Στις δύο περιπτώσεις, ενώ αρχικά μου είχαν πει ότι ψάχνουν σοβαρή σχέση, και ενώ ήμασταν εντελώς χαλαρά, μου είπαν ότι τελικά δεν είναι σε φάση και θέλουν μόνο κάτι σεξουαλικό οπότε το ληξαμε.
____________
Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα
Καλησπέρα αγαπημένη Ρενα!
Παίρνω το θάρρος να σου γράψω και εγώ για κάτι που με προβληματίζει. Είμαι κοπέλα 27 ετων και είχα μια σχέση δυο χρονων, η οποία εληξε άδοξα τον περασμένο Δεκέμβριο.
Από τον Απρίλη και μετά έτυχε να έχω κάποιες γνωριμίες, οι οποίες κράτησαν από δύο εβδομάδες μέχρι ένα μήνα και έληξαν επίσης άδοξα. Στις δύο περιπτώσεις, ενώ αρχικά μου είχαν πει ότι ψάχνουν σοβαρή σχέση, και ενώ ήμασταν εντελώς χαλαρά, μου είπαν ότι τελικά δεν είναι σε φάση και θέλουν μόνο κάτι σεξουαλικό οπότε το ληξαμε.
Στην τελευταία και πιο πρόσφατη περίπτωση, ο τύπος ήταν 32 και εντελώς συνειδητοποιημένος ότι ψάχνει αυτήν που θα παντρευτεί και φουλ σχεσακιας. Βγήκαμε 4 ραντεβού τα οποία κύλησαν τέλεια, ήταν πραγματικά κύριος, μου είχε φέρει λουλούδια, με είχε πάει στα πιο όμορφα και ακριβά μέρη (όχι ότι παίζει ρόλο, αλλά φαινόταν ότι είχε ψάξει και φρόντιζε να σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή). Το ενδιαφέρον του ήταν έντονο, με έψαχνε όλη μέρα, μιλούσαμε στο τηλέφωνο καθημερινά για ώρες, ρωτούσε για τη ζωή μου, με άκουγε αληθινά. Τις επόμενες μέρες έτυχε να αρρωστήσει βαριά, και το πήρε πολύ κατάκαρδα. Μου έστειλε λοιπόν ότι νιώθει πως δεν είναι σε σωστό timing για να υποστηρίξει μια σχέση, ενώ του έχω αρέσει απίστευτα και θα ήθελε να το κυνηγήσει μαζί μου και να χτίσουμε κάτι όμορφο. Ότι δεν με απορρίπτει, απλά χρειάζεται λίγο χρόνο να βρει ξανά τον εαυτό του και μετά να μπει σε μια σχέση. Δεν καταλαβαίνω αν κάνω κάτι λάθος ή αν είναι γενικό φαινόμενο, το ακούω και από φίλες μου. Από τη μια δεν έχουν αναφέρει κάτι που δεν τους άρεσε, από την άλλη μου είναι αδύνατο να δεχτώ ότι βρήκα κάποιον με τον οποίο ταιριάζαμε τόσο, με διεκδίκησε ως εδώ (χωρίς να έχουμε προχωρήσει) και ξαφνικά δεν είναι σε φάση, ενώ του λείπει μόνο η σχέση.
ΑΠΟ ΤΗΝ – Hopeless
_________________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση
Πρέπει να αρχίσεις να μας διαβάζεις τακτικά. Θα δεις ότι το μοντέλο των προγραμματικών δηλώσεων δεν πηγαίνει καλά, ακριβώς επειδή η πρόθεση δεν αρκεί, χρειάζεται κι η πράξη. Δηλαδή η γνωριμία. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με προγραμματισμό, βάζω στο καλεντάρι παντριά μέσα στο 2025 και βουρ πάω να βρω τ@ν υποψήφι@. Και μόνο αυτό θα έπρεπε να σε υποψιάσει πάρα πολύ σοβαρά και να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Η μεγάλη βιασύνη για μεγάλα λόγια και μάλιστα γάμους, ενώ δεν έχετε ούτε σωματικά υγρά ανταλλάξει, είναι τεράστια καμπάνα. Υποδηλώνει ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά, όπου ο υποψήφιος ασχολείται μόνο με το προσωπικό του project και θα κάνει τα πάντα για να το επιτελέσει. Αν κάτι δεν του αρέσει, δεν θα υπολογίσει τα συναισθήματα ή τις προσδοκίες που καλλιέργησε στον άλλον, επειδή -μάντεψε- λειτουργεί εγωκεντρικά.
