in

Η Ρένα απαντά: Διστάζω να μιλήσω και να βρω το δίκιο μου!

Πλεον η συστολή και το δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν έχει πάει σε άλλο βαθμό, έτσι μεγάλωσα απο τη μάνα μου

Εχω καποια θεματα με τη γειτονια στα οποια η μητερα μου επεμβαινει μονιμα βαζοντας εμενα στη θεση που εκεινη κρινει! __________ Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα Με αφορμή την ερωτηση αφου λεω αυτο που σκεφτονται ολοι γιατι ειμαι εγω αγενης, θελω την γνωμη σας. Πλεον η συστολη και το δεν θελω να στεναχωρησω […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

echo 1655997906

Εχω καποια θεματα με τη γειτονια στα οποια η μητερα μου επεμβαινει μονιμα βαζοντας εμενα στη θεση που εκεινη κρινει!

__________

Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα

Με αφορμή την ερωτηση αφου λεω αυτο που σκεφτονται ολοι γιατι ειμαι εγω αγενης, θελω την γνωμη σας. Πλεον η συστολη και το δεν θελω να στεναχωρησω κανεναν εχει παει σε αλλο βαθμο, ετσι μεγαλωσα απο τη μανα μου και με το παραμικρο νιωθω ασχημα ενω πιστευω πως ειμαι σωστη. Μενω στο πατρικο μου, μου το παραχωρησε η μητερα μου. Ειναι δικο της το σπιτι και δικη της η γειτονια. Θα γινει δικο μου μετα θανατον της και μενω εκει οσο το θελω, αν θελησω και μονιμα. Εχω καποια θεματα με τη γειτονια στα οποια η μητερα μου επεμβαινει μονιμα βαζοντας εμενα στη θεση που εκεινη κρινει!

Η μια γειτονισσα ειναι μοδιστρα. Οχι για πολλα πολλα, κακη θα την ελεγα! Αλλα ενα κοντυμα ελεγα, τι στο καλο! Μου εκανε τη καινουρια μου παντελονα κοντη ενω της εξηγησα ποσο τη θελω. Ηθελα να παω να της το πω, αλλα με επιασε η μανα πως ντροπη! Μα την πληρωσα! Η παντελονα ηταν καινουρια! Ενα κοντυμα επρεπε να κανει, ενα γαζι ουσιαστικα. Αιντε τωρα να την παω αλλου, τελικα δεν θα την εχω στα βαφτισια που ηθελα. Δεν επρεπε να παω να της πω πως δεν εκανε καλα τη δουλεια της;

Μεσοτοιχια μου μενει ενας κυριος στα 65. Κορες γιος και συζυγος τον παρατησαν και μενουν σε αλλη πολη στην αλλη ακρη της Ελλαδας. Δεν ξερω αν εχει γινει κατι αναμεσα τους ή αν απλα βολευτηκαν τα παιδια και η μανα τους τα ακολουθησε εκει. Ε ρε παιδια, βαζει την τηλεοραση 24ωρσς το 24ωρο στη διαπασων! Η μανα επιμενει μονος ανθρωπος κουκος σε ενα σπιτι κουφος να μην του κανω παρατηρηση και να παρω ωτοασπιδες. Ειναι λυση αυτη; παλι φταιω εγω που ειμαι κακη γειτονισσα; ολο το 24ωρο, δεν υπερβαλλω! Δεν κοιμαμαι!

Απο την αλλη μεσοτοιχια οι γειτονες ειναι κακοι. Δεν θα μπω σε λεπτομεριες, ειναι ειρωνικοι και ξιπασμενοι. Ο γιος στην εφηβεια ειτε θα παιζει μουσικη. ειτε θα ακουει μουσικη τα απογευματα. Τερμα κι εκεινος. Μερικες φορες εργαζομαι απο το σπιτι και δεν μπορω. Μιλαμε για τετοιον θορυβο! Παλι η μανα να μην πω κατι! Λεει πως εγω φταιω που εχω προβληματα με ολη τη γειτονια αρα εγω φταιω! Πως κι εκεινη ταιζει γατουλες και φοβαται αμα πω κατι θα πειραξουν τις γατουλες. Ειναι νομιμη και ποτε δεν αφηνει βρωμιες οπως ταιζει! Κοιταω να βρω αλλο σπιτι. Ομως επειδη κι εκει μπορει να προκυψουν τετοια θεματα, πειτε μου τη γνωμη σας.

