Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 20 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #84466

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    *πρακτική σε εργαστήριο ήθελα να πω.

    #84463

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Πήγα να ξεκινήσω δραστηριότητες, χόμπι κτλ όμως έτυχε απρόσμενα πριν λίγες μέρες και με επέλεξαν να δουλέψω σε ένα εργαστήριο οπότε θα φύγω από την Πάτρα, θα πάω σε άλλη πόλη και φτου ξανά κι από την αρχή. Άλλαξε τελείως τώρα το πρόγραμμά μου. Νιώθω ακόμα μοναξιά αλλά δεν θα ‘ναι για πολύ γιατί σε 2 βδομάδες φεύγω. Ελπίζω να είναι μια καλή αρχή! Astrid σε νιώθω πάρα πολύ. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι είμαστε σε αυτή την κατάσταση σε μια πόλη που δε γνωρίζουμε ή μια πόλη που είχαμε χρόνια να μείνουμε και με τον κορονοιό η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη. Έχει ιδιωτική συνομιλία η ιστοσελίδα της α μπα; Μπορείς να μου πεις το mail σου ή οτιδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας αν θες για να μιλήσουμε! Θα χαρώ πολύ! 🙂

    #64603

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Είπα περιληπτικά εντωμεταξύ σε δυο φίλους από την παρέα τί έγινε, και έμειναν έκπληκτοι. Γιατί ο ένας την γνωρίζει την κοπέλα του και του έλεγε ότι ειναι μόνο φίλοι κι η άλλη έμεινε γιατί δεν περίμενε όλη αυτή τη συμπεριφορά από τον συγκεκριμένο. Κανείς δεν ήξερε ότι έχει σχέση. Λέει ψέματα ότι είναι ελεύθερος και πιστεύω ότι έχει φλομώσει και την κοπέλα στο ψέμα. Ευτυχώς ήταν πολύ υποστηρηκτικοί και οι δυο φίλοι μου και μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να έρχεται μαζί μας αφού με κάνει και νιώθω άσχημα. Όλα πλέον τα περιμένω. Απίστευτη όμως τόση ψευτιά, τόσο θέατρο και στο τέλος τόσο θράσος. Πως μπορούν και παρουσιάζονται σαν κάτι που δεν είναι και παίζουν έτσι τους υπόλοιπους.

    #64611

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Αυτουνού του αξίζει μια γερή κλωτσιά στα αρχίδια. Τρομερό σκατόψυχο κάθαρμα ο τύπος. Άνοιξε ξανά λογαριασμό και κάνε ο, τι γουστάρει η ψυχή σου. Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς θα χάσεις. Ούτε χρυσό πούτσο να είχε τόσο που ασχολήθηκες μαζί του. Και φυσικά σε έχει δεδομένη, είσαι αυτή που είναι το σιγουράκι του οπότε την πέφτει σε όλες παίζοντάς το ελεύθερος κι όποια άλλη του κάτσει, δεν σκάει. Μόνο μην χάσει το σιγουράκι του που το έχει και μαντρωμένο μην βρει κάποιον πολύ καλύτερο. Πες μου τουλάχιστον ότι τον μπλόκαρες ΠΑΝΤΟΥ και έκοψες κάθε επαφή μαζί του! Το ότι οι φίλοι του έχουν σχέση δε λέει τίποτα. Όποιος έχει σχέση, δε σημαίνει ότι δεν είναι σκουπίδι. Σε παρακαλώ κόψε κάθε επαφή και ενημέρωσέ μας για τις νέες εξελίξεις.

