Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #48102

    Galina Reznikov
    Συμμετέχων

    Με τη δική μου bff -ας την ονομάσουμε Tatiana- κάναμε παρέα από το λύκειο και η φιλία μας αρίθμησε 16 χρόνια. Ήμασταν πολύ δεμένες και περνούσαμε υπέροχα στο σχολείο, στα ξενύχτια και τις εξόδους κατά τη φοιτητική μας ζωή αφού είχαμε περάσει και οι δύο στην -καθολου μυστηριώδη- πόλη της πρωτεύουσας! Και στις χαρές μαζί και στις δυσκολίες η μία για την άλλη ήταν εκεί.
    Ωστόσο, μετά από κάποια χρόνια παρέας υπήρχε μια αίσθηση από πλευράς μου ότι όταν μου συνέβαινε κάτι σπουδαίο δεν το χαιρόταν με την καρδιά της, καθώς πάντοτε θα έλεγε κάτι για να υποβαθμίσει την αξία του ή αντίστοιχα, όταν μου συνέβαινε κάτι δυσάρεστο, όχι μόνο δεν ήταν υποστηρικτική αλλά σαν να μου επικοινωνούσε αδιόρατα ότι μου άξιζε να μου συμβεί γιατί στη ζωή “μου είχαν έρθει εύκολα τα πράγματα” παραγνωρίζοντας την προσπάθεια που έχω καταβάλλει για να κατορθώσω τους ακαδημαϊκούς και εργασιακούς μου στόχους. Όμως την αξία μου ως Galina την γνώριζα και την γνωρίζω και έτσι προσπερνούσα τα όποια κακεντρεχή σχόλια της Tatiana.
    Από την άλλη, θεωρώ ότι ως φίλη ήμουν υποστηρικτική και ενισχυτική όταν της αναζωπυρώνονταν οι ανασφάλειές της -που τώρα που το καλοσκεφτομαι ήταν απόρροια των στερεοτύπων και πατριαρχικών αντιλήψεων που είχε εσωτερικεύσει. Για παράδειγμα, όταν ο επί χρόνια σύντροφος της και η οικογένειά του την υποβάθμιζε απροκάλυπτα και η αυτοπεποίθηση της Tatianaς έπεφτε στα τάρταρα ήμουν εκεί για της υπενθυμίσω όλα τα θετικά χαρακτηριστικά της και την αξία της ως άνθρωπος!Δεν είχα κάτι να κερδίσω από την Tatiana, νοιαζόμουν για αυτή και ήθελα να είναι χαρούμενη με τον εαυτό της γιατί ήταν φίλη μου.
    Παρά το γεγονός ότι αγνοούσα στην πορεία των ετών αρκετούς ανθρώπους από τον περίγυρο που μου εφιστούσαν την προσοχή (τύπου “Πρόσεχε Galina, σαν να σε ζηλεύει η Tatiana” εγώ συνέχιζα ακάθεκτη να στηρίζω -μονόπλευρα- τη φιλία μας. Ώσπου το απαύγασμα της φιλίας επήλθε -spoiler alert: με απατούσε ο πρώην σύζυγός μου και τελείως συγκυριακά τον πέτυχα μαζί με μία κοπέλα εν τω πράττεσθαι- όταν η Tatiana δεν μου στάθηκε σαν την καλύτερη μου φίλη, αλλά σαν μία άγνωστη που την ενδιέφερε το κους κους του πράγματος.
    Μόλις είχα βιώσει ένα φοβερά τραυματικό γεγονός, την προδοσία με τα ίδια μου τα μάτια και ενώ τότε καλούμουν να λάβω σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μου, την Tatiana την ενδιέφερε να μάθει, όπως επίμονα μου ζητούσε όταν της έλεγα την επόμενη μέρα τι είχε συμβεί, πώς ήταν εκείνη η κοπέλα εμφανισιακά και μου ζητούσε να ψάξουμε να τη βρούμε στο Facebook!!! 😱😱😱
    Αυτό συνέβη πριν από αρκετά χρόνια και έκτοτε αφού χώρισα από την έγγαμη σχέση μου, άλλαξα τόπο, εργασιακό περιβάλλον, έκανα πολύ ωραία επαγγελματικά και ακαδημαικά βήματα, ένα ολοκαίνουριο ξεκίνημα στη ζωή μου (που μου βγήκε σε καλό! ❤️) και φυσικά απομακρύνθηκα συν τω χρόνω από την Tatiana χωρίς να δώσω εξηγήσεις!

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)