Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #67828

    Lyra
    Συμμετέχων

    Αν σου αρέσει το Grace and Frankie σου προτείνω να δεις το Good Girls και το Feel Good, πρόσφατη κυκλοφορία.
    Άλλου είδους αλλά εξίσου διασκεδαστικές σειρές είναι το Sex Education, I am not okay with this και The End of the F*** World.

    #67829

    Lyra
    Συμμετέχων

    Elvis Presley – Can’t Help Falling In Love (Audio)

    Wise men say
    Only fools rush in
    But I can’t help falling in love with you
    Shall I stay?
    Would it be a sin
    If I can’t help falling in love with you?

    Like a river flows
    Surely to the sea
    Darling, so it goes
    Some things are meant to be
    Take my hand,
    Take my whole life, too
    For I can’t help falling in love with you

    Like a river flows
    Surely to the sea
    Darling, so it goes
    Some things are meant to be
    Take my hand,
    Take my whole life, too
    For I can’t help falling in love with you
    For I can’t help falling in love with you

    #67830

    Lyra
    Συμμετέχων

    Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, ένα χρόνια πολλά είναι ανθρώπινο.
    Από την άλλη αυτό με το κόσμημα με προβλημάτισε κι εμένα.
    Μπορεί να το έβαλε για συναισθηματικούς λόγους για να του θυμίζει κάτι όμορφο από τότε που ήσασταν μαζί, πράγμα που δεν είναι κακό ή μπορεί να έχει προθέσεις επανασύνδεσης.
    Αν έχει τέτοιες, θα δώσει κι άλλα σημάδια με τον χρόνο.
    Παρατήρησα ένα ίδιο κείμενο και στις εξομολογήσεις του lifo, πράγμα που δείχνει ότι ίσως σε προβληματίζει περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Μήπως εσύ νιώθεις ακόμη κάτι για εκείνον και ταράζεσαι τόσο με ένα χρόνια πολλά και ένα κόσμημα;
    Αν βέβαια έχουν προηγηθεί η προηγήθηκαν κι άλλα ξαναλέω, πάω πάσο.
    Θα περιμένουμε update.

    #67831

    Lyra
    Συμμετέχων

    Δεν νομίζεις πως το ερωτεύομαι είναι λίγο βαρύ;
    Για 3 ημέρες, απλώς ενθουσιάστηκες και σου αρέσει. Πρότεινε του να πάτε για έναν καφέ.
    2-3 φορές το χρόνο να ξέρεις κάποιον ελάχιστα και να τον σκέφτεσαι γιατί είναι κακό; Απλά ενδιαφέρον είναι.
    Ίσως να έχεις την ανάγκη να ερωτευτείς και να σε ερωτευτούν, αυτό προϋποθέτει όμως να βρεις και το θάρρος για το ένα βήμα παραπάνω που λες ότι δειλιάζεις να κάνεις.
    Μπορεί να είσαι και σε τέτοια φάση της ζωής σου, που την έχω περάσει κι εγώ.
    Μην αγχώνεσαι τόσο και μην νομίζεις ότι είσαι καμιά ανώμαλη, τείνω προς το ότι ενθουσιάζεσαι με ανθρώπους σε φυσιολογικό βαθμό.

    #67833

    Lyra
    Συμμετέχων

    Αυτό όλο που περιγράφεις θεωρώ ότι αγγίζει τα όρια της παρενόχλησης.
    Δεν μπορεί να σε αγγίζει από τη στιγμή που εσύ δεν θέλεις κι έχεις εκφράσει την δυσφορία σου. Αν χρειαστεί να σε ακούσει όλος ο κόσμος, εδώ στο Α, μπα έχουμε συζητήσει πολλές φορές πόσο χαζό είναι να μην προστατεύεις την ιδιωτικότητα σου για να μην γίνεσαι δυσάρεστη. Αν χρειαστεί βεβαίως να γίνεις.
    Ο τύπος είναι ένας γελοίος πέφτουλας και μην τρέφεις την ψευδαίσθηση ότι είσαι η μόνη την οποία αγγίζει και θα επισκεφθεί και τη χώρα της και θα μάθει και τη γλώσσα της κι άλλες τέτοιες αρλούμπες. Μπορεί από τη παρέα να είσαι όντως η μόνη, αλλά δεν ξέρουμε πόσες παρέες και γνωστές έχει ο ίδιος οι οποίες αυτή τη στιγμή νιώθουν τα ίδια ακριβώς μ’ εσένα.
    Ο χρόνος που του αφιέρωσες του δίνει αξία την οποία δεν θα έπρεπε να έχει καν φανταστεί και, μάντεψε, αυτό επιδιώκει.
    Πιστεύω ότι του έχεις δείξει παραπάνω ανοχή από ότι θα έπρεπε και γι’ αυτό συνεχίζει. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ξαναλέω, να γίνεις όσο δυσάρεστη θα έπρεπε να γίνεις για να οριοθετηθείς. Αν η παρέα δυσαρεστηθεί τόσο πολύ να αλλάξεις παρέες, γιατί ούτε αυτές αξίζουν.

    #67625

    Lyra
    Συμμετέχων

    Κι εγώ θεωρώ ότι είναι η πιο δίκαιη λύση.
    Μπορείτε να βάλετε πρώτα το επώνυμο με το γράμμα που είναι πιο μπροστά στην άλφαβητα και έπειτα μπορεί το παιδί να επιλέξει να χρησιμοποιεί ανεπίσημα (σε φωτοτυπίες ή τεστ του σχολείου π.χ.) αυτό που του αρέσει περισσότερο και στο μέλλον αν το δυσκολεύουν τα δύο επίθετα να επιλέξει να κρατήσει μόνο το ένα.

    #67090

    Lyra
    Συμμετέχων

    Να ζήσεις Αγγλία είναι δύσκολο λόγω του οικονομικού πρώτα απ’ όλα. Ένα μικρό δωμάτιο με τα απαραίτητα κοστίζει πανάκριβα ποσά τη βδομάδα. Όχι μόνο τα διαμερίσματα, τα πάντα είναι ακριβά στην Αγγλία.
    Για να σε βοηθήσω, ας υποθέσουμε ότι πας Λονδίνο, πρωτεύουσα. Για να πας π.χ. από Αθήνα μπορεί να σου κοστίσει από 40 έως και 200 ευρώ, και μιλάμε με τα σημερινά δεδομένα εισιτηρίων, που λόγω κατάστασης είναι πάμφθηνα.
    Για να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα γύρω στα 45 m² θα χρειαστείς σίγουρα από 400£ και πάνω ανά εβδομάδα, δηλαδή περίπου 450 ευρώ. Αν θες για αρχή κάτι πολύ μικρό, δηλαδή ένα κρεβάτι κι ένα μπάνιο μπορείς να βρεις κι από 44£ και πάνω, δηλαδή 50 ευρώ.
    Βέβαια οι τιμές είναι εντελώς ενδεικτικές, από δική μου προσωπική εμπειρία κι εξαρτάται από το ποια περιοχή θα επιλέξεις να μείνεις.
    Δουλειές μπορείς να βρεις τα πάντα, σερβιτόρος, ό, τι θες αλλά θα είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις με τον μισθό, θεωρώ πως πρέπει να πας με ένα ποσό εκεί και να μην περιμένεις να το βγάλεις από εκεί για να πληρώσεις τα έξοδα σου.
    Εστιατόρια, σούπερ μάκρετ και τα λοιπά πολύ ακριβά, ωστόσο άμα ψάξεις μπορεί να βρεις ποιοτικά φθηνά μαγαζάκια.
    Για εύρεση σοβαρής δουλειάς, (π.χ. ζαχαροπλάστης που έχεις σπουδάσει), εγώ αντιμετώπισα αυστηρούς ανθρώπους και δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις, γενικά δεν δέχονται την τεμπελιά και χρειάζεται κόπο για να καταφέρεις κάτι.
    Αν τελικά αποφασίσεις να πας πάντως, εγώ πιστεύω ότι το πρώτο διάστημα θα σου είναι δύσκολο αλλά μετά θα τα καταφέρεις, προσωπικά λάτρευα την ζωή εκεί πέρα, είναι άλλης ποιότητας απ’ την Ελλάδα, καμία σχέση.
    Βέβαια θα περάσεις και την φάση που δεν θα ξέρεις κανέναν, που θα είσαι ολομόναχος σε μία ξένη χώρα με ανθρώπους άλλης νοοτροπίας… Είναι σαν μια μίνι-κατάθλιψη ώσπου να προσαρμοστείς στο περιβάλλον και να γνωρίσεις τους ανθρώπους.
    Αυτό που θέλω να σου πω εγώ είναι ότι τα πράγματα εκεί είναι δύσκολα και θέλουν πολύ-πολύ δουλειά και υπομονή, πολλοί θα σε απορίψουν, θα σε αμφισβητήσουν, θα σε υποτιμήσουν και θα χρειαστεί να τους αποδείξεις τι αξίζεις. Πολλοί φίλοι μου που έχουν πάει τα βρήκαν σκούρα και γύρισαν πίσω σαν βρεγμένες γάτες, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι με πολύ προσπάθεια και θέληση θα τα καταφέρεις.

    #67093

    Lyra
    Συμμετέχων

    Θεωρώ ότι δεν είναι πρόβλημα ένα παιδί να φέρνει στο σπίτι τη σχέση του, η ηλικία εξαρτάται καθαρά από το πόσο έτοιμα είναι και τα δύο παιδιά για κάτι τέτοιο.
    Υπάρχουν τα δύο άκρα:
    1) Οι γονείς να είναι πολύ συντηρητικοί με το θέμα της σεξουαλικότητας σε σημείο το παιδί να νιώθει στρες και ενοχή για τα αισθήματα και το σώμα του, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ή απομονώνοντας τον εαυτό του και αργώντας να δημιουργήσει μία σεξουαλική σχέση ή να θελήσει να “πάει κόντρα” στους γονείς του και να αναπτύξει από νωρίς σεξουαλικές σχέσεις, χωρίς να είναι πραγματικά έτοιμο για κάτι τέτοιο και πολλές φορές χωρίς να έχει βρει τα κατάλληλα άτομα.
    2) Οι γονείς να είναι πολύ ανοιχτοί με αυτό το θέμα, σε σημείο το παιδί να παρεμβαίνει τα όρια σεβασμού. Από τη στιγμή που νιώθει έτοιμο για κάτι τέτοιο μπορεί φυσικά να το κάνει στο σπίτι του, χωρίς όμως να ξεπερνάει τα βασικά όρια.
    Όντας παιδί το οποίο έχει γονείς σαν το δεύτερο άκρο, μπορώ λέγοντας σου την εμπειρία μου να σου δώσω μία ιδέα του τι μπορεί να προκύψει αν οι γονείς είναι ανοιχτοί με την σεξουαλικότητα του παιδιού τους αλλά δεν του έχουν βάλει όρια.
    Εγώ λοιπόν, περίπου στα 13 μου, είχα έναν μεγαλύτερο αδερφό ο οποίος ήθελε να φέρνει σπίτι του τη σχέση του και προφανώς να κάνει έρωτα μαζί της, κάτι στο οποίο οι γονείς μου δεν είχαν καμία αντίρρηση. Όμως ακούγονταν υπερβολικά, και όντας μικρή αλλά όχι τόσο ώστε να μην ξέρω για το σεξ, ένιωθα πολύ άσχημα, και αυτό με πήγε πολύ πίσω. Μου δημιούργησε μία απέχθεια, μία αποστροφή για το θέμα του σεξ και ένιωθα πως ήταν κάτι βρώμικο κι άσχημο, με αποτέλεσμα να κάνω την πρώτη μου σεξουαλική απόπειρα πολύ πιο καθυστερημένα από τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου.
    Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι οι γονείς πρέπει να είναι ανοιχτοί προς τη σεξουαλικότητα του παιδιού τους, να μην το γεμίζουν ντροπή για αυτή, να μετατρέπουν το σπίτι σε ένα χώρο όπου το παιδί θα νιώθει ασφάλεια να κάνει τις πρώτες του σεξουαλικές απόπειρες, βάζοντας όμως μερικά όρια, γιατί αν οι περιπτύξεις τους ακούγονται, όχι μόνο είναι αντιαισθητικό κι ενοχλητικό αλλά και τραυματικό για τα μικρότερα αδέρφια που μπορούν να υπάρχουν στο σπίτι.
    Δεν είμαι ειδικός, απλά ανέπτυξες αυτό το θέμα και θεώρησα σωστό να θίξω μία πτυχή του την οποία έχω προσωπικά ζήσει από πρώτο χέρι.

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)