in

Η Ρένα απαντά: Διχασμένη ανάμεσα στον σύντροφό μου και την κοπέλα που ερωτεύτηκα

Όταν ο έρωτας έρχεται από το πουθενά σε μια κατά τα άλλα στρωμένη ζωή.

Όταν ο έρωτας έρχεται από το πουθενά σε μια κατά τα άλλα στρωμένη ζωή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Jason Brooks Folio Illustration Next long Sunglasses

Διχασμένη μεταξύ σύμβασης κι αντισυμβατικότητας.

__________________

Η ιστορία της Νίκης όπως την ξεχώρισα σήμερα.

Αγαπητή Ρένα έστειλα και πριν λίγο την ιστορία μου, αλλά διακόπηκε το σήμα και δεν ξέρω αν την πήρες. Θα στα γράψω ξανά λοιπόν, γιατί είμαι χαμένη και θέλω τόσο την απάντηση σου.

Είμαι 34 και εδώ και 10 χρόνια+ είμαι σε σχέση με ένα αγόρι. Ξεκίνησε μετά από μια πολύ δύσκολη δική μου εμπειρία σχέσης και εκείνος μου πρόσφερε συναισθηματικη ασφάλεια και ηρεμία. Ίσως να μην τον ερωτεύτηκα ποτέ, αλλά τον αγαπάω βαθιά. Είναι ένας άνθρωπος που δεν εκφράζει συναίσθημα και αφοσιωμένος στην καριέρα του. Είχαμε μια ήρεμη καθημερινότητα και μπορώ να πω ότι έκανα την ζωή του, χωρίς να νιώθω ότι με ενοχλεί αυτό. Ζούμε στην Αθήνα, αλλά εδώ και 6 μήνες λείπει στο εξωτερικό με την δουλειά του. Ένιωσα ότι μου έφυγε ένα βάρος, το οποίο δεν ένιωθα μέχρι τότε ότι είχα, όταν έφυγε. Είναι οικονομολόγος και συνειδητά η καριέρα του ήταν προτεραιότητα και για τους δύο μας, γιατί το δικό μου επάγγελμα θεωρητικά είναι πιο εύκολο. Πάμε τώρα στα δύσκολα.

Πριν 3 μήνες γνώρισα μια κοπέλα. Ένιωσα για εκείνη ξεχασμένα συναισθήματα. Έζησα το παράφορο. Είναι ο πιο γλυκός και ωραίος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Δεν πίστευα ποτέ ότι υπάρχουν άνθρωποι που φέρονται τόσο ιδανικά σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων. Όταν είμαι μαζί της νιώθω ευτυχία που δεν ήξερα ότι διαθέτω. Ένιωσα χάος. Τις 5 φορές που συνάντησα τον φίλο μου δεν άντεχα ούτε να με ακουμπάει, εκτος από την τελευταία που οι τύψεις μου με έκαναν να τον βλέπω πιο γλυκά. Κάτι που με έκανε να σκεφτώ ότι ίσως μπορω να τα καταφέρω ξανά μαζί του. Αποφάσισα να του ζητήσω χρόνο και εκείνος έπεσε από τα σύννεφα. Είδα ένα άλλο πρόσωπο του. Έγινε γλυκός, μου μιλούσε όμορφα και παραδέχτηκε για πρώτη φορά στην σχέση μας τα λάθη του. Αυτό με γέμισε ακόμα περισσότερο με τύψεις και μου δημιούργησε συναισθήματα λύπης. Αποφάσισα να το προσπαθήσω ξανά μαζί του και τελείωσα τα πάντα με την κοπέλα.

Το περιβάλλον μου με πιέζει ότι είναι απλά μια κρίση που θα περάσει. Εγώ όμως δεν ξέρω αν θα μου βγει ή αν μου βγει, δεν ξέρω για πόσο θα κρατήσει. Τι θα γίνει στα 43 μας με παιδιά? Και το κυριότερο μου λείπει η κοπέλα φρικτά. Φρικτά. Θέλω απλά να εξαφανιστώ μαζί της. Βοήθεια

ΑΠΟ ΤΗΝ – Νίκη

_________________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.

Αγαπητή φίλη Νίκη καλά έκανες και μας ξαναέστειλες.

Η ιστορία σου δείχνει αυτό που λέγεται, ότι δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει ο έρωτας. Καθώς επίσης ότι δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να μένεις σε σχέση ζωής επειδή τικάρει τα κουτάκια της καλής σχέσης. Επειδή τότε ξυπνάς μια μέρα και λες, τι κάνω μ’αυτόν τον άνθρωπο που δεν ερωτεύτηκα ποτέ;

Στην ιστορία σου λείπει η σαφήνεια σε ένα βασικό στοιχείο. Τη σωματική διάσταση του έρωτά σου για την κοπέλα. Η ανταπόκρισή της μοιάζει να είναι θετική στο συναισθηματικό επίπεδο, αλλά η ερωτική σχέση γίνεται ερωτική επειδή υπάρχει επαφή. Βέβαια αναφέρεις ότι έχετε χημεία, και συνήθως αυτή η λέξη χρησιμοποιείται για το σεξ. Οπότε θα θεωρήσω ότι τα βρήκατε στο κομμάτι αυτό.

Επίσης αναφέρεις ότι το περιβάλλον σου αντιδρά, αναρωτιέμαι αν γνωρίζουν ότι θες να διακόψεις εξαιτίας της κοπέλας κι όσων σε έκανε να συνειδητοποιήσεις ή πιστεύουν ότι βαρέθηκες και διαλύεις την στρωμένη ζωή;

Στην πρώτη περίπτωση αποτελεί ένα σοκ, σίγουρα. Η αμφιφυλοφιλία μοιάζει ακατανόητη, την ομοφυλοφιλία κάπως την αντιλαμβάνονται, θεωρούν βέβαια ότι θα είχε ήδη δείξει δείγματα. Αυτό εδώ όμως; Θα τους πάρει χρόνο να καταλάβουν.

Στην δεύτερη περίπτωση όμως δεν σκέφτονται εσένα και τη σχέση. Το δικό τους ξεβόλεμα σκέφτονται! Πού να τρέχουν να εξηγούν, και τι να πουν, και πώς να σκεφτούν ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως τα υπολόγιζαν μια δεκαετία τώρα… Και τι να σε κάνουν στην τελική τώρα που “τους έμεινες στα χέρια”;  Κατανοείς ότι όσο πιο συμβιβασμένοι είναι οι ίδιοι, τόσο περισσότερο θυμωμένοι θα είναι μαζί σου.

Ξέρω πως λυπάσαι και σκέφτεσαι τη συναισθηματική επένδυση της δεκαετίας, το στρώσιμο κοινής ζωής μπροστά, το όραμα των παιδιών….

Όμως παιδιά πρέπει να κάνουμε με αυτόν που το άγγιγμά του μας ανατριχιάζει, όχι με αυτόν που κατά βάθος λυπόμαστε. Για να μην καταλήξουμε να μιλάμε γι’αυτά λέγοντας “ο γιός σου” ή “η κόρη μου”. Είναι άδικο και για εκείνα και για τον άλλον, αλλά κυρίως τον εαυτό σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

10 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Pocahontas
Pocahontas
4 χρόνια πριν

Ρένα από όλη την απάντηση θα διαφωνήσω στην ατακα σου :”παιδιά πρέπει να κάνουμε με αυτόν που μας ανατριχιαζει”.Εμ….όχι .Δεν είναι αυτό από μόνο του λόγος να κάνεις παιδί με κάποιον.Ασε που στα 35 μου ,θεωρώ ότι είναι και περισσότερο επικίνδυνο αυτό για να σε θολώσει,και να μη βλέπεις αλλά επικίνδυνα σημάδια . Παιδιά κάνουμε με αυτόν που μας παρέχει ασφάλεια, συναισθηματική οικονομική και κοινωνική. Είμαστε ερωτευμένοι μαζί του και ας μην είναι καψούρα με ανατριχιλες,ή και νιώθουμε όμορφα κ ρομαντικά και ας μην είναι η μεγάλη αγάπη . Με κάποιον που έχει σωας τας φρένας και έχει αρχές και… Διαβάστε περισσότερα »

Κρίσσυ Πετρελαίου
Κρίσσυ Πετρελαίου
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Pocahontas

Νομίζω οτι ειναι κάπου στη μέση το πράγμα. Δε θεωρώ δηλαδη ότι η Ρένα εννοεί να κοιτάμε μονο να μας συνεπάρει ο έρωτας κλπ, αλλά να υπάρχει ΚΑΙ αυτό το στοιχείο και θα συμφωνήσω.

Σαφέστατα και όλα όσα αναφέρεις είναι θεμελιώδη, αλλα αν μείνεις μόνο σε αυτά καταλήγεις με απωθημένα και δυστυχεις.

Στεφανος
Στεφανος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Pocahontas

Δε ξερω αν καταννοεις σε τι σοι λουμπα οδηγει μια τετοια λογικη…και εξηγουμε αμεσως Αρχικα χωριζει τη ζωη της γυναικας σε προ και μετα παιδιων. Κατοπιν μας λεει οτι οι δυνατες επιθυμιες οι δυνατοι ερωτες η καυλα η ομορφη ζωη ειναι για τα μικρατα μιας κοπελας την εποχη που δεν επιθυμει κι ουτε δυναται ( κοινωνικα οικονομικα ) να κανει παιδια.. Κατοπιν αν επιθυμησει παιδια θα συνειδητοποιησει το βαρος της ευθυνης και εξ αυτου θα νιωσει αδυναμη ανισχυρη και θα πρεπει να φανταζετε τον εαυτο της να ζητιανευει ασφαλεια ( τροφη στεγη χρηματα ) πλαι σε καποιον που θα παρεχει… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Pocahontas

Λυπάμαι που το λέω, αλλά μόλις ανέφερες την αιτία των περισσότερων αποτυχημένων γάμων στην Ελλάδα. Γάμοι που έγιναν με την λογική μιας επιχείρησης. Έχουμε 2022 και ζούμε στην Δύση (ναι, δεν είναι εύκολα, ούτε έχουν λυθεί τα πάντα). Δεν χρειαζόμαστε στην ουσία κανέναν άντρα να μας αρέσει αυτά που αναφέρεις, βασικά δεν χρειαζόμαστε καν άντρα για να κάνουμε παιδί (αρκεί το γενετικό του υλικό). Και αντί να αντιληφθούμε την ελευθερία που μας δίνει αυτή η πρόοδος, ώστε να επιλέξουμε σύντροφο ζωής με βάσει το ένα και μοναδικό στοιχείο που δεν μπορούμε μόνες μας να παρέχουμε στους εαυτούς μας (την ανατριχίλα),… Διαβάστε περισσότερα »

Nienna
Nienna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Συμφωνώ 100% με το σχόλιο σου daria . Και θα ήθελα να συμπληρώσω ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου αν αστοχησουμε τελικά στην επιλογή μας . Συμβαίνει και στους καλύτερους .

WonderWoman
WonderWoman
4 χρόνια πριν

Το περίεργο δεν είναι που ερωτεύτηκες, είναι που άντεξες 10+ χρόνια σε μια σχέση χωρίς να είσαι ερωτευμένη. Καλό πράγμα και η ηρεμία και η ασφάλεια και η αγάπη, αλλά αν η σχέση δεν έχει το βασικό συστατικό που την κάνει σχέση, προφανώς κάποια στιγμή θα το ζητήσει ο εγκέφαλος αλλού.

Τώρα ό,τι έγινε έγινε, δεν αξίζει ούτε σε σένα ούτε σε αυτόν να μένεις μαζί του από λύπηση.

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  WonderWoman

Εντωμεταξυ η γραφουσα είπε για τον σύντροφό της φρασεις όπως “παραδέχτηκε για πρώτη φορά τα λάθη του”, “έγινε πιο γλυκός είδα ένα άλλο πρόσωπο”, για την κοπέλα αναφορικά με το σύντροφό της “ένιωσα πως είναι πρώτη φορά να σου φέρεται κάποιος ιδανικά”
Άρα ο σύντροφός της μπορεί και να μην της φέρεται ιδανικά ,άρα μπορεί να την υποτιμα και να τη μειώνει και όλα αυτά να τα έχει απορροφήσει με τα χρόνια τόσο πολύ;

WonderWoman
WonderWoman
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κιμ Απίθανη

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια τέτοια υπόνοια ή αν απλά πρόκειται για άνθρωπο που ήταν εξαρχής μη εκδηλωτικος και είχε άλλες προτεραιότητες. Όπως και να χει, και ο κύριος Τέλειος να ήταν, αφού δεν της αρέσει της κοπέλας, μονόδρομος η λύση….

Κρίσσυ Πετρελαίου
Κρίσσυ Πετρελαίου
4 χρόνια πριν

Προσωπικά, δε μου είναι και πολύ ξεκάθαρο αν έκαναν σεξ ή όχι. Για κάποιο λόγο, προς το οχι τείνω.

Όπως και να έχει πάντως, θεωρώ ότι πλέον έχει τελειώσει το μεταξύ τους με το αγορι. Η άλλη κοπέλα είναι απλά μια αφορμή, που μπορεί βέβαια και να έχει συνέχεια, αν και εφόσον. Αν τελικά χωρίσει, θα πρέπει να είναι γιατί δεν αντέχει άλλο μαζί του, όχι για την κοπέλα.

Maraki
Maraki
3 χρόνια πριν

Γλυκιά μου φίλη, διάβασα πολύ προσεκτικά την ιστορία σου. Δεν ξέρω τι να σου πω… Δεν μας λες και περισσότερες λεπτομέρειες για την κοπέλα… Δηλαδή αν υπάρχει ανταπόκριση, αν σου είπε ότι νιώθει το ίδιο και ότι και η ίδια θα ήθελε να εξαφανιστεί μαζί σου και να κάνετε μια νέα αρχή… Αν πληγώθηκε που σταματήσεις να τη βλέπεις… Γι’αυτό αγχώνομαι τι να σου πω… Το μόνο που θα σου πω όμως, μέσα από την καρδιά μου, είναι να κάνεις ο,τι αισθάνεσαι και ότι πιστεύεις εσύ η ίδια ότι θα σου φέρει την ευτυχία. Τη δική σου όμως, όχι των… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 3 χρόνια πριν από Maraki