in ,

H Ρένα απαντά: Φοβούνται να μιλήσουν για τις γυναικοκτονίες;

Όταν αναφέρθηκαν στην Μυρτώ που τα σιχαμερά υποκείμενα την εγκατέλειψαν στον δρόμο είπαν ότι ηταν βίζιτα και πηγαινε γυρεύοντας.

Είναι μεσήλικοι συνάδελφοι. Ο ένας έχει έφηβη κόρη κι ο άλλος νεαρές ενήλικες. Πού αποδίδεται αυτό; __________ Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα Είμαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον μαζί με άλλους δύο άντρες, μεσήλικες. Έγω είμαι γύρω στα 30. Κάθε μέρα σχολιάζουν ειδήσεις και επικαιρότητα. ΜΊΑ ΦΟΡΑ δεν έχουν πει για τις γυναικοκτονιες που […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

abuse

Είναι μεσήλικοι συνάδελφοι. Ο ένας έχει έφηβη κόρη κι ο άλλος νεαρές ενήλικες. Πού αποδίδεται αυτό;

__________

Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα

Είμαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον μαζί με άλλους δύο άντρες, μεσήλικες. Έγω είμαι γύρω στα 30. Κάθε μέρα σχολιάζουν ειδήσεις και επικαιρότητα. ΜΊΑ ΦΟΡΑ δεν έχουν πει για τις γυναικοκτονιες που γίνονται, και οταν αναφερθηκαν στην Μυρτω που τα σιχαμερα υποκειμενα την εγκατελειψαν στον δρομο ειπαν οτι ηταν βιζιτα και πηγαινε γυρευοντας. Σημερα λενε παλι για εναν οπαδο που σκοτωσαν καποιοι και οταν ανεφερα τη γυναικοκτονια δε σχολιασαν τιποτα!!!!!!!! Ο ένας έχει έφηβη κόρη κι ο άλλος νεαρές ενήλικες. Που αποδίδεται αυτό;;; δεν τους νοιάζει; φοβούνται να θίξουν το θέμα;

ΑΠΟ ΤHΝ – Georgia

________________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση 

Πού αποδίδεται η προφανής σιωπή; Είναι αμηχανία για το φύλο τους; Είναι αδιαφορία; Είναι φόβος; Είναι λίγο απ’όλα, νομίζω. Κατά κάποιο τρόπο είναι κι άμυνα, ακριβώς επειδή έχουν κόρες. Ταμπουρώνονται πίσω από την αντίληψη η δική μου κόρη δεν κινδυνεύει επειδή δεν πάει γυρεύοντας, της έχω δώσει δηλαδή την ανατροφή που θα την προστατεύσει. Και παραλείπουν να σκεφτούν ότι φυσικά και κινδυνεύουν επειδή απλούστατα όλες μας κινδυνεύουμε. Επειδή υπάρχει μια υφέρπουσα βία που δεν γνωρίζει χαλινάρι και λογική. Μια γυναίκα ξυλοκοπήθηκε τις προάλλες και της έσπασε το πόδι ένας οξύθυμος άντρας σε κεντρικό σημείο στην Αθήνα για …μια θέση πάρκινγκ! Από τύχη επιβιώνουμε.

Οπότε κατανοώ ως έναν βαθμό την παράλυσή τους και την αφωνία τους, χωρίς να την δικαιολογώ. Δεν είναι εύκολο θέμα κι όταν νιώθεις ότι δεν έχεις κανέναν έλεγχο, είναι μια γρήγορη, επιφανειακή και ανώδυνη άμυνα να σκεφτείς ότι δεν κινδυνεύεις επειδή δήθεν τα έκανες όλα σωστά. Δυστυχώς αυτό είναι πολύ διαδεδομένο ως στάση, και σε άντρες αλλά και σε γυναίκες που προβαίνουν σε γρήγορες κρίσεις για άλλες γυναίκες: ξορκίζουν τον δικό τους φόβο, την δική τους επισφάλεια. Όμως ειδικά για την περίπτωση της Μυρτώς που αφέθηκε να πεθάνει αβοήθητη στην Κεφαλονιά υπάρχει και κάτι ακόμη.

Ο τρόπος που τα ΜΜΕ μετάδωσαν την είδηση, με φωτογραφίες από επαγγελματικό μακιγιάζ με έμφαση στα χείλη της, συν υπερβολικά πολλές εικασίες για το πού είχε πάει, με ποιους, τι ώρα και τι φορούσε, ενώ δεν χρειαζόταν καθόλου και δεν ήταν τίποτα επιβεβαιωμένο, δημιούργησε μια ψευδή εικόνα για το ποιον της. Που, μεταξύ μας, όποιο κι αν ήταν (που δεν ήταν) το ποιον της, δεν της άξιζε να πεθάνει έτσι. Σε κανέναν δεν αξίζει. Όμως η εικόνα που σχηματίστηκε μέσω των ΜΜΕ την «καταδίκασε» στην κοινή γνώμη αυτού του δημογραφικού ως κάποια που δεν υπολόγιζε προφανείς κινδύνους. Ή ίσως κάποια που πήγαινε για …μεγαλεία που οι ίδιοι στερούνται, σαν τις κοπέλες του Ντουμπάι. Ποιος είπε ότι ο κόσμος δεν είναι και ζηλόφθονος συν όλα τ’άλλα;

H ανθρωποφαγία στην 19χρονη Μυρτώ

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

23 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
WonderWoman
WonderWoman
2 μήνες πριν

Εσύ ρωτάς για τους άντρες….Που να δεις τι σκέφτονται και λένε οι γυναίκες. Πρόσφατα βρέθηκα σε τραπέζι που είχε διοργανώσει μία γνωστή μου (μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή που πήγα) και η συζήτηση πήγε στο θέμα της κοπέλας που γράφεις. Εκτός του ότι σχεδόν όλες (γυναίκες ηλικίας από 40-50) συμφώνησαν ότι επρόκειτο για αμφιβόλου ηθικής άτομο (λες κι αυτό παίζει ρόλο στο ότι την άφησαν να πεθάνει στη μέση του δρόμου), αντέδρασαν όλες με τον όρο “γυναικοκτονία’ που ανέφερα. “Τι θα πει γυναικοκτονία; Ανθρωποκτονία να λες. Γιατί ξεχωρίζεις τις γυναίκες;” Και όταν άρχισα να εξηγώ γιατί γυναικοκτονία και αναφέρθηκα… Διαβάστε περισσότερα »

Στεφανος
Στεφανος
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  WonderWoman

Μα δεν πληρει καν τις προυποθεσεις για να ονομαστει γυναικοκτονια η περιπτωση της μυρτους. Ακομα και ο ανδρας διπλα της παρενδυτικος γκει σεξεργατρια ηταν αρα ουτε καν τον ορο ανδρας ας πουμε δεν πληρουσε.

rikoveri
rikoveri
2 μήνες πριν

1) Δεν τους ενδιαφέρει, 2) Θεωρούν ότι οι γυναίκες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ηθικές και ανήθικες, 3) Τοποθετούν την Μυρτώ στη δεύτερη κατηγορία, που ”τα θελε”, 4) Πιστεύουν ότι οι κόρες τους είναι η πρώτη κατηγορία, κι αν πήγαιναν στην δεύτερη θα τις ”επανέφεραν στην τάξη”, 5) Φύγε κακό από τα μάτια μου, κάνουν σα να μη συμβαίνει.

Silvi
Silvi
2 μήνες πριν

Η παραδοχή φέρνει την υποχρέωση για δράση και αλλαγή.

Αν ένας άνδρας παραδεχτεί ανοιχτά την συστημική φύση των γυναικοκτονιών έμμεσα αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεων αυτών.

Η σιωπή τους προστατεύει,ως πότε?

lucid dream
lucid dream
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Silvi

Η παρατήρηση και η σωστή ανάγνωση του κόσμου γύρω μας…είναι ο τρόπος να πορευτούμε και να προστατευτούμε από τις κακοτοπιές.
Καλός ο πολιτισμός, αλλά η φύση του ανθρώπου εξακολουθεί να είναι άγρια και μη αναγνωσμένη…
( Τις προάλλες, στη Βοστώνη, στο μετρό, άντρας, εγκλωβισμένος στις κυλιόμενες,αφέθηκε να καταλήξει, για 20′.
Άνθρωποι, περνούσαν δίπλα του, κατέβαιναν τις σκάλες και προσπερνούσαν…
Αυτοί είμαστε…Λυπηρό;
( Στην Ελλάδα, δε θα γινόταν αυτό… ))

bagle
bagle
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  lucid dream

Η παρατήρηση και η σωστή ανάγνωση του κόσμου γύρω μας…είναι ο τρόπος να πορευτούμε και να προστατευτούμε από τις κακοτοπιές.”
Τι εννοείς; Ότι φταίει το εκάστοτε θύμα;


lucid dream
lucid dream
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  bagle

Κούρασες…

bagle
bagle
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  lucid dream

Κούρασα; λολ, υπάρχει λύση.

bagle
bagle
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  lucid dream

Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, πιστεύω ότι ούτε κι εσύ δεν ξέρεις για ποιο λόγο επισκέπτεσαι τη σελίδα αυτή.
Παρεμπιπτόντως, στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ γίνονται αυτές οι γυναικοκτονίες.

lucid dream
lucid dream
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  bagle

Εσύ, τί κάνεις εδώ; ως άντρας…
Επιχειρείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματά μας; πριν από εμάς, για εμάς…;

bagle
bagle
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  lucid dream

Βρίσκομαι εδώ για να μπαίνω στο ρουθούνι του κάθε πατρίς θρησκεία φασιστοειδούς. Πρόμπλεμ;

lost and not found
lost and not found
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  bagle

…και καλά κάνεις 😉 μην μασάς
αγωνιστικούς χαιρετισμούς

βλχ

bagle
bagle
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  lost and not found

Πολύ βαριά κι αγαπημένη αυτή η υπογραφή!
Χαιρετισμούς κι από μένα, με πολλή αγάπη!

lost and not found
lost and not found
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  bagle

old school <3

Scotland For Holidays
Scotland For Holidays
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  lost and not found

Γεια σου 😊

lost and not found
lost and not found
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Scotland For Holidays

Γεια σου και σένα, Scotland 🙂
Hope you are doing well!

Scotland For Holidays
Scotland For Holidays
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  lost and not found

Είμαι καλα και χαιρομαι που σε βλεπω 🌈

lucid dream
lucid dream
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  bagle

Αδιάφορο.

Silvi
Silvi
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  lucid dream

Μιλάς για πρόληψη,άλλο ειναι το ζητούμενο όμως,η παραδοχή.

lucid dream
lucid dream
2 μήνες πριν
Απάντηση σε  Silvi

Ποιά παραδοχή;
Είναι σύνθετο το πρόβλημα.
Το έγκλημα έχει πολλές μορφές.

galini17
galini17
2 μήνες πριν

Η πλειοψηφία των αντρών που έχω δει νιώθουν πολύ αμήχανα να μιλήσουν για τις γυναικοκτονιες, κι έτσι δεν το αναφέρουν καν. Αν το κάνουν, είναι σαν να παραδέχονται τη σαπιλα του κατά τα άλλα “ανώτερου” φύλου τους, αφού έτσι πιστεύουν, ότι είναι ανώτεροι από τις γυναίκες. Αυτή η πατριαρχική αντίληψη έχει δυστυχώς διεισδύσει και σε πολλές γυναίκες, ειδικά παλιότερων γενιών, γι’αυτό άκουγες συχνά από γυναίκες να λένε τα απαράδεκτα ” ποιος ξέρει τι του έκανε και τη χτύπησε” “Ε άντρας είναι, θα χτυπήσει, δεν άντεξε την προσβολή” κτλ. Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία των νεάντερταλ που λέει φανερά ότι οι… Διαβάστε περισσότερα »

JoanneK
JoanneK
2 μήνες πριν

Δεν το ήξερες ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στην κοινωνία; Πρώτη φορά ακούς τέτοιες απόψεις; Την έκπληξη δεν την καταλαβαίνω. Το περίεργο είναι όταν οι συνάδελφοι μας έχουν φεμινιστικές απόψεις όχι όταν λένε τέτοια. Μια είναι η λύση. Δεν μπλέκεις σε συζητήσεις μαζί τους ποτέ και βάζεις ακουστικά να μην τους ακούς.

Ρόζαλιν
Ρόζαλιν
2 μήνες πριν

Κι ομως μιλησαν για τις γυναικοκτονιες και πηραν μαλιστα και θεση. “Πηγαινε γυρευοντας.” ειπαν. Τι πιο ξεκαθαρο απο αυτο; Αν δεν εχεις ακουσει ποτε ολα οσα αποδιδονται μονιμως στις γυναικες, μη συνεχισεις σε παρακαλω τις συζητησεις μαζι τους. Θα μαυρισει η ψυχη σου.