in ,

Η Ρένα απαντά: Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά

Τι το’θελα και βγήκα; Δεν καθόμουν να κοιτάω το ταβάνι ή τηλεόραση;

Συνέχισε να στέλνει και να μου ζητάει να ξαναβγούμε (μάλλον ήθελε να μου πει και γι’ άλλες γκόμενες, δεν πρόλαβε να μου τις απαριθμήσει όλες) τον απέφυγα αρκετες φορές, αλλά εξακολουθεί να στέλνει. ___________ Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα Αγαπητή κοινότητα, Σας γράφω με αφορμή το πιο πρόσφατο αποτυχημένο μου ραντεβού. Είπα να […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

psychotherapy

Συνέχισε να στέλνει και να μου ζητάει να ξαναβγούμε (μάλλον ήθελε να μου πει και γι’ άλλες γκόμενες, δεν πρόλαβε να μου τις απαριθμήσει όλες) τον απέφυγα αρκετες φορές, αλλά εξακολουθεί να στέλνει.

___________

Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα

Αγαπητή κοινότητα,
Σας γράφω με αφορμή το πιο πρόσφατο αποτυχημένο μου ραντεβού. Είπα να δώσω ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που γνώρισα σε app, μιλάγαμε καιρό μέσω μηνυμάτων και φαινόταν να εκτιμάει το χιούμορ, την ιδιοσυγκρασία μου, που πανω-κατω φαινόταν να έχουμε παρόμοιες απόψεις κλπ.

Τι το θελα; Δεν καθόμουν σπιτι μου καλύτερα να κοιτάω το ταβάνι ή ακόμη χειρότερα πορτοσαλτε/ λιαγκα/ τον αντρα της τατιανας;  Επι 2 ωρες που κράτησε το ραντεβού, μου έλεγε για άλλες γυναίκες και πόσο όμορφη ήταν η τελευταία γκόμενα που ειχε. Ψηλή ξανθια με γαλάζια μάτια. Εγώ το ακριβώς αντίθετο. Το πήρα το μήνυμα και συμπέρανα ότι ο τύπος με βλέπει σαν φίλη, μάλλον σαν κολλητό του απο το στρατό, οπότε κι εγω φρεντζοουν τον τοποθέτησα. Έκλεισα ευγενικά το ραντεβού χαιρετώντας τον και έφυγα τρέχοντας. Ολα οκ μεχρι εδώ.

Μια βδομάδα μετά από αυτή την αηδία, άρχισε να μου στέλνει μηνύματα και να μου λέει πόσο πολύ του άρεσα (δε με φλέρταρε ποτέ, ούτε μου έκανε έστω ένα κομπλιμέντο). Άρχισε να μου λέει οτι ήθελε πολύ να με φιλήσει (από πού κι ως πού;; δεν υπήρχε ερωτικό κλίμα μεταξύ μας) και πώς του αρέσω πολυ σα γυναίκα (ουτε καν). Τον απεφυγα ευγενικα απαντωντας του οτι χαρηκα για τη γνωριμια και τα καλα του λογια. Συνεχισε να στελνει και να μου ζηταει να ξαναβγουμε (μαλλον ηθελε να μου πει και γι αλλες γκομενες, δεν προλαβε να μου τις απαριθμήσει όλες) τον απέφυγα αρκετες φορες, αλλα εξακολουθεί να στέλνει.

Νιώθω βαθύτατα προσβεβλημένη απο αυτη τη συμπεριφορά. Δε θέλω να μου φέρονται έτσι, λες και είμαι καμία δευτεραντζα. Μου εχουν ξανατύχει παρομοια σκηνικα. Γιατί το κάνουν αυτό οι αντρες ; Γιατί σου στέλνουν αφού δε σε γουστάρουν; Γιατι θεωρουν αυτοματως οτι αφου δε σε γουσταρουν μπορουν να σε εχουν για καβαντζα; Με πέρασε για “ευκολη” ; Δε δινω κανενα δικαιωμα και ισα ισα ειμαι πολυ συγκρατημένη. Φταίει άραγε η δικη μου εξωτερικη εμφάνιση; Έχω παρει 6 κιλα τα οποια θελω να χασω, Αφου έχω σταματήσει να βγαίνω και υποσχέθηκα στον εαυτό μου οτι θα χάσω τα κιλά, θα αδυνατήσω, θα φτιάξω το σώμα μου, θα νιώσω πρώτα εγώ καλά με έμενα και θα γίνω πιο όμορφη, μπας και σταματήσουν να με πλησιάζουν τέτοιου είδους άντρες που ψάχνουν για θύματα. Συνηθως οταν είσαι πολυ ομορφη σε φοβουνται και δε σε πλησιάζουν. Σε σεβονται και βαρανε προσοχες, κρεμονται απο καθε σου λεξη και κωλωνουν να πουν μαλακια μπροστα σου.

ΑΠΟ ΤΗΝ – Εχω βαρεθει τα ιδια και τα ιδια

____________________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση 

Φαντάζομαι είναι περισσότερα ανάλογα ραντεβού που σε έχουν κάνει να απηυδήσεις. Κατανοητό. Πάμε λίγο να τονίσω ορισμένα σημεία που κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικά.

Ο τύπος δεν είναι ότι δεν σε ήθελε. Είναι ότι έβγαινε δοκιμαστικά με πολλές και δοκίμαζε την τύχη του. Έτσι συνήθως συμβαίνει στα apps. Πιστεύω με μεγάλη βεβαιότητα ότι καθόταν και σου απαριθμούσε τις γκόμενες (ιιιχ!) που του άρεσαν κι αυτή ειδικά που είχε πριν από σένα για να σου δείξει ότι έχει κριτήριο και πόσο αρρενωπός είναι. Είναι μια σχεδόν ανεξήγητη αντίστροφης ψυχολογίας τακτική πολύ ανώριμων και πολύ άπειρων αντρών. Οι οποίοι έχουν κοινωνικές δεξιότητες επιπέδου πατώματος. Το στυλ ανθρώπου που μαθαίνοντας ότι κάποιος είναι ασθενής αρχίζουν να ρωτάνε αδιακρισίες ή που είναι ικανοί να περιγράψουν με το νι και με το σίγμα τι ακριβώς έκαναν με μια κοπέλα σε άγνωστους ούγκανους. Πιθανόν να άκουσε κάποιον ηλίθιο που εκμεταλλεύεται αδαείς σε κάποια γωνιά του διαδικτύου ότι πρέπει να αναφέρεις άλλες κοπέλες ώστε να τσιγκλίσει τον «γυναικείο ανταγωνισμό» κι έτσι προχώρησε για να τον «υπολογίσεις», να μετρήσει στο μυαλό σου και να τον κυνηγήσεις εσύ. Κι όταν είδε ότι δεν έπιασε, έστειλε μήνυμα. Η hook up culture.

Θέλω να απαντήσω σε αυτό που ρωτάς. «Γιατί θεωρούν αυτομάτως ότι αφού δε σε γουστάρουν μπορούν να σε έχουν για καβαντζα; Με πέρασε για “εύκολη” ; Δε δίνω κανένα δικαίωμα και ίσα ίσα είμαι πολύ συγκρατημένη.»

ΟΛΕΣ τις θεωρούν αυτομάτως καβάντζες εκτός από αυτές που τις θεωρούν εντελώς έξω από τα κυβικά τους, παντελώς απλησίαστες -για λόγους ανώτατης κοινωνικής στάθμης, κορυφαίας μόρφωσης και καριέρας, ή μοντελικής ομορφιάς. Που δεν είναι απαραίτητα καλό στοιχείο αυτό, αυτές οι γυναίκες ενώ έχουν τόσες αρετές ψάχνουν τον άντρα με το κυάλι επειδή η δική τους, των αντρών, η ανασφάλεια βαράει κόκκινο.

Δεν υπάρχει όμως εύκολη και δύσκολη κι έδωσα ή δεν έδωσα δικαιώματα. Εφόσον σε βρήκε σε εφαρμογή το αντρικό μυαλό θεωρεί δεδομένο ότι δίνεις δικαιώματα. Ότι ψάχνεσαι. (Πράγμα που έχει μια δόση αλήθειας, ψάχνεις άνθρωπο εκεί, αλλιώς δεν θα ήσουν μέσα).  Επομένως ένα σημείο που μπορείς να αλλάξεις είναι κι αυτό: το μέσο.

Κι εγώ έρχομαι κι ερωτώ. Αφού σε ενοχλεί αυτή η συμπεριφορά κι αφού νιώθεις βαρύτατα προσβεβλημένη, γιατί όχι μόνο κάθισες ένα δίωρο (!) να ακούς τις αηδίες αυτές αλλά και του απάντησες τόσο ευγενικά και ψεύτικα ότι χάρηκες και λοιπά; Πιστεύεις ότι ένας άντρας θα κόλωνε να πει ότι δεν πέρασε καλά και δεν θέλει να το επαναλάβετε; Είναι καλύτερα και για τους δυο σας να είσαι ευθεία στην επικοινωνία σου. Δεν πέρασα τόσο καλά, δεν πειράζει, θα βρούμε κάποιο άλλο άτομο πιο ταιριαστό σε μας. Τέεεελος. Μετά από ένα τέτοιο μήνυμα κανένας δεν θα ξαναστείλει για καβάντζες κι άλλα παρόμοια. Λιτά και περιεκτικά. Είναι και κάτι άλλο όμως.

Γράφεις «Αφού έχω σταματήσει να βγαίνω και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα χάσω τα κιλά, θα αδυνατήσω, θα φτιάξω το σώμα μου, θα νιώσω πρώτα εγώ καλά με έμενα και θα γίνω πιο όμορφη, μπας και σταματήσουν να με πλησιάζουν τέτοιου είδους άντρες που ψάχνουν για θύματα». Όμως αυτό είναι παύση ζωής για όταν θα γίνουν τα πράγματα ιδανικά (στο μυαλό σου!), χωρίς καμμία εγγύηση αποτελέσματος. Δεν έχουν ουσιαστική εξουσία οι όμορφες, όπως νομίζεις. Παλεύουν κι αυτές, αλί και τρισαλί αν χάσουν το προνόμιο, μια ζωή στο τρέξιμο. Αυτό που σε κάνει να αυτομαστιγώνεσαι επειδή δεν γεννήθηκες (ή δεν επενέβης σε πλαστικούς) για να γίνεις μια καλλονή είναι ακριβώς ότι σου λείπει η ΕΞΟΥΣΙΑ. Αυτό σε καίει και όλες τις γυναίκες που έχουν το ίδιο παράπονο. Όμως δεν πρέπει να σε αφορά. Ακριβώς επειδή οι άντρες αυτοί δεν φέρονται έτσι επειδή η γυναίκα (εσύ) δεν έχεις πχ. το τέλειο σώμα, αλλά επειδή οι ίδιοι έχουν κοινωνικές δεξιότητες επιπέδου δαπέδου! Χρειαζόμαστε περισσότερη πραγματική εξουσία στον έξω κόσμο ώστε να μην σπαταλιόμαστε στην επιφανειακή κι ανούσια εξουσία του dating.

Διάβασε πολύ προσεκτικά κι αυτή την απάντηση:

H Ρένα απαντά: Μπορούμε κι εμείς να έχουμε τόση εξουσία;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

25 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
SS
SS
8 μήνες πριν

Δεν υπαρχουν ευκολες και δυσκολες γυναικες. Αυτό ειναι πατριαρχικό στερεοτυπο. Δεν φταιει η εφαρμογη. Οι αντρες βγαινουν ραντεβου με στόχο να κανουν σεξ, αν τους αρεσει η γυναικα εμφανισιακα. Εντός κ εκτος εφαρμογών. Αν κι εσυ θες, κανεις. Αν δεν θες, δεν κανεις. Τιποτα απο τα δύο δεν επηρεάζει την εξελιξη της γνωριμίας και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να την επηρεάζει. Οποιος αντρας σε θεωρήσει “ευκολη”, ή κοινώς τσούλα, τότε ειναι σεξιστης και να παει στο καλο. Δεν δινουμε σεξ με ανταλλαγμα τη σχεση, δεν ειναι προσβλητικό να θελουμε σεξ και να μας θελουν για σεξ. Προσβλητικό ειναι να μας φερονται με… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
8 μήνες πριν

Γιατί καλό μου έκατσες 2 ώρες να κους βλακίες; Καλυτερα σπίτι και Ευαγγελάτο που έχει και ωραία ολοζώντανα γραφικά.

Τελευταία επεξεργασία 8 μήνες πριν από daria
Κλειτώ
Κλειτώ
8 μήνες πριν

Κοίτα ο τύπος ήθελε να “πουλήσει” το προϊόν. Να σου δείξει πόσο “περιζήτητος” είναι, αφού έριξε γυναίκα ψηλή, ξανθιά και γαλανομάτα, να σου μιλήσει για όλες τις πρώην. Δεν είναι “ο,τι και ο,τι”. Κοινώς, όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι. Ανασφαλής είναι και πιθανότατα άπειρος. Δεν έχουν σχέση τα έξι παραπάνω κιλά που έχεις με τον τρόπο που φέρεται. Έχουν σχέση με τον ίδιο και ότι του λείπουν βασικοί τρόποι. Δυστυχώς είναι πολλοί που συμπεριφέρονται έτσι. Έτσι έμαθαν. Καιρός να το σπάσουμε το καλούπι. Όποιος συμπεριφέρεται έτσι, δεν αξίζει ευκαιρία. Πες του το στα ίσια ότι δεν θες… Διαβάστε περισσότερα »

Santy
Santy
8 μήνες πριν
Απάντηση σε  Κλειτώ

Αποκλείω το ενδεχόμενο να είχε σχέση με τέτοια γυναίκα. Φαντάζομαι ένα παραμύθι ήταν. Άσε που πιστεύω ότι θυμήθηκε μετά από μια βδομάδα να της στείλει επειδή δεν έκατσαν οι άλλες.

Miran
Miran
8 μήνες πριν
Απάντηση σε  Santy

Το πιο σίγουρο. Προσπαθούσε να “ψήσει” και άλλη/ες κοπέλα/ες παράλληλα με τη γράφουσα και όταν είδε ότι δεν, είπε να ξαναδοκιμάσει με την τελευταία. Ή είχε αφήσει κατάσταση στον πάγο, τον έστειλε και θυμήθηκε τη γράφουσα, οπότε είπε να παίξει το τελευταίο χαρτί

Jennaki
Jennaki
8 μήνες πριν
Απάντηση σε  Κλειτώ

Ακριβώς αυτό σκέφτηκα. Ο τύπος τις κοπέλες που περιέγραφε,το πιο πιθανό είναι να τις είχε δει σε κάποιο social και να τους έκανε like. Όπως και να έχει μακριά από αυτή την ανασφάλεια.

A pretty mess
A pretty mess
8 μήνες πριν

λοιπόν δυο βασικα προβληματα: πρωτον φλερταρεις με λάθος καύσιμο, δευτερον έχεις προβληματική οπτική πάνω στην ‘εύκολη’  Εξηγούμαι… τα πιάνω ανάποδα:  1) το μόνο πρόβλημα στο σενάριο του να σε είχε περάσει για εύκολη θα ήταν ότι εσύ, αντί να σκεφτείς ‘τέλεια!’, σκεφτεσαι αν φταίνε τα κιλά, μη τυχόν και δεν ήσουν πολύ συγκρατημενη και μηπως να αδυνατίσεις για να σε σεβονται.  Εγω όταν με περνάνε για εύκολη χαίρομαι, γιατί καταλαβαίνω ότι συνεννοηθήκαμε. Κι εγω έτσι φλερτάρω: τον φαντάζομαι στο κρεβάτι μου. Τιποτα κακό στο να με φαντάζεται ο άλλος στο κρεβατι του. Ποια η συμφορά στο να βρήκε εύκολη? Καλύτερα.… Διαβάστε περισσότερα »

emie
emie
8 μήνες πριν
Απάντηση σε  A pretty mess

Μπορεί να είναι νάρκισσος η γράφουσα. Από την άλλη είναι και τόσα τα κουτάκια της πατριαρχίας (εύκολη-δύσκολη, όμορφη-πεντάμορφη, με θέλει για σχέση – με θελει για σεξ) που κάπου χάνεται η μαγιά του φλερτ δηλαδή ο ενθουσιασμός που λες και τα υπόλοιπα. Είναι και νοητική η παγίδα.

J.Brian
J.Brian
8 μήνες πριν
Απάντηση σε  A pretty mess

Σεβαστή η γνώμη σου όμως διαφωνώ. Υποβαθμίζεις τα στοιχεία που θεωρεί η γραφουσα ως σημαντικά και προβάλλεις το δικό σου ως “σωστό”. Η επικοινωνία του φλερτ, ενέχει την επιβεβαίωση. Λογικά μιλάει η γραφουσα. Το να σου λέει πως πηδούσε την ξανθιά, ψηλή, γκόμενα δεν είναι παιχνίδι φλερτ. Ούτε είναι κακό να δείξει ότι του αρέσεις. Μπορεί εσύ να είσαι πολύ θαρραλέα στο φλερτ, οι περισσότεροι άνθρωποι όμως, θέλουμε μια ζεστασιά για να πάρουμε μπροστά. Όταν σου φέρονται τόσο παράλογα, βρίσκω πολύ λογικό να αναρωτηθείς μήπως έκανες εσύ κάτι. Αλληλεπίδραση λέγεται. Ναι όταν σου φέρονται έτσι, θα σκεφτείς το “από πού… Διαβάστε περισσότερα »

SS
SS
8 μήνες πριν
Απάντηση σε  A pretty mess

συμφωνω και επαυξάνω! Το οτι ο τύπος φλέξαρε και την ξενερωσε ομως, ειναι μια απολυτα φυσιολογικη αντιδραση. Προσωπικα δε θα μπορουσα να φανταστω εναν τετοιο στο κρεβατι. Ουτε προσβεβλημενη θα ενιωθα, ουτε τίποτα. Απλα θα ξενερωνα

Roto_bla
Roto_bla
8 μήνες πριν

Φλεξ έκανε. Στο φτωχό του μυαλό μπορεί να νόμιζε ότι θα ενέβει στα μάτια σου αν σου πει ότι τον επέλεξε μία ξανθιά ψηλή. Μπορεί να ήταν και backhanded compliment, ότι να, παρότι με επέλεξε μία ξανθιά ψηλή έγω επέλεξα εσένα. Όπως και να ‘χει, είναι πανίβλακας, μην ασχολείσαι άλλο.

Phaedra
Phaedra
8 μήνες πριν

νάτο πάλι!

φλεξ για πρώην και ντεμεκ εμπειρία..
αρχίζω και πιστεύω πως είναι στο “βασικό πακέτο-φρασεις και λέξεις του πρώτου ραντεβού”

-φεύγεις στην ώρα πανω
-άρχισε να βλέπεις και αυτούς εύκολους…όχι μόνο εσένα.
-πρόσεχε τον εαυτό σου και την εμφάνιση σου μόνο για εσένα..για κανέναν άλλο.
-αυτοί οι τύποι και στις όμορφες/πετυχημένες τα ίδια και ίσως και χειρότερα κάνουν

Τελευταία επεξεργασία 8 μήνες πριν από Phaedra
Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
8 μήνες πριν

Μη ειρωνικα, αρχίζω να πιστεύω βαθύτατα ότι οι περισσότεροι άνδρες είναι χαζοί. Πανχαζοι για την ακρίβεια και συνάμα, επικίνδυνοι.
Ποτέ δεν ακούγεται σχεδόν, κάτι έξυπνο από αυτούς. Κάποιοι σου λένε σκέψεις τους με ύφος ότι είπαν κάτι σημαντικό ενώ είναι η σκέψη που έκανες η ίδια όσο ήσουν γυμνάσιο. Δεν μπορούν να μιλήσουν ή να κατανοήσουν ειδικά όταν ο απέναντι είναι γυναίκα, είναι λες και βλέπουν εξωγήινο. Η συμπεριφορά τους δε, και οι κοινωνικές τους δεξιότητες τι να πω….από το catcalling μέχρι την οδηγική συμπεριφορά και το manspreading πάρε και καταλαβε

lucid dream
lucid dream
8 μήνες πριν

Ξεκινώντας από το τέλος…, μυαλό κι αυτοπεποίθηση χρειάζεται.( Όχι να χάσεις κιλά. )
Μάθε να μη δίνεις βήμα, όταν ενοχλείσαι.
Ξεκαθάρισε το τοπίο, δε χρειάζεται να είσαι ευγενική.

emie
emie
8 μήνες πριν

Προσπάθησε να παίξει με την ψυχολογία σου. Φτάνει!

MarmeladaFraoula
MarmeladaFraoula
8 μήνες πριν

Σποιλερ αλερτ: όσα κιλά και να χάσεις ή όσα κιλά και να βάλεις ΠΑΝΤΑ θα υπάρξει κάποιος κάφρος να σε προσεγγίσει. Αυτό για να μην νομίζεις ότι κρίνεται από εκεί το τι ανοησίες θα ακούσεις (άλλωστε συνήθως λενε το ίδιο τροπάριο σε όλες). Δεν είναι δείγμα της αξίας σου. Το θέμα είναι εσύ γιατί σπαταλάς τον χρόνο σου και την ενέργεια σου με το να σκέφτεσαι τι πιστεύει και τι θεωρεί ο κάθε βλαξ. Πρέπει να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου και τα standards σου. Ένα ραντεβού βγήκες με έναν άκυρο και σε προβλημάτισε τόοοσο πολύ ενώ θα έπρεπε να είναι… Διαβάστε περισσότερα »