Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #92880

    saligari
    Συμμετέχων

    Γεια σας! Ειδα τυχαία μια μικρή αυστραλέζικη σειρά στο Νετφλιξ, το “Please, like me”
    Μου άρεσε πολύ, ήρωας ειναι ενας 20 χρονος που συνειδητοποιεί οτι ειναι ομοφυλόφιλος, (δεν κανω σπόιλερ, συμβαίνει στα πρωτα 10 δευτερολεπτα της σειρας).
    Παρακολουθούμε τη ζωή του και τις σχεσεις του, φιλικες, ερωτικές, συγγενικές. Ειναι χαλαρή και γλυκιά σειρα, και περιέχει αρκετή δόση αποδοχής της ομοφυλοφιλίας, που σε κανει να χαμογελας, και ειναι και σε σημεία αρκετα συγκινητική!
    Αγγίζει και ψυχικές διαταραχές, με εναν πολυ gentle τροπο. Μου αρεσε περισσότερο απο όσο περίμενα και την είδα μονορούφι!

    #91554

    saligari
    Συμμετέχων

    @Μιτσι χαχαχα ψηφιζω τις εξής κατηγοριες: μαλάκες, μισογύνηδες, δακρυβρεχτο λαβ στορι, αστεία περιστατικά. Και όλα τα άλλα, δηλαδη, αλλα λέω τι θα θελα εγω να διαβασω πρώτα!
    Ανυπομονούμε ΜαριναΚ πώς και πώς!

    #90324

    saligari
    Συμμετέχων

    Ω μα τι ωραίος χαμος είναι αυτός! ΜαρίναΚ τι χωρο ετοιμαζεις; Πολυ χάρηκα με αυτη την προοπτική!
    Είχα μια πρόταση για το ξεκινημα, ίσως έπρεπε να την γραψω στον καινούργιο χώρο (όποιος κι αν ειναι, με τρωει η αγωνιά!!)
    Αλλα θα πω τη σκέψη μου και εδω:

    Μηπως για αρχή, να έγραφε ο καθενας/μια διάφορες κουλές εμπειρίες (Μιτσι ξεκινα να γράφεις για να προλαβεις). Να έχουμε δηλαδη μια βάση με αληθινά περιστατικά τα οποία θα μπορούμε μετα να χρησιμοποιήσουμε στο μυθιστόρημα (ή στα μυθιστορήματα γιατι κατι μου λεει οτι ενα βιβλίο δε μας φτάνει..)
    Ο,τι καλύτερο, να γράφει στην πρώτη σελίδα του Αρλεκιν “βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα”

    Σε πιο πρακτικο επιπεδο, το σκεφτομαι ως εξης: Είτε εδω ειτε στον νεο χώρο, όποι@ έχει ιστορια, να γραφει ενα μικρο κειμενο με ενα μικρο τιτλο (για να μπορουμε να ανατρέξουμε σε αυτό αργότερα) πχ

    “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ”
    Σε κάτι διακοπές πριν πολλά χρόνια, με μεγάλη παρέα, ενας τύπος ,φιλος φιλου, με τον οποίο ουδεμία σχεση ειχαμε αναπτύξει, με πιάνει παράμερα και μου λεει. “Να σου πω, επειδη έχεις όλο το πακέτο, εμφάνιση, μυαλό, ενταξει χαρακτήρα, σκεφτομαι αμα θες να κάνουμε τίποτα οι δυο μας”
    Αναρωτήθηκα μέσα μου αν ψάχνει για επαφή, ή να αγοράσει προϊόν που ειναι και καλο και σε καλή τιμη. Απ έξω μου όμως, δεν ηξερα τοτε, του ειπα “σε συμπαθώ πολύ αλλα έχω γκόμενο στην Αθήνα”

    Βέβαια, ειπα μικρό κειμενο, αλλα εννοώ όσο μεγάλο θελουμε, δε θα περιορίσουμε και τις συγγραφικές εμπνεύσεις κανενός. Απλά η σκέψη ειναι να έχει και τίτλο, για να μπορουμε στη συνέχεια να τα αναγνωρίζουμε!

