Η απόκτηση παιδιού έχει κάποια σχέση με το επάγγελμα, όχι απόλυτη.
__________
Η ιστορία της Ελεύθερη? όπως την ξεχώρισα σήμερα
Το θέμα μου είναι ελεύθερο επάγγελμα και παιδί. Εδώ και ένα χρόνο άρχισα να εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στο αντικείμενο μου και πάει καλά. Δλδ η δουλειά έχει τριπλασιαστεί και τα εισοδήματα μηνιαία τους τελευταίους μήνες είναι καλύτερα από ότι μισθωτή. Είμαι ενθουσιασμένη με τη νέα μου ζωη. Είναι ακριβώς αυτό π ήθελα να κάνω σχεδόν σαν να ζω ονειρο.
Το θέμα μου είναι η αβεβαιότητα, ενώ όλοι λένε ότι υπάρχει ροή δουλειάς, κάτι που μέχρι τώρα ισχυει, κάθε επόμενο μήνα με πιάνει το άγχος τους εισοδήματος. Και αναρωτιέμαι όταν θα θελήσω να κάνω παιδί, εκεί τι γίνεται.
Θα ήθελα να καταθέσουν τη γνώμη τους και άλλες ελεύθερες 😉 επαγγελματίες που έχουν κάνει οικογένεια ίσως. Στηρίζεσαι στην πιθανή σταθερότητα του συντρόφου? Το θετικό είναι ότι έχω ιδιόκτητο σπίτι και δεν έχω το άγχος του ενοικίου.
ΑΠΟ ΤΗΝ – Ελεύθερη?
___________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση
Μπράβο για την επαγγελματική σου εξέλιξη!
Είναι γεγονός ότι η ίδια η φύση του επαγγέλματος είναι τέτοια που δεν έχει μονιμότητα, όπως έχει λόγου χάρη το Δημόσιο. Αλλά και τι μ’αυτό, αλλιώς θα έκαναν παιδιά μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι! Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Το ελεύθερο επάγγελμα και το επιχειρείν απαιτούν καλή διαχείριση, χτίσιμο καλής φήμης και καλών δημοσίων σχέσεων, ώστε να υπάρχει πάντοτε απόθεμα προτάσεων για επαγγελματικές συνεργασίες και ροή πελατών.
Για τα άμεσα οικονομικά ισχύει αυτό που ισχύει και για τους απασχολούμενους στον τουρισμό. Όταν υπάρχει αποθεματικό, το αξιοποιείς για επένδυση κι αποταμίευση ώστε να υπάρχει εξασφάλιση για μήνες με λιγότερα έσοδα. Απλώς θέλει άλλη οργάνωση και νοοτροπία από το “ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε”. Το γεγονός της κτήσης σπιτιού είναι ήδη τεράστιο πλεονέκτημα για δημιουργία οικογένειας.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Ελεύθερη επαγγελματίας, μηχανικός, με 2 παιδιά, 10 και 7. Εγώ προσωπικά,έχω μετανιώσει που συνδύασα τη μητρότητα με αυτή την επαγγελματική ιδιότητα. Ή θα έπρεπε να είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, χωρίς παιδιά, άντε 1, ή μισθωτή/δημόσιος υπάλληλος. Δουλεύω πλέον κυρίως με ιδιώτες. Με εταιρείες δούλευα μέχρι το 1ο παιδί, μετά λύσαμε συνεργασίες. Χρειάζεται πολύ δυνατό σύστημα υποστήριξης, από τον σύντροφό/σύζυγό, και γονείς, γιατί καμμία πληρωμένη βοήθεια δεν θα σε στηρίξει στις 1 μετά τα μεσάνυχτα, όταν θα πρέπει να πας το ένα παιδί στο νοσοκομείο και το άλλο να μείνει πίσω στο σπίτι. Είμαι τυχερή γιατί ο σύζυγος μου, έχει σταθερό μισθό,… Διαβάστε περισσότερα »
Καλησπέρα. Και εγώ ελεύθερη επαγγελματίας και ακόμα στην αρχή οπότε το μηνιαίο εισόδημα είναι ελάχιστο και τα πάγια έξοδα μου πολλά (ενοίκιο χώρου, εισφορές κλπ). Ο σύζυγος έχει σταθερή δουλειά/πελατεία οπότε για τα οικονομικά της τριμελούς πλέον οικογένειας μας έχει αυτός την κύρια ευθύνη. Αυτό που έκανα εγώ για τα διαδικαστικά του θέματος είναι ότι βρήκα babysitter αρκετούς μήνες πριν γεννηθεί το μωρό και είχα επιπρόσθετη δουλειά πέραν του δικού μου ιατρείου ούτως ώστε να αποταμιεύσω κάποιο ποσό για τα πάγια έξοδα του ιατρείου. Ήμουν τυχερή, δεν είχα ιδιαίτερα θέματα με την εγκυμοσύνη μου μετά το πρώτο τρίμηνο (εξωσωματική γαρ)… Διαβάστε περισσότερα »
Και βέβαια μπορείς
Δεν κατάλαβα γιατί ζήτησες να σου βγάλουν οι γονείς σου ΑΦΜ και γιατί το έβγαλες κρυφά.
Κι εγώ ελεύθερη επαγγελματίας με παιδί. Δεν ξέρω τη φύση της δουλειάς σου, αυτό που έκανα και προ παιδιού και τώρα, είναι να έχω ένα σταθερό πελάτη (μεγάλη εταιρεία) ώστε να έχω μια κάποια ασφάλεια και μετά συμπληρώνω με μικροδουλειές.
Πιο πολύ θα έπρεπε να σε απασχολεί η βοήθεια που θα έχεις παρά οι οικονομικές απολαβές οι οποίες θα δεις ότι θα δικαιώσουν την επιλογή σου.
Πολλές γυναίκες ελεύθεροι επαγγελματίες γεννήσαμε, αρρωστήσαμε, νοσηλευτήκαμε και από το κράτος δεν είχαμε καθόλου στήριξη. Οι μισθωτές αμείβονται μηνιαίως, εμείς μέχρι πρότινος όχι , από τον ΟΑΕΔ και απολαμβάνουν τα μωράκια τους μέχρι κάποια ηλικία ανενόχλητα. Δεν θα άφηνα όμως το ελεύθερο επάγγελμα μου καθώς κι εκείνο παιδί δικό μου είναι…