    #64533

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Αχ πόσο στεναχωριέμαι όταν ακούω τέτοιες ιστορίες. Αλλά το χειρότερο, δεν εκπλήσσομαι πλέον. Η κακία τους δεν έχει όρια! Λοιπόν αυτός ο ΤΙΠΟΤΑΣ (το γράφω με κεφαλαία για να το εμπεδώσεις κι εσύ και να μην χωράνε αμφιβολίες) νιώθει σουλτάνος με το να ξέρει ότι σου ασκεί εξουσία και παράλληλα παίζει και με άλλες. Έχει φτιάξει το χαρεμι του και νομίζει ότι κάποιος είναι. Και τώρα σου κάνει την τιμή να γίνεις η πρώτη του χαρεμιού έτσι; Από τη μία μου ακούγεται τόσο γελοίο κι αστείο να κυκλοφορεί ελεύθερη μια τέτοια άμπαλη και κακοφτιαγμένη καρικατούρα, από την άλλη είναι τραγικό και εξοργιστικό που υπάρχουν τόσο νάρκισσοι και σκατόψυχοι άνθρωποι και νομίζουν ότι είναι και θεοί. Είχα μπλέξει 4 μέρες με έναν τέτοιο. Στην 4η μέρα πραγματικά αναρωτιόμουν γιατί να συνεχίσω να ασχολούμαι με ένα καρασούργελο; Και κάτι τέτοιες “πλάκες” έκανε όπως ο δικός σου. Που μόνο πλάκες δεν είναι. Φτύστον. Ήρθε η ώρα να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Αν νιώθεις θυμό, εξωτερίκευσέ τον, πες του πόσο σκουπίδι είναι, ρίξτου σφαλιάρα και κάντον βούκινο σε όλους αλλά προς θεού μην συνεχίσεις άλλο αυτή τη “σχέση” έκτρωμα! Οι κατηγορίες του ασχολίαστες και γελοίες. Ασχολήθηκες πάρα πολύ και πρέπει να καταλάβεις ότι αξίζεις πολύ παραπάνω από αυτό. Άρχισε να βγαίνεις με τις φίλες σου και με άλλους και μπλόκαρέ τον από παντού.

    #64521

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Τον διέγραψα ήδη από τα σόσιαλ μίντια μπας και καταλάβει το ζώο το όρθιο. Και την επόμενη φορά που θα με αγγίξει θα φωνάξω να καταλάβουν κι οι άλλοι ότι μου παραβιάζει τα όρια. Και να δούμε αν θα μαζευτεί αλλιώς στο τσακ είμαι να ρίξω σφαλιάρες. Άντε με το κάθε γουρούνι που την έχει δει δον ζουάν. Ένα ξενέρωτο φλερτ είχαμε και νομίζει ότι έχει δικαίωμα να μου μιλάει και να με προσεγγίζει έτσι.

    #64472

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Λοιπόν το πρόβλημα είναι άλλα τώρα. Βγήκα τελικά μαζί του για καφέ αφού αυτός μου το πρότεινε, κι εκεί που κουβεντιάζαμε ωραία και καλά μου λέει ότι έχει κοπέλα που μένει σε άλλη μεγάλη πόλη της Γαλλίας. Τον ρώτησα “Και τότε γιατί δεν πήγες με το πρόγραμμα της σχολής σου εκεί που ζει η κοπέλα σου κι ήρθες να μείνεις τόσο μακριά της;” Μου λέει “Ε ήθελα να γνωρίσω νέο κόσμο και να κάνω άλλα πράγματα. Αλλά οκ πάω και τη βλέπω κάποιες φορές.” Εγώ το πήρα χαλαρά αν και σοκαρίστηκα γιατί ποτέ δεν είχε κάνει αναφορά για καμιά κοπέλα και τη συγκεκριμένη την είχε αναφέρει ως “φίλη”. Τα αγγίγματα που συνέχιζε ακάθεκτος να μου κάνει ενώ με έβλεπε ψυχρή, άρχισαν να με ενοχλούν όλο και περισσότερο. Μετά από λίγο, αυτός άρχισε να λέει λεπτομέρειες για τη σχέση του ότι τα είχανε 1 χρόνο μετά αυτή γύρισε στη χώρα της, τα είχανε από απόσταση κάποιο καιρό, δεν πήγαινε καλά, χωρίσανε, ήρθε Γαλλία αυτός και είπανε να κάνουν ανοιχτή σχέση αφού δεν έχουν κοινά όνειρα κι αφού θέλουν να ψαχτούν και με άλλα άτομα αλλά ότι υπάρχει πολλή ζήλεια. Άρχισε να μου κάνει άβολες ερωτήσεις και να λέει πολύ περίεργα πράγματα τύπου πως πάει η ερωτική μου ζωή εδώ στη Γαλλία, αν έχω μεγάλο κρεβάτι, ότι όταν είχε γνωρίσει την κοπέλα του ήθελε να μάθει γαλλικά αλλά τώρα θέλει να μάθει ελληνικά κι ότι αγαπάει πολύ την Ελλάδα κι αν θα ερχόμουν ποτέ στην Ιρλανδία (στην οποια θα ζήσει τα επόμενα 5 χρόνια) ότι άλλο το αίσθημα με την κοπέλα του κι άλλο η καύλα για τρίτο πρόσωπο αλλά και ότι θα τελειώσει σύντομη η “σχεση” με την κοπέλα του, ότι θα έρθει στην ελλάδα εκει που μένω για διακοπές και άλλα τέτοια κουλά που εμένα με έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση. Θύμωσα πολύ και ένιωσα να παραβιάζει τα όριά μου γιατί έκανε ερωτήσεις για τις οποίες ήξερε πολύ καλά την απάντηση γιατί στην κοινή μας παρέα έχω πει πολλές φορές τί θέλω και τί ζητάω από μια σχέση κι ότι εγώ θέλω προοπτικές και να ναι ο άλλος ελεύθερος για να βγαίνω μαζί του κι αυτός μάλιστα συμφωνούσε όταν τα έλεγα! Ένιωσα παραβίαση γιατί συνέχιζε τα αγγίγματα χωρίς να με ρωτήσει (τα συνεχίζει ακόμα στην κοινή παρέα που είμαστε παρολο που προσπαθώ να του το κόψω) και 1 μήνα έλεγε ψέματα, δεν είχε αναφέρει καμιά κοπέλα και συμφωνούσε στα πάντα μαζί μου ενώ καταβάθως δεν συμφωνούσε. Υπονόησε επίσης ότι δεν είμαι αρκετά ανοιχτόμυαλη όταν του είπα ότι αυτό που έχει δεν είναι σχέση και μάλιστα υγιής! Επίσης ήταν αγενέστατος γιατί σε κάποια στιγμή άρχισε να ψευτοχασμουριέται κι ενώ τον ρώταγα “Θες να γυρίσουμε σπίτια μας; Γιατί σε βλέπω πολύ κουρασμένο!” και μου απάνταγε “Οχι αντέχω.” Τρίτη και φαρμακερή του είπα ότι εγώ θέλω να γυρίσω σπίτι μου. Ήρθε μαζί μου ενώ δεν πολυήθελα για να με συνοδεύσει μέχρι τη στάση του μετρό. Για να μην τα πολυλογώ, τον σιχάθηκα κι αυτόν και την παραβιαστικότητά του όμως είμαστε σε κοινή παρέα και δεν μπορω να κάνω κάτι άλλο πέρα από το να αδιαφορώ και να του λέω να μην με αγγίζει μιας και κανείς στην παρέα δεν ξέρει τί έγινε και πως νιώθω.

    #61792

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Δεν είσαι η μόνη, όλες όσες έχουμε χρησιμοποιήσει ξέρουμε. Γενικά κυκλοφορεί πολλή σαβούρα σε αυτά τα dating apps. Δεν κάνεις εσύ κάτι λάθος, αυτοί είναι βλακαμάδες. Εγώ τις λίγες φορές που χρησιμοποίησα αυτά τα απς, πραγματικά ΣΙΧΑΘΗΚΑ τους άντρες, ντρεπόμουν για λογαριασμό τους. Επιεικώς απαραδεκτοι οι περισσότεροι εκεί μέσα, μηδενικές κοινωνικές δεξιότητες, σεξισμός, αντικειμενοποίηση, τόση βρώμα που εγώ δεν ήθελα ούτε πρώτο με καποιους ούτε δεύτερο ραντεβού με κάτι άλλους πόσο μάλλον να τους γνωρίσω κιόλας. Να γνωρίσεις τί; Δεν ζέχνει ήδη η σαπίλα απέξω; Οι περισσότεροι άντρες που χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές, δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά να δώσουν σε μια γυναίκα, δεν μπορούν να φερθούν ρε παιδί μου ανθρώπινα συν του ότι όταν ακούς άντρα να σου λέει “Εγώ δεν θέλω πολλά πολλά όπως εσύ” είναι εγγυημένα σεξιστής που νομίζει ότι οι γυναίκες θέλουν σχέση από τον οποιονδήποτε αρκεί να τους δώσει λίγη προσοχή. Εγώ έχω πάψει να τις χρησιμοποιώ αυτές τις εφαρμογές γιατί με έχει κουράσει το γεγονός ότι αυτή η κλισεδιάρικη, αντρική συμπεριφορά επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, είναι λες και είσαι σε ένα δρόμο με 10.000 πωλητές οι οποίοι σου επιδεικνύουν με περίσσειο θράσος και κόρδωμα το ίδιο ακριβώς προιόν σε χαμηλή τιμή. Δεν τις χρησιμοποιώ γιατί μετά ξέρω ότι θα συγχυστώ και θα έρθω και σε σύγκρουση με τον κάθε λακαμά και τις βλακείες του. Πλέον δεν σηκώνω και πολλά πολλά. Μπράβο σε όσες το προσπαθούν ακόμα και τι να πω… Καλό κουράγιο με τα σούργελα που κυκλοφορούν. Πες κι εσύ την επόμενη φορά που κάποιος θα το παίξει “κουλ” ότι ούτε εσύ θες κατι παραπάνω ούτε καν την ελεύθερη σχέση που θελουν αυτοί. Μόνο σεξ. Να δεις για πότε θα αρχίσουν τα ορνιθοσκαλίσματα. Το ‘χα κάνει μια φορά με γκόμενο που μου το παιζε ελεύθερο πουλί κι ότι εγω θα τον ερωτευτώ (για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο) και θα πληγωθώ. Ε μόλις του είπα οκ μαν μου κάναμε 2 με 3 φορές σεξ, βγήκαμε λίγο δεν μένω όμως σπιτι σου αυτή τη φορά άντε γεια έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Του ‘κανα γκόστινγκ μετά και δεν το πίστευε, προσπαθούσε να ψαρέψει τις φίλες μου να μου στείλει μνμ να μου κάνει λαικς, να με προσεγγίσει σε κοινές παρέες κτλ γιατί πως γίνεται φυσικά μια γυναίκα αφού έκανε σεξ με τον ελληναρά τον κελεπούρα τον πολλά βαρύ να μην επιδιώκει μετά σχέση να αποκατασταθεί;
    Πιστεύω ότι καλούς άντρες μπορείς πιο εύκολα να γνωρίσεις σε δραστηριότητες πχ ζωγραφική, θέατρο, ξένες γλώσσες, ιντερνασιοναλ συναντήσεις κτλ άτομα με ενδιαφέροντα, έξυπνα, πιο κοντά σε σένα (γιατί στα dating apps είναι μάστιγα οι ανεγκέφαλοι) Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο καθόλου αλλά από το να σε τρελαίνει ο κάθε μην πω στο ίντερνετ, γιατί πραγματικά όλη η μπόχα που νομιζει κιόλας ότι κάτι είναι εκεί μαζεύεται, θα βρεις την ηρεμία σου και θα δεις ότι έξω από το ίντερνετ υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Θέλει μεγάλη τύχη να βρεις κάποιον μη απελπισμένο/ να μην είναι μισογύνης, να έχει στοιχειώδη ανθρώπινα χαρακτηριστικά κτλ. Ειδικά στα απς που είναι κι απρόσωπα. Μπορείς να συνεχίσεις να ψάχνεις, φυσικά δεν αποκλείεται τίποτα απλά μιλώντας από τη δική μου οπτική γωνία είναι πολύ ψυχοφθόρο και είναι σα να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα.

    #57813

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Με τη δικιά μου κολλητή, ας την πούμε Γιάννα, αριθμήσαμε μαζί 7 χρόνια. Όταν την είχα γνωρίσει, ήμουν 15 ετών, μια έφηβη με κατάθλιψη, προβλήματα, καθόλου δημοφιλής στο σχολείο ούσα ”φυτό”, ήσυχη και εσωστρεφής και είχα κακές φίλες που δεν ενδιαφέρονταν για μένα.
    Ήταν παραμονές καρναβαλιού λοιπόν, και με μια παρέα κανονίσαμε να βρεθούμε για να πάμε όλοι μαζί να αγοράσουμε στολές. Στην παρέα αυτή γνώρισα τη Γιάννα. Η Γιάννα κι εγώ, γίναμε αυτοκόλλητες από την πρώτη κιόλας μέρα. Ήταν η πρώτη φορά και η τελευταία που γνώρισα ένα άτομο και δέθηκα τόσο πολύ μαζί του από την αρχή κιόλας. Ήταν από αυτά τα δεσίματα, που μόνο αν σταθείς τυχερός μπορεί να το ζήσεις έστω και μία φορά στη ζωή σου. Είχαμε γίνει οι καλύτερες φίλες. Όποτε βγαίναμε, περνάγαμε με τις ώρες ευχάριστα γελώντας, τραγουδώντας, λέγοντας τον πόνο μας κτλ. Ήξερε τα πάντα για μένα κι εγώ ήξερα τα πάντα για αυτή. Και ένιωθα ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θα μπορούσα πάντα να στηριχτώ.
    Τα χρόνια πέρασαν, μεγαλώσαμε, ενηλικιωθήκαμε και η φιλία διόλου δεν φαινόταν να φθείρεται παρόλο που πέρασα σε άλλη πόλη για σπουδές κι εκείνη ξεκίνησε να δουλεύει. Ήμασταν κι οι δυο εσωστρεφείς και ήσυχες οπότε καβγάδες ποτέ δεν είχαμε. Με τον καιρό, άρχισα να συνειδητοποιώ πόσο διαφορετικές ήμασταν. Η Γιάννα παρόλο που ήταν πάντα πιο πλακατζού, ευχάριστη και χαμογελαστή από μένα, δεν είχε την πυγμή όπως εγώ να κάνει πράγματα για τον εαυτό της και τους άλλους. Ήταν θα έλεγα αφελής, απαισιόδοξη και ενώ έκανε πολλά όνειρα, δεν προσπάθησε ποτέ να τα πραγματοποιησει γιατί δεν πίστεψε ότι θα τα καταφέρει. Ποτέ δεν ταξίδεψε, ποτέ δεν έγινε ηθοποιός όπως ονειρευόταν και όπως φάνηκε, ποτέ δεν πίστεψε τα άτομα που την αγαπούσαν όπως εγώ.
    Το τέλος δεν άργησε να έρθει. Ίσα – ίσα, έφτανε μια μικρή αφορμή για να γκρεμιστεί ολόκληρη η φιλία. Τον 7ο χρόνο της φιλίας μας, όταν ήμασταν κι οι δυο 22 ετών, άρχισε να κάνει παρέα με μια πολύ αντιπαθητική συνάδελφό της, ας την πούμε Κωνσταντίνα, 16 χρόνια μεγαλύτερή μας. Άρχισε να τη φέρνει όποτε βγαίναμε μαζί με τις άλλες φίλες μας. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα, γενικά νιώθω καλοδεχούμενο κάθε νέο άτομο στις παρέες μου, παρόλο που δεν μου άρεσε η Κωνσταντίνα γενικά σαν χαρακτήρας. Όποτε μίλαγε ήταν σαν να γκάριζε, διέκοπτε συνέχεια εμένα και τις φίλες μου όποτε μιλάγαμε, δεν παρακολουθούσε σχεδόν ποτέ τις συζητήσεις μας και γενικά είχε μια συμπεριφορά πολύ αλλοπρόσαλλη. Τη δε Γιάννα συνεχώς την πρόσβαλλε στολίζοντάς την με κοσμητικά επίθετα ”Είσαι βλαμμένο μωρή” ”Δεν έχεις καθόλου μυαλό στο κρανίο σου.” ”Στη δουλειά της η Γιάννα τίποτα δεν κάνει ποτέ σωστά. Εγώ πρέπει να της τα δείχνω όλα.” και άλλα τέτοια ωραία. Για να γίνει ακόμα χειρότερο, τη χτύπαγε κιόλας κάποιες φορές υποτείθεται ”για πλάκα”. Η Γιάννα παρόλα αυτά δεν αντιδρούσε παρόλο που κι εγώ της έλεγα ότι η συμπεριφορές της νέας της φίλης είναι πολύ άσχημες. Ίσα ίσα τη δικαιολογούσε κιόλας.
    Η Κωνσταντίνα λοιπόν, τα ‘χε με έναν στην ηλικία της ο οποίος ήταν με χαρτί από ψυχίατρο και πρώην ναρκομανής και εγκληματίας. Η Γιάννα τον είχε γνωρίσει από κοντά. Τον έφερνε πολλές φορές η Κωνσταντίνα μαζί τους όταν βγαίνανε για καφέ οι δυο τους. Μια μέρα μου εμπιστεύτηκε ότι ο γκόμενος της Κωνσταντίνας, της επιτέθηκε σεξουαλικά κι όχι μόνο μία φορά και μάλιστα μπροστά στην Κωνσταντίνα η οποία γέλαγε και νόμιζε ότι ήταν πλάκα. Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Τη συμβούλεψα απλά ότι αυτό είναι απαράδεκτο κι αφού θέλει να συνεχίσει να κάνει παρέα με αυτή τη ”φίλη”, τότε τουλάχιστον να μην φέρνει τον γκόμενο.
    Πέρασε 1 χρόνος. Η Κωνσταντίνα γινόταν όλο και πιο επιθετική απέναντι σε μένα και σε μια άλλη φίλη μου και χωρίς να ξέρουμε το γιατί, πέταγε προσβολές για τις σχολές μας, τα ταξίδια μας και όλα όσα γενικά αυτή δεν είχε ποτέ στη ζωή της. Η κολλητή μου φυσικά μούγγα. Μια μέρα, απλά ήρθε η Γιάννα και μας είπε ότι δεν γίνεται να πηγαίνουμε πια βόλτες και παραλίες μαζί και ότι πρέπει να αραιώσουμε. Όταν την ρωτήσαμε γιατί, μας είπε ότι η Κωσταντίνα δεν έχει χώρο στο αμάξι της (κάποιες φορές μας πήγαινε η Κωνσταντίνα κάπου με το αμάξι της αλλά πολύ λίγες φορές και μάλιστα της δίναμε και τα λεφτά για την βενζίνη κερνώντας την κάτι αφού δεν δεχόταν μετρητά) Εγώ φυσικά και η άλλη η φίλη μου αυτά δεν τα πιστέψαμε αλλά δεν μας πολυένοιαζε κιόλας που δεν θα ξαναβλέπαμε την αντιπαθητική κλώσσα.
    Οι μέρες περάσανε μετά από την τελευταία συνάντηση και η κολλητή μου δεν έδινε σημάδια ζωής. Ούτε ένα μήνυμα. Της έστελνα να κανονίσουμε για καφέ και μου έλεγε συνέχεια ότι δεν μπορεί. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά. Πέρασαν 3 βδομάδες χωρίς καν να μου πει λέξη.
    Μετά το πέρασμα των 3 βδομάδων, μου στέλνει μήνυμα να βγούμε αυτή, εγώ και η άλλη μας η φίλη ας την πούμε Μαρία. Ήμουν έτοιμη λοιπόν να της μιλήσω ανