in

Η Ρένα απαντά: Δεν ταιριάζουμε, τον αγαπώ πολύ, δεν θέλω όμως παιδί σε αυτό το περιβάλλον.

Αυτός χριστιανός εγώ άθεη, αυτός ο μανιακός με το κρέας, εγώ vegan, αυτός πίνει τσίπουρα, εγώ πάω για τρέξιμο.

Αυτός χριστιανός εγώ άθεη, αυτός ο μανιακός με το κρέας, εγώ vegan, αυτός πίνει τσίπουρα, εγώ πάω για τρέξιμο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

relationship3 1

Το παιδί είναι η Λυδία λίθος των σχέσεων.

___________

Η ιστορία της Πού να Εξηγώ όπως την ξεχώρισα σήμερα.

Δεν ταιριάζουμε.-

Όταν λέω δεν ταιριάζουμε και δεν εννοώ μόνο τη διαφορετικότητά μας, σε βιώματα, σε μουσική, βιβλία, ταινίες, χιούμορ ,αντιμετώπιση- στάση ζωής. Αυτός χριστιανός εγώ άθεη, αυτός ο μανιακός με το κρέας, εγώ vegan, αυτός πίνει τσίπουρα, εγώ πάω για τρέξιμο.
Η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε μαζί με έναν πάρα πολύ περίεργο τρόπο πριν αρκετά χρόνια. Όταν αποφάσισα να αφήσω την Αθήνα και να κατέβω στην Κρήτη.
Εκεί έχουν οι γονείς μου κάτι χωράφια και αποφάσισα να ασχοληθώ με τη γεωργία, είμαι και γεωπόνος. Λίγα χρόνια μετά τον γνωρίζω. Αθηναία εγώ, ορεινός κρητικός αυτός.
Μας ένωσε αγάπη για την γη και η δουλειά.

Πάμε πολύ καλά και δουλεύουμε πάρα πολλές ώρες και είμαστε καλά όταν είμαστε οι δύο μας, αν βρεθούμε με κόσμο μπορώ να το σκοτώσω (ειδικα τα αδέλφια του).
Είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, είναι ο πρώτος άνθρωπος στη ζωή μου που εμπιστεύτηκα και τον αγαπώ πολύ, πέντε χρόνια μετά λοιπόν και τρία χρόνια γάμου, θέλει να κάνουμε παιδί.
Δεν μπορώ να κάνω παιδι μαζί του, δεν ξέρω αν θέλω να κάνω παιδί μαζί του.
Ενώ τον γουστάρω, τον αγαπαω. Δεν θέλω να κάνω ένα παιδί που θα μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Οι οικειοι του ειναι φαλλοκράτες , πατρίς -θρησκεία- οικογένεια. σεξιστές, πατριάρχες και όλο αυτό το οποίο δεν μπορώ να διαχειριστώ. Κάποιες φορες γίνεται και αυτός λίγο έτσι και κάποιες φορές δεν ξέρω γιατί μένω. Οταν με βλεπει πως θυμώνω αλλάζει. (ναι, του έχω μιλήσει πολλές φορές)

Καταλαβαίνω πως όσα γράφω είναι ανάκατα και ουσιαστικά δεν θέτω καμία ερώτηση.
Το κεφάλι μου είναι πάρα πολύ μπερδεμένο κάποιες φορές τον κοιτάω και λέω” τι κάνω τι κάνω εγώ εδώ” και κάποιες άλλες απλά νιώθω υπέροχα γιατί τον εμπιστεύομαι.
Έχει αυτό το παλιακό, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνει κανείς, δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να με καταλάβει. Αλλά σήμερα ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω γιατί σήμερα ένιωσα να πνίγομαι και να θέλω να ουρλιάξω παράλληλα σκέφτομαι και λέω, όχι γιατι να ουρλιάξω?
Δεν ξέρω ,ειλικρινά, δεν ξέρω αν έχω ανάγκη από ειδικό δεν ξέρω… Αυτό ήθελα να σου πω.

Σε ευχαριστώ που με άκουσες.

ΑΠΟ ΤΗΝ – Που να εξηγώ

____________________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.

Ούτε ανάγκη ειδικού έχεις, ούτε να ουρλιάξεις χρειάζεται. Καταλαβαίνω επακριβώς αυτό που λες κι ας το λες ανάκατα.
Αυτό που σας ένωσε είναι κάτι που υπερβαίνει την κοινή ιδιοσυγκρασία -είναι έρωτας, καύλα, ανθρώπινη επαφή, πνευματική ομόνοια.
Αυτά αρκούν για να είναι δύο άνθρωποι μαζί, να συμπορευτούν, να παντρευτούν ακόμη. Μικρή σημασία έχουν οι διατροφικές προτιμήσεις ή το ζήτημα της πίστης (εκτός αν ένας εκ των δύο είναι φανατικός). Το πρόβλημα έρχεται πράγματι με την απόφαση αν θα κάνουν παιδί, επειδή το παιδί αλλάζει τα πάντα και δοκιμάζει το δεσμό του ζευγαριού. Μεγεθύνει και τα ελαττώματα και τα προτερήματα, κι αναδεικνύει τι πραγματικά πιστεύουμε για τον κόσμο.
Η απόκτηση παιδιού είναι μια πράξη πολιτική. Να, το’πα.

Το “όταν με βλέπει έτσι αλλάζει” (επειδή του έχεις μιλήσει πολλές φορές) ουσιαστικά δεν μας λέει κάτι για το μέλλον. Μας λέει ότι σε αγαπά και σου δίνει σημασία, σέβεται την ενόχλησή σου. Δεν μπορεί όμως να αποβάλλει όσα έμαθε κάποιες δεκαετίες ζωής έτσι απλά, επειδή το συζητήσατε, εφόσον όλο το τριγύρω περιβάλλον συντελεί στην συντήρηση του σεξισμού και φαλλοκρατισμού. Μπορεί να βγάλει το αγόρι από την Κρήτη, αλλά δεν μπορεί να βγάλει την Κρήτη από το αγόρι.

Λέγοντας άλλωστε Κρήτη, όλοι κάτι ψιλομυριζόμαστε. Δεν είναι ότι έχουν επαρχιώτικη συντηρητική νοοτροπία (κι ας είναι το νησί των Φιλελευθέρων του Βενιζέλου και ψηφίζουν κεντρώα και κεντροαριστερά). Είναι ότι μοιάζουν να είναι περήφανοι ακριβώς για τα χειρότερα στοιχεία της λεβεντογέννας! Όμως άλλο παράδοση που την δεχόμαστε ως φολκλόρ και πολιτιστικό πλούτο, κι άλλο συντήρηση με την κακή την έννοια.

Εκείνος προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες, όπως καταλαβαίνεις, κι αυτό δεν είναι απλό. Ενίοτε είναι και καταστροφικό. Στα μεγάλα ερωτήματα πρέπει να παίρνουμε θέση, αλλιώς βγαίνει σε πολύ κακό.
Πώς θα διαπαιδαγωγήσατε λοιπόν το τυχόν παιδί σας; Τι θέση παίρνει επ’αυτού; Θα μεγαλώσει με το παλιακό μοντέλο ή είναι διατεθειμένος να αφήσει εντελώς επάνω σου τη διαπαιδαγώγηση; Όμως, η διαπαιδαγώγηση δεν είναι μόνο τι συμβουλεύουμε ή τι απαγορεύουμε στο παιδί, γίνεται κυρίως δια του παραδείγματος. Κι αυτό είναι το δυσκολότερο σημείο, όπως κι η ίδια καταλαβαίνεις. Επομένως γόνιμος ο προβληματισμός σου και το παιδί πρέπει ή να δημιουργηθεί εκτός της “φούσκας” αυτής (πώς θα σας φαινόταν να τους παρατήσετε όλους και να μετακομίσετε σε νέο περιβάλλον; ), ή να μην δημιουργηθεί καθόλου.
Λάβε όμως υπόψιν σου ότι εφόσον ετέθη θέμα παιδιού, αυτό θα βαρύνει ως ίσκιος πάνω στις αποφάσεις του μέλλοντος. Εφόσον το θέλει, θα είναι δύσκολο να συμβιβαστεί χωρίς. Εφόσον δεν θέλεις υπ’αυτές τις συνθήκες, θα είναι λάθος να υποχωρήσεις. Εφόσον τα βρείτε μεταξύ σας, πάλι θα αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις και τον πόλεμο του περίγυρου (“γιατί δεν κάνετε παιδί;”, “γιατί δεν σου κάνει παιδί;”, “γιατί μεγαλώνετε έτσι το παιδί;”, “γιατί την παντρεύτηκες εξαρχής την πρωτευουσιάνα, ενώ είχαμε τόσες εδώ για σένα”;). Στη θέση σου θα μετακόμιζα πάλι, ενδεχομένως μαζί του, εφόσον είναι αποφασισμένος.
Στείλε μας update.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Marie
Marie
3 χρόνια πριν

Άμα είναι καλό παιδί να του δώσουμε ένα…..καλτσουνακι! Δεν παντρευομαστε κάποιον επειδή είναι καλό παιδί,ούτε εννοείται κάνουμε παιδί μαζί του!! Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάσατε στο γάμο…με τι προϋποθέσεις? Με τι μέλλον?? Που ακριβώς κολλατε κ συμπορευεστε? Ναι,μας λες αγάπη για φύση κ γεωργία…κ είναι αυτός λόγος να παντρευτείς κάποιον? Όχι,αυτός είναι λόγος να τον έχεις συνεργάτη…αντε κ κολλητό! Επειδή θα χωρισεις…κάνε το πριν το παιδί… Όταν είμαστε μπερδεμενοι κ νιώθουμε ότι δεν πατάμε σταθερά στη γη ,δεν προχωράμε μπροστά…σε λακκούβα θα πέσουμε.. Μην κάνεις παιδί…κ κοίτα να χωρισεις… Με τον πατέρα του παιδιού σου πρέπει να συνεννοειστε… Διαβάστε περισσότερα »

Marie
Marie
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

Τα εγκατέλειψε επειδή δεν της άρεσαν προφανώς…γιατί όμως πήγε να τα ξαναβρεί?? Μπας κ αλλάξει γνώμη? Η μήπως την εγκρίνει οικογενεικος κ κοινωνικός κύκλος? Αυτό δεν κατανοώ…

Marie
Marie
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

Σφακιανη είμαι κ ξέρω πολύ καλά πως είναι η Κρήτη.
Οκ πήγε να ξεφύγει απ τη βαβούρα της Αθήνας.
Γιατί κόλλησε όμως με έναν άνθρωπο που δεν είναι της νοοτροπίας της? Είναι σαν να μισείς τη μυρωδιά των ψαριών κ να παντρευεσαι ψαρά…
Εκτός κ αν πιστεψε το ρητο: Τα ετερώνυμα έλκονται.
Σίγουρα μπορεί να έλκονται…το θέμα είναι ότι δεν συννενοουντε ούτε για τα βασικά.. πόσο μάλλον για να κάνουν παιδί.

Marie
Marie
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

Αυτό με την ματσιλα ισχύει άπειρα δυστυχώς….εγώ για παράδειγμα που μεγαλωσα με πατερα,θειους κ παππού τέτοιας συμπεριφοράς,δεν είχαν σχέση αυτά που λέγαν με αυτά που πρατταν. Και δίνω λαμπρο παράδειγμα: όταν ήμασταν μικρά με την αδερφή μου ο πατέρας μας φρόντισε να μας εξασφαλίσει ακίνητα ( στην Κρήτη το κορίτσι παίρνει σπίτι κ λεφτα κ το αγόρι τις δουλειές-χωράφια,μαγαζια) λέγοντας μας παντοτε: ” για να μην σας πετάξει ποτε κάνεις στο δρόμο. ” Η μαμά επίσης κρητικια, μια ζωή μας έλεγε: θα έχετε τη δική σας δουλειά κ λεφτα κ πότε μισιακα πράγματα με αντρα( μισιακα πάει να πει μισα-μισα)… Διαβάστε περισσότερα »

SS
SS
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

απο την προσωπικη μου εμπειρια, οπως εγραψα κιολας, ενω ο ανθρωπος που γνωρισα, ηταν αθεος αναμεσα σε θρησκοληπτους και δηλωνε φεμινιστης, ειχε παντρευτει (και διαζευχθει), γυναικα που γνωρισε 17 ετων οταν αυτος ηταν 27, “την ειχε στο σπιτι και της τα παρείχε ολα” κλπ, κλπ. Δεν ξεφευγουν. Απο τοτε που χωρισε, ετρωγε στη μανα του κ της παρηγγελνε τι φαι θελει, πριν γυρισει απο τη δουλεια

Αυτή
Αυτή
3 χρόνια πριν

Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ένα γράμμα στο οποίο επικράτησαν πιο ενστικτώδεις ορμές από τη λογική διότι γίνεται ξεκάθαρο ότι ο έρωτας δεν συμβαδίζει πάντα με τη φεμινιστική μας ιδεολογία και ότι η φεμινιστική ιδεολογία δεν είναι αρκετή για να δημιουργήσει έρωτα. Δυστυχώς τώρα ήρθε η ώρα όμως να συζητήσετε ώριμα και με λογική αλλά θα πρότεινα να εστιάσετε σε αυτά που σας ενώνουν που δεν είναι μόνο η γη, είναι και οι νοοτροπίες σας. Δηλαδή εσύ ελκύεσαι από κάποιο κομμάτι της “φολκλόρ” νοοτροπίας και αυτός από κάποιο κομμάτι της μοντέρνας σου οπτικής. Αυτό είναι 100% βέβαιο. Διαφορετικά θα αδιαφορούσατε… Διαβάστε περισσότερα »

spiros VII
spiros VII
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αυτή

Με την αληθινη συζητηση, με την καταθεση ψυχης ο ενας απεναντι στον αλλο πιστευω θα βρεθει λυση. Αυτο που ξεχναμε ειναι οτι δεν συζηταμε με τον/την συντροφο μας.

Manouri marmelada
Manouri marmelada
3 χρόνια πριν

Από αυτά που λες φαίνεται ότι είσαι παντρεμένη με έναν άντρα που βρίσκεις πολύ sexy. Sexy με την ευρύτερη έννοια του όρου. Τον θέλεις για τα αρρενωπά του χαρακτηριστικά και σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά. Πριν 50 χρόνια αυτό ήταν αρκετό για να κάνετε παιδιά. Στις μέρες μας μάλλον όχι. Οι λόγοι που δεν θέλεις παιδί είναι σημαντικοί και σεβαστοί. Και νομίζω ότι είναι οι ίδιοι λόγοι που θα σε κάνουν να απορρίψεις και αυτόν συνολικά όταν φύγει η πρώτη κάψα. Μάλλον πρέπει να το λήξεις…

SS
SS
3 χρόνια πριν

καταρχην ο ανθρωπος ειναι Κρητικος, οποτε πινει ρακές ή τσικουδιές και ΟΧΙ τσίπουρα!
Τωρα τα αλλα τα brutal τα καταλαβαινω, πολυ καψωτικα, αλλα αυτοι ετσι ειναι, χρονια πίσω στα χωρια εκει επανω. Γνωρισα κ εγω Κρητικό κ έπεσα απο τα συννεφα, να βλεπεις σχεσεις με μεγαλη διαφορα ηλικίας (γυναικες πολύ μικρότερες), αντρες σεξιστες τύπου “ποιά Μαρία ρε, αυτη με τα μεγαλα βυζιά” και κατι τέτοια κουλά, κατι σταυρους μεσα απο τα μαυροπουκάμισα, αμαν εφυγα τρεχοντας….
Πρέπει να μετακομίσετε αν θελεις να εχετε ελπίδα να κανετε οικογενεια και καλύτερα σε περιβαλλον κοντα σε δικους σου συγγενεις

George Brown
George Brown
3 χρόνια πριν

Νομίζω ότι θα μπορούσατε να ζήσετε και να μεγαλώσετε ένα παιδί μόνο σε ουδέτερο περιβάλλον.Στην Κρήτη όλες τις “παραχωρήσεις” θα έπρεπε ως πρωτευουσιάνα, να τις κάνεις εσύ, ενώ στο δικό σου περιβάλλον , ως συντηρητικός επαρχιώτης, όλες αυτός..Γενικά ξεκινήσατε λάθος και το ξέρεις καλά. Με το κείμενό σου δε ζητάς συμβουλές, αλλά μιλάς περισσότερο στον στο εαυτό σου, να πάρεις θάρρος. Λήξτε το τώρα, πριν γίνει χαμός με ένα παιδί στη μέση όμηρο της ζωής και των επιλογών του καθενός σας..

Mary PopIns
Mary PopIns
3 χρόνια πριν

Κατάγομαι από την Κρήτη, ζω στην Κρήτη και είμαι παντρεμένη με Κρητικό. Μετά από 2 χρόνια σχέσης και 16 χρόνια γάμου, μια καλή αιτία για να χωρίσω είναι η νοοτροπία του συζύγου μου ως προς ……. όλα αυτά στα οποία αναφέρει η Ρένα. Αν δεν υπάρχει κοινή γραμμή, η πορεία του γάμου θα είναι από πάρα πολύ δύσκολη έως ψυχοφθόρα. Μετά το παιδί τα πράματα μόνο χειρότερα θα γίνουν, εκτός και αν τα παρατήσετε όλα και όλους και μετακομίσετε μακριά. Έχε όμως στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ότι ο συντηρητισμός, η πατριαρχία και η κρητική νοοτροπία βγαίνει δύσκολα έως… Διαβάστε περισσότερα »

Vegantsoorekaki
Vegantsoorekaki
3 χρόνια πριν

Όλα αυτά που αναφέρεις θα τα βρεις μπροστά σου στον ερχομό ενός παιδιού. Αλλά πράγματα θα του μάθεις εσύ άλλα θα του μαθαίνει ο πατέρας του κ λογικά θα συγκρούονται,δεν έχουν κοινη πορεία. Κ κατά δεύτερον ως vegan εσύ μαγειρεύεις στον άντρα σου κρέας; Άντε στον άντρα σου μπορεί ν του έχεις πει αν θες να τρως κρέας να σου μαγειρεύει η μάνα σου. Στο παιδί θα μαγειρεύεις κρέας; Με ποια νοοτροπία θα του μάθεις τα πιστεύω σου ως vegan εσύ κ ως φανατικός κρεατοφαγος ο πατέρας του; Αν εσύ αποφασίσεις να μη δώσεις κρέας στο παιδί σου κ αυτό… Διαβάστε περισσότερα »