Αρχίσαμε να συναντιόμαστε και με τα υπολοιπα ζευγάρια απο τα οποία είχαμε ξεκόψει και κάθε φορά που ρίχνουμε άκυρο σε αυτό το ζευγάρι, αυτοί μουτρώνουν.
_____________
Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα
Παρεάκι διαδικτυακό καλησπέρα. Θα ήθελα να θίξω ένα ζήτημα που αφορά τις φιλικές σχέσεις. Εδω και ένα χρονο κάνουμε πολύ παρέα (εγώ και ο σύζυγος) με ένα άλλο ζευγάρι (οι άντρες μας ήταν παιδικοί φίλοι).
Όλα καλά κι ωραία, ίδιο χιούμορ, ίδια γούστα με το άλλο ζευγάρι,ΑΛΛΑ….έχω παρατηρήσει μία συμπεριφορά – μοτίβο.
Περίμενα αρκετούς μήνες πριν σου στείλω,αγαπητή Ρένα, μέχρι να το επιβεβαιώσω. Επί πόσους μήνες ,όποτε μας έλεγαν να συναντηθούμε, εγώ και ο άντρας μου δεν λέγαμε ποτέ όχι. Μάλιστα απομακρυνθήκαμε από συγγενείς και κουμπάρους για να κάνουμε παρέα με το συγκεκριμένο ζευγάρι. Περνούσαμε τόσο καλά και μας άρεσε να τους βλέπουμε κάθε μέρα.
Έλα ντε,όμως, που σιγά σιγά, αρχίσαμε να συναντιόμαστε και με τα υπολοιπα ζευγάρια απο τα οποία είχαμε ξεκόψει και κάθε φορά που ρίχνουμε άκυρο σε αυτό το ζευγάρι, αυτοί μουτρώνουν και μας μιλάνε απότομα στα τηλεφωνα και στα μηνύματα…. κάνουν να μας δουν βδομάδες.
Έγινε μια (λέω κατα τυχη), εγινε δυο (λεω δεν πειραζει) και πλεον εχει γινει απειρες φορες. Γι αυτο το λογο περιμενα να δω αν ολα αυτα ειναι απλα συμπτωσεις. Κατι “μεσα μου” ,δεν μου κολλαει.
Οταν τους ακυρωνουμε εμεις και τους προτεινουμε κατι μια αλλη μερα, φροντιζουν να μας πουν οτι εχουν κανονισει και καμια μερα δεν ειναι διαθεσιμοι.
Ρενα!!! Σοσ! Τι κανω; Κανω κατι λαθος; δεν θελω να παρεξηγηθω, γιατι τους συμπαθω,αλλα τι περιμενουν να μας “χτυπανε το ντεφι κι εμεις να χορευουμε”; ο συζυγος μου λεει να μην δινω σημασια κι οτι αυτα ειναι ασημαντα. Στο μελλον τι να κανω; το ιδιο που μας κανουν αυτοι; μπας και καταλαβουν το λαθος τους;
ΑΠΟ ΤHΝ – Κερκυραία
_________________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση
Νομίζω απ’αυτά που λες και τα δυο ζευγάρια είστε ολίγον της νοοτροπίας «να μας χτυπάνε το ντέφι κι εμείς να χορεύουμε;». Όπως το σκέφτεστε εσείς το σκέφτονται κι εκείνοι και προσπαθείτε εκατέρωθεν να κρατάτε μια επίφαση απασχόλησης, ώστε να μην φανείτε ότι έχετε ανάγκη τηνπαρέα. Αυτό δεν λύνεται, είναι ζήτημα εγωϊσμού.
Εφόσον οι άντρες σας είναι παιδικοί φίλοι, όμως κι ο δικός σου μάλιστα συνειδητοποιεί την ασημαντότητα του ζητήματος στο γενικότερο πλαίσιο, έχουν το ελεύθερο να μιλήσουν πιο άνετα και να πουν ακριβώς αυτό. Ότι ρε παιδί μου δεν είναι ανάγκη να κάνετε μούτρα, θέλουμε την παρέα σας, δεν είναι ότι δεν θέλουμε, απλά έχουν κι άλλοι γύρω απαιτήσεις και προσδοκίες από μας.
Μεγάλοι άνθρωποι είναι, γνωρίζουν ήδη ότι ο κόσμος έχεις πολλαπλές υποχρεώσεις και ενδιαφέροντα. Θα τους περάσει. Μην το αφήσεις να γίνει μεγάλο ζήτημα και να σε κατατρώει αφού περνάτε καλά και συμφωνείτε στα βασικά θέματα. Κρίμα θα είναι. Στις φιλίες δεν χρειάζεται τεφτέρι. Σε καμμία σχέση δεν χρειάζεται, μόνο πικρίες φέρνει. Παίρνουμε αυτό μας δίνεται at face value, στις κυριολεκτικές του διαστάσεις.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Οι άνδρες όντως δεν ασχολούνται με αυτά τα θέματα και καλά κάνουν δηλαδή.
Πάντως με εκπλήσει που σας απασχολεί τόσο πολύ. Ισως αν υποβαθμίζει το γεγονός να ρχοτανε και η λύση.
Το ζευγάρι που μουτρωνει, γιατί δεν τους παίζετε, είναι αναγωγο, αναξιοπρεπές και εν τέλει τοξικό, αφού σας εκβιάζει έμμεσα, σας χαλάει τη διάθεση, δεν σας σκέφτονται, δεν τους νοιάζει να είστε καλά με άλλους ανθρώπους. Κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους κι έχουν και θράσος. Όλοι κοιτάζουμε την πάρτη μας, αλλά όχι εις βάρος των άλλων…. Αν κάποιος δεν σε θέλει το ίδιο, δεν απαιτείς αποκλειστικότητα. Αξιοπρέπεια λέγεται. Εγώ πάντως, έχω καταφέρει, για ανθρώπους που μανουριαζουν και δημιουργούν θεματα, να μην βλέπω τίποτα καλό. Πάνω από όλα η υγεία μου. Ψυχική και σωματικη
Κάθε μέρα; στην Κέρκυρα;
Μπράβο…όχι, μπράβο…
Υπάρχει καποιος λόγος που δεν μπορειτε να βγειτε μεγαλη παρεα, ας πουμε 3 ζευγάρια μαζι? Μηπως ο λογος που ‘κρατάνε μούτρα’ ειναι οτι θεωρούν πως δεν τους καλειτε, ενω θα μπορουσατε? Οχι οτι ειναι απαραιτητο να είσαι κωλος και βρακι, απλα λέω μηπως εκει ειναι το θέμα τους. Ή αυτο, ή που παρεξηγηθηκαν γιατι οντως στις αρχες ειχατε κολλήσει και θεωρούν οτι τους ξεκοβετε.
Μήπως να βγαίνατε όλα τα ζευγάρια μαζί; Δεν είναι σοσ αυτό το θέμα.