Τον έχεις αντιληφθεί το λόγο κι εσύ.
_______
Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα
Γειά σας και χαρά σας. Σας στέλνω και εγώ το ερώτημα μου.
Γιατί ένας άνθρωπος και δη γυναίκα να ασχολείται με το τι σπούδασε κάποιος άλλος; Έχω βγάλει ΤΕΙ μηχανικό το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ΑΕΙ. Το τμήμα αν και στην αρχή έγινε ενιαίο με άλλα, στη συνέχεια καταργήθηκε και στη θέση του δημιουργήθηκε κάτι άλλο δήθεν για να είναι πιο προσιτό στην αγορά εργασίας. Δεν ασχολήθηκα ποτέ επαγγελματικά με αυτόν τον κλάδο. Κλωστοϋφαντουργία εννοώ. Ειδική στυλ δούλεψα ένα διάστημα τίποτα όμως το φοβερό.
Μια παλιά μου συμμαθήτρια, ούτε θυμάμαι πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που την είδα για τελευταία φορά, μάλλον από την εποχή του σχολείου, με πλησίασε στην καφετέρια ενώ ήμουν με μια φίλη για καφέ και πάνω στην κουβέντα με ρώτησε για τις σπουδές μου, όταν απάντησα δεν έμεινε χαζό που δεν το αράδιασε. Δεν ασχολήθηκε με το μεταπτυχιακό. Όχι, εστίασε στον πρώτο τίτλο και τον αποκαλούσε προβληματικό και χίλια άλλα. Οι δικές της σπουδές βεβαίως και ήταν οι τέλειες. Δεν έδωσα έμφαση, προσπάθησα να αλλάξω κουβέντα και όμως, δεν.. επέμενε. Αποκάλεσε μέχρι και σεμινάρια τις σπουδές μου. Για να σταματήσει η συζήτηση έκανα πως δήθεν έλαβα μήνυμα από το (ανύπαρκτο) παιδί μου και πήρα την φίλη και φύγαμε. Ήξερα για τα κολλήματα της συγκεκριμένης διότι όταν βγήκαν τότε τα αποτελέσματα για ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2006 (όχι για να δείτε τι βρήκε να ξεθάψει) επισκέφθηκαν αυτή και οι γονείς της τη γιαγιά μου και της έκαναν αδιάκριτες ερωτήσεις για τις σπουδές μου. Είναι ανασφάλεια; Βρε κορίτσια εγώ με αυτή την κοπέλα δεν θυμάμαι να είχα ποτέ στενές επαφές και έτσι δεν καταλαβαίνω τον λόγο που θέλει να ενημερώνεται. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για τα δικά της, ούτε συγκράτησα με τι είπε ότι ασχολείται. Βέβαια, δεν έχω ιδέα εάν ρωτάει και άλλους παλιούς συμμαθητές της για τα δικά τους. Δεν νιώθω ότι κερδίζει κάποιος κάτι αν συνεχώς ψάχνει να μάθει για το τι κάνει ένα φάντασμα από το παρελθόν. Γιατί να πάω να βρω κάποιον να τον ρωτήσω τι πέρασε ή τι σπούδασε και να του τα χώνω για τη βαθμολογία του στη στιγμή που δεν ξέρω και ποια είναι; Η βαθμολογία μου δεν ήταν άσχημη 17 και κάτι ήταν απλά δεν έκατσε εκείνο που ήθελα και δεν τα έβαψα μαύρα, πήγα και το σπούδασα. Μου ζήτησε να της δείξω το μηχανογραφικό! Δεν το έχω και δεν καταλαβαίνω την περιέργεια κάποιων. Μα κανένας σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα; Πώς και παίρνουν τόσο εύκολα δικαιώματα. Φαίνομαι τόσο χαζή που αξίζω την υποτίμηση; Φταίει κάτι που έλεγα μικρή;
ΑΠΟ ΤΗΝ – Αντιγόνη
_______
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση
Μου έχει στείλει κι άλλη φορά την ερώτηση με άλλο λεκτικό.
Η εξήγηση είναι ότι:
1.η γνωστή σου θεωρεί ότι είναι πιο καλλιεργημένη και μορφωμένη απ’ό,τι είναι
2.δεν έχει πετύχει σε τίποτα άλλο
3.είναι συμπλεγματική εξαιτίας των παραπάνω
Απομακρύνσου και μην ξανασχοληθείς. Το έχεις αντιληφθεί κι η ίδια.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Εγω όταν με ρωτάνε αδιακρισίες απαντάω “Γιατι ρωτάς?”. Και καθομαι και τους κοιτάω χωρίς να μιλάω. Εξαιρετικά αποτελεσματικό με τους αδιάκριτους κουτσομπόληδες, παθαίνουν πανικό και τραυλίζουν ασυναρτησιες. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που τολμούν να επιμείνουν (πχ “πως κάνεις έτσι μια ερωτηση εκανα”) τους απαντάω κοφτά “Μην είσαι τόσο περίεργος” και αλλάζω θέμα.
Φίλη, θα σταθώ σε κάτι που δεν καταλαβαίνω πώς το προσπέρασαν όλοι οι υπόλοιποι. Σε στριμωχνει ένας άσχετος άνθρωπος που έχεις να τον δεις χρόνια, σου ζητάει να του δείξεις έγγραφα λες και είναι δημόσια υπηρεσία και πρέπει να καταθέσεις τα δικαιολογητικά, σε φέρνει σε δύσκολη θέση μπροστά σε τρίτο πρόσωπο, κι εσύ τι κάνεις; Λες ψέματα ότι έχεις ΠΑΙΔΙ;;;;; Και παίρνεις τη φίλη σου να φύγετε, αφήνοντας στη μέση το καφεδάκι σας; Ανέφερες ότι οι δικοί της επισκέπτονταν τη γιαγιά σου. Υποθέτω από αυτό ότι πολύ εύκολα μπορεί να μάθει αν όντως έχεις παιδί ή όχι. Και μαθαίνει λοιπόν… Διαβάστε περισσότερα »
Κάλε έχεις απόλυτο δίκαιο!… Διαβάζοντας αρκετά διαγώνι, οφείλω να ομολογήσω, είδα μόνον τις λέξεις τηλέφωνο/παιδί και ο νους μου συμπλήρωσε (αυθαίρετα) την πληροφορία ότι η γράφουσα προσποιήθηκε ότι (κάποιος) φίλος της έστειλε ένα μήνυμα.
Τζήζας.
Κι εμένα η ιστορία αυτή μου φαίνεται ότι έχει γνώριμο αποστολέα… Ο συνδυασμός παλιών συμμαθητών που αμφισβητούν τις σπουδές και επιμένουν, κι έχουν στόχο να υποβαθμίσουν και να εκμηδενίσουν την προσωπικότητα της γραφουσας βασισμένοι σε γεγονότα που έγιναν πριν 20 χρόνια, θυμίζει γνωστό μοτίβο…
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί με τέτοιους ανθρώπους πρέπει να είσαι ευγενική και δεν τους απαντάς καταλλήλως, όπως ακριβώς νιώθεις… δηλ. ότι είναι εμμονικη, κομπλεξική, να πάει να την δει ψυχολόγος κι εσένα να σε αφήσει ήσυχη!
Ετσι την πατησε ο συντροφος μου. Αντι για τα “καταπτυστα” ΤΕΙ πληροφορικης ,που ηταν αυτο που ηθελε,θα του εδινε επιλογες καριερας και θα του αρεσε, πηγε με πιεση της οικογένειας σε ΑΕΙ θετικών επιστημών, πανδυσκολο, που το σιχαινόταν εκανε 15 χρονια να το βγαλει, στο.ενδιαμεσο εσκασε και μερικες χιλιαδες ευω για πτυχιο κολέγιου στην πληροφορικη, μεσα στην απελπισία του. Εκανε και μεταπτυχιακό στην πληροφορικη αργοτερα,και τωρα στα 40 του προσπαθει να βρει το δρομο επαγγελματικα. Το πτυχιο ΑΕΙ πιανει σκονη σε ενα συρταρι, για να μη το βλεπει και θυμάται το λαθος του, που του κοστισε σε υγεια ψυχικη, σε… Διαβάστε περισσότερα »
Αχ πάντα ήταν, και πριν εικοσι πόσα χρόνια που ήμουν στην φάση αυτή ήταν αδιανόητο ενας καλός μαθητής να πάει πχ σε ΤΕΙ γιατι του άρεσε το αντικείμενο. Οι καλοί μαθητές έπρεπε να προσπαθήσουν να πάνε ή Ιατρική ή Πολυτεχνείο ή Νομική. Μετά ήταν οι δεύτερης διαλογής σχολές πχ Μαθηματικά, Φιλογογίες, Φυσικά, Οικονομικά κλπ. Μετά απο αυτά η άβυσσος. Φυσικά όσοι περνούσαν στις καλές σχολές ήταν το talk of the town, το λαμπερό παράδειγμα για όλους τους άχρηστους, τα παιδιά θαύματα που σταματάγανε οι γειτόνες την μάνα τους στο δρόμο και την παινεύανε. Οι γονείς φταίνε, περνάνε το ψώνιο τους… Διαβάστε περισσότερα »
Όχι, δε φταις σε τίποτα και καλό θα ήταν να την αποφεύγεις, το να σου ζητήσει κάποιος να δει το μηχανογραφικό σου (!?!?) και δη μετά από τόσα χρόνια ξεφεύγει από οποιαδήποτε πλαίσιο συνηθισμένης κοινωνικής συμπεριφοράς μαζί με την όποια αγένεια τη συνοδεύει μερικές φορές (π.χ. εξυπνάδες για τις σπουδές μας). Ούτε οι γονείς σου δεν έχουν δικαίωμα να δουν το μηχανογραφικό σου. Δεν ξέρω τι είδους πρόβλημα έχει, αλλά σίγουρα έχει πρόβλημα.
Και πάνω που αποφάσισα φέτος να πετάξω το μηχανογραφικο μου… μόνο 22 χρόνια μετά… να μου το ζητήσει κανείς… τι θα κάνω??? 🤣🤣🤣
Γιατί ρε κορίτσια, το είχατε κρατημένο όντως; Εγώ μια που το έδωσα, βασικά δε θυμάμαι καν να το πήρα μαζί μου, μάλλον στο κουβαδάκι δίπλα στο γραφείο του κυριουλη που το είχε περάσει ψηφιακά το πέταξα. Και δεν μου είχε περάσει ούτε η υποψία να το κρατήσω. Τι να το έκανα; Επίσης πρώτη φορά ακούω κάποιος να το έχει κρατημένο. Δεν ξέρω κανέναν που να έχει αναφερθεί στο μηχανογραφικό του μετά τα 19!🤭
Γενικά κρατάω σαβούρα από παλαιά. Κ όταν με πιάνει η τρελλα τα πετω. Φέτος ανακάλυψα κ ένα μπλοκάκι που έγραφα τα μηνύματα από το κινητό (το ένδοξο 3330!) ως έφηβη. Αυτό ας πούμε το κράτησα.. μη ρωτάς γιατί.. δεν έχω ιδέα!
Το μηχανογραφικο υποθέτω το κράτησα για να βλέπω τι είχα δηλώσει, με τι σειρά? Ποιος ξέρει τι είχα σκεφτεί στα 17 μου??
το ίδιο έκανα, στο καλαθάκι κατευθείαν 😂😂😂
το είχες κρατήσει?
Εμένα πιο πολύ μου χτύπησε στο μάτι το γεγονός ότι της είπες ψέματα ότι έχεις παιδί ως δικαιολογία για να φύγεις. Αν λες με τόση ευκολία ψέματα για να δικαιολογήθεις χωρις λόγο, τότε είναι πιθανόν να έχει κυκλοφορήσει στον ευρύτερο κύκλο σου και ακόμα περισσότερο στο κύκλο των παλιών συμμαθητών σου (γιατί στην εφηβια τέτοιες συμπεριφορές είναι πιο έντονες) ότι λες ψέματα. Αυτό θα εξηγούσε (αλλά δεν θα δικαιολογούσε) το γιατί αυτή η κοπέλα ζήτησε να δει το μηχανογραφικό σου. Τα ψέματα θέλουν πολύ καλή μνήμη και ακόμα καλύτερο προγραμματισμό, για αυτό καλό είναι να μην λέγονται ποτέ η αν… Διαβάστε περισσότερα »
Ας το αφήσω εδώ κάτω κάτω κι όποιος το δεί… Η γραφουσα ισχυρίζεται ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις έγραψε 17 και κάτι. Με μια μικρή έρευνα, βλέπει κανείς ότι το ΤΕΙ Κλωστοϋφαντουργίας το 2006 είχε βάση 8.700. Ο βαθμός του πρώτου εισαχθεντος ήταν λίγο πάνω από τη βάση. Η γραφουσα επέλεξε να πει στους συμμαθητές της ένα ψέμα. Κατανοητοί οι λόγοι. Η γραφουσα επιμένει να παρουσιάζει και σε εμάς το ίδιο ψέμα, παρόλο που είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Η γραφουσα έχει πει ένα μεγάλο ψέμα για τις σπουδές της εδώ, το οποίο με λίγο γκουγκλάρισμα ήξερε πως μπορεί να αποκαλυφθεί. Είπε… Διαβάστε περισσότερα »
πλέον τα πάντα με μία αναζήτηση βρίσκονται. Επισης εκείνα τα χρόνια έβγαζαν τη λίστα επιτυχόντες στο σχολείο οπότε όλοι βλέπαμε που πέρασε ο καθενας, διπλή χαρά για όσους περνούσαν στην ιδια πόλη. Πέρυσι ψάχνοντας για πλάκα το όνομα μου στο ίντερνετ βρήκα την αρχειοθετημενη ανάρτηση της ιστοσελίδας του σχολείου για τις πανελλήνιες το 2003!
Τελευταία; Να σου πω σκηνικό πριν από 20 χρόνια 😂 λοιπόν είμαι 1ο έτος φοιτήτρια και δουλεύω παράλληλα στα Goody’s για ανεξαρτησία από τους γονείς μου. Ένα βράδυ σκάνε εκεί δυο συμμαθήτριες από την κλίκα με τις αντίστοιχες plastics των Mean Girls. Η μια αγνοεί την παρουσία μου, η άλλη γουρλωνει μάτι που με βλέπει εκεί ενώ είχαμε τελειώσει ακριβό ιδιωτικό. “Υβριιιις; τι κάνεις; τι νέα;” Εγώ καμια όρεξη δεν είχα να της πιασω κουβέντα, δουλευα κιόλας, της απαντάω “εδώ μωρέ, εσυ;” “Αααα, λέει, εγώ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΟΟ”. Το “πανεπιστημιο” αργά αργά, λες και δεν καταλάβαινα τη λέξη 😂 “Μπράβο ρε, της… Διαβάστε περισσότερα »
Προφανώς κ η πρώην συμμαθήτρια έχει θέμα.. ίσως το ότι είχε πάει στην ποια-ειπαμε-ηταν-η-σχολη-της να ειναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της μέχρι κ σήμερα. Είναι σαν κάτι ταινίες λυκείου που κυκλοφορούν, που τα κουλ άτομα στο λυκειο πιστεύουν ότι θα είναι κουλ για μια ζωή, κ επαναπαύονται σε αυτό. Ξεχνούν ότι η ζωή προχωρα κ οι άνθρωποι εξελίσσονται.. η μήπως όχι όλοι? Διότι από οτι μας αποδεικνύει κ η πρωην συμμαθητρια, κάποιοι μενουν τελικά στα μυαλά που είχαν στα 18! Το θέμα είναι εσύ γιατί τσιμπάς? Αναγνωρησε την αξία σου, κ αν την ξαναπετυχεις ότι κ να σου πει εσύ χαμόγελα… Διαβάστε περισσότερα »
Η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι την καζουρα παίζει όντως να την τρώει από κάποιους που δεν ξέρουνε τι είναι ουτε τα σ-ι-ο ούτε και τα φαρμακευτική. Την ιατρική όμως την ξέρουνε ολοι
Τι θυμήθηκα τώρα; Όταν έδινα πανελλαδικές η σχολή με τα πιο πολλά μόρια ήταν η αρχιτεκτονική (λόγω σχεδίου και παραλόγου υπολογισμού με πρόσθεση πάνω στο μέσο όρο δεν ξέρω αν τα υπολογίζουν ακόμα έτσι) και οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί. Η ιατρική ήταν πιο κάτω. Ένας συμμαθητής πέρασε ηλεκτρολόγος μηχανικός. Θυμάμαι μια δύο μέρες μετά τα αποτελέσματα καθόμασταν κάπου έξω και τα λέγαμε και πέρασε μια κυριουλα (αυτή η “τίνος είσαι εσύ” φάση) και αρχίζει να ρωτάει που περάσαμε οπότε λέει ο τύπος ηλεκτρολόγος μηχανικός, η κυριουλα καταλαβαίνει μάλλον ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, συνεργιατζης, στραβώνει λίγο το στόμα, πετάει ένα “Ε καλά είναι και… Διαβάστε περισσότερα »
Πριν λιγα χρόνια η κόρη της γειτονισσας πέρασε οικονομικό στο ΑΠΘ. Εννοολοι δώσαμε συγχαρητήρια στο κοριτσι 3 χρόνια δεν τη βλέπαμε τόσο διάβασμα έριξε και πετάγεται μια άλλη κακιασμενη “σιγά μωρέ ο ανιψιός μου εμενα τελείωσε νομική ”
Ο ανιψιός τωρα εχει πρόβατα στο χωριό και η γειτονοπούλα δικο της λογιστικό γραφείο σε δίπλα χωριό.