ΑΠΟ ΤΗΝ – Α

____________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση 

Η μαμά σου δεν σου έμαθε να διστάζεις να βρεις το δίκιο σου για να μην στενοχωρήσεις κανέναν, αλλά φοβάται ότι αν γίνει δυσάρεστη θα υπάρχουν συνέπειες κι αυτό προσπαθεί να σου περάσει κι εσένα. Να φοβάσαι μην τους ξεβολέψεις.

Πάμε ένα-ένα.

Για τη μοδίστρα, για τ’όνομα! Ένας επαγγελματίας πρέπει να είναι έτοιμος να κάνει μια δουλειά που θα ευχαριστήσει τον πελάτη, να είναι σωστή η εργασία. Αλλιώς δεν δέχεται πληρωμή ή κάνει επιδιόρθωση κατόπιν ή δεν αναλαμβάνει την δουλειά εξ αρχής. Δεν κάνει χόμπυ, πληρώνεται. Να πας την παντελόνα πίσω να την φτιάξει πάνω στο σώμα σου ξανά. Κι εννοείται να μην την ξαναπληρώσεις εφόσον ήσουν σαφής την πρώτη φορά (πρόσεξε μήπως δεν ήσουν, σκέψου το καλά πριν τι είπατε, τι συμφωνήσατε). Επειδή όμως δεν πρέπει να γινόμαστε κι εχθροί, πήγαινέ της κατόπιν γλυκά ή σύστησε μια άλλη πελάτισσα αν όντως ανταποκριθεί ικανοποιητικά. Θα το εκτιμήσει.

Για τον ηλικιωμένο κύριο, πράγματι δεν φταίει ο χριστιανός! Συμβαίνει σε αρκετό κόσμο, αν πας σε σπίτια ηλικιωμένων είναι συχνό φαινόμενο. Πήγαινέ του ένα ζευγάρι ακουστικά δώρο, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί πιο άνετα ο ίδιος τηλεόραση. Ή αν δεν μπορείτε τέλος πάντων για οποιονδήποτε λόγο, όντως τα ακουστικά σε σένα ή οι ωτασπίδες θα βοηθήσουν να εργάζεσαι πιο άνετα. Δεν φταίς πάντως, σε καμμία περίπτωση, κανείς δεν φταίει.

Για τους άλλους γείτονες, τους ξινούς με τον φασαρτζιόζη γιο, κάνε μια έγγραφη ανακοίνωση στο ασανσέρ ή το διάδρομο. Ή κάλεσε μια φορά αν βάζει δυνατά σε ώρες κοινής ησυχίας τη μουσική την αστυνομία. Θα στείλουν περιπολικό και θα ντροπιαστούν, οπότε υπάρχει μια ελπίδα να ησυχάσει. Μπορεί και όχι, βέβαια, καθώς πλην παρατήρησης δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.

Γενικά οι καλοί γείτονες είναι χρυσός. Όμως επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους κι αναγκαστικά πρέπει να κάνουμε ορισμένους συμβιβασμούς στην ζωή διάλεξε τις μάχες σου κι ακολούθησε τον πρακτικό δρόμο. Σημασία έχει να κάνεις τη δουλειά σου και να βρεις την ησυχία σου, όχι να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο ή να νικήσεις σε κάποιον άτυπο «αγώνα λόγων».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

12 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
whattheduck
whattheduck
17 ημέρες πριν

