in

Η Ρένα απαντά: Γιατί ο σύζυγος δεν θέλει να πάρουμε εξωτερική βοήθεια για τα παιδιά, ενώ ο ίδιος δεν ασχολείται πολύ;

Ενώ δήλωνε πως θα ασχοληθεί με όλα, ξαφνικά άρχισε να τον κουράζει να περάσει μια ώρα με τα παιδιά.

Ενώ δήλωνε πως θα ασχοληθεί με όλα, ξαφνικά άρχισε να τον κουράζει να περάσει μια ώρα με τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MALLON superJumbo

Χαρά στο κουράγιο σου!

_______________

Η ιστορία της Εμέλια όπως την ξεχώρισα σήμερα.

Καλημέρα, είμαι 32 χρονών, προγραμματιστρια σε μεγάλη εταιρία με θέση ευθυνης και μαμά 4ων παιδιων , 5 χρονών δίδυμες, 3 χρονών και 10 μηνών. Παντρεμένη 6 χρόνια.

Το προγραμμα μου είναι λίγο ασφυκτικό μπορώ να πω, αλλά μετά από καιρό νιώθω ότι ήρθε σε μια εξισορρόπηση. Και ενω ο σύζυγος δηλώνει και δήλωνε πως αυτός θα βοηθάει σε όλα, ξαφνικά άρχισε να τον ενοχλεί το γεγονός του ότι πλενει τα παιδια, τον κουραζει να καθεται μια ώρα μαζί τους, και γενικά προσπαθεί να περασει όσο τον δυνατόν λιγότερο χρόνο μαζί τους.

Θέλει να ασχοληθεί με την πολιτικη και χρειάζεται να έχει πολυ ελευθερο χρόνο λέει (σεβαστό), εργάζεται πολλές ώρες και δεν έχει πολυ υπομονή μετά (επίσης σεβαστό), αλλά ας μου εξηγήσει κάποιος γτ αντί να ζητήσουμε μια εξωτερική, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, θα πρεπει να θυσιάσω εγώ αυτες τις ελάχιστες ώρες 2-3 ώρες που θέλω για να κάνω κάτι για μένα. Θα στερηθούν την μάνα τους λέει, πηγαίνουν ήδη πολλες ώρες σχολείο λέει.

Γιατί δεν μετράει ότι όλο το Σαββατοκυριακο το έχω αφιερωμένο μόνο στα παιδια, γτ δεν μετράνε οι υπόλοιπες μέρες και ώρες, που ακριβώς επειδή το πρωι ειναι αρκετές ώρες στο σχολείο, προσπαθώ να της αναπληρωσω το απόγευμα αλλά μετράνε (και μάλιστα διπλές) αυτές οι ώρες που μπορεί και να κοιμούνται τα μικρά και θα πω, ωραία κάτσε εσυ να τα προσεχεις να παω ένα βραδινό γυμναστήριο, να ξανά πάω σε αυτή την ερασιτέχνικη θεατρική ομάδα που ήμουν και γενικά να κάνω λίγο 2-3 πραγματα που έχω να κάνω χρόνια λόγω των παιδιών.

ΑΠΟ ΤΗΝ – Εμελια

_______________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.

Γιατί, γιατί… Μα επειδή έτσι έχουν γαλουχηθεί οι άντρες βρε Εμέλια, μεγάλη γυναίκα είσαι, τώρα το κατάλαβες; Περιμένουν ότι τα παιδιά είναι ευθύνη κυρίως της μάνας! Αυτήν θεωρούν την κυρίως φροντίστρια κι εκείνοι “βοηθάνε”. Εξοργιστικό, δεν λέω, γιατί αλλιώς γιατί κάθισε και σου έκανε τέσσερα παιδιά; (Και μάλιστα τα δίδυμα πρώτα, δηλαδή το τρίτο και τέταρτο εν πλήρη γνώσει του ότι θα πελαγοδρομείτε εργαζόμενοι κι οι δυο). Δεν ήξερε ότι παιδιά σημαίνει ευθύνες;