Στα συγκεκριμένα κατάλαβαν νωρίς ότι είπαν πολλά και τα πήραν πίσω το ίδιο εύκολα. Το “δεν είμαι σε φάση” πάντοτε σημαίνει “δεν μου ταιριάζεις αρκετά σε αυτό που θέλω” (με τα αυθαίρετα εκάστοτε κριτήρια)
Επιπλέον νόμιζα ότι όλες οι κοπέλες ξέρετε ότι οι άντρες θεωρούν ότι όλες ψάχνετε σχέση, γάμο, αποκλειστικότητα ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ, επειδή πατριαρχία. Επομένως το “είμαι σχεσάσιας” ή “ψάχνω για σχέση” τις περισσότερες φορές λέγεται επειδή αν ειπωθεί “ψάχνω μόνο σεξ” δεν θα τους καθίσει σχεδόν καμμία (μόνο γυναίκες απόλυτα συνειδητοποιημένες που επικεντρώνονται σε άλλα πράγματα την δεδομένη στιγμή και παράλληλα φροντίζουν για την σωματική τους ικανοποίηση). Πώς να το πω απλά και κατανοητά; Θα σας πουν οτιδήποτε για να πηδήξουν. Δεν υπογράφουν κάπου συμβόλαιο, σωστά; Επομένως γιατί να δεσμευτούν ότι δεν θα εξαφανιστούν; Εσείς πρέπει να εξαφανίζεστε όταν κάνουν τέτοιες μεγάλες δηλώσεις και μάλιστα χωρίς εξηγήσεις. Κάποια στιγμή θα το πιάσουν το μήνυμα και θα πάψουν να πουλάνε το παραμυθάκι, πού θα πάει.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Εγώ νομίζω ότι είναι απλά ο “ευγενικός” (and I use that term loosely) τρόπος να το λήξουν. Φταίω εγώ κλπ. Το “ταιριάζαμε τόσο” είναι δική σου ανάγνωση. Πιθανότατα αυτόν κάτι το χάλασε και κατάλαβε ότι δεν τικάρεις τα κουτάκια του για κάτι παραπάνω.
Το “ψάχνω κάτι σοβαρό” δεν σημαίνει ότι αν βγείτε μερικά ραντεβού θα σου κάνει σώνει και ντε πρόταση.
Εγώ καταλαβαίνω πως από την αρχή δεν το ήθελαν…ειπαν λόγια γιατί έπρεπε είδικα αν βλέπουν πως η άλλη αυτό θέλει..
Καταλαβαίνω να το λήξουν μετά από μερικούς μήνες,εκει ναι κάτι είδαν ,κάτι που δεν τους κολλούσε.
Όταν όμως γίνεται μετά απο2-3 dates (εξαιρώ χοντραδες) τότε παίζει με άλλες και θέλει το rotation
Μα μετά από 2-3 ραντεβού δεν έχεις απαραίτητα exclusiveness ώστε να μην παίζει με άλλες. Εμένα (που είμαι σε φάση dating) τα 2-3 ραντεβού μου φαίνονται διερευνητική περίοδος. Το πρώτο δεν είναι απαραίτητα ξεκάθαρο και δεν θα επένδυα μήνες σε κάποιον που δεν βλέπω potential.
Θεωρώ τις προγραματικές δηλώσεις χρήσιμες όταν ψάχνεις για μακροχρόνια σχέση, όχι για να επιλέξεις αλλά κυρίως για να απορρίψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να περάσεις καλά meanwhile με κάποιον εκτός των κουτακίων σου. Αλλά είναι ένας μπούσουλας για το πόσο χρόνο θα επενδύσεις.
δεν διαφωνώ στα περισσότερα*…κακώς που παίρνει στα σοβαρά λόγια των λίγων ημερών.
ειδικά αυτό με τις δυο εβδομάδες είναι καραμπινάτο.
από αυτά που βλέπω τριγύρω στις συγκεκριμενες ηλικίες-μην σου πω και μεγαλυτεροι-δεν κάνουν σοβαρό dating.
Βγαίνουν για να βγουν και έχουν την ψευδαίσθηση των επιλογών…δεν είναι δυνατόν να μην βρεις κάτι που σε καλύπτει μετά από 1 χρόνο όταν βγαίνεις
υποψιάζομαι πως στις 2 εβδομαδες ας έγιναν 2 συναντήσεις.τα υπόλοιπα θα ήταν με μηνύματα.
*στο μόνο που διαφωνώ είναι οι δηλώσεις και για μακροχρόνια σχέση.δεν χρειάζονται λόγια.,..ας διαβάζουμε επιτέλους συμπεριφορές.
“στο μόνο που διαφωνώ είναι οι δηλώσεις και για μακροχρόνια σχέση.δεν χρειάζονται λόγια.,..ας διαβάζουμε επιτέλους συμπεριφορές”. Σε έναν ιδανικό κόσμο που θα μηλάγαμε όλοι την ίδια “γλώσσα”…
«Ευγενικός» τρόπος λήξης, αλλά πιθανότατα καραμπινάτο ψέμμα η «βαριά αρρώστια του» επί μέρες… Μάλλον τσέκαρε άλλη ή άλλες εκείνο το διάστημα της δήθεν αρρώστιας, κι έτσι προέκυψε μετά ότι «δεν ήταν το σωστό timing» για σχέση με τη γράφουσα.
Ακριβως ο,τι λεει η Ρένα. Μια ευγενική χυλόπιτα έφαγες τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγότερο. Το γιατί δεν έχει τόση σημασία. Μπορεί να μην κανεις τικ στα κουτάκια , μπορεί κάτι να μην πήγε τόσο καλά στα ραντεβού και να μην το αντιλήφθηκες (πχ σεξουαλικη ασυμβατοτητα, κατι που ειπώθηκε κλπ) , μπορεί να παίζει με πολλές ή να βρηκε άλλη που να προτιμά κλπ κλπ
Μην επενδύετε σε ανθρώπους από το πρώτο ραντεβού ή τον πρώτο μήνα. Οι σχέσεις και οι συντροφικότητες χτίζονται με πολύ πολύ κόπο , δεν αρκουν οι προγραμματικες δηλώσεις.
Οι σχέσεις πράγματι χτίζονται.με το χρόνο αλλά γιατί όμως να μην έχεις την επιλογή απο τη πρώτη μερα να τα δινεις ολα στον αλλο;Και να είσαι έτοιμη να δεχτείς και τα πάντα.Ο άντρας στις ετερόφυλες σχέσεις ξέρει από τα πρώτα ραντεβού ότι αυτή τη γυναίκα τη θέλει διπλα του ,οταν αυτο συμβεί,για πάντα!Αν μπορεί ομως,να γινει αυτο, είναι αλλου παπα ευαγγελιο(συμβατοτητα χαρακτήρων ,σεξ κλπκλπ).Κατα τα άλλα είναι ακριβώς η απάντηση της Ρένας,Αηδιαζω εδώ και χρόνια που οι αντρες για το σεξ πουλάνε σχεση και είναι απογοητευση που με τόση πληροφορηση οι γυναικες συνεχίζουν να αγοραζουν Δεν τις αδικώ .Ας τα… Διαβάστε περισσότερα »
“Με διεκδικησε “. Σταματα να βλέπεις τον εαυτό σου σαν τρόπαιο για τον τελικό του πρωταθληματος
Εγω πάντως αν κάποιος μου έλεγε στο πρώτο ραντεβού πως ψάχνει σοβαρά να παντρευτεί θα την έκανα με ελαφρά. Και όχι γιατί δεν θέλω να παντρευτώ.
Καλημέρα , είναι δύσκολες εποχές .Δεν κάνει εύκολα σχέσεις ο κόσμος ,δεν έχει το κουράγιο να επενδύσει Η ζωή έχει πολλές απαιτήσεις ,γρήγορους ρυθμούς ,σαν να μην υπάρχουν αντοχές Φοβάται ο κόσμος ,φοβάται αυτά που θα φέρει μια δέσμευση Είναι σαν μια επιπλέον υποχρέωση μέσα στην ημέρα ,έχει χαθεί η μαγεία ,χάνεται γρήγορα η μαγεία του πρώτου καιρού Ίσως και να μην υπήρχε ποτέ και αναγκάζονται όλοι να κάνουν υποχωρήσεις που δε θέλουν να κάνουν ,αλλά πιέζει ο χρόνος που φεύγει ,οι φυσικές ανάγκες κ.α Δε θέλουμε να γνωρίσουμε ουσιαστικά τον άλλο ,ασφυκτιούμε σε κάποιο πλαίσιο ,κάτι μας ξενερώνει και… Διαβάστε περισσότερα »
Δεν καταλαβαίνω αυτον τον προβληματισμό που τον ακούω κι από άλλες. Ακόμα και να ήθελαν σχέση γενικά και να εννοούσαν αυτα που έλεγαν, ακόμα δεν σε ηξεραν καλα. Δεν υπέγραψαν συμβόλαιο για κατι. Τα πρώτα ραντεβού είναι διερευνητικα όπως είπε και άλλη στα σχόλια Μπορεί στην πορεία να είδαν ότι δεν ταιριαζατε τελικά ή κάτι να τους χαλασε. Το αποκλείεις αυτο; Εσένα δεν σου έχει τύχει ποτε; Οποίος σου αρέσει πολύ αρχικά, θα κάνεις και σοβαρή σχέση μαζί του; Πρέπει να γνωριστούμε κάπως βρε παιδιά πρωτα. Πάνω στο μήνα ακόμα μαθαίνεις τον άλλον. Γι αυτό καλύτερα να μη λέμε μεγάλα… Διαβάστε περισσότερα »
Νομίζω πως στα πρώτα ραντεβού το μόνο που μπορεί να ξέρεις είναι την πρόθεση και όχι τη θέση. Και αυτό για τον εαυτό σου και αυτό όχι πάντα.
Εντάξει. Μια φορά γνωρισα έναν τύπο από dating app που πληρούσε όλα μου τα κουτάκια που ειχα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν μου. Από ηλικια, σπουδές, ενδιαφέροντα, κοινωνική κατάσταση, lifestyle ας πούμε… όλα… μέχρι και οτι ζούσε στο εξωτερικο σε χώρα που σφαζόμουν να μετοικήσω. Αντε να εξηγήσεις οτι βαρέθηκα ρε φίλε, μου φανηκες ξέπνοος, άψυχος. Δεν ήθελα ούτε δεύτερη φορά να τον δω. Ούτε μπυρα. Οι κοινωνικοί και διαπροσωπικοί κώδικες μπορεί να ταιριαζουν διαβολικά αλλά καποιες φορές απλά δεν κεντρίζει το ενδιαφερον μας ο τροποσ που κρατάει το πακέτο του ο αλλος. Λες εγώ εδώ δεν θα περάσω καλά για… Διαβάστε περισσότερα »
Απλά δεν είχατε χημεία.υποκειμαμικα είναι αυτά
Μην τα ρίχνουμε όλα στη ‘χημεια’ φίλη,.. είναι υπεραπλούστευση και γενικούρα. Στη χημεία κατ’αρχας υπάρχει αμφίπλευρη αντιδραση. Στην περίπτωση μου αυτός ψηνόταν εγώ δεεεεν. Επίσης μου είχε τύχει περίπτωση που η φράση του αλλου ήταν ‘έχουμε χημεια’ και αναφερόταν στο σεξ και παρότι είχαμε επίσης κοινά που θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες, ποτέ δεν συνέβη. Και ούτε παντρεμένος, ούτε δεσμευμένος ήταν de facto είχαμε κοινούς γνωστούς εν τελεί που μου το διαβεβαίωσαν. Η «χημεία» είναι πλάνη ωστοσο. Άλλοτε λες ταιριάζω και άλλοτε της καταλογίζεις το γιατί δεν ταιριάζω (από έλλειψή της). Υπάρχουν λόγοι και απλά δεν τους βλέπουμε ή… Διαβάστε περισσότερα »
Ναι σε όλα!
Τα apps σου τραβάνε ενέργεια …ίδια καραμέλα από όλους..
Ρε συ μήπως τον πρώτο τον είχες πλάσει σαν ιδανικό από τα κουτάκια;
Χωρίς να δεις δηλ ποσο στην τελική μπορεις να επικοινωνήσεις
Κοίτα, επειδή ειχα χρόνο του είπα να βρεθουμε σύντομα – ποδήλατο, βόλτα, συζήτηση δια ζώσης για να γίνει γρήγορα το ξεσκαρτάρισμα. Όλα ανάμεσα σε κόσμο, ούτε ποτά κ ευθυμία από αλκοόλ, ούτε καφέ για να πιέζει ο χρόνος, ούτε δείπνο κ ρομαντισμοί, ούτε βεβαια σπίτι. Ήξερα οτι το μπλα μπλα μέσω πλατφορμασ εκάστοτε προσφερει κάλυψη και άπλετο χώρο για παραμυθιασμα οπότε έθετα τις προτάσεις που με βόλευαν κ εβλεπα οτι ήταν οκ αυτός σε όλα. Οπότε δεν υπήρξε και χρόνος ή τρόπος για ονειροπόληση ή δημιουργία προβολών. (Αλλους τους λιάνιζα στη συνέντευξη- αν ειχα χρόνο ομως τους τσέκαρα κατ’ευθειαν δια… Διαβάστε περισσότερα »
Πόσο σωστή η Ρένα σήμερα. Όποιος και όποια πει νωρίς “ψάχνω σταθερή σχέση”, “θέλω η επόμενη σχέση μου να οδηγήσει σε γάμο”, “κάνω μόνο σοβαρά πράγματα” είναι red flag του red flag. Hopeless, στις προηγούμενες περιπτώσεις που θέλαν μόνο κάτι σεξουαλικό το “λήξαμε” ή το έληξες εσύ επειδή δεν δεσμεύονταν εξ αρχής για κάτι πιο σοβαρό; Αν είναι το δεύτερο πρέπει να καταλάβεις ότι ίσως ξενερώνει η συμπεριφορά σου κόσμο, καθώς δείχνει ότι δεν ζεις το παρόν αλλά μπαίνεις σε κάτι μόνο και μόνο για να αποδώσει στο μέλλον. Ό,τι πιο ντεκαυλέ μπορεί να νιώσει ένας ερωτικός σύντροφος. Ως early… Διαβάστε περισσότερα »
Καλέ ,εσείς δεν είστε το πρώην δεκάρι, παντρεμένος με πολλές υποχωρήσεις;
Νομίζω ότι κάπου πρέπει να ξεκαθαρίσει ο καθένας τι σημαίνει γι’ αυτόν σοβαρή σχέση: κάνω μια σχέση με σκοπό την συντροφικότητα, την ουσιαστική γνωριμία και όπου βγει ή ψάχνω κάποιον-α να παντρευτώ; Γιατί όλα αυτά κρύβουν πολλές προθέσεις, ειλικρινείς και ανειλικρινείς, όπως λέει και η Ρένα. Χρειάζεται χρόνος και πράξεις, για να δεις πού το πάει ο καθένας. Γενικώς, είναι κανόνας, όπου ακούς πολλά, τόσο μικρότερη εμπιστοσύνη να δείχνεις. Κι όπου ακούς γάμους, συγκατοίκηση και βιασύνες από την αρχή, red alert, ο τύπος ίσως είναι και επικίνδυνος. Τώρα αυτός που γνώρισες με τα λουλούδια, σίγουρα σε κολάκεψε, εγώ όμως πιστεύω… Διαβάστε περισσότερα »
Εγώ θα πω ότι ορισμένα πράγματα δε χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης σ’ αυτή τη ζωή, καθώς υπάρχουν και βλαμμένοι άνθρωποι plain and simple. Δεν καταλαβαίνω γιατί υποτιμούμε την αγνή και άδολη βλακεία και ψάχνουμε νόημα από πίσω, υπάρχει εκεί έξω, ενίοτε δυστυχώς θα τη φάμε και στη μάπα.