ΑΧΟΥ ρε κορίτσια σήμερα. Κάνεις δεν σε καβαλάει αν δεν σκύψεις. Κάποιοι θα είναι βληματα και θα θέλουν να σε καβαλήσουν και όρθια αλλά κατάλαβες. ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Βρίσκουν και τα κάνουν. Καλύτερα να σε φοβούνται. Μια , δυο , τρεις , θα χτυπάς πόρτες. Είναι βλήματα και χρειάζονται οδηγίες. Τι να κάνουμε τώρα ; Κύριε μπαμπη πιο χαμηλά τον ήχο , Κυρία Τασία ξανάφτιαξε την παντελόνα, Τάσο ησυχία. Γίνε η κακιά. Η θα γίνεις η κακιά για τα βλήματα ή θα κάνεις μπαμ αργότερα. Οσο δεν μιλάει το στόμα , μιλάει το σώμα. Εύχομαι να μη σου συμβεί.… Διαβάστε περισσότερα »

Rafi
Rafi
17 ημέρες πριν
Απάντηση σε  whattheduck

Θεωρείς ότι εάν οι γείτονές της είναι παρτάλια θα ντραπούν με την παρατήρηση της; Πόσα ψυχικά αποθέματα χρειάζεται κάποιος που δεν είναι παρτάλι να τσακώνεται μονίμως με παρτάλια;

whattheduck
whattheduck
16 ημέρες πριν
Απάντηση σε  Rafi

Μιλάς σε άτομο που έχει ξεπεράσει πολλές φορές τα αποθέματα του. πιστεψε με έχω τσακωθεί πολλές φορές. Και όχι επειδή όπως θα έχεις καταλάβει είμαι νευρική , δεν σηκώνω πολλά κλπ κλπ Υπάρχουν παντού βλήματα παρτάλια κοκ Ποια είναι η λύση; Να αλλάζουμε σπίτι όπως λέει από κάτω η Σιλβη; 🤦🏻‍♀️ Χτυπάς πόρτες και με bitchy φάτσα. Οχι σας παρακαλώ , μα κάντε μου την χάρη και ευγένειες πολλές. Κοφτά . Χωρίς αέρα. Πριν χρόνια είχε έρθει στη πολυκατοικία ενα μλκισμενο που την έπινε. Του χτυπάω την πόρτα μέρα μεσημέρι: είναι η τελευταία φορά που μυρίζει εδώ μέσα έτσι. Δεν… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
17 ημέρες πριν

Βρε πουλακι μου, κανε αυτα που σου ειπε η Ρενα και κανε και κατι ακομη. Μη λες στη μαμα σου τι σε ενοχλει και τι εχεις σκοπο να κανεις με αυτο. Δικοι σου ειναι οι γειτονες, δεν ειναι της μαμας σου. Και το σπιτι δικο της να μην ηταν και να νοικιαζες, παλι δικοι σου θα ηταν οι γείτονες, όχι του ιδιοκτήτη. Και καντο σαν ασκηση. Λεγε αυτα που θες (με ευγένεια, η αγένεια δεν βοηθαει σε καμια περιπτωση και τιποτα). Και σπιτι να αλλαξεις, παλι κατι ισως να χρειαστει ναπεις. Και αυτο το θεμα να το λυσεις, παντα κατι… Διαβάστε περισσότερα »

CookieMonster
CookieMonster
17 ημέρες πριν

Θα συμφωνήσω με το πνεύμα της απάντησης. Δεν συμφωνώ για την μοδίστρα γιατί οκ, θα έχανα τα λεφτά ενός κοντίματος για να κρατήσω καλές σχέσεις και απλά δεν θα την ξαναχρησιμοποιούσα. Ασε που δεν θα σύστηνα κανενα σε επαγγελματία που δεν μου έκανε καλή δουλειά.
Με αυτούς που αξίζει να “μαλώσεις” είναι όντως οι τελευταίοι όπως σου λέει και η Ρένα. Επίσης μην ξεχνάς ότι αν αρχίσεις τα παράπονα από εδώ και από εκεί, εσύ θα βγεις η περίεργη όσο δίκιο και να έχεις. Οπότε pick your battles.

Silvi
Silvi
17 ημέρες πριν

Αν όλα γύρω μας είναι αφιλόξενα και δεν επιδέχονται αλλαγές αλλάζουμε εμείς,περιοχή,σπίτι,ζωή.

