Είναι προτιμότερο να είσαι ελεύθερη και ανεξάρτητη παρά να είσαι σε κάτι που θα νιώθεις χάλια-ρακος ή όπου θα είναι κάτι το τοξικό ή θα’σαι φυλακισμένη.
__________
Η ιστορία της όπως την ξεχώρισα σήμερα
Καλησπέρα…με αφορμή ότι διαβάζω τώρα τελευταία πολλές επιστολές που αναφέρονται σε ανύπαρκτο σύντροφο που δεν τον βρίσκουν, ουσιαστικά ένα πράγμα ψάχνοντας το Νέμο… Εγώ έχω να πω ότι είμαι χρόνια μόνη μου… Πράγματι και εμένα με έχει κουράσει όλο αυτό να ξεσκαρταρω ή όπως γράφεται…να χάνω τον χρόνο μου σε ανούσια ραντεβού…όπου πλέον δεν βγαίνω εύκολα αν δεν δω ποιότητα να υπάρχει….
Eκεί όμως που θέλω να καταλήξω είναι βρε κορίτσια κάθομαι και σκέφτομαι τι να την κάνεις την σχέση αν είναι να έχεις ένα έξτρα πρόβλημα στα είδη υπάρχουσα προβλήματα…σκοπός να είναι κάτι όμορφο και δημιουργικό και κάπως να πληρεί τα κριτήρια της καθεμιάς… Επομένως με το να το κυνηγάτε το θέμα αυτό δεν θα βγει πουθενά γιατί όσο το κυνηγάς δεν εμφανίζεται…Ολα θα έρθουν στην ώρα τους και την κατάλληλη στιγμή από εκεί που δεν το περιμένεις.
Σιγουρα όμως μπορώ να καταλάβω ότι πιθανόν νιώθετε μοναξιά και σας λείπει το σεξ και η συντροφικότητα όπως εμένα δηλαδή…αλλά πιστέψτε με είναι προτιμότερο να είσαι ελεύθερη και ανεξάρτητη παρά να είσαι σε κάτι που θα νιώθεις χάλια-ρακος ή όπου θα είναι κάτι το τοξικό ή θα νιώθει σαν φυλακισμένη ένα πράγμα χάος.
Εγω προσωπικά θα πρότεινα να ανοίξετε περισσότερο τα φτερά σας προς τα έξω, δηλαδή βγες λίγο παραπάνω έξω για περπάτημα… συμμετείχε σε κοινωνικές ομάδες (πχ λέσχες,εθελοντισμός),κάντε μια δραστηριότητα όπου σας ταιριάζει και βάλτε στην ζωή σας χρώμα…Γιατί αν εσύ τα έχεις καλά με τον εαυτό σου αυτό βγαίνει προς τα έξω και το βλέπουν και οι γύρω σου…Επομένως όλο και κάτι μπορεί να βρεθεί στο δρόμο σου…μην το βάζετε κάτω…Θετικές σκέψεις και όλα θα πάνε καλά!
ΑΠΟ ΤHΝ – Δίψα για ζωή
____________________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση
Ενώ συμφωνώ με το γενικό νόημα όσων λες, δηλαδή ότι η συντροφική/ερωτική σχέση έρχεται ως συμπλήρωμα μιας γεμάτης ζωής και ευχαριστημένης προσωπικότητας (που είναι η ιδανική για να μπει σε συσχετισμό), αλλιώς είναι μπελάς και πρόβλημα, ταυτόχρονα έχω δύο ενστάσεις.
Πρώτον εκεί που λες «Επομένως με το να το κυνηγάτε το θέμα αυτό δεν θα βγει πουθενά γιατί όσο το κυνηγάς δεν εμφανίζεται…Ολα θα έρθουν στην ώρα τους και την κατάλληλη στιγμή από εκεί που δεν το περιμένεις.»
Όπως δεν έρχονται ουρανοκατέβατες επιτυχίες στην εργασία, ευτυχείς εξελίξεις στην ανατροφή των παιδιών βάζοντάς τα στον αυτόματο και καταπληκτική φυσική κατάσταση ντερλικώνοντας λουκουμάδες και τηγανητές πατάτες ενώ σαπίζουμε στον καναπέ, δυστυχώς έτσι ισχύει και στο συντροφικό. Άμα δεν έχουμε κεραίες ανοιχτές και δεν κινούμαστε κατάλληλα και στους ταιριαστούς για μας κύκλους, πώς θα έρθει ο σύντροφος ο καλός, ο σωστός κι ο ταιριαστός; Ως μάννα εξ ουρανού; Θα είμαστε στην καλύβα στο βουνό και θα είναι ο ξυλοκόπος από την απέναντι περιφέρεια; Είναι μια «μαγική σκέψη» που δεν λειτουργεί αυτό το «περίμενε και θα έρθει από κει που δεν το περιμένεις», πουλάει όμως πολλά βιβλία αυτοβοήθειας, σεμινάρια, ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες κι ούτω καθεξής -γι΄αυτό διαιωνίζεται. Εκτός αν εννοούμε ότι άμα έχει κάποια άγχος για την εύρεση συντρόφου βγαίνει προς τα έξω μια απελπισία που είναι απωθητική, εκεί συμφωνώ μαζί σου κι επαυξάνω.
Και δεύτερον μπορεί κάποια πιο αιχμηρή από μένα να σου αντιγυρίσει ότι αν είναι τόσο καλά όσα προτείνεις (που σωστά είναι, μην παρεξηγηθώ!), πώς και είσαι χρόνια μόνη σου; Καταλαβαίνεις, το βασικό προσόν του γυμναστή για να πείσει τον πελάτη είναι να είναι ο ίδιος «φέτες». Αλλά ξαναλέω, η εύρεση συντρόφου δεν χρειάζεται να είναι πρότζεκτ, χρειάζεται να είναι επιστέγασμα μιας ολοκληρωμένης σε άλλα επίπεδα ζωής. Τότε είτε βρει κάποια, είτε δεν βρει, δεν θα την ενοχλεί πια. Βουδιστική αρχή είναι αυτό στα χαρτιά, αλλά αλήθεια είναι.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Ώριμες σκέψεις και σωστές.
Αυτό όμως προϋποθέτει δουλίτσα με τον εαυτό μας και ενδυνάμωση.
Τα λες για να τα ακούς κι εσύ.
Όπως δε λειτουργεί το να είμαστε σε μια καλύβα στο βουνό και να περιμένουμε τον ξυλοκόπο από το απέναντι χωριό, έτσι δε λειτουργεί και το να υπερ-αναλωνόμαστε στο κυνήγι μιας σχέσης. Ένα περίεργο πράγμα, όσες ξέρω να είναι σε μια νορμάλ σχέση (όχι αυτές που είναι σε σχέση ενώ δε θέλουν ούτε να τις ακουμπάει ο “σύντροφός” τους, έτσι για να έχουμε να λέμε ότι δεν είμαστε μόνες) sorry αλλά κάπως εξ ουρανού τους ήρθε. Υπάρχει μια άρνηση στην ιδέα ότι δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα. Επίσης πάλι ένα περίεργο πράγμα, όσες ξέρω να έχουν πεθάνει στα dating apps… Διαβάστε περισσότερα »
Πραγματικά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
θα διαφωνησω σχετικα με την ευχαριστημενη προσωπικοτητα, γιατι οι ανθρωποι ειμαστε φτιαγμενοι να μην ειμαστε παντα ευχαριστημενοι με τη ζωη μας. Ειναι αυτο που μας δινει ωθηση και κινητρο. Κατα τον Jung ουτως η αλλως η ολοκληρωμενη προσωπικοτητα ειναι εκεινη που εχει ενσωματωσει τη σκια της, ολα αυτα που δε μας αρεσουν και εχουμε κανει περα στον αυτο μας. Αν δεν ενσωματωσουμε αυτη την πλευρα ψαχνουμε να την εκδηλωσουμε μεσα απο τις σχεσεις. Αρα για μενα προτεραιοτητα ειναι αυτη η αποδοχη της σκοτεινης πλευρας, καθως και πολυ συγκεκριμενη γνωση του τι ψαχνω και πως θελω να μου φερονται. Τυπου Α,… Διαβάστε περισσότερα »
Ούσα και πάλι φρέσκοχωρισμενη γιατί ενώ ξεκίνησε προσπάθεια με τον πρώην χθες τον ξαποστειλα οριστικά ,εγώ θα πω ότι εξαρτάται. Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας .Άλλο να πω εγώ τώρα μετά από 10 χρόνια σερι σε σχέσεις (φουλ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ σε πολλές στιγμές αλλά και με καλές ),θα κάνω 1 χρόνο και 2 μη σου πω , διαλλειμα,και άλλο μια κοπέλα που είναι 5/6/7+ χρόνια μόνη ,να της λες :”ε τι στενοχωριέσαι, ζήσε τη ζωή σου μη σκέφτεσαι τις γνωριμίες”.Ειδικά,αν το επιθυμεί σαν τρελή ,και θέλει και παιδιά κτλ .Και είναι σε μια ηλικία νέα μεν,αλλά όχι και 25… Διαβάστε περισσότερα »
Hello!! Συμφωνώ ως ένα βαθμό με τα της επιστολής. Ωστόσο θέλει ένα ελαφρύ κυνήγι και το κομμάτι της συντροφικότητας. Κλείνω τον Φλεβάρη 3 χρόνια free με κάποια αποτυχημένα ραντεβού/γνωριμίες (δεν ήμουν αυτή που έψαχναν, δεν ήταν αυτοί που έψαχνα). Τώρα το γιατί είμαι μόνη έχει να κάνει περισσότερο με το να καταλάβω τι πήγε λάθος σε 3 σερί αποτυχημένες σχέσεις, να επικεντρωθώ σε θέματα καριέρας. Περισσότερο γράφω για να τονίσω ότι δεν είναι κακό το ελαφρύ φλερτ χωρίς να γίνεται απελπιστικό πέσιμο το οποίο βγάζει μια αντιαισθητική λύσσα για άντρα. Καταλαβαίνω ότι αυτό ήθελε να αναδείξει η γράφουσα και όχι… Διαβάστε περισσότερα »
Μ’αρέσεεεεις!!!!You are on the right track!!
Just keep going!