in

Η Ρένα απαντά: Δεν είμαι καλοδεχούμενη ανάμεσα στα ζευγαράκια

Δεν έχω όμως κάνει ποτέ μου σχέση. Να χάσω όλες μου τις παρέες;

Στη μέση βρίσκεται η αλήθεια. Και δεν εννοώ μέση ανάμεσα στα ζευγαράκια. ___________ Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα Καλησπέρα Ρένα καλησπέρα και στη παρέα. Υπάρχει ένα ζήτημα που με προβληματίζει καιρό τώρα. Είμαι 24 και δεν έχω κάνει μέχρι στιγμής σχέση και ούτε έχω προχωρήσει. Δεν είναι το πρόβλημά μου όμως αυτό. Το […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

friends taking selfie together

Στη μέση βρίσκεται η αλήθεια. Και δεν εννοώ μέση ανάμεσα στα ζευγαράκια.

___________

Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα

Καλησπέρα Ρένα καλησπέρα και στη παρέα.
Υπάρχει ένα ζήτημα που με προβληματίζει καιρό τώρα.
Είμαι 24 και δεν έχω κάνει μέχρι στιγμής σχέση και ούτε έχω προχωρήσει.
Δεν είναι το πρόβλημά μου όμως αυτό.

Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν όλες μου οι φίλες έχουν σχέση, και αυτό αλλάζει κάπως την δυναμική της παρέας. Και τι εννοώ μ αυτό.. πολλές φορές θα κάνουν πράγματα σαν ζευγάρια με αποτέλεσμα να νιώθω λίγο στην απέξω. Επίσης όταν με καλούν να βγω μαζί τους και είναι σε ζευγάρια, είναι κάτι που αποφεύγω καθώς νιώθω άβολα και είναι σαν να τους κρατάω το φανάρι..
Και γενικότερα δεν αισθάνομαι ότι θέλω να μπω σ’ αυτή την λούπα, το να βγαίνω μόνο με ζευγαράκια, διότι όλο αυτό μου φαίνεται πολύ επίσημο και συνήθειες των 30ριδων, αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι και δεν είμαι σ’ αυτή τη φάση.

Τι μπορώ εγώ να κάνω λοιπόν σ αυτή την περίπτωση;

Να αρχίσω να βασίζομαι περισσότερο σε μένα και να σταματήσω να περιμένω από εκείνες για το πότε θα είναι ελεύθερες να βγούμε μόνο σαν κοριτσοπαρέα; Να κάνω υπομονή και να δείξω κατανόηση στο ότι εκείνες βρίσκονται σε άλλη φάση της ζωής τους και ας μην μπορώ εγώ να ταυτιστώ;

Δεν ξέρω ειλικρινά πως να το χειριστώ.
Γι αυτό κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη.

ΑΠΟ ΤΗΝ – Φάση Αφασία

____________________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση

Καλησπέρα σου!

Αγαπητή φίλη, νομίζω ότι το θέμα είναι στο πώς το βλέπεις εσύ κι όχι οι φίλες σου. Οι φίλες σου συνεχίζουν να σε προσκαλούν κι αυτό δείχνει ότι δεν νιώθουν ανταγωνιστικά απέναντί σου: είναι κάτι θετικό. Αλίμονο στη μόνη γυναίκα που τα ζευγάρια την κάνουν πέρα επειδή την αισθάνονται ως απειλή… Είναι δυσάρεστο συναίσθημα, πιο δυσάρεστο απ’αυτό που νιώθεις τώρα. Είναι και διαιώνιση μισογυνισμού: η γυναίκα-πλανεύτρα. Αυτά τα αφήνουμε πίσω μας.

Κατανοώ ότι είναι αφενός η απειρία κι αφετέρου το διαφορετικό πλαίσιο της φοιτητικής-μεταφοιτητικής ζωής, όπου κάποια θέλει τέλος πάντων να κάνει γνωριμίες, να βγει, να δοκιμάσει εμπειρίες… Λογικά όλα αυτά. Άμα είναι όλοι ζευγαρωμένοι πώς να γνωρίσεις διαθέσιμο κόσμο;

Δες όμως τι λες. “Σχεδόν όλες μου οι φίλες”. Δηλαδή όχι όλες. Επομένως σε σένα πέφτει η ευθύνη να επιδιώξεις περισσότερες εξόδους με τις μη δεσμευμένες φίλες σου, ώστε να ζήσεις αυτά που επιδιώκεις. Μη περιμένεις από εκείνες, πάρε πρωτοβουλίες, οργάνωσε κάτι, ζήτα να φέρουν γνωστούς τους στην έξοδο. Έτσι μεγαλώνουν οι παρέες.

Ταυτόχρονα θα έλεγα να μην ξεκόψεις και με τις δεσμευμένες: εκτός του ότι παραμένετε φίλες, είναι ένα πολύ χρήσιμο “φροντιστήριο σχέσεων” να τα βλέπεις ως τρίτος, το οποίο θα σου χρησιμεύσει αργότερα στη ζωή σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

9 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Stasy
Stasy
2 χρόνια πριν

Συχνό φαινόμενο. Όταν οι φίλες βρίσκουν αγόρια, να βγαίνουν συνεχώς ζευγαράκια. Προσωπικά πάντα μου άρεσε να βγαίνω με κοριτσοπαρέα. Επειδή πλέον έχω σχέση, δεν σημαίνει ότι θα κόψω αυτήν την συνήθεια. Αντίστοιχα και το αγόρι μου θα βγει με τους φίλους του, και δεν θα πάω να κατσικωθώ (με πολλά αγόρια βαριέμαι κιόλας, τι να πάω να κάνω). Είναι πολύ στενάχωρο αυτό κορίτσια, θυμηθείτε ότι αν χωρίσετε, μπορεί οι φίλες να μην εκεί, αφού θα τις έχετε ξεγράψει. Τώρα εσύ γραφούσα, προσπάθησε να βρεις νέες φίλες να βγαίνεις. Δεν λέω να ξεκοψεις με τις υπάρχουσες, αλλά καλό θα είναι να… Διαβάστε περισσότερα »

Santy
Santy
2 χρόνια πριν

Φίλη δεν σε κάνουν πέρα. Εσύ νιώθεις μειονεκτικά επειδή δεν είσαι στην ίδια φάση με αυτές. Το βίωσα, από άλλη σκοπιά. Οι φίλες δεν με καλούσαν ή αν πήγαιναν κάπου μου έλεγαν “α εσύ δεν έχεις κάποιον και κανονίσαμε με τους τάδε να πάμε ζευγάρια”. Όπως και να έχει, ´προσπάθησε να περνάς και μόνη σου καλά.

avis
avis
2 χρόνια πριν

δεν καταλαβαίνω τον ομόφυλο φιλικό κύκλο, κοριτσοπαρέα-αγοροπαρέα. Λες για τις φίλες σου, φίλους δεν έχεις; Χόμπι που να γνωρίζεις κόσμο και να ανοίξεις τους κοινωνικούς σου ορίζοντες;

Weird_womanshaped_human
Weird_womanshaped_human
2 χρόνια πριν

3 υποθεσεις έχω: 1. Ειτε τα ζευγαρακια είναι αγενή και σαλιαριζονται κάνοντας σε να αισθανεσαι αβολα. Αυτο μου εχει συμβεί πολλες φορες και ειναι αθλιο. Να ειμαστε παρεα και τα ζευγάρια να φιλιούνται ο καθενας στη γωνια του και να γραφουν τους φιλους τους. Ή ειχε συνηθίσει να είστε στενες φιλες και τώρα σε παραμελούν. Αν ισχύει αυτο μίλησέ τους και εξηγησε ότι νιωθεις αβολα και δεν ειναι ευγενικο. 2. Ειτε εσυ νιωθεις μειονεκτικά και ετσι νιωθεις αβολα, χωρίς να κανουν κατι οι φιλες σου. Νιωθεις ασχημα που δεν εχεις σχεση και έτσι νιωθεις οτι οι φιλες σου ειναι μακρια.… Διαβάστε περισσότερα »

Jenny
Jenny
2 χρόνια πριν

Αν δεν νιώθεις άνετα κάθε φορά που βγαίνεται και έρχονται και οι σύντροφοί τους στην παρέα επικοινώνησέ το. Πες τους ότι προτιμάς να σε προσκαλλούν όταν θα βγαίνετε κοριτσοπαρέα. Τώρα αν βγαίνουν μόνο με τα αγόρια τους τι να πω, λυπάμαι. Από προσωπική εμπειρία όσα κορίτσια είχα φίλες κάθε φορά που έβρισκαν αγόρι εξαφανίζονταν. Λες και είναι ένας αυτοσκοπός που επιτέλους επιτεύχθηκε οπότε εγκαταλείπουν τα εγκώσμια. Τώρα βέβαια που είμαι και άνω των 30 και όλες έχουν παντρευτεί τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Για χρόνια έψαχνα μανιωδώς να βρω και εγώ κάποιον να φτάσω στο επίπεδό τους. Αλλά όχι, δεν… Διαβάστε περισσότερα »

cinnamonbun
cinnamonbun
2 χρόνια πριν

Βρε φίλη μας, όταν σε καλούν νιώθεις άβολα, όταν δεν σε καλούν νιώθεις άβολα,τι να κάνουν κ αυτές;Είναι σε ηλικία που καλώς ή κακώς η προτεραιοποιηση της σχέσης ξεκινάει. Μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις νέες φιλίες με ελεύθερα κορίτσια να βγαίνετε παρέα. Και όταν θες τις παλιές σου φίλες τις βλέπεις..

shy_basil_tree
shy_basil_tree
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  cinnamonbun

Ποτέ δεν κατάλαβα το “είναι σε ηλικία που καλώς ή κακώς η προτεραιοποίηση της σχέσης ξεκινάει”. Ούτε γιατί εξακολουθούμε να το διαιωνίζουμε ως κοινωνία. Η μόνη “προτεραιοποίηση” που θα έπρεπε να υπάρχει είναι το να κάνει ο καθένας και η καθεμία δουλειά με τον εαυτό του/της. Επίσης η ισομερής κατανομή των όσων γεμίζουν τη ζωή μας είναι πολύ πιο υγιής (π.χ. οικογένεια, δουλειά, φίλοι, σχέση/γάμος, παιδιά), σε σύγκριση με μια ζωή που ο χρόνος μονοπωλείται από 1-2 από τους τομείς που ανέφερα. Μπουχτίσαμε ως κοινωνία από άτομα που νομίζουν ότι αν βρουν σχέση αυτόματα θα τους λυθούν τα προβλήματα και… Διαβάστε περισσότερα »

George Elliot
George Elliot
2 χρόνια πριν

Λοιπόν, θα σου πω μια λέξη: άρνηση

Σε βοήθησα, είμαι σίγουρη!

Sabrina
Sabrina
2 χρόνια πριν

Αν σε καλούν ζευγάρια,πάρε μια φίλη η φίλο μαζί σου για να μην νιώθεις περίεργα.εναλλακτικα ως η single της παρέας πρότεινε εσύ να βγείτε σαν κοριτσοπαρεα.