in

H Ρένα απαντά: Το παιδί του μου είναι…ενοχλητικό

Με ενοχλεί ότι το παιδί του “χτυπάει ντέφι κ εκείνος χορεύει”. Επειδή είναι χωρισμένος ζητά την προσοχή του.

Γενικά καταλαβαίνω πόσο επιδραστική μπορώ να είμαι κ γω με το παιδί και βάζω λίγα όρια με τον τρόπο μου κ με το γάντι πάντα. __________ H ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω κ μέσα από τις απαντήσεις σου εκτιμώ πολύ ο,τι λες κ με βοηθάς […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

bring up kids

Γενικά καταλαβαίνω πόσο επιδραστική μπορώ να είμαι κ γω με το παιδί και βάζω λίγα όρια με τον τρόπο μου κ με το γάντι πάντα.

__________

H ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω κ μέσα από τις απαντήσεις σου εκτιμώ πολύ ο,τι λες κ με βοηθάς πολύ όπως κ οι σχολιαστές! Διαβάζω τη στήλη από παλιά.

Είχα στείλει κ πριν κάποιους μήνες αλλά δεν έχει δημοσιευθεί οπότε επανέρχομαι μιας κ η ερωτηση μου είναι κ update ουσιαστικά. Από τους 3 μήνες που τα είχαμε τότε με το αγόρι μου, αισίως έχουμε φτάσει τους 9. Εγώ 35, εκείνος 43 χωρισμένος με ένα αγορακι 10 ετών. Για να ενημερώσω δεν ήμουν τρελή κ παλαβή από την αρχή της σχέσης μας, ομως τελικά με τον καιρό μάρεσει αυτός ο άνθρωπος Κ θέλω να είμαι μαζί του κ ναι γιατί όχι να προχωρησουμε κάποια στιγμή, συγκατοίκηση παιδί κλπ. Κ εκείνος έλεγε από τη αρχή κάτι τέτοια κ είχα φρικαρει. Όμως όλα καλα. Μ’άρεσει η συντροφικοτητα κ είχα να κάνω σχέση πολλά χρόνια. Ο προβληματισμός μου αφορά το παιδί.

Μου είχε πει ότι το βλέπει δύο σκ το μήνα. Τελικά είναι σχεδόν κ όλα σκ του μήνα κ Χριστούγεννα κ μια βδομάδα το Πάσχα μέχρι στιγμης. Πέραν λιγων σαββατοκυριακων που δεν τον εχει. (Η πρώην γυναίκα του έχει παντρευτεί άλλον κ έχει κάνει άλλο ένα παιδάκι). Με έχει βάλει στη ζωή του γενικά, έχω γνωριστεί με το παιδί του από την αρχή, με συμπαθεί, έχουμε πάει διακοπές όλοι μαζί κλπ. Έχουμε πάει κ οι δυο μας σαν ζευγάρι λίγες μέρες διακοπές όταν γνωριστήκαμε γτ ήταν καλοκαίρι κ σκ, θα πάμε κ ένα εξωτερικό με ένα άλλο ζευγάρι κ μια χαρά.

Όταν έχει το παιδί εγώ δε κοιμάμαι σπίτι τους γτ κοιμούνται μαζί στο ίδιο κρεβάτι κ ας υπάρχει το δωμάτιο του. Να προσθέσω εδώ ότι τα σπίτια μας ειναι πολύ κοντά, ένα τέταρτο με τα πόδια. Με ενοχλεί όπως είχα πει κ τότε ότι το παιδί του “χτυπάει ντέφι κ εκείνος χορεύει”. Γενικά για τα δικά μου μάτια είναι λίγο κακομαθημένο κ του κάνει ολα τα χατήρια επειδή δεν τον έχει κ να έχει να θυμάται μονο καλά από τον μπαμπά του λεει. Γενικά καταλαβαίνω πόσο επιδραστικη μπορώ να είμαι κ γω με το παιδί κ βάζω λίγα όρια με τον τρόπο μου κ με το γάντι πάντα. Κι ο μπαμπάς του οκ θα του τη πει ωραία άμα χρειαστεί , όμως με ενοχλεί ότι θέλει να έχει συνέχεια τη προσοχή, ότι λέει βλακείες με παιχνίδια, ότι θέλει όσες φορές έχω κάτσει σπίτι μαζί τους κ δεν είμαστε έξω – να βλέπουμε αυτές τις αηδιες που βλέπουνε στο youtube με άτομα να μιλάνε ακαταπαυστα αγγλικά για games, να μην έχει διαβάσει ένα βιβλίο κάτι κάτι.. αλλά να ασχολειται με παιχνίδια στο κινητό να έχει τρία (τωρα δυο) κινητά με παιχνιδια, τα ψέμματα που λέει για προσοχη, η επιμονη του να λέει τα δικά του χωρίς καμία διάθεση να μάθει από τους μεγαλυτερους, η δυσκολία με το φαγητο κανένα λαχανικό κανένα φρούτο, καθόλου ευγενής άμιλλα στα παιχνίδια να θέλει να χάνουμε για να κερδίζει μόνο εκείνος.

Κ γενικά .. είχα να περασω καιρό ώρα μαζί τους κ χθες κουραστηκα λίγο κ γενικά σκέφτομαι τι θα γίνει αν δε θα θέλει να μείνει με τη μαμά του στα 15 του κ θέλει να έρθει να μείνει σε έμας (αν είμαστε μαζί) Επειδη οι σχέσεις μεταξύ των πρώην είναι τα τυπικά κ όχι καλές γενικα κ υπάρχει ένα κλίμα να σιγονταρει το αγόρι μου τους τσακωμούς μεταξυ μαμάς-παιδιού.

