Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 20 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #109731

    silence
    Συμμετέχων

    Murphy, καταρχάς πήγαινε σε ένα γιατρό πάραυτα να δεις τι γίνεται με την εγκυμοσύνη. Για να δει ο γιατρός έμβρυο και να πιστοποιήσει την εγκυμοσύνη, όντως ήσουν/είσαι έγκυος, δε χωράει αμφιβολία. Τώρα προέχει να φροντίσεις τον εαυτό σου και μόνο τον εαυτό σου και χρειάζεσαι συμπαράσταση. Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος και αποβάλλει δεν είναι “ευαίσθητη”, πενθεί για αυτό το παιδί, τελεία και παύλα. Σε κάθε περίπτωση πήγαινε στο γιατρό και σκέψου γιατί απευθύνθηκες σε ένα forum για τη συμπεριφορά του συντρόφου σου όταν ήδη έχεις αμφιβολίες και νιώθεις πίεση με τη συμπεριφορά του!

    #98963

    silence
    Συμμετέχων

    Papeli, καλώς ήρθες στην παρέα μας. Είναι σημαντικό ότι ενώ θέλετε να κάνετε παιδί σκέφτεστε όλα αυτά, γιατί αυτό σημαίνει ότι το έχετε πάρει σοβαρά και ότι θα προετοιμαστείτε καταλλήλως όταν έρθει η ώρα. Εγώ με τον άντρα μου μένουμε Ελλάδα, οπότε το θέμα βοήθεια από οικογένειες είναι σχετικά εύκολο (αν και δε θέλουμε). Η καριέρα της γυναίκας ίσως και να επηρεάζεται αλλά (στην Ελλάδα) μπορείς να ελιχθείς με τις άδειες. Δηλαδή, το εξάμηνο που δίνει ο ΟΑΕΔ μπορεί να το πάρει και ο άντρας και η γυναίκα να επιστρέψει στη δουλειά στους τρεις μήνες (μόλις λήξει η άδεια από το ΙΚΑ). Εγώ το καθυστερούσα τουλάχιστον τρία χρόνια μέχρι να το αποφασίσω και λόγω δουλειάς και λόγω οικονομικών. Η καλή επαγγελματική ευκαιρία για μένα δεν έχει έρθει ακόμα αλλά ο άντρας μου χτίζει καριέρα και οικονομικά είμαστε αρκετά καλά για τα δεδομένα της εποχής και της χώρα μας. Εγώ νομίζω ότι το πήρα απόφαση, όταν κατάλαβα ότι δεν μπορώ να περιμένω μια ζωή την επαγγελαματική ευκαιρία και απλά ένιωσα ότι ήρθε η στιγμή (ψυχολογικά) να κάνω παιδί. Βέβαια, όπως θα διάβασες και στις προηγούμενες συζητήσεις, όσο και να το θέλεις όσο και σωστό να θεωρείς το timing θα έχεις άγχος για τον αν έκανες τη καλύτερη επιλογή στη συγκεκριμένη φάση. Για μένα ξεκίνα και ρώτα τι παροχές σας δίνει το κράτος που μένετε. Baby steps και όλα θα πάνε καλά.

    #98660

    silence
    Συμμετέχων

    Zoey, είμαι Αθήνα και τα μαθήματα τα έκανα μέσω teams (οι συγκεκριμένες δέχονται από όλα τα μέρη της γης εγκυμονούσες και τους συντρόφους τους). Ωστόσο και εκείνες μας έδωσαν λίστες με βιβλία διαπαιδαγώγησης, link με το σωστό τρόπο θηλασμού κ.α. Με βοήθησαν να χαλαρώσω όσον αφορά το θηλασμό και να νιώσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Εγώ περιμένω από μέρα σε μέρα να γεννήσω και έχει πλάκα γιατί όταν ο άντρας μου μιλάει στο μωρό ή φιλάει την κοιλιά μου, κλωτσάει πίσω, υπάρχει αλληλεπίδραση..Άντε κορίτσια να κανονιστεί η συνάντηση για τις εγκυμονούσες να τα πούμε και live!!!

    #97257

    silence
    Συμμετέχων

    Καλημέρα σε όλες!!!Zoey με το καλό να έρθει το νέο μέλος της οικογένειας σας. Τώρα όσον αφορά τον προβληματισμό σου, ας μη γελιόμαστε όσο και να θέλει κάποιος ένα παιδί ποτέ δεν έιναι πραγματικά έτοιμος για αυτό που θα έρθει. Εγώ γεννάω σε ένα μήνα και ακόμα δεν έχω νιώσει στο πετσί μου πόσο θα αλλάξει η ζωή μας (και εμείς το θέλαμε και το προσπαθούσαμε καιρό). Συμφωνώ με ΒabyDoll, μίλα με γυναίκες τους κύκλου σου που πρόσφατα έγιναν μητέρες. Καλύτερα όχι τις μαμάδες σας γιατί έχουν άλλες αντιλήψεις. Εμένα με βοήθησαν πολύ κάτι μαθήματα τοκετού, λοχείας, θηλασμού και περοποίηση βρέφους που έκανα με μαίες σε δημόσια δομή (όποια ενδιαφέρεται μπορώ να στείλω πληροφορίες). Οι οποίες τόνιζαν όλη την ώρα πόσο σημαντική είναι η συμβολή του συντρόφου σε όλα τα παραπάνω στάδια. Το πιο σημαντικό είναι αυτές τις σκέψεις να τις επικοινωνείς με τον σύντροφο σου (μη νομίζεις και εκείνος τα ίδια θα σκέφτεται) και να αρχίσεις να επικοινωνείς με το έμβρυο (να του τραγουδάς, να διαβάζετε κανά παραμύθι, να του μιλάς κλπ.)!!!

    #95395

    silence
    Συμμετέχων

    Dimi, όπως είπα και παραπάνω δώσε χρόνο στον εαυτό σου να περάει το πρώτο τρίμηνο που είναι και το πιο επικίνδυνο. Εγώ μπήκα στον όγδοο, δεν μπορώ να κοιμηθώ όπως θέλω, έχω συσπάσεις (είναι φυσιολογικό) και το αποκορύφωμα είναι ότι έκανα διαβήτη κύησης (επίσης συμβαίνει συχνά). Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινής, όχι η εγκυμοσύνη δεν είναι ονειρική περίοδος, οι γυναίκες δοκιμαζόμαστε και σωματικά και ψυχολογικά Το σημαντικό είναι να είσαι με τον σύντροφο σου ομάδα, να είναι εκεί να σε ακούει και να σε στηρίζει με όποιον τρόπο θεωρείς εσύ ενδεδειγμένο.
    Zitsa, σας εύχομαι να πάνε όλα και σύντομα να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, προσωπικά δε ξέρω κάποια που να έχει περάσει τα ίδια αλλά σε μαμαδογκρουπ στο facebook, διαβάζω αναρτήσεις ανά διαστήματα και βλέπω ότι αντιμετωπίζεται και εάν προσέχεις δε θα έχεις θέμα. Ωστόσο, εάν εμπιστεύεσαι το γιατρό σου θα σου πρότεινα να ακούς εκείνον και μόνο εκείνον.