    Ασχέτως αν θα χρησιμοποιηθούν όλες οι ιστοριες στο τελος, διασκευασμένες ή όχι, αν μη τι αλλο θα πέσει γέλιο!
    Τι λετε?

    #89073

    saligari
    Συμμετέχων

    Αννα, δεν εχω ιδέα! Επειδή όμως ψάχναμε χώρο για να διασκεδάζουμε χωρίς να σπαμάρουμε τις ερωτησεις, σκέφτηκα μηπως επικοινωνούσαμε και εκτός σάιτ, δεν ήξερα όμως πώς, γιαυτο εγραψα γραμμα στο αμπα (εκει που λεει ‘στειλτε μηνυμα’) αν μπορουν να σας προωθήσουν το μέιλ μου (φανταζομαι οτι το σαιτ εχει τα μειλ των μελων?), ωστε να αποκτήσουμε -αν θελατεβεβαιως- μια επικοινωνία, μηπως αρχίζαμε να τα λεμε σε κανα τσατ, και μετα η συγκίνηση με ώθησε στο να ονειρευτώ μια ψηφιακη αμποσυναντηση, και αυτό προτείνω σε εκείνο το μήνημα, στο οποιο εδωσα δηλ τη δ.ση μειλ μου, και παρακάλεσα (κλαψ) να σας το προωθήσουν ωστε όποια ενδιαφέρεται να μου στείλει!

    #88866

    saligari
    Συμμετέχων

    ΜαριναΚ, Alethiometer, Αιλουροειδέστατο, este. Έχω παρει κι εγω πρωτοβουλία κ ζητησα απο το site να σας προωθήσει ένα ι-μειλ μου. Πανε πολλες μερες, και δεν ξερω αν πηγε στο καλάθι με τις ερωτήσεις και θα το δουν σε κανενα δίμηνο! Ελπιζω όχι, να τσεκάρετε που και που τα μέιλ σας!
    Η ιδέα μου ηταν ψηφιακη αμποσυνάντηση,ειτε με εικόνα είτε απλα σε κανενα τσάτ! ειτε με αλκόολ είτε με πολύ αλκοόλ. (ντράπηκα λιγο αλλα μετα ειπα και γιατι οχι; )
    Να κοιτατε και τα σπαμ, αν ειναι καποιος αγνωστος, μπορει να ειμαι εγώ (εμοτικον ντροπαλη φατσουλα)

    #88653

    saligari
    Συμμετέχων

    Καταπληκτική εξέλιξη! Δεν είχα ιδέα!
    Έχουμε και νέο ήρωα, τον ονυχοφάγο (μαρίναΚ πεθανα στο γελιο) Αναρωτιέμαι αν θα ταιριαζε να στήσουμε και ενα επικό άρλεκιν, με βαση αυτον τον ήρωα!

    Ενας σκοτεινος ιππότης, σκληρός πολεμιστής, θα ναι ο εκλεκτός για μια μεγάλη αποστολή, αλλα καταρραμένος στα βάσανα σύμφωνα με την προφητεία, ο Χουάν ντε Κουπάζ φον Πεντικιουρ ο ονυχοφάγος, τρισκατάρατος, πρώτος του ονόματός του, ο καλύτερος χειριστής λίμας, κατα κόσμον Πετσακο-κόφτης!

    Ανυπομονώ καλη μας αρχή!

    #86932

    saligari
    Συμμετέχων

    Ladida ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑ!

    Μπορώ να σου πώ για τη χέννα γιατι τη χρησιμοποιώ χρόνια και, ενω εχω πλέον σχεδόν όλα τα μαλλια λευκά, τα βαφω με χένα, καστανά σκούρα. Είναι λίγο διαδικασία, αλλα για μενα αξίζει τον κόπο και το εχω συνηθισει δεν το βαριέμαι καθόλου.
    Αυτα που δεν ήξερα και βρηκα μετα απο εξαντλητική ερευνα:

    Χεννα λεγονται ενα σύνολο φυτών: Lawsonia, Indigo, Katam, Amla και άλλα. Οι δυο χέννες που χρησιμοποιώ εγω για το καστανο σκουρο ειναι η Lawsonia (κοκκινη χεννα) και το Indigo (μαυρο-μπλε)

    Απο όλα αυτα φυτά, το μόνο που πιάνει εντελώς πάνω στο μαλλι, είναι το πρώτο, η κόκκινη δηλαδη.

    (Ετσι είχα ξεκινησει, με κόκκινη, και στην αρχή ήταν ωραία, αλλα όσο πλύθαιναν τα λευκα, το κεφάλι μου πήγαινε προς το ανοιχτό καροτί χρώμα και δε μου πήγαινε)

    Δοκίμαζα μαύρη και καστανη (σκετες) οι οποιες όμως, καμια απο τις δυο δεν έπιανε στο μαλλι, απλά λιιιγο το θάμπωναν τα λευκα, αλλα και παλι έφευγε αμέσως με το λουσιμο.

    Μεχρι που ανακάλυψα τον τρόπο να έχω πάλι το καστανό σκουρο μαλλί μου.
    Περνάς την κόκκινη χέννα,(lawsonia) και αφού την ξεπλύνεις, περνάς τη μαύρη (indigo). Διοτι η μαύρη, μπορει να μην βάφει το μαλλι, βάφει όμως την κόκκινη χέννα, (η οποία έχει βάψει το μαλλι!)
    Στην ουσια, δηλαδη, τα βάφεις κόκκινα, στο πρωτο χερι, και στο δεύτερο κάνεις το κόκκινο καστανό.
    Πιο γρήγορη διαδικασία, αλλα όχι τόσο καλο το αποτέλεσμα, είναι να τις αναμίξεις και να τις περασεις μαζι, εμενα ομως δε μου πολυ πιανει καλα, εξαρταται πάντως και απο την απορροφητικότητα της τριχας..

    Τώρα, εδω στην ελλάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΕΑ και δεν υπάρχουν χέννες τις προκοπής. Εχω πάρει και χύμα,απο μαγαζια με βοτανα (απο διαφορα), εχω παρει και αυτη τη μάρκα που έχουν τα καταστήματα καλυντικών, αλλα πάντα μα πάντα, η σκόνη ειναι χαλια δυσδιάλυτη, με αποτέλεσμα και να κάνω χαμό στο μπάνιο, και να απλώνεται πανδύσκολα, και να ξεβγάζεται δυσκολα. (και δεν πιανει τοσο καλα) Ασε που, κανενα προϊόν χένας στην ελλάδα δε θα βρεις να γράφει την προέλευσή του, και την ΚΑΝΟΝΙΚΗ ονομασία του καθε φυτού.

    Χρόνια βασανιζόμουν με αυτες τις κακές ποιότητες, μέχρι που βρήκα μια Ιταλίδα στο γιουτιουμπ που ειναι και γνώστης, αλλα διαθετει και ονλάιν μαγαζι. Παίρνω απο κει πλεον, και έχω ξετρελαθεί. (Απο αυτήν έμαθα και τα πραγματικά ονοματα των φυτων)
    Η lawsonia της, ειναι υπεροχα ευχρηστη, δε λερώνω καθόλου το μπανιο και την ξεπλένω και με σκετο νερο χωρις προσπάθεια. Το indigo, ειναι απ τη φύση του λιγο πιο χοντροκομμένο σαν σκονη και απλώνεται λίγακι πιο ατσαλα, αλλα η ποιότητα επίσης καμια σχέση με τα ελληνικα. (στην ελλαδα κανεις δε γνωριζει τι ειναι indigo και lawsonia και θα δεις απλα να λενε/γράφουν κοκκινη χενα, μαυρη χενα)

    Η διαδικασία ειναι η εξής:
    1. ζεσταίνεις νερό -δε θελει βραστο, απλά ζεστο- και ανακατεύεις καλά την κόκκινη χέννα σε ενα μπωλ. Βαζεις τόσο ωστε να μοιαζει σα γιαούρτι ή και λιγο πιο υγρό, ανάλογα πως σε βολεύει.
    2. ΦΟΡΑΣ ΓΑΝΤΙΑ
    (χρησιμοποιώ αυτά των πιάτων, εχω ενα ζευγάρι μόνιμα γι αυτο, για να μην πεταω συνεχεια γαντια μιας χρησης)
    3. Την περνάς στο μαλλί με ενα πινέλο. Τυλίγεις με μεμβράνη (ή και καθόλου, η θερμοκρασια ομως που κραταει η μεμβράνη βοηθάει, λενε) εγω βαζω και μια παλια μπλούζα σα τουρμπανι απο πανω, για να μη μου στάζει απο τα πλάγια. Πλεον εχω βρει την σωστη υφή του μίγματος και δε μου σταζει για ώρες.

    Την αφήνεις ιδανικα 2-2μισι ωρες περιπου
    (εγω αν βιαζομαι την αφηνω και 1 ωρα και πιανει το ιδιο καλα, αλλα και 5 ωρες να την αφησεις δεν παθαινεις απολυτως τιποτα αφου ειναι φυσικο σαν τσάι)

    4. Την ξεβγάζεις, (με τα γαντια παλι) είτε με σαμπουάν και μαλακτικό, είτε με σκέτο νερο
    5. Με τον ίδιο τρόπο φτιαχνεις ενα μίγμα με το ιντιγκο και ζεστο νερακι. Επαναλαμβάνεις τα βήματα. Το αφήνεις αλλο ενα διωράκι (και 1 ωρα επισης εμενα μου κανει δουλεια, επίσης και να ξεχαστεις δεν παθαινεις τιποτα), και τέλος λούζεσαι!
    Ετοιμη.
    Προϋποθέτει απλά να ξερεις οτι τις επομενες 3-5 ωρες θα εισαι σπιτι. κανεις τις δουλειες σου, ή βλεπεις καμια δυο ταινίες, και έτοιμη.

    Ό,τι άλλο ακουσεις (οτι πρεπει να τη φτιαξεις απο το προηγούμενο βράδυ, οτι θέλει μεσα λεμόνι, καφε, τσάι, αυγό, παντεσπάνι) είναι αμπελοφιλολογίες. Τα εχω δοκιμασει, δεν κανει διαφορα. Το μονο που χρειάζεται ειναι να παρεις καλης ποιότητας χέννα. και απλό νερο.

    Η τιμή της χένας που παίρνω εγώ ειναι στα 17 ευρω τα 250 γραμμαρια. Παιρνω 250 απο την κοκκινη και αλλο τοσο απο τη μαύρη, και μου κρατανε για 4 φορες. Δηλαδη, 35 ευρω συν μεταφορικα (κανα δεκαρικο), με βγάζουν για 3 μηνες. (αλλα κανω μόνο ριζα-όμως έχω πολυ, πολύ μαλλι)
    Πλέον για να γλιτώνω τα πολλα μεταφορικα, αγοράζω διπλάσια ποσοτητα με τη μια.

    * Το indigo θα δεις οτι γινεται μπλε λιγο μετα που θα το αναμίξεις. Μην τρομάξεις δεν θα γινουν μπλε τα μαλλιά σου!
    ** Κάθε φορα που θα λουζεσαι θα τρέχει λιγο μπλε το νερο. (το ιντιγκο δηλαδη φεύγει λιγο λιγο με το λουσιμο. Δεν πειράζει, ελάχιστα χανει το χρωμα μεχρι την επομενη φορα.
    *** Φοράω λευκά μπλουζάκια άφοβα, ακόμα και αν βραχεί το μαλλι μου δε μου εχει βαψει ποτέ μπλουζα επειδη πχ ημουν φρεσκολουσμενη και εσταζαν.
    (μονο κατα τη διαρκεια που τα βαφεις, φορα μαυρα γιατι εκει ναι, λερωνει)
    ****Καμια φορα κανω το πρωτο χερι και μετα βαριεμαι, οποτε αφηνω το δεύτερο για την επόμενη μερα. νο πρόμπλεμ
    ***** Πασαλείβομαι σε πρόσωπο και λαιμό, δεν τα βάφει μη σε νοιαζει καθόλου, φευγει με σαπούνι και νερό. Αυτο που βάφει και φεύγει δύσκολα ειναι το εσωτερικό της παλάμης και τα νύχια, ειδικά με την κόκκινη.

    [Εβγαλαν και καποια κωμωτηρια οτι βάφουν με καλής ποιότητας χέννα, αλλα ρωτησα σε 2-3 εδω στην αθήνα, και, εκτος του οτι είναι πανακριβα 40 με 60 ευρω το ενα πέρασμα, δε γνωρίζουν για τη διαδικασία των δύο βηματων, δεν την εχουν σαν πακετο δηλαδη, οποτε πρεπει να δωσεις κανενα 100 ρικο για δυο βαψίματα και μάλιστα κοκορεύονται οτι είναι φοβερη χένα, τους ρωτάς αν ειναι όντως καθαρη lawsonia και indigo ή έχουν και τιποτα αλλα μεσα και δεν ξερουν να σου πουν.]

    Μπορείς να ζητήσεις απο καποι@ φιλ@ να σου την περασει, αλλα και μονη το συνηθίζεις και το κανεις αβίαστα μετα απο λιγο καιρο.

    γράψε στο γιουτιουμπ henna-two steps application και one step application για να δεις και με εικόνες τη διαδικασια, και σου επισυνάπτω και το καναλι στο γιουτιουμπ, αυτης της Ιταλίδας που εξηγεί και για τα άλλα βότανα εκτος του Ίντιγκο που μπορεις να συνδυάσεις με τη Lawsonia για διαφορετικές αποχρώσεις. Εγω δεν τα εχω δοκιμασει τα υπόλοιπα.
    Είναι στα ιταλικά αλλα καποια βίντεο της εχουν αγγλικους υπότιτλους.
    Το χρώμα μου βγαίνει σαν και αυτό που έχει η τύπισσα στο βίντεο.

    Είναι καλή φαση η χέννα την έχω αγαπήσει, και δεν ειμαι και πολυ της herbal φιλοσοφιας! Ήθελα πολύ να μοιραστώ αυτη μου τη γνώση γιατι εψαξα ολόκληρο το ιντερνετ για να τη βρώ και χάρηκα με την ερώτηση σου! Ό,τι αλλο θες θα χαρω να βοηθησω, αν ξέρω! 🙂

    #86461

    saligari
    Συμμετέχων

    Γεια σου leviosa!
    Είναι λογικό νομίζω να υπάρχει περισσότερη νευρικότητα, μια και ειναι και η πανδημία πιο φουντωμένη, αλλα και τα μέτρα πολλες φορές παραλογίζονται, και δεν ξέρεις πού θα φτάσει αυτο με τις απαγορεύσεις. Και πολυ σημαντικό, με τις δουλειες των ανθρωπων, που κινδυνεύουν…
    Κι εγω το βιωνω διαφορετικα απο το πρώτο λοκντάουν.
    Με κάπως λιγοτερη αισιοδοξία, λιγο θυμό, αλλα ψύχραιμα και στο βάθος, δεν ξερω γιατι, αισιόδοξα.
    Πολύ καλη η στροφή στη φροντίδα του εαυτού, κι εγω έτσι ακριβώς το χρησιμοποιώ και νιωθω πολύ καλα σε αυτό, σε προσωπικο επίπεδο τουλαχιστον.
    Είναι ό,τι πιο χρήσιμο μπορεις να κανεις αυτή τη στιγμη!