Γενικά τι θα γίνει αν κάνω ένα παιδί με τον μπαμπά του κ πως θα επηρεάσει τη διαμόρφωση του δικού μου παιδιού αύριο μεθαύριο; Γενικά, ποια συγκατοίκηση; Εντάξει έχουνε πει ότι αν πάω μείνω σπίτι, θα κοιμάται στο δωμάτιο του ο μικρός οπότε ερχεται. Αλλά μήπως να μη νοικιάσω ποτέ το σπιτάκι μου που είναι κ δικό μου, έχω κ τα γατιά μου; Να υπάρχει ως καταφύγιο μου, να το έχω δισπιτο; Το είχε πεταξει κ εκείνος μια φορά στις αρχές για πλάκα ότι θα είμαστε το μοναδικό ζευγάρι που θα μένει ο καθένας σπίτι του. Αλλά έτσι δε θα έχουμε ποτέ ολοκληρωμένη σχέση. Άσχετο η Έλλη Στάη είχα ακούσει σε συνέντευξη της να λέει ότι πάντα είχε το δικο της σπίτι κ στους τρεις γάμους της κ το είχα βρει cool. Πόσο διαφορετικό παιδί ήμουνα, πόσο διαφορετικός ήταν ο κόσμος το 35 χρόνια πριν,πόσο διαφορετικοί ήταν οι γονείς μας τοτε.
Ευχαριστώ πολύ κ συγγνωμη για το σεντόνι. . Ελπίζω να με κατατοπισετε

ΑΠΟ ΤΗΝ – σκεπτική μητριά

___________________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση 

Τώρα βλέπω την ερώτηση (μήπως το είχες στείλει στις Ιστορίες;) και την απαντώ, δεν σε σνόμπαρα.

Φιλενάδα, δεν σε κρίνω, είναι σημαντικό όμως να το πούμε: ο σύντροφός σου δεν είναι “παιδί”. Έχει παιδί. Είναι 43 χρονών μαντράχαλος. Πρώτο αυτό. Έχει σημασία που το λέω για να το συνειδητοποιήσεις. Είναι ένας μεγάλος ενήλικος με υποχρεώσεις, που δεν πρόκειται να φύγουν σύντομα, όχι ένας ανέμελος φοιτητής. Και να είχατε μαζί παιδί, δικό σας παιδί, πάλι υποχρεώσεις θα είχε. Που με πάει στο δεύτερο θέμα.

Ξέρεις, δεν ξέρω πώς να σου το φέρω μαλακά, αλλά έτσι είναι τα παιδιά. Πραγματικά, έτσι είναι. Δεν είναι στρατιωτάκια που κάνουν ό,τι τους πούμε, έρχονται με δικές τους εγγραφές στο σκληρό δίσκο, δεν είναι πλαστελίνη στα χέρια μας. Αυτό με τα όρια που λένε οι άτεκνοι κυρίως -ή οι εκπαιδευτικοί που είναι η αγωνία τους επειδή δεν έχουν εδώ και κάποιες δεκαετίες εργαλεία να επιβάλλουν όρια στα σχολεία- είναι μια μπαρούφα για τον εξής απλούστατο λόγο. Όρια βάζουμε, ασφαλώς και βάζουμε, τουλάχιστον οι συνειδητοί γονείς, αλλά στην πράξη κάποια πράγματα δεν γίνονται. Πώς να το κάνουμε. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις έναν άνθρωπο να φάει κάτι που δεν θέλει, πώς να στο εξηγήσω, είναι βασανιστήριο, δεν το επιτρέπει η συνθήκη της Γενεύης! (Γελάς, αλλά για σκέψου να σε έβαζαν να φας τζιτζίκια τηγανητά επειδή «είναι θρεπτικά, νόστιμα, κάνουν καλό, τα έτρωγαν οι ασκητές στην έρημο, τι θα πάθεις πχια!» Είδες;) Ούτε να κοιμηθεί, επειδή το λέμε, μόνο να ξαπλώσει ίσως. Εσύ κοιμάσαι μόλις σου λένε «κοιμήσου»;

Έπειτα, για την ανάγνωση. Κανένα παιδί σήμερα δεν διαβάζει (εξωσχολικά βιβλία) και δεν έχει να κάνει με το παράδειγμα των γονιών, στο λέω εγώ που έχω χιλιάδες βιβλία κι είναι η δουλειά μου η ανάγνωση κι η γραφή. Είναι σημείο των καιρών, αν και γενικά η ελληνική κοινωνία δεν διαβάζει, αυτό είναι πιστοποιημένο από τις έρευνες και τα στατιστικά: «ένα 35% δεν διαβάζει ΟΥΤΕ ΕΝΑ βιβλίο το χρόνο, το 34% διαβάζει τέσσερα και το 31% διαβάζει από 5 κι άνω» (ίσως μόνο 5, δεν διευκρινίζεται). Το 2020 το ποσοστό αυτών που δεν διαβάζουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ βιβλίο το χρόνο ήταν 65%! (πηγή) Και ήταν και χρόνος πανδημίας, δεν είναι ότι τους έλειπε ο προσωπικός χρόνος. Επομένως γιατί μας κάνει τόσο αλγεινή εντύπωση στα παιδιά αυτό που δεν κάνει ο μέσος όρος; Είναι η δική μας αντίσταση στο πνεύμα της συγχρονικότητας απλώς.