Πιθανώς ο σύζυγος δεν θέλει ξένους ανθρώπους μες τα πόδια του, το κατανοώ, το’χω κι εγώ αυτό το χούι. Επίσης πιθανώς ο σύζυγος εν όψει πολιτικής καριέρας που θέλει να ρέει χρήμα για τις διάφορες δράσεις, ώστε να “μαθευτεί” το όνομά του, τσιγκουνεύεται τα χρήματα της εξωτερικής βοήθειας. Το ζήτημα εδώ δεν μας απασχολεί ως προς το γιατί δεν θέλει, μας απασχολεί ως προς το ότι δεν θέλει επειδή περιορίζει τις δικές σου επιλογές.

Για να κάμψεις αυτή την έλλειψη επιθυμίας, κι αφού ο ίδιος δεν προθυμοποιείται να καθίσει με τα παιδιά για να κάνεις κάποια δραστηριότητα, δεν θα πρέπει να ζητάς την άδεια για να κάνεις κάτι, αλλά να το ανακοινώνεις ότι θα κάνεις κάτι. “Θα πάω γυμναστήριο, έχω κοιμήσει τα παιδιά, έχε το νου σου σε παρακαλώ, αν ξυπνήσει το μωρό έχω γάλα στο ψυγείο” κ.ο.κ. Μια, δυο, τρεις, θα το πάρει το μήνυμα. Είναι σημαντικό αυτό να γίνει σταθερά ως προς το ρυθμό (ας πούμε μια φορά την εβδομάδα γι’αρχή) αλλά όχι επαναστατικά, χωρίς φωνές, χωρίς υπερβολές.

Άλλη βοήθεια δεν έχετε; Παππουδογιαγιάδες, θείες-θείους, ξαδέρφια, φίλες; Μια ώρα με τα παιδιά, ή έστω με κάποια από τα παιδιά, είναι μεγάλη ξεκούραση για σας. Θα μπορούσες να προτείνεις να έρθει ένας φίλος του το βραδάκι, να πιούν μια μπυρίτσα ενώ  τα παιδιά κοιμούνται λ.χ ώστε να πας κι εσύ σε μια δραστηριότητα. Νομίζω πιο δύσκολα θα πει όχι σε τέτοια ρύθμιση, θα θέλει κι ο ίδιος παρέα. Μεγάλο μέρος της κούρασης και βαρεμάρας στην φροντίδα των παιδιών είναι η μοναξιά. Όπως κι η αίσθηση ότι δεν τα καταφέρνουμε, ότι δεν τα βγάζουμε πέρα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

13 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
avis
avis
3 χρόνια πριν

Συγγνώμη αλλά αυτός ο άνθρωπος καλύτερα να μην γίνει πολιτικός. Όχι άλλος ένας πατριάρχης στη Βουλή.

Marie
Marie
3 χρόνια πριν

Ναι σιγά τον Αντρέα Παπανδρέου που θελει να ασχοληθεί κ με την πολιτική!! Εδώ το σπίτι του δε μπορεί να κάνει ζαφτι θέλει να κουμαντάρει και τα κοινά!!!
Βρε ουστ!!!!
Παρεμπιπτόντως Google: weaponized incompetence
Θα καταλάβεις ότι το γεγονός της ” κούρασης ” του με τα παιδιά,είναι μορφή βίας!
Πάρε γυναίκα, μην σου πω και 2 γυναίκες και βάλτον να τις πληρώνει αυτός που δεν κάνει και τίποτα!!!

Stefania Amanta
Stefania Amanta
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marie

Τι εννοείς ότι είναι μορφή βίας η κούρασή του με τα παιδιά;

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Stefania Amanta

Εννοει για τη δικαιολογια που χρησιμοποιει στη γυναικα του, ωστε να μην καθισει ο ιδιος με τα παιδια του και να εξαναγκαστει εκεινη να κανει και τη δικη του δουλεια…. Αυτο εννοει

Χάιντι
Χάιντι
3 χρόνια πριν

Πολύ σωστά, αυτή είναι η καλύτερη λύση! ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙΣ με ωραίο τρόπο, αυτό είναι το θέμα, αυτή είναι η λύση, επιστρέφω σε μια ώρα πχ από το γυμναστήριο…Δοκιμασμένη τακτική! Και αν αρχίσει τα γιατί και πώς, πες του ότι εφόσον συμφωνήσαμε κάτι μαζί στην αρχή το οποίο δεν τηρήθηκε, βρήκα και εγώ έναν άλλο τρόπο να το λύσω γιατί πιέζομαι. Δοκίμασε πρώτα την λύση μου πριν αντιδράσεις, αν πάλι ζορίζεσαι εδώ είμαστε και το ξανασυζητάμε…Κάποιες φορές λένε κάτι για να αντιδράσουν επειδή νιώθουν ότι δεν ρωτήθηκαν, αλλά μια χαρά βολεύονται με την έτοιμη λύση.

3🐣🐣🐣
3🐣🐣🐣
3 χρόνια πριν

Δεν της εκανε τεσσερα παιδια. Εκαναν τεσσερα παιδια! Απο κοινου. Και μαλλον ο συζυγος ηθελε η γυναικα να ασχολειται με τα περισσοτερα και μαλλον η συζυγος ηταν επηρεασμενη απο ολο αυτο το ψευτικο μοτιβο που λενε σε εμας τις γυναικες και τις διαφημισεις οτι και καλα ειναι δυνατον και τεσσερα παιδια να έχεις και στελεχος να εισαι με καριερα και ολοι να ειναι ευτυχισμενοι και διαθεση να ασχοληθεις με τα παιδια! Απο το γραμμα, βλεπω δυο ανθρωπους με εντελως διαφορετικο οραμα μεγαλωματος των παιδιων τους, οι οποιοι πρεπει να καθισουν ως ωριμοι ανθρωποι να συζητησουν για το τι ειναι καλυτερο… Διαβάστε περισσότερα »

marzipan
marzipan
3 χρόνια πριν

Αυτο που εκανα εγω σε αναλογη περιπτωση ηταν πως τον αγνοησα κ προσελαβα νταντα. Με τον καιρο το συνηθισε, το αποδεχθηκε κ βολευτηκε κιολας.

Tropique
Tropique
3 χρόνια πριν

Τα 4 παιδιά κάνουν καλό στο προφίλ του πολιτικού. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο να έχεις ήδη 4 στα 32 και να εργάζεσαι κι από πάνω.

Mary PopIns
Mary PopIns
3 χρόνια πριν

Θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και χρειάζεται να έχει πολύ ελεύθερο χρόνο λέει (σεβαστό), εργάζεται πολλές ώρες και δεν έχει πολύ υπομονή μετά (επίσης σεβαστό)”
Καιρός νομίζω να σεβαστεί και αυτός τον ελεύθερο χρόνο που δικαιούσαι.

Harry
Harry
3 χρόνια πριν

Να σας ζήσουν! Καριέρα σε ΙΤ, τέσσερα παιδιά εκ των οποίων τα δύο σε απαιτητικές ηλικίες, καλή μητέρα, καλή σύζυγος και 2-3 χόμπι δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει παράλληλα. Ξεκίνα με αυτό σαν βάση και μετά προχώρα στις ανακοινώσεις.

nataschas
nataschas
3 χρόνια πριν

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!!!! ΛΟΒ!!!

LisaEau
LisaEau
3 χρόνια πριν

Δύο πράγματα:
Εγώ πάντως δεν θα τον ψηφιζα και
Ναι, είσαι μισογυνης.

Αυτά