Rafi
Rafi
17 ημέρες πριν

Η μαμά σου φοβάται ότι θα πειράξουν τις γατούλες εάν πεις τα αυτονόητα; Με μαφιόζους μοιράζεστε την πολυκατοικία; Δε ξέρω αν η μαμά σου ξέρει κάτι που δεν ξέρεις, ήταν πάντα έτσι η φάση στο πατρικό σου; Δε βρίσκω κακό εφόσον θέλεις να διαμαρτυρηθείς για κάτι να το πράξεις απλά ενδεχομένως δεν θα κερδίσεις και πολλά. Για την παντελόνα έπρεπε φυσικά να μιλήσεις, δεν είναι κακό, ούτε αγένεια. Πλήρωσες για κάτι πολύ συγκεκριμένο. Με τη φασαρία ειλικρινά δεν ξέρω πόσα μπορείς να καταφέρεις, αλλά δεν χάνεις και κάτι να δοκιμάσεις. Ενδεχομένως να μην γνωρίζουν οι ίδιοι πόση φασαρία παράγουν. Προσωπικά,… Διαβάστε περισσότερα »

???
???
17 ημέρες πριν

Μήπως η μαμά σου ξέρει κάτι που δεν ξέρεις; Γενικότερα, και ειδικά με τους γείτονες που δεν αλλάζουν εύκολα, καλό είναι να ακολουθούμε μια πιο διαλλακτική στάση. Αλλιώς κινδυνεύουμε να μας κάνουν την ζωής μας πολύ πιο δύσκολη.

galini17
galini17
16 ημέρες πριν

Αχ η στάση της μητέρας σου μου θυμίζει πολύ τον πεθερό μου. Έτσι κι αυτός, φοβάται τον ίσκιο του με τους άλλους, και ειδικά με τους γείτονες, και δεν διεκδικεί το δίκιο του ποτέ. Μακάρι βέβαια να φύλαγε και για μένα λίγη από αυτήν την ηρεμία, αλλά όχι, σε μένα τελείως διαφορετικός. Μια φορά ήρθε ο από κάτω γείτονας να του παραπονεθεί για τα παιδιά, που τους τα είχαμε πάει και έπαιζαν κάνοντας λίγη φασαρία, χωρίς όμως να είναι ώρα κοινής ησυχίας. Αυτό γινόταν μόνο λίγες ώρες το σκ, αλλά ο γείτονας είχε καλομαθει με ησυχία απο πάνω, και ακόμα… Διαβάστε περισσότερα »

Metaksi
Metaksi
16 ημέρες πριν

Η δυνατή ένταση στον ήχο της τηλεόρασης είναι όντως μαρτύριο.
Αλλά αντί να φορέσουν ωρασπιδες όλοι οι υπόλοιποι ένοικοι,το δίκαιο είναι να φορέσει ακουστικά αυτός που έχει βαρυκοια.Το ίδιο ισχύει και για τις ορέξεις του εφήβου γείτονα.
Όσο για τη μοδίστρα ,με την παντελόνια ,μου θυμίσες τώρα πως έκανα το ίδιο ακριβώς λάθος και κοντυνα περισσότερο από όσο θα έπρεπε ,μια δική μου 😄.
Αλλά δεν θα πεθάνουμε για μια παντελόνα ,αρκεί να τη φορέσεις και να μας εκεί να τη ρωτήσεις ευγενικά εάν εκείνη είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.
Αναλογα την αντίδραση της ,βλέπεις τι θα κάνεις .

Smoka
Smoka
16 ημέρες πριν

Εσύ δεν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε χωρίς να δώσεις αναφορά στη μάνα σου; Πώς έμαθε η μάνα σου για τη μοδίστρα αν δεν το είπες εσύ; Καιρός να δράσεις ως ενήλικας χωρίς να δίνεις αναφορά για ο,τι σκέφτεσαι να κάνεις. Και σπίτι να αλλάξεις, σου εγγυάται κανείς ότι πάλι δε θα έχεις δύσκολους γείτονες;

Karol
Karol
17 ημέρες πριν

Θέλει τρόπο.
Λίγοι μπορούν, κι αν…