Τα παιδιά επίσης είναι φτιαγμένα για παιχνίδι κι αυτά είναι τα σημερινά παιχνίδια, πάλι είναι σημείο των καιρών, μην κάνεις σαν να είσαι 100 χρονών που «τι καλά που μεγαλώσαμε εμείς τότε ενώ σήμερα πφ πφ πφφφ». Το λέω έτσι λίγο άκομψα γιατί απωθεί τους νέους ανθρώπους, άρα και τα παιδάκια που ασφαλώς δεν μπορούν να συγκρίνουν άλλωστε το τότε με το τώρα, τους λείπει το βιωματικό κριτήριο. Για να μην πω ότι η επιθυμία νίκης στα παιχνίδια είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου! Η μάθηση της ήττας κι η αξιοπρεπής διαχείρισή της έρχεται σιγά σιγά και με την εξάσκηση. Κι έπειτα, έχεις ξεχάσει ότι κι εσύ ως παιδί κι ως έφηβη δεν άκουγες πάντοτε τους μεγαλυτέρους, ήθελες να κάνεις τα δικά σου, κι αυτό είναι το υγιές και το φυσιολογικό; Ένα παιδί διαμορφώνει προσωπικότητα και συγκρουσιακά με τους μεγαλύτερους (τον πατέρα του εν προκειμένω, ίσως εσένα, σίγουρα τη μάνα του), αλλιώς πώς θα δομήσει αυταξία κι αυτοπεποίθηση; Θα μείνει για πάντα υποταγμένο στους γονείς του, έχουμε άφθονες επιστολές που μας έρχονται από τέτοια πρώην παιδιά, νυν ενηλίκους κι είναι να θλίβεσαι… Είναι άνθρωποι ευνουχισμένοι που δυσκολεύονται πολύ να αυτονομηθούν. Μη το θαυμάζεις επομένως, κάνει ζημιά.

Θέλω να σκεφτείς κάποια άλλα πράγματα που περνάς στο ντούκου, αλλά εμένα μου έκαναν εντύπωση.

Το πρώτο είναι ότι είστε μόλις 9 μήνες μαζί κι ο σύντροφος ο χωρισμένος με 10 χρονών παιδί ήδη σου πρότεινε να συγκατοικήσετε και να κάνετε δική σας οικογένεια (love bombing?). Σαν να βιάζεται λίγο και δεν είναι πολύ συνηθισμένο υπό αυτές τις συνθήκες. Συνήθως οι άνθρωποι αυτοί αργούν να γνωρίσουν το παιδί με υποψήφια μητριά, το παιδεύουν το πράγμα για να σιγουρευτούν. Σκέψου μήπως θέλει να πικάρει την πρώην. Κι αυτό με φέρνει στο δεύτερο που μου έκανε κακή εντύπωση.

Το να τσιγκλίζει τους καυγάδες παιδιού-μαμάς είναι πάρα πολύ κακή ένδειξη. Ένας γονιός οφείλει να βάζει το καλό του παιδιού του πάνω από όλα. Κι από τον εγωϊσμό του. Οφείλει να δημιουργεί ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο συναινετικό και ήρεμο ώστε να αναπτύξει το παιδί την προσωπικότητά του απερίσπαστο. Δεν πειράζει που χώρισαν, έτερο εκάτερο αυτό, αυτά συμβαίνουν, πρέπει όμως να δίνει πάντοτε την διαβεβαίωση ότι είναι οι γονείς του και παραμένουν εν συμφωνία ώστε να προωθούν πάντοτε το καλό του. Δεν είναι κακομαθημένο το παιδί, βλέπεις πραγματάκια επειδή ο μπαμπάς του είναι σε κόντρα με τη μαμά του… Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλή ένδειξη για το πώς θα ήταν και με τυχόν δικό σας παιδί. Δεν προοιωνίζει ωριμασμένο άνθρωπο κι ανιοδιοτελή, πώς να στο πω.

To τρίτο που μου έκανε κακή εντύπωση είναι που κοιμούνται μαζί στο ίδιο κρεβάτι. Δεν λέω να υπάρχει αντικειμενική έλλειψη χώρου ή να είναι μια περιστασιακή εκδρομή στο camping, αλλά όταν κάτι τέτοιο γίνεται συνήθεια σε ηλικία 10 ετών, δεν μου αρέσει για πολλούς λόγους. Βέβαια δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο για να τρομάξω στ’αλήθεια, το παιδί φαίνεται υγιές, αλλά πιστεύω γίνεται ψιλοχειριστικά εκ μέρους του μπαμπά για να το έχει εξαρτημένο πάνω του. Πάλι δεν είναι καλό, σημαίνει βάζει τον δικό του εγωϊσμό πάνω από το καλό του παιδιού.

Συνοπτικά η θέση μου είναι ότι ο σύντροφός σου μάλλον δεν μοιάζει κατάλληλος για να κάνετε μαζί παιδί, πράγμα που θα σας δέσει για τουλάχιστον 18 χρόνια μαζί ακόμα κι αν χωρίσετε στο μέλλον. Άσε που ούτε εσένα σε βλέπω έτοιμη για παιδί. Τα παιδιά είναι κούραση, τεράστια. Ακόμα και νταντάδες να στα μεγαλώνουν, πάλι κούραση έχουν, ψυχική. Θα έλεγα λοιπόν να μην βιάζεσαι και οπωσδήποτε να μην μετακομίσεις ακόμη. Καλά το σκέφτηκες αυτό. Όσο για την γνωστή δημοσιογράφο, τι να σου πω, δεν θα κρίνω πώς ζει ο καθένας, ποιά είμαι στο κάτω κάτω, αλλά αν το ζητούμενο ενός γάμου είναι η συμβίωση το καταλύει εκ προοιμίου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

73 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Cookie
Cookie
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

Ναιιι τα κατάφερα κ συνδέθηκα..! Βλέπω το τσουνάμι να έρχεται με το “γλυκιά ώρες ωρες” κ το “εννοείται είναι δύσκολη η θέση μου”. Πρέπει να ετοιμάζω το κείμενο πιο σωστά πριν το στείλω. Λοιπόν είμαι πάντα γλυκιά μαζί του υπομονετική κ ευγενική. Δύσκολη είναι κ η θέση αυτού του παιδιού κ το γνώριζα από τη πρώτη στιγμή με όλο αυτό το background κ το συμμερίζομαι. Ίσως ίσως λέω ξανά βγει πιο ώριμος ενήλικας από ότι εμείς που από τόσο μικρός χαλάσανε οι εργοστασιακές του ρυθμίσεις για το τι εστί οικογένεια. Αν είδατε σας το έστειλα την επόμενη μέρα από αραγμα… Διαβάστε περισσότερα »

Cookie
Cookie
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Cookie

Κ όσον αφορά τη κατακόκκινη σημαία του ότι βάζει φιτιλιές για τη μάνα του μπροστά του (τύπου πρέπει να νοιάζεται κ για τα δύο παιδιά της το ίδιο, δε τον πηγαίνει καμία δραστηριότητα κ άλλα) παίρνω θέση, του λέω ότι αυτό δεν είναι σωστό μην το κάνεις, τον πηγαίνει εκείνος πλέον δραστηριότητα μετά από παρότρυνση μου ( σταμάτα να κατηγορείς κ κάνε κάτι κ συ ) και γενικότερα ενδιαφέρομαι για το παιδί αυτό σαν να ήταν κ λιιιγο δικό μου. Κ λυπάμαι κ λίγο..κ με αγχωνει πολύ η εφηβεία του που είναι προ των πυλών. Γιατι αν τα ψυχολογικά που… Διαβάστε περισσότερα »

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Cookie

Κατανοώ το θυμό. Όμως δε σου κάνει λίγο εντύπωση που τα περισσότερα σχόλια δεν ήταν υποστηρικτικά? Δε ξέρουμε τη κατάσταση ακριβώς. Τη μαθαίνουμε από εσένα. Άρα κατι στο τρόπο σκέψης σου πυροδότησε αρνητικά σχόλια. Ζήτω συγγνώμη για το υπερβολικό της γραφής μου, αλλά αν διαβάζεις συχνά , έτσι γράφω γενικά και χρησιμοποιώ την υπερβολή, δεν είναι προσωπικό. Ως μητέρα εφήβου κοριτσιού θα σου ξαναπώ ότι δεν είναι τραγικά αυτά που περιγράφεις . Ούτε εμένα μου άρεσε που έπαιζε μανιωδώς ρομπλοξ, μαικραφτ και ένα άλλο που μου διαφεύγει . Ούτε κινητό ήθελα να της πάρω, ούτε μου αρέσει που δε διαβάζει… Διαβάστε περισσότερα »

Cookie
Cookie
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Δεκτή η συγγνώμη σου lioness κ γω συγγνώμη για τη καμπούρα. Ενιωσα αδικημένη @pineapple, δε καταλαβαίνω κ άλλοι έχουν απαντήσει με κατεβατά. Εγώ δεν κάνει; Πες μας τις δευτέρες κ τρίτες σκέψεις σου. Κ πόσες άλλες πληροφορίες θελετε να μοιραστώ σε μια σελίδα με αρκετούς αναγνώστες δηλαδη; Πιστεύεις ότι δεν αφορά κ άλλο κόσμο αυτό το θέμα; Lioness με βάση τις πιθανότητες κ το καλό σενάριο, μπορεί έτσι όπως τα λες να εξελιχθούν τα πράγματα με το παιδί του. Για τον σύντροφο,αγόρι,παιδί,μπαμπά,άντρα,ανθρωπο γνωριζομαστε μόλις 9 μήνες κ είναι η δική τους σχεση. Δεν μπορώ να μπω ανάμεσα ούτε κ θέλω.… Διαβάστε περισσότερα »

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Cookie

Αααα η καμπούρα δεν αναφερόταν σε μένα. Ποτέ δεν έχω κρίνει το πώς γράφει κάποια γιατί κι εγώ μερικές φορές γράφω σεντόνια χωρίς ειρμό. Εγώ ζήτησα συγνώμη για τα φύλλα κεφίρ ,αν και το είπα για αστειο.🤪 Πάντως δε θα ανησυχούσα για το παιδί. Καταλαβαίνω ότι όλες αυτές του οι συνήθειες σου φαίνονται περίεργες και κουραστικές. Αν ήσουν η μαμά του , θα το έβλεπες διαφορετικά. Γιατί θα το έβλεπες λιγο λίγο και σταδιακά. Τώρα έπεσες κατευθείαν στα βαθειά. Κι εγώ όταν δεν είχα παιδιά και πήγαινα σε φίλους που είχαν , έπαιρνα δύο παυσίπονα μετά . Στο δικό μου… Διαβάστε περισσότερα »

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Cookie

Αχ τα φασολάκια σου. Παντού κολλάνε. Εδώ έβλεπα μαστερσεφ προχτές και του άλλουνου για να φάει τα παιδάκια του λέγανε ότι ήταν κρέας βροντοσαυρου. Και είχαν βάλει και τον χασάπη στο κόλπο. Εγώ πασαρα μανιτάρια και της έλεγα ότι είναι κοτόπουλο. Τα κακομοίρα δούλεμα που έχουν φάει. Γι αυτό δε μας εμπιστεύονται μετά 🤪

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Τρώει τα ενταμαμε. Άσε με Μαρία!!! Το αστείο αυτό με την ασιατική κουζίνα είχε ξεκινήσει όταν ήταν μικρούλα. Κοίτα πως κάθονται κάποια πράγματα στα παιδιά. Είχε έρθει η αδερφή μου ,στην οποία έχει πολύ αδυναμία, με τον σύντροφό της. Και της έκανε αυτός ένα κοπλιμεντο ότι έχει μάτια Γιαπωνέζας ( από τον σύζυγο τα πήρε όντως) και ότι θα έπρεπε να τρώει ιαπωνικα φαγητά με ξυλάκια. Ήταν 6?? Κάπου εκεί. Παραγγείλαμε σούσι και το σκατουλι ,έμαθε να τρώει με ξυλάκια τα νουντλς και βουτούσε το σούσι στη σόγια χωρίς να χρειαστεί να κάνω τπτ. Μέχρι και αυτή την αηδία τη… Διαβάστε περισσότερα »

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Άμα συναντήσεις κανέναν Γιαπωνέζο και θες να του πεις τη θεωρία των φασολακιων σου . Αντί για φασολάκια να λες ενταμαμε . ” Άκου κύριε Γιασιμοτο μου … Αν θες εσύ τα ενταμαμε σου κτλπ κτλπ ……”

pineapple
pineapple
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Cookie

Οπως γράφεις, πρέπει να ετοιμάζεις το κείμενο πιο σωστά πριν το στείλεις. Είναι ένας ατελείωτος μονόλογος και δεν έχει και πολύ συνοχή, το στέλνεις για να σου απαντήσουν ή για να τα γράψεις κάπου?

pineapple
pineapple
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

Διαβάζοντας τα απανωτά κατεβατά, μου μπαίνουν δεύτερες (και τρίτες) σκέψεις

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από pineapple
Penny
Penny
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

“Απλά θέλει τον μπαμπά μόνο για εκείνον μάλλον” όπως κάνουν όλα τα παιδιά δηλαδή. Πόσο μάλλον αν δεν βλέπουν τους γονείς κάθε μέρα και πρέπει να τους χορτάσουν σε ένα ΣΚ. Επίσης το θεωρώ άσχημο να αποκαλούμε τα παιδιά χειριστικά.

Wolfcry
Wolfcry
1 χρόνος πριν

Πολύ ωραία απάντηση.

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν

Μα να αγιάσει το στόμα σου βρε Ρένα. Ειδικά το κομμάτι με τα παιδιά. Πολύ γέλασα με τα τζιτζίκια να ξέρεις. Και πόσες φορές θέλω να χτυπήσω το κεφάλι μου στο τραπέζι. Που να μη τρώει ούτε ένα λαχανικό το σκασμένο , αλλά τα ραμεν να τα καταβροχθίζει στο πεντάλεπτο που έχουν μέσα μέχρι και φυτρες μπαμπού. Ραμεν, ραμεν όχι που θα κάτσω να βγάλω το χτικιο να φάει φακές. Το παιδί του συντρόφου σου γραφουσα από όσο περιγράφεις, είναι ένα παιδί όπως τα περισσότερα. Τα παιχνίδια που σε εκνευρίζουν είναι αυτά που παίζουν τα περισσότερα σήμερα. Δε τρώει λαχανικά… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Lioness
CookieMonster
CookieMonster
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Κάπου συμφωνώ κάπου διαφωνώ με αυτά που λες. Ναι όλα τα παιδιά προτιμούν την πίτσα από τη σαλάτα και τα video games από τα βιβλία αλλά είναι ευθύνη των γονιών να επιβάλλουν μια ισορροπία π.χ. μετά την τάδε ώρα το βράδυ δεν διασκεδάζουμε με οθόνες, μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο. Ή να βρουν φρούτα και λαχανικά που να τρώνε ευχάριστα τα παιδιά τους κλπ. Δεν νίπτεις τας χείρας σου ως γονιώς και το αφήνεις to rule the house. Και φυσικά είναι ρόλος του step parent (και το λέω μέσα από το χορό) να βάζει όρια. Δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο. Είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  CookieMonster

Ναι μπορείς να το κάνεις ….όχι όμως όταν δεν συμπαθείς το παιδί από τους πρώτους 9 μήνες που το γνώρισες. Ως προς το πρώτο που λες δε διαφωνώ. Η γραφουσα όμως δε ξέρει αν αυτό το κάνει στο σπίτι της η μαμά. Ούτε εμείς φυσικά εδώ μπορούμε να το ξέρουμε γιατί η περιγραφή του παιδιού γίνεται από άτομο που δε το συμπαθεί. Οι υγιείς σχέσεις χτίζονται σε περιβάλλοντα όπου το κάθε μέλος νιώθει ότι αξίζει για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα θέλαμε εμείς να είναι. Αυτό είναι το μότο μου . Έχω ένα πραγματικά δύσκολο παιδί.… Διαβάστε περισσότερα »

CookieMonster
CookieMonster
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Εγώ το βλέπω λίγο ανάποδα. Όταν δεν είσαι ο γονιός που έχει χτίσει αυτή τη σχέση με το παιδί μες τα χρόνια, είναι απολύτως φυσικό να σου είναι ενοχλητικό (αν εξαιρέσεις αυτούς που έχουν μια φυσική αγάπη προς όλα τα παιδάκια). Για να σταματήσει να είναι τόσο ενοχλητικό και να χτιστεί η σχέση, πρέπει πρώτα να μπουν τα όρια. Οι γονείς του σκ κάθε δεκαπενθήμερο τίνουν να είναι λίγο πιο ελαστικοί και γιατί έχουν τύψεις και γιατί “δεν θα πάθει τίποτα το παιδί να τρώει μπέργκερ μια στο τόσο” κλπ. Οπότε είναι δύσκολο να βάλεις όρια ως step parent αν… Διαβάστε περισσότερα »

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  CookieMonster

Τι θα πάθει το παιδί να φάει μπέργκερ μία στο τόσο? Αυτό ας πούμε εγώ δεν το καταλαβαίνω. Σε ενοχλεί το μπέργκερ ή ότι δε θεωρείς σωστό να φάει μπέργκερ και δεν λαμβάνεται υπόψιν η άποψη σου?. Γιατί θα μπουρούσε λέω εγώ τώρα να φάει μπέργκερ…υγιεινό. Σε ενοχλεί που το παιδί θέλει να κερδίζει στα παιχνίδια ή ότι δε θα έπρεπε να θέλει να κερδίζει και κανείς δε του έμαθε να χάνει? Γιατί προσωπικά δε με πειράζει που θέλει να κερδίζει…αλλά δε θα χάσω επίτηδες για να της κάνω το χατίρι. Θα της πω ότι την πάτησε γιατί κι εμένα… Διαβάστε περισσότερα »

CookieMonster
CookieMonster
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

Θα συμπληρώσω κάτι εδώ γιατί είχα προχθές αυτή περίπου τη συζήτηση με τον σύντροφο μου που έχει δύο παιδιά. Οι γονείς (συνήθως οι μπαμπάδες) που απομακρύνονται λόγω χωρισμού από τα παιδιά τους νιώθουν τύψεις που λείπουν από την ζωή τους και θέλουν να είναι χαρούμενα μαζί τους οπότε υιοθετούν συχνά ένα στυλάκι “φίλοι” και παραμερίζουν λίγο τον ρόλο του γονιού (π.χ. να τους θυμίσει τις υποχρεώσεις τους, να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα, να τα μαλώσει). Αυτό είναι ενοχλητικό ακόμα και σε ένα ζευγάρι που δεν έχει χωρίσει γιατί γίνεστε ο καλός/κακός μπάτσος. Όταν είσαι step parent που δεν έχεις την ίδια… Διαβάστε περισσότερα »

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

Α ούτε εγώ νομίζω ότι οφείλεται σε ζήλια. Είναι όμως μόνο γυναίκες που μιλούν για όρια ? Γιατί και άντρες μιλούν για έλλειψη ορίων από τις μητέρες. Και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει το περιβόητο ” εγώ όταν ήμουν παιδί δε τολμούσα να κάνω το ένα ή το άλλο?” Κι ας έκαναν χειρότερα από αυτά που κάνουν τα σημερινά παιδιά . Μιλάμε για όρια πριν γίνουμε γονείς και κληθούμε να τα βάλουμε. Λες και είναι εύκολακι. Τις περισσότερες φορές , δε βάζεις όρια….διαλέγεις στρατηγικά το όχι και τα ναι σου με μεγάλη πιθανότητα να κάνεις λάθος.

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Ρένα Καραβάνου

Από το Σεπτέμβρη με έφαγε η κόρη να κάνει τρύπα στη μύτη. Κάθε μέρα το ίδιο βιολί μέχρι να σπάσω. Τι να της πω ? Έχω τρύπα στη μύτη και εγώ και ο πατέρας της. Της έλεγα το επιχείρημα ότι αν αργότερα το μετανιώσει θα μου το χρεώσει και δε θέλω. Έκατσε και ηχογράφησε ένα μήνυμα ότι υπόσχεται να μη μου το χρεώσει αν το μετανιώσει κι αν το κάνει να της βάλω αυτό το μήνυμά να παίξει. Εντάξει της το δίνω. Της είπα να φτιάξει το πρόγραμμα του ύπνου / διαβάσματος και θα πάμε. Έκανε μια καλή προσπάθεια και… Διαβάστε περισσότερα »

CookieMonster
CookieMonster
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να φάει μπέργκερ μια στο τόσο. Αλλά όταν ο ένας γονιός αφήνει τις τύψεις του να τον καταβάλουν και το σπίτι του γίνεται το fun house χωρίς κανόνες Α) δεν σέβεται τον άλλο γονιό που προπαθεί να οριοθετήσει την συμπεριφορά του παιδιού τους (ο οποίος απ’ότι φαίνεται δεν την πολυσέβεται γενικά βέβαια), για να κάνει τον καλό, Β) δεν σέβεται το σύντροφο που ζει με ένα παιδί χωρίς όρια και υποχρεούται να υποκύπτει σε κάθε καπρίτσιο, Γ) δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα (ότ)αν υπάρξουν άλλα παιδιά για τα οποία δεν μπορεί να είναι συνέχεια ο fun γονιός. Δημιουργεί… Διαβάστε περισσότερα »

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  CookieMonster

Μωρέ δεν διαφωνώ. Τα όρια όμως πρέπει να τα βάλεις στο σύντροφο και πατέρα του παιδιού. Γιατί με αυτόν έχεις σχέση. Με το παιδί το ίδιο δε θα προσπαθήσεις να βρεις συμβιβαστικές λύσεις ? Ας πούμε ότι τα έφτιαχνες με τον άντρα μου και κάθε 15 θα έπρεπε να συγκατοικήσεις με τη κόρη μου , που δε τρώει φασολάκια , ούτε αρακά, ούτε τίποτα από αυτά , παίζει βιντεογκειμς και ξενυχταει. Έτσι την έχουμε μεγαλώσει. Για εσένα ίσως λάθος, για εμένα οκ. Θα πεις έχω φασολάκια γιατί τα δικά μου παιδιά θέλω να τα φάνε ,εσύ μείνε νηστική? Μα θα… Διαβάστε περισσότερα »

Mauve
Mauve
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Πες τα!!!
Κι αμς δεν τρώει τα περισσότερα λαχανικά εκτός αν τα κρύψω αλεσμένα.και σε χρωματική αρμονία με την…βιτρίνα αλλιώς δεν αγγίζει το φαγητό.
Κάποια τα λιώνω και στο ζωμό των ράμεν ή τα χώνω σε σπιτικά dumplings και ασιατικά κεφτεδάκια, καλή ώρα. Έπρεπε πρώτα να σιχαθεί τα έτοιμα ράμεν,που μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε ότι πήγαν κολλέγιο τα μεγάλα Άλφα/μικρά Ζ και ανακάλυψαν τρόπο να διαφημίσουν την φτώχεια τους,και αγοράζουν τα μικρά μας ράμεν γιατί είναι…κουλ. Δεν βλέπω τα δικά μας να τρώνε ράμεν στο πανεπιστήμιο, θα το έχουνε μπουχτίσει μέχρι τότε!😅

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Mauve

Άσε με… Πήγα με το σύζυγο για ται προχθές και μας έκανε ολόκληρη φασαρία που δεν έφαγε κι αυτή σούπα γαρίδες με φύλλα καφιρ. Ρε μπουχεσα της λέω να σου φτιάξω σούπα γαρίδας ,αλλά τα φύλλα καφιρ είναι τα φύλλα από το δέντρο που κάνει τα λάιμ . Θα το φας ή τσάμπα θα μαδισω το λαιμοδεντρο? Θα τη πάω τη σκάτουλα για της φύγει ο καημός,αλλά άμα μου ξινισει τη μούρη με το φύλλο δάφνης στις φακές θα της το φέρω κολάρο το πιάτο.

Ace in the Hole
Ace in the Hole
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Νομίζω υπάρχει πολύ αυστηρότητα με τα παιδιά λες και είναι μίνι ενήλικες. Εγώ σαν παιδί δεν μου άρεσαν τα λαχανικά και τα φρούτα ιδιαίτερα, διάβαζα μόνο λογοτεχνικά βιβλία που και που, δεν άκουγα τους μεγαλύτερους μου και λάτρευα να παίζω PlayStation. Τώρα τρώω πιο συχνά λαχανικά και όσπρια, διαβάζω ιατρικά βιβλία και παίζω παιχνίδια που και που, το πολύ 2 ώρες. Μια χαρά τα έχω καταφέρει δηλαδή. Νομίζω πως πρέπει όλοι να σταματήσουν την καταστροφολογία και να αφήσουν τα παιδάκια να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους. Μια χαρά μεγαλώνεις την κόρη σου με αυτοπεποίθηση. Όταν αρχίσει να φροντίζει και να συντηρεί… Διαβάστε περισσότερα »

pineapple
pineapple
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Είναι όντως όπως τα περισσότερα? Πχ είχε 3 κινητά, “λέει ψέματα για να τραβάει την προσοχη”, “καθόλου ευγενής άμιλλα στα παιχνιδια, θέλει πάντα να κερδιζει”. Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ που λένε ότι το παιδάκι είναι όπως τα περισσότερα, αν το συγκριναν με το δικό τους θα έλεγαν επίσης “α, όχι, το δικό μου δεν είναι ετσι”

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  pineapple

Αλλα κάνουν περισσότερα και άλλα λιγότερα. Στο σχολείο της κόρης μου (14) έχω δει πολύ χειρότερα. Από 12 κάνουν vape , ακούν τραπ, ανεβαζουν τικ τοκ. Και δε μιλάω για μικρές ομάδες ,αλλά για πολλά παιδιά. Και πάντα παίζει ρόλο πως το βλέπουμε όταν κρίνουμε κάτι αρνητικά λόγω αντιπάθειας ή αν όντως κοιτάμε facts. Ούτε στη κόρη μου άρεσει να χάνει. Δε θα διαλύσει το ταμπλώ της μ Μονοπιλης ,αλλά θα μουτρωσει, η αν είναι βιντεογκειμ θα ρίξει μπινελικια . Αυτό δε σημαίνει ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα. Την έχω δει να χάνει σε ομαδικό άθλημα, έκανε παράπονα ότι αδικήθηκε ,αλλά… Διαβάστε περισσότερα »

pineapple
pineapple
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Δεν ξέρω, μπορεί και εκτίμηση της γράφουσας. Όπως μας τα περιγράφει όμως, το παιδάκι φαίνεται αυτό που θα λέγαμε “κακομαθημένο “. Και εντάξει, νομίζω αυτο το συμπέρασμα μπορείς να το βγάλεις και με μερικά σαββατοκυριακα. Παίζει φυσικά και το σενάριο της υπερβολης

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  pineapple

Δε ξέρω αν έχει τόσο μεγάλη σημασία να χαρακτηρίσουμε το παιδί. Βασικά αν δε το ξέρω δε μπορώ να το κάνω. Από την εμπειρία μου σα γονιός και παρατηρωντας το παιδί μου, παιδιά των φίλων και φίλους της κόρης μου , μπορώ να σου πω ότι στα περισσότερα μπορώ να βρω αντιπαθητικα χαρακτηριστικά αν ψάξω. Να μη πω σε όλα. Στα μονα παιδιά που δε θα βρω είναι σε κάποια που είναι τόσο πόλυ ελεγχόμενα από τους γονείς. Κι αυτά ενώ είναι συμπαθητικά και δεν ενοχλούν , λίγο τα λυπάμαι να σου πω. Έχω γνωρίσει και τέτοια παιδιά που τα… Διαβάστε περισσότερα »

pineapple
pineapple
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Ναι οκ σε όλα αυτά, δεν λέω για το αν είναι συμπαθητικό ή όχι, λέω για το κατά πόσο “έλα μωρέ παιδί ειναι”. Δηλαδη, όπως μας το παρουσιάζει, και με λίγες πληροφορίες που μας δίνει, μου φαίνεται ότι δεν ισχύει το “έτσι κάνουν ολα”. Αλλά, παίζει να είναι και η επιλεκτική της προσοχή, σε συνδυασμό με το τι και πως τα μεταφέρει.

earthmom
earthmom
1 χρόνος πριν

Η απάντηση Ρένας πολύ καλή,το ίδιο και τα σχόλια.Να προσθέσω ότι μας κάνατε σαφές ότι το παιδάκι – το οποίο δεν περνάει εύκολα,έχει πατριό και ετεροθαλες αδερφάκι ήδη – δεν το χωνευετε.Καντε του τη χάρη, αποσυρθείτε.

Elisa
Elisa
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  earthmom

Επιτέλους κάποιος το είπε. Ναι «σκεπτική μητριά», δεν το χωνεύετε, αλλά πάρτε το απόφαση, αυτό το παιδί και το αγόρι σας πάνε μαζί. Αφού σας ενοχλεί ότι το παιδάκι αυτό- που πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι δεν περνάει εύκολα- έρχεται στον πατέρα του κάθε Σάββατοκυριακο, αντί να σας χαροποιεί που έχουν στενές σχέσεις και αγαπιούνται, και αφού δεν καταλαβαίνετε ότι το σπίτι του αγοριού σας ειναι αυτονόητα και δικό του σπίτι, και θα μπαινοβγαίνει όποτε θέλει, καλύτερα να αποσυρθείτε, όσο είναι νωρίς ακόμα.

Silvi
Silvi
1 χρόνος πριν

Έτσι είναι κορίτσια,”χτυπάει το ντέφι και εκείνος χορευει”.
Αν δεν μπορείτε να ακολυθείσετε τον χορό αποχωρείτε και μάλλον δεν έχετε τον ρυθμό.

Λυπάμαι που διαβάζω τέτοια ποστ ειλικρινά.

kindknowing
kindknowing
1 χρόνος πριν

Ακόμη έχω εφιάλτες όταν θυμάμαι εκείνο το μακρινό 2000 που δεν υπήρχε βιβλίο του Πλάτωνα ούτε για δείγμα. Για να μην μιλήσω για τα μπρόκολα. Που πήγαινα από τις έξι στην λαϊκή μήπως και βρω, αλλά φευ. Τα παίρναν όλα για τα δεκαχρονα. Κοίτα ρε κάτι γονείς που υπάρχουν που ενώ μπορούν να έχουν τα παιδιά τους δύο σκ κι όξω απ’ την πόρτα, επιλέγουν να τα έχουν όλα τα σκ και Χριστούγεννα και Πάσχα. Αισχος, ντροπή και όνειδος. Το πρόβλημα σου ξεκινά από το ότι θεωρείς αγόρι τον 43χρονο. Ε, δεν είναι. Είναι ενήλικας και μάλιστα με παιδί. Και… Διαβάστε περισσότερα »

@Lela@
@Lela@
1 χρόνος πριν

Η απάντηση της Ρένας καταπληκτική κ επίσης συμφωνώ με τα σχόλια. Μόνο κάτι. Αυτό που γνωρίζω καλά κ έχω την ευκαιρία να διαπιστώνω συχνά ότι τα παιδιά διαισθάνονται ποιος τα αγαπάει κ ποιος όχι. Ποιος τα συμπαθεί κ ποιος όχι. Έχουν ένστικτο, βαθιά ριζωμένο στην ψυχή τους. Ίσως επειδή κρίνουν με την καρδιά κ όχι με το μυαλό. Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανές ότι το παιδί δεν το συμπαθείτε καθόλου. Κάντε μια χάρη σε εκείνο κ σε σας κ εξαφανιστειτε από τη ζωή του μπαμπά του. Θα είναι καλύτερα για όλους. Δεν φτάνει που έχει τα θέματα του με τους… Διαβάστε περισσότερα »

Marie
Marie
1 χρόνος πριν

Βρε κορίτσι μου,δεν ταιριάζετε με αυτόν τον άνθρωπο.
Γιατί το παιδευεις και θες να προχωρήσεις μαζί του?
Αν προχωρήσεις σε συγκατοίκηση και δικό σας παιδί και εσύ κάποια στιγμή θα τον χωρισεις.
Γιατί? Γιατί έχετε διαφορετική νοοτροπία ζωής.
Προχώρα παρακάτω και βρες κάποιον που να ταιριάζετε στην καθημερινότητα σας.

Aphelia
Aphelia
1 χρόνος πριν

Γέλασα πάρα πολύ με την περιγραφή του παιδιού γιατί περιέγραφε ένα φυσιολογικό παιδί λες και είναι κάτι φοβερό!!!

pineapple
pineapple
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Aphelia

Καλά, σε άλλο κείμενο, αν μας έγραφε ότι κοιμάται 10 χρόνων στο κρεβάτι του μπαμπά ή είχε 3 κινητά, θα λέγαμε ότι το παιδί έχει προβλημα

lucid dream
lucid dream
1 χρόνος πριν

Μιλάς συγκαταβατικά για το σύντροφό σου…έχεις και πολλά χρόνια να κάνεις σχέση.
Δυστυχώς έχει ένα παιδί, που δεν το συμπαθείς ιδιαίτερα και δε νομίζω ότι τον εγκρίνεις και στο γονεϊκό του ρόλο.
Αν προχωρήσει όλο αυτό θα είναι κάτι πολύ χλιαρό με αμφίβολη εξέλιξη.

The_one_with_the_girls
The_one_with_the_girls
1 χρόνος πριν

Αυτό που παραπονιέσαι πως το παιδί δεν ανοίγει ούτε ένα βιβλίο να μορφωθεί και εσύ δεν μπαίνεις καν στο κόπο να γράψεις ολόκληρο το «και» με ξεπερνάει. Ο σύντροφος σου – και όχι το «αγόρι σου» 43 χρονών μαντράχαλος, έχει ένα παιδί απεναντι στο ιπιιπ αισθνεται τυψεις διοτι εξαιτίας του χωρισμού δεν περνάει αρκετό χρόνο μαζί του. Παντα θα είναι έτσι. Πάντα θα του κάνει τα χατήρια και πάντα θα το βάζει πάνω από σένα. Ακόμα και μαζί να κάνετε παιδιά, το παιδί που δεν θα βλέπει συχνά θα έρχεται πάντα σε πρώτη θέση διότι πάντα θα αισθάνεται τύψεις απέναντι… Διαβάστε περισσότερα »