    #94946

    silence
    Συμμετέχων

    Γεια σου dimi. Να πάνε όλα καλά σου εύχομαι!!Όσον αφορά τις σκέψεις αυτές δε ξέρω εάν διάβασες τα προηγούμενα post αλλά οι περισσότερες τα περάσαμε ή τα περνάμε. Νομίζω πως όσο και να θέλεις ένα παιδί ποτέ δεν είσαι έτοιμη στην πραγματικότητα. Και εγώ έφαγα φρίκη κάποια στιγμή, με κατακυρίευεσε το άγχος γιατί γεννάω Απρίλιο και Ιούνιο έχω εξεταστική (άντε να διαβάσω με νεογέννητο στο σπίτι). Επίσης με έπιασε φρίκη γιατί δε θα είμαι ποτέ ξανά “ελεύθερη” να κανονίζω να βλέπω φίλους όποτε θέλω χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό. Εκεί δε, που τα είδα όλα είναι όταν σκέφτηκα ότι δεν θα καταφέρω να αντεπεξέλθω στην ευθύνη ενός παιδιού και όπως είπες και εσύ δε ξέρω εάν θα τι αγαπάω. Σε όλα αυτά είχα δίπλα μου τον άντρα που σαν πιο ψύχραιμος αναλάμβανε κάθε στιγμή να με ηρεμεί και να συζητάμε με λογικά επιχειρήματα. Υπάρχουν group στο facebook που αφορούν πολλά θέματα μα μωρά και παιδιά. Γνώμη μου, μην ακούς τις “μανούλες” εκεί μέσα αλλά διάβασε τα αρχεία που έχουν οι ομάδες. Αχάριστη δεν είσαι, απλά φοβισμένη γιατί μας έχουν πρήξει τόσα χρόνια με την παραπληροφόρηση ότι οι γυναίκες περνάνε τέλεια στην εγκυμοσύνη και αναπνέουν μόνο για να γίνουν μάνες!!

    #94845

    silence
    Συμμετέχων

    Ευνοούμενη πολύ ενδιαφέρον πληροφορία γαι τις μάρκες καλλυντικών που είναι στην Ελλάδα και είναι cf. Να συμπληρώσω και μια άλλη μάρκα (δυστυχώς μόνο μέσω internet μπορείς να παραγγείλεις καλλυντικά) είναι η Milani. Την είχα δει όταν είχα πάει Ρώμη και έχει πολύ οικονομικά καλλυντικά και φυσικά τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

    #91485

    silence
    Συμμετέχων

    Περίοδος αυτή η γλυκιά και ταυτόχρονα απαιτητική κατάσταση για κάθε μια από εμάς. Εγώ όταν είδα αίμα για πρώτη φορά χάρηκα πάρα πολύ γιατί ένιωσα ότι «μεγάλωσα». Η μαμά μου πάντα ήταν ανοιχτή σε αυτά τα θέματα και το αντιμετώπισε ως κάτι το απολύτως φυσιολογικό (όπως και είναι).Αυτό που ακολούθησε όμως δε το περίμενα. Τον πρώτο χρόνο μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ένα μήνα είχα περίοδο και ένα μήνα δεν είχα. Ήταν εφιάλτης, έκανα εξετάσεις και δεν είχα πρόβλημα ορμονολογικό απλά για κάποιο λόγο η περίοδος μου ερχόταν έτσι. Εκεί απέκτησα και πρόβλημα με το σίδηρο και από τότε ανά τακτά χρονικά διαστήματα παίρνω συμπληρώματα. Το χειρότερο μου είναι τα λερωμένα σεντόνια, που ακόμα και σήμερα λόγω έντονης ροής την πρώτη μέρα δεν αποφεύγω τα ατυχήματα πάντα με επιτυχία.
    Για να είμαι ειλικρινής όμως, τώρα που είμαι έγκυος δε μου έχουν λείψει ούτε οι κράμπες, ούτε η ναυτία ούτε το αίμα!

    #90319

    silence
    Συμμετέχων

    Αγκινάρα,και εγώ έχω τέτοιες φοβίες, πχ. εάν πεθάνει κάποιος από τους δυο μας όταν γεννηθεί τι θα απογίνει (το έχω τερματίσει). Η συμβουλή που μας δίνουν όλοι είναι να κοιμηθούμε όσο μπορούμε τώρα γιατί μετά δε θα μπορούμε. Η αλλαγή μας τρομάζει και εμάς, τις τελευταίες μέρες καταλαβαίνουμε ότι δε θα μπορούμε να βγαίνουμε έξω και να βλέπουμε τους φίλους όπως κάναμε μέχρι πρότινος. Νομίζω το έχουμε πάρει απόφαση και δεν μας ενοχλεί να κάνουμε λίγα χρόνια υπομονή.
    Το άγχος για την γέννα το έχω και εγώ, αλλά όπως λέει και ο ενδοκρινολόγος μου όταν έχουμε άγχος περνάμε στη δράση. Έτσι,μίλησα με φίλες που έχουν γεννήσει και πήρα τηλέφωνα από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού/θηλασμού που έκαναν και όλες μου είπαν ότι τις βοήθησε να χαλαρώσουν και έμαθαν σημαντικά πράγματα. Επίσης καταλυτικό ρόλο στη γέννα πιστεύω πως παίζει και ο γυναικολόγος. Εγώ να φανταστείς 4 μηνών άλλαξα γυναικολόγο και η καινούργια είναι σούπερ. Μου δίνει την ασφάλεια ότι θα πάνε όλα εκείνη τη δύσκολη στιγμή και το πιο σημαντικό επιτρέπει στον άντρα μου να είναι στο χειρουργείο και είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού.

    Κορίτσια εύχομαι σε όλες σας να πάνε όλα καλά με τα μωράκια σας!!!
    Καλές γιορτές να έχουμε και το 2021 να είμαστε όλες υγιείς και ασφαλείς!!

    #90318

    silence
    Συμμετέχων

    Chelsea Hotel, και εγώ μέχρι τεσσάρων μηνών δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είμαι έγκυος και αντιδρούσα λες και δεν είμαι.Έκανα πράγματα όπως να σκύβω ή να σηκώνω βάρη γιατί νόμιζα ότι δεν έχει αλλάξει κάτι (παρόλο που είχα όλα τα κακά συμπτώματα, ναυτία, κόπωση κτλ). Εγώ κατάλαβα ότι θα κάτι συμβαίνει πριν δυο βδομάδες που το ένιωσα να κουνιέται και μου έριξε την πρώτη κλωτσιά. Για να φανταστείς τώρα μπήκα στον 6ο. Θέλει προσεκτικό ψάξιμο και μην διαβάζεις πολύ στο internet γιατί θα τρελαθείς όπως την έπαθα εγώ. Αν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Επίσης στην Ελλάδα υπάρχει φοβερή αντιμετώπιση στην εγκυμοσύνη. Κάθε τρεις και λίγο είσαι στο γιατρό σου για υπερηχογράφημα και υπάρχουν εξαιρετικοί εμβρυολόγοι.

    #89646

    silence
    Συμμετέχων

    κουκουρούκου, το ίδιο πιστεύω πιστεύω και εγώ. Η πολλή γνώση μπορεί να μας μπλοκάρει. Άσε που τα περισσότερα βιβλία είναι θεωρητικά χωρίς πρακτικές συμβουλές.
    Μπουρμπουλήθρα, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα ξεκινήσω τις αιτήσεις πάραυτα. Γενικά είμαι αγχωμένη με τις αλλαγές που θα έρθουν και για το πως θα τις διαχειριστώ.
    X ris, σε ευχαριστώ για τα video, θα αρχίσω να παρακολουθώ και αυτά σιγά-σιγά. Εγώ αποφάσισα να παρακολουθήσω μαθήματα ανώδυνου τοκετού/θηλασμού, περισσότερο για να ξε-αγχωθώ, να ξέρω τι με περιμένει καθότι είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη.
    Σου εύχομαι, να πάνε όλα καλά και να χαίρεσαι και το ζουζούνι σου!!😊😊

    #88994

    silence
    Συμμετέχων

    Thereisalwayshope11, σήμερα πήγα στη γυναικολόγο και μοιράστηκα τις ίδιες ανησυχίες και μου είπε το ίδιο ακριβώς με σένα. Το μωρό είναι υγιέστατο, μεγαλώνει και όπως φάνηκε στον υπέρηχο, περιμένουμε αγοράκι. Στο εν τω μεταξύ μου στείλανε κάποια γκρουπ στο fb για να μπω που έχουν σχέση με τη μητρότητα.
    Τα παραθέτω παρακάτω.
    -ενσυναίσθηση (κλειστό γκρουπ)
    -Αττική: Ομάδα υποστήριξης εθελοντικού θηλασμού(εάν μένεις σε άλλη πόλη ή στο εξωτερικό, υπάρχουν αντίστοιχες ομάδες)
    -Δραστηριότητες & βιβλία για μωρά, νήπια και παιδιά
    Αυτά προς το παρόν..😊😊

    #88709

    silence
    Συμμετέχων

    Μπουρμπουλήθρα, το internet το έχω πάρει από φόβο. Στην πρώτη αυχενική διαφάνεια που έκανα εμφάνισα υψηλό ποσοστό προεκλαμψίας και άρχισα να ψάχνω να διαβάσω τι είναι. Αυτά που διάβασα με άγχωσαν αρκετά και ηρέμησα μόνο όταν μίλησα μα τη γιατρό μου!
    Εντούτοις, σε ευχαριστώ για τη συμβουλή, θα αρχίσω να ψάχνω σε ομάδες στο facebook για αρχή και βλέπω πως θα πάει!

    #88446

    silence
    Συμμετέχων

    Γεια σου Sesylia!Πρώτα από όλα σου εύχομαι να πάνε όλα κατ’ευχήν και με το καλό να έρθει το μωράκι!Δε θα σε κρίνουμε για ένα τσιγάρο, προς Θεού, καταλαβαίνω ότι είναι μια εξάρτηση. Εγώ ήμουν περιστασιακή καπνίστρια αλλά πριν ένα χρόνο αποφάσισα να το κόψω εντελώς.
    Θα σου κάνω την εξής ερώτηση, γιατί νιώθεις την ανάγκη να καπνίσεις (συνήθως το κάπνισμα συνδέεται με άγχος); Σε ρωτάω γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι είναι επιβλαβές για την υγεία μας και για την υγεία των γύρω μας (παθητικό κάπνισμα).Ωστόσο επειδή και η ψυχολογική υγεία της εγκύου έχει σημαντική επίδραση στο έμβρυο θα σου θέσω άλλη μία ερώτηση.Πόσα άνετα αισθάνεσαι με τον γυναικολόγο σου; Του έχεις πει ότι νιώθεις; Έχει απαντήσει ικανοποιητικά σε όλες σου τις απορίες;

    #88131

    silence
    Συμμετέχων

    Thereisalwayshope11, εγώ είμαι 5,5 μηνών και αγχώνομαι γιατί με ρωτάνε όλοι εάν ακούω το μωρό και μόλις απαντάω αρνητικά μου λένε αποκλείεται, δε το καταλαβαίνεις κτλ. Ο άντρας μου βλέπει εφιάλτες, ότι αφήνουμε το μωρό στους γονείς μου να το μεγαλώσουν και εμείς δε το βλέπουμε. Νομίζω φοβάται ότι δε θα δεθεί με το μωρό όπως εγώ;! Συμφωνώ μαζί σου, εάν υπάρχει σύμπνοια στο ζευγάρι όλοι οι υπόλοιποι περισσεύουν!! Μη νομίζεις και εμένα που με ρωτάνε οι μαμάδες τι θα κάνω όταν γυρίσω στη δουλειά και τους λέω ότι θα πάρω γυναίκα αρχίζουν τις υστερίες για τα οικονομικά και που θα αφήσω η άσπλαχνη η μάνα το μωρό (αλλά καμία δεν προσφέρει χείρα βοηθείας).
    Μπουρμπουλήθρα, σε ευχαριστώ πολύ.Να είσαι καλά. Εκεί έχω καταλήξει και εγώ, δεν πρέπει να τους λέμε τίποτα, στο κάτω-κάτω δε τους αφορά!
    Αυτό με το διάβασμα ενδιαφέρον, έχεις κάποιο βιβλίο να προτείνεις;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 20 συνολικά)