in

Η Ρένα απαντά: Έχουν αρχίσει να μου αρέσουν οι γυναίκες…

Αλλά έχω σχέση με ένα πάρα πολύ καλό παιδί που μου λέει να πειραματιστώ και δεν θέλω να τον πληγώσω..

Άμα πάντα σου άρεσαν κάπως οι γυναίκες, τότε επειδή δεν είχες ακόμη μέτρο σύγκρισης έπρεπε να το διαπιστώσεις κάνοντας σχέση με άντρα. Τώρα γνωρίζεις. ______________ H ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα Καλησπέρα, δυσκολεύομαι ιδιαιτερως τον τελευταίο καιρό. Έχω μια σχέση με ένα πάρα πολύ καλό παιδί εδώ και 2 χρόνια, ειναι η πρωτη μου […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

lgbtq

Άμα πάντα σου άρεσαν κάπως οι γυναίκες, τότε επειδή δεν είχες ακόμη μέτρο σύγκρισης έπρεπε να το διαπιστώσεις κάνοντας σχέση με άντρα. Τώρα γνωρίζεις.

______________

H ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα

Καλησπέρα, δυσκολεύομαι ιδιαιτερως τον τελευταίο καιρό. Έχω μια σχέση με ένα πάρα πολύ καλό παιδί εδώ και 2 χρόνια, ειναι η πρωτη μου σχεση και περνάμε πολύ ωραία μαζί και με αγαπάει. Ωστόσο, ενώ κι εγώ τον αγαπώ πολύ ως άνθρωπο και δεν θέλω να τον πληγωσω με τίποτα, νομίζω ότι άθελά μου το κάνω.

Από πάντα είχα την αμφιβολία ότι ίσως μου αρέσουν και οι γυναίκες αλλά το τελευταίο εξάμηνο αυτό το ενδιαφέρον μου έχει αυξηθεί. Αναγκάστηκα να του το εκμυστηρευτω και μέχρι που μου είπε να πειραματιστώ με γυναίκες και να το ζήσω όσο θέλω, αρκεί να μην χωρίσουμε.

Προσπάθησα να το κάνω αλλά ανεπιτυχώς. Μίλησα με μια κοπέλα η οποία δεν το δέχτηκε και μου είπε πολυ σωστά πράγματα που με έκαναν να ξανασκεφτώ όλη αυτή την κατάσταση. Αποφάσισα να το ξαναπροσπαθησω με το αγόρι μου και να επικεντρωθώ στη σχέση μας. Όμως δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι γυναίκες, δεν έχω διάθεση να συνευρεθω μαζί του ερωτικά και μου έχει γίνει αγγαρεία.

Το αποκορυφωμα είναι ότι είδα μια κοπέλα στη δουλειά και μου άρεσε πάρα πολύ, δεν μπορώ να σταματήσω να τη σκέφτομαι αλλά εκείνη είναι στρέιτ. Δεν ξέρω τι να κανω, να προσπαθήσω ξανά να συγκεντρωθω στη σχέση μου ή πρέπει να χωρίσω; Είναι πολύ καλός άνθρωπος και δεν θέλω να τον πληγωσω με τίποτα αλλά δεν νιώθω ερωτευμένη πια. Τι να κανω;

ΑΠΟ ΤΗΝ – Μαρία

_______________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση

Τα πράγματα αυτά συμβαίνουν. Οι άνθρωποι δεν έρχονται με συμβόλαιο κι εγγύηση επιστροφής αν δεν βγουν τα πράγματα όπως τα συμφωνήσαμε αρχικά. Δεν χρειάζονται ούτε ενοχές, ούτε τύψεις, ούτε τίποτα απ’όλα αυτά. Διαπίστωσες το ερωτικό ενδιαφέρον σου προς τις γυναίκες επειδή ακριβώς μπήκες σε σχέση για πρώτη φορά στη ζωή σου κι αντελήφθης ότι κάτι δεν πάει όπως το περίμενες. Το σεξ με ένα αγαπημένο άνθρωπο δεν μπορεί να είναι αγγαρεία, όπως το ονοματίζεις, αν μη τι άλλο επειδή έχει άλλο όνομα κι επειδή γίνεται αντιληπτό. Κι αυτό πληγώνει περισσότερο μακροπρόθεσμα.

Δύο σημεία με προβληματίζουν πολύ.

Το πρώτο είναι η απελπισία του αγοριού σου. Ναι μεν δεν είναι κακό που πρότεινε να πειραματιστείς, ίσως σε μια απέλπιδη προσπάθεια να το ξεπεράσεις, να το βγάλεις από τον οργανισμό σου. Όμως εκείνο το “αρκεί να μην τον χωρίσεις” δεν είναι υγιές. Το υγιές θα ήταν “κι αν αποφασίσεις να με χωρίσεις μετά, ας είναι”. Αλλιώς είναι σαν να σου κάνει παραχώρηση. Ένα δικαίωμα που απορρέει από μέσα σου μην καταδέχεσαι να στο κάνουν δώρο.

Το δεύτερο είναι τα “πολύ σωστά πράγματα” που είπε η άλλη κοπέλα “που δεν το δέχτηκε”. Τι θα πει δεν το δέχτηκε; Για κείνη και τη δική της σεξουαλική ζωή μιλάμε; Την έπιασε ηθικός πανικός επειδή το αγόρι σου σου πρότεινε να πειραματιστείς; Σκέφτηκε once you go black (αχεμ) αλλά στο θηλυκό αντίστοιχο και σε συμβούλεψε να μην διακινδυνέψεις τι ακριβώς; Μήπως σου αρέσει και “γίνεις λεσβία” πα πα πα φτου κακά;

Αφού όπως η ίδια λες “από πάντα είχα την αμφιβολία ότι ίσως μου αρέσουν και οι γυναίκες”, νομίζω είναι αρκετά εμφανές τι γίνεται. (είσαι το λιγότερο bi-curious) Τώρα που έχεις την ετερόφυλη εμπειρία κάτι λείπει, κάτι είναι στραβό. Πιο πριν δεν το είχες συνειδητοποιήσει ακριβώς επειδή δεν είχες μέτρο σύγκρισης. Είναι η ώρα να ανοίξεις τα φτερά σου και να διαπιστώσεις ποιά είσαι και τι θα γεμίσει την ψυχή σου. Όλα τα άλλα είναι κοινωνικές φοβίες κι αυτοματισμοί. Στις σχέσεις μπαίνουμε επειδή έχουμε να μοιραστούμε πράγματα δικά μας, πράγματα αληθινά, όχι για να υποφέρουμε και να κάνουμε υπομονή.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

6 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Cappuccino
Cappuccino
2 χρόνια πριν

Υποθέτω ότι η κοπέλα που “δεν το δέχτηκε” εννοεί δεν δέχτηκε να γίνει το πειραματόζωο της γράφουσας που θέλει μεν να ψαχτεί χωρίς να είναι σινγκλ όμως. Δεκτό να είναι ένα ζευγάρι ανοικτό, ας κάνουν ότι θέλουν, αλλά δεκτό και το τρίτο άτομο να μη θέλει να μπλεχτεί σε κάτι τέτοιο αν δεν το επιθυμεί.

Προς τη γράφουσα, αφού με το φίλο σου δεν θέλεις πια ουσιαστικά, χωρίστε να πάει ο καθένας στην ευχή του θεού, και μετά έχεις όλη την ελευθερία να κάνεις και να δοκιμάσεις ό,τι θέλεις που να σε γεμίζει (και ιδανικά, όχι με “στρέιτ συναδέλφους”).

yvris
yvris
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cappuccino

Ακριβως αυτο μπηκα να γραψω! Και για το πειραματοζωο, και για το δικαιωμα στην αυτοδιαθεση της κοπελας να μην θελει να μπλεξει με ατομο που βρισκεται σε αλλη σχεση, και για το να χωρισει αφου πια δεν τον θελει. Ναι θα στενοχωρηθει, αλλα τι να κανουμε, οι χωρισμοι ειναι μερος της ζωης, δεν μπορεις να εισαι με καποιον για να του κανεις χαρη, ουτε υπαρχει καποια εγγυηση οτι θα εισαι με καποιον για παντα, ουτε να εισαι με καποιον που δεν θες για να μην τον στενοχωρησεις. Οσο για το “αρκει να μην χωρισουμε” ειναι cringe af και με καλυψε… Διαβάστε περισσότερα »

CookieMonster
CookieMonster
2 χρόνια πριν

Αν σου έχει γίνει αγγαρεία η ερωτική συνεύρεση μαζί του και δεν νιώθεις ερωτευμένη το πιο ανώδυνο που μπορείς “να του κάνεις” είναι να τον χωρίσεις. Γιατί τον χωρισμό δεν τον γλιτώνετε (εκτός αν σκοπεύεις να περάσεις όλη σου τη ζωή με έναν άνθρωπο που δεν θέλεις), οπότε όσο πιο γρήγορα, τόσο λιγότερο ταλαιπωρήστε και οι 2. Θα πληγωθεί αλλά θα του περάσει. Είτε τελικά αποφασίσεις ότι θέλεις να είσαι με γυναίκα, είτε με άλλον άντρα, είτε με ό,τι θέλεις τέλος πάντων, με αυτόν δεν θέλεις να είσαι οπότε ας τον να πάει στο καλό.

dreammaker
dreammaker
2 χρόνια πριν

Στα 33 μου εκανα σχέση για 1,5 χρόνο με μια συνάδελφο 25. Πανέξυπνη, ζωηρή, ζωντανή, πολύ χιούμορ, ερωτεύσιμη. Με ερωτεύτηκε κι αυτή , φαινόταν. Όλα αυτά τα δεδομένα δεν δικαιολογούσαν ότι στο κρεβάτι ήταν …κούτσουρο. Απλά άνοιγε τα πόδια της και για οργασμο ούτε συζήτηση. Έβαλα κάτω το μυαλό μου, μάζεψα δεδομένα και ανεπαίσθητες παρατηρήσεις, και από τη ζωή της μέχρι τότε και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήταν λεσβία. Επιστρέφοντας από τις αυγουστιάτικες κυκλάδες τη χώρισα χωρίς καμμία δικαιολογία. Δεν συζητήσαμε ποτε τίποτα, η ίδια αμφιβάλλω αν είχε ακομι τότε καταλάβει τον εαυτό της. και δεν ξέρω στην πορεία της… Διαβάστε περισσότερα »

Jennaki
Jennaki
2 χρόνια πριν

Μα το λες και μονη σου, το σεξ ειναι αγγαρεια, δεν αισθανεσαι ερωτευμένη, θελεις σχεσεις με γυναικες. Εννοείται θα χωρισεις και επιδιωξεις αυτο που θελεις. Δεν εισαι υποχρεώμενη να μεινεις σε μια σχεση επειδη Ο ΑΛΛΟΣ θελει να ειστε μαζι. Δεν τους χρωστας κατι. Στη σχέση ειστε δυο και εξυπακούεται οτι πρεπει να θελετε ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ. Αυτο να το θυμάσαι σε οποιαδήποτε μελλοντική σχεση με οποιον/οποιαδηποτε. Τα σωστα πραγματα που σου ειπε η κοπελα δεν μπορω να φανταστώ ποια ειναι.Το μονο σωστο κατ εμε ειναι : κανε αυτο που λεει η ψυχη και το ενστικτο σου και σε κανει… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Jennaki
Πούρο
Πούρο
2 χρόνια πριν

Ή τη σχεση σου θα πληγωσεις ή τον εαυτο σου. Διαλεξε και παρε. Αν και το βλεπω , οσο και να συγκεντρωνεσαι, στο τελος θα πληγωθειτε και οι δυο. Οποτε ληξτο τωρα που ειναι νωρις και ζησε οπως γουσταρεις τη ζωουλα σου.