    #85530

    saligari
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα! Κάνω μια νέα αρχή στο thread, για τη νέα καραντίνα.
    Ελπίζω να είστε όλοι καλα και να την παλέψουμε! Είχα ξεχάσει την ύπαρξη του φόρουμ, και απορώ γιατί! Ευελπιστώ να μπαίνουμε και εδώ να τα λέμε, για την παρέα στον εγκλεισμό!

    #56508

    saligari
    Συμμετέχων

    Ίσως πρεπει να σκεφτεις ξανα γιατί σε ενοχλεί να έχει γυναίκες φίλες. Γιατι αυτό σε ενοχλεί, απλώς τις προϋπάρχουσες φίλες του δεν μπορούσες να τις αποφύγεις…
    Η ανάγκη για νέες επαφές, γνωριμίες και κοινωνικοποίηση ειναι απολύτως υγιής, εκτός αν αποφασίσατε οτι απο τότε που ειστε ζευγάρι δεν σας χρειάζονται καινούργιοι ανθρωποι στον κύκλο σας και κλείσατε σ’αυτο το κομμάτι, μια για πάντα. Αν αυτο ειναι το deal, και απο τους δύο, ολα καλα. Αν όχι, και απ οτι φαινεται δεν ειναι ετσι, μπορει να συμπαθήσετε ανθρώπους και των δύο φύλων στην πορεία στη ζωή σας. Μήπως θα επρεπε εσυ να επικοινωνεις μονο με γυναικες και εκεινος μόνο με αντρες για να νιώθετε ασφαλείς?
    Αν βλεπεις όλο το γυναικείο φύλο ανταγωνιστικά δε θα μπορέσεις ποτέ να νιώσεις ασφάλεια με το συντροφό σου. Βλεπεις, οι μισοι ανθρωποι που κυκλοφορουν γυρω μας ειναι γυναικες!
    Για μενα, μια λογικη ανθρώπινη επικοινωνία με την πρώην, μια στο τόσο, ειναι κι αυτο θεμιτό, ειδικα μετα απο τόσα χρονια, και δειχνει οτι ο σύντροφός σου εχει ανθρώπινη αντιμετώπιση απεναντι σε καποια που δεν ειναι πια ερωτικα μαζι. Το ότι εσύ δεν εχεις αυτη την αναγκη επαφής με τον πρώην σου, δεν κανει την δικη του συμπεριφορά ύποπτη, απλώς ειναι μια διαφορετική περίπτωση.
    Δεν θα το έλεγα “χατήρι” το να αστυνομεύεις τις συναναστροφες του αποκλείοντας καθετι θηλυκο, ειναι μια παραλογη απαίτηση, και πρεπει να εξετασεις αυτη την ανασφάλεια πριν σε φαει απο μεσα!
    Φαινεται ειλικρινης και ανοιχτος απεναντι σου παντως, προσπάθησε να γνωριζεις τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν πριν βγαλεις συμπερασματα απειλης! Τι κι αν βγηκαν ενα (αποτυχημενο) ραντεβου τον καιρο του νόε; Μαζι σου ειναι τωρα απο επιλογη οχι απο αναγκη!
    Άλλη λύση να τον κλείσεις σε μια γυάλα για να μην εχει επαφες με πρωην, παρα-λιγο, γνωστές ή άγνωστες! Αυτες οι απαγορευσεις δε βγαινουν ποτέ σε καλο… Βρες τον τρόπο να το επεξεργαστείς, για να χαρεις τη σχέση σου μαζι του, και οι δυο σας μεσα στον κόσμο, χωρις περιττούς ανταγωνισμούς!

Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)