγώ δε λέω ότι δεν αλλάζουμε γνώμη ,ή ότι υπογράφουμε συμβόλαια.Αλλα πχ ,εγώ δηλώνω σε όσους… Διαβάστε περισσότερα »

Phaedra
Phaedra
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rose Dawson

A!το ρομαντικό είναι μόνο foreplay;

daria
daria
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Phaedra

Καλά η αλήθεια είναι πως ο καθένας κ η κάθε μια ορίζει διαφορετικά το τι θεωρεί ρομαντικό. Για μένα αυτό που περιγράφει η Ποκαχόντας, προγραμματικές δηλώσεις πριν το ρεντεβού, οτι θα με αγγίξεις μέχρι εκεί αλλά μη τύχον και δεν με αγγίξεις εκεί γιατί δεν θα υπάρχει δεύτερο ραντεβού δεν έχει τίποτα το ρομαντικό κ μου θυμίζει email που στέλνουμε πριν το πρώτο επαγγελματικό ραντεβού με τα θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν κατά τη συνάντηση.

Rose Dawson
Rose Dawson
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Για σένα .Ναι είναι ρομαντικό γιατί βρίσκομαι με κάποιον που ήδη θεωρώ γκόμενο μου ….έτσι τους αντιμετωπίζω από την πρώτη μέρα .Φυσικά και θα του πω ότι δε θέλω σεξ και που θα με αγγίξει .Δηλαδή θα μυρίσει τα νύχια του;Εφόσον εγώ σεξ δε θέλω .Για σένα ας φαίνονται όσο επαγγελματικά θέλουν .Εγώ ξέρω ότι …μόνο επαγγελματικά δεν ήταν τα πράγματα με όσους βρέθηκα.Ακουστε να δείτε ,βλέποντας και κάνοντας δεν υπάρχει σε αυτή τη ζωή .Απλά φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι έχουμε προσδοκίες για κάτι .Και ναι ,αν δεν γίνει κάτι ερωτικό από το πρώτο ραντεβού , το θεωρώ χάσιμο χρόνου… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rose Dawson

Καλά να σου πω λίγο με ενδιαφέρει να έχουμε την ίδια άποψη σε αυτό, δεν νομίζω να βγούμε ποτέ οι δύο μας. Καλή επιτυχία στο ραντεβού σου την Παρασκευή 🙂

Phaedra
Phaedra
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Συμφωνώ μαζί σου…αν κάποιος από μήνυμα μου έλεγε τι και πως θα γινει την πρώτη φορά που είναι να τον συναντήσω,θα περίμενα στο τελος και τιμουλα 😂

Ειλικρινα αδυνατώ να καταλάβω πως το είναι το ρομαντικό το foreplay..η ολοκλήρωση είναι βρώμικη ή το κάνουν μόνο όσοι αγαπιούνται;

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Phaedra
Katje
Katje
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rose Dawson

Εγώ έχω να πω ότι διαφωνώ σε όλα σχεδόν όσα γράφει η Ρένα και το είχα σκεφτεί και από τότε όταν είχε ειπωθεί ως απάντηση στο άλλο θέμα πριν καμιά βδομαδα. Και συμφωνώ με τη θεματοθετρια και την Ποκαχόντας. Και το παράδειγμα με τις μετοχές πολύ ατυχές, δεν το λέω για να σας θίξω, ως επαγγελματίας το λέω, αν θέλετε σταθερότητα σε χρηματοπιστωτικό προϊόν άλλου να κοιτάξετε, ή σε κανένα σπίτι, όχι σε μετοχές. Αλλά στο θέμα μας. Λοιπόν ναι, ο άλλος μπορεί να πει ψέματα, να σου πει αυτό που θες να ακούσεις, αλλά αν αυτός είναι ο τρόπος… Διαβάστε περισσότερα »

Penthesilea
Penthesilea
2 χρόνια πριν

Η κολλητή μου ήταν πάντα υπέρ του “ξεκαθαρίσματος” με το καλησπέρα σας: Γεια σου, χάρηκα, εγώ γενικά ψάχνω ΣΟΒΑΡΗ ΣΧΕΣΗ. Περιττό να σου πω πόσες φορές αυτό το τυράκι λειτούργησε ώστε να ανεχτεί η φίλη μου κάθε είδους προβληματικές συμπεριφορές. Εγώ γενικά δεν έλεγα ποτέ τι θέλω και τι ψάχνω, γιατί ποτέ δεν ήξερα από πριν. Αν πέρναγα καλά, ήθελα να μείνω. Αν δεν πέρναγα καλά, ήθελα να φύγω, κι αν ένιωθα ότι πήγαινε κάποιος να με κρατήσει με το ζόρι με υποσχέσεις ΣΧΕΣΗΣ και ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ από την αρχή, τότε είναι που με έπιανε πανικός και έφευγα νύχτα. Την έχω… Διαβάστε περισσότερα »

Renia
Renia
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Αυτοί που νομίζουν ότι έχουμε σχέση από το πρώτο μήνυμα, από την πρώτη κλήση, πριν βγούμε καν ραντεβού, είναι πολύ επικίνδυνοι. Μου έτυχαν κάποιοι, έκαναν και σκηνές ζηλοτυπίας στο ραντεβού το πρώτο κιόλας. Τον ξέρεις αυτόν που σε κοιτάει κτλ κτλ, ενώ αν ερχόταν να τους μιλήσει καμία εκείνους: έλα καλέ η πρώην μου μην φανταστείς, κι άρχισε να μου λέει για την περίοδο της κοπέλας.

Phaedra
Phaedra
2 χρόνια πριν

Ουυυυ ξενερωνω και με τα δυο
Μου εχουν τύχει και τα δυο.
Εφυγα και από τα δυο.

Ο τρόπος να προσπαθήσουν να σου κόψουν την φορά είναι προσβλητικός και υποτιμητικός.Λες και τε πάντα εξαρτώνται από αυτούς.

Πως είναι τόσο σίγουροι πως είναι καλοί σύντροφοι/εραστές;
Και αν όχι καλοί συμβατοί με εμας;

Όχι φιλε μου
Αν θες σχέση,πήγαινε σε γραφειο συνοικεσίων και υπέγραψε day one προσύμφωνο γάμου,όχι μισές δουλειές
Αν θες μόνο σεξ,πλήρωσε ή χρησιμοποίησε τα χεράκια σου.

MarmeladaFraoula
MarmeladaFraoula
2 χρόνια πριν

Σε έναν βαθμό όσες προγραμματικές δηλώσεις και να κάνεις σίγουρα μπορεί αυτά που θέλεις να μην σου βγουν ή ο άλλος να τα χρησιμοποιήσει για να σε χειραγωγήσει. Συμφωνώ με την γραφουσα όμως και δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι αρνητικό να πεις εξαρχής τι θα ήθελες ιδανικά στην ερωτική σου ζωή. Έτσι γλιτώνεις χρόνο και από τους δύο. Ανάλογα με την φάση ζωής του καθενός δέχεσαι και τις απαντήσεις που σου φαίνονται πιο ταιριαστές. Εννοείται πως η πορεία μπορεί να τα ανατρέψει όλα αλλά δύσκολα ένας άνθρωπος που δεν θέλει να εμπλακει συναισθήματα ξαφνικά θα σε ερωτευτεί και δύσκολα ένας… Διαβάστε περισσότερα »

JoanneK
JoanneK
2 χρόνια πριν

Είναι πολύ κακή ιδέα οι προγραμματικες δηλώσεις και θα σου εξηγήσω με ένα παράδειγμα γιατί. Εσύ λες στον αλλον πως ψάχνεις σχεση, ο άλλος καταλαβαίνει μεν πως δεν ψάχνεις ντε και καλά οπωσδήποτε από τον ίδιο και θες να τον γνωρίσεις, αλλά αυτός ψάχνει αυτή την περίοδο μόνο σεξ ή δεν έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του. Το πιθανότερο είναι μόλις ακούσει τη δήλωση σου να εξαφανιστεί είτε γιατί θα τρομάξει είτε γιατί θα πιστέψει πως αν δεν του βγει για κατι παραπάνω, ενώ εσένα σου βγει, θα γίνεις πιεστικη. Κι αν σε γνώριζε και του άρεσες πάρα πολύ και… Διαβάστε περισσότερα »

Dreaming Fairy
Dreaming Fairy
2 χρόνια πριν

Γεια σας, είμαι η κοπέλα που έστειλε την ερώτηση. Ρένα ευχαριστώ πολύ και εσένα για την απάντησή σου, και την κοινότητα! Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι δεν είναι μετοχές, καθώς και ότι ο άλλος μπορεί να πει αυτό που βλέπει πως εγώ θέλω να ακούσω για να εκπληρώσει έναν βραχυπρόθεσμο στόχο του, δεν ξέρει τι θέλει, κ.τ.λ. που ανέφερες. Σχετικά με αυτή την φράση: «“Η πρόθεση είναι γενική και αφορά τη ζωή μας, όχι ειδική για το συγκεκριμένο πρόσωπο.” Mε λίγα λόγια, δεν θα είσαι εσύ, νέα μου γνωριμία, θα είναι κάποι@ άλλ@! Το πρότζεκτ μου εμένα είναι η σχέση, δεν… Διαβάστε περισσότερα »

ayreen-healing
ayreen-healing
2 χρόνια πριν

Unpopular opinion αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ένα φεμινιστικό πλαίσιο οι γυναίκες ενθαρρύνονται να μην λένε αυτά που νιώθουν, σκέφτονται, χρειάζονται, επιθυμούν από τα πρώτα ραντεβού. Μάσκες να φοράμε δηλαδή στο dating; Να το παίζουμε κουλ; Αυτό είναι το ιδανικό; Δηλαδή πότε είναι οκ να αρχίσεις να ζητάς πράγματα από το άτομο που έχεις απέναντι σου; Μετά τους δύο μήνες; Πέντε μήνες; Έξι χρόνια; Και ξαφνικά θα καταλάβει το άλλο άτομο πώς η κοπέλα απέναντι του δεν ήταν ειλικρινής σε αυτά που έδειχνε. Γιατί δεν ενθαρρύνεται παραπάνω η ριζική ειλικρινά; Η ευαλωτότητα; Η αυθεντικότητα; Η επικοινωνία; Το θέμα… Διαβάστε περισσότερα »

Στεφανος st
Στεφανος st
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ayreen-healing

αποθαρυνονται να λενε ανοησιες απλα. τιποτε απο ολα αυτα δεν προκυπτει ως εκ προθεσεως η ως σχεδίου ευτυχιας. η ζωή και οι ανθρωποι γυρω μας δεν καλουπονονται σε ετοιμα κοστουμια ευτυχίας. αν το κανεις το μονο που θα καταλαβεις ειναι πως θα εκβιασεις εσενα και τον άλλο να χωρεσετε σε ενα ρουχο που δεν ειναι ραμενο πανω σας. ο απεναντι σου ειδικα αν ειναι ανδρας το κατννοει ευκολα. και απλα φευγει. τα κοστουμια ευτυχίας ραβονται πανω στο ζευγαρι ειδικα και στα μετρα τους. ουτε η συντροφικοτητα ουτε η σχεση ουτε το σεξ προκυπτουν ως εκ προθεσεως. Αν σημερα θελω σωνει… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Στεφανος st
SS
SS
2 χρόνια πριν

Διαφωνώ πολύ με την απαντηση και ειδικα με το επιχειρημα: “Η πρόθεση είναι γενική και αφορά τη ζωή μας, όχι ειδική για το συγκεκριμένο πρόσωπο.” Mε λίγα λόγια, δεν θα είσαι εσύ, νέα μου γνωριμία, θα είναι κάποι@ άλλ@! Το πρότζεκτ μου εμένα είναι η σχέση, δεν με νοιάζει ιδιαίτερα με ποι@. Αυτό κάνει αυτόματα το άλλο άτομο να νιώσει ασήμαντο, αναλώσιμο, ευτελές” ΠΡΟΦΑΝΩΣ και αν ενας ανθρωπος δεν προτιθεται να σου δωσει αυτο που αναζητας θα πας καπου αλλου. Ακομα και μετα απο πολυετείς σχεσεις, οταν δεν βρισκουμε πια αυτο που θελουμε, φευγουμε! Τους λες πώς σκέφτεσαι τη ζωη… Διαβάστε περισσότερα »

Στεφανος st
Στεφανος st
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  SS

την ιδια μερα προφανως. αν μπεις με πολύ καλή διαθεση, με ανοικτη καρδια και μυαλο, διατεθειμενη να δωσεις και να δημουργήσεις κατι ομορφο και σταθερο θα το μαθεις προφανως την ιδια μερα μεσα απο τις δικες του αντιδρασεις γιατί αυτό φαινεται με την πρωτη ματια πως μπαινει ο ενας και πως μπαινει ο αλλος ακομα κι αν ειμαστε 17 φαινεται. Αλλα μηπως για να μπεις έτσι όπως λες χρειαζεσε την διαβεβαιωση πως ο αλλος ψαχνει για σχεση? εκει ειναι το προβληματακι. απο την αλλη εσύ το λες λιγο πιο ωραια από την γραφουσα. το θελω να σε γνωρισω και οπου… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Στεφανος st
SS
SS
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Στεφανος st

“Την ιδια μερα προφανως”, εννοεις αν το λεω την ιδια μερα που γνωριζω καποιον? Αναλογα πώς παει η κουβεντα, οχι απαραιτητα. Παντως, στη συντριπτική πλειοψηφια των ραντεβού, με ρωτούν οι αντρες πρώτοι, ειδικα αυτοι που βιαζονται να κανουν την προγραμματικη “θελω να περναω καλα” (ξερουμε τι σημαινει αυτο) Προχθες μιλουσα με καποιον που μου ελεγε οτι νιωθει μεγαλη μοναξια, του εχει λειψει να ξυπναει διπλα σε καποια, η συντροφικοτητα. Ε, σε αυτον δεν χρειαστηκε να πω τιποτα! Επειδη οι γνωριμιες μου ειναι απο εφαρμογες, η συζητηση αυτη γινεται αρκετα νωρις και παλια αυτη η ερωτηση “τι ψαχνεις” με εκνευριζε. Κατεληξα… Διαβάστε περισσότερα »

Παπαρουνα
Παπαρουνα
2 χρόνια πριν

Ρενα φανταζομαι να υποψιαζεσαι πως στο αντρικο μυαλο η μονογαμια ταυτιζεται με την σχεση.

Αλλα ακομη και αν εξηγησεις τι εννοεις.. οι εξηγησεις θα οδηγησουν σε πολλα μονοπατια και εν τελει θα χαθει το καλο κλιμα.

Επισης και η προοπτικη : προσπαθω να καταλαβω απο το γενικοτερο κλιμα χωρις να μιλησω, ε κααααποια στιγμη θα μιλησεις γιατι και ολα ξεκαθαρα δεν θα ειναι και γιατι και τον αλλον θα τον συμφερει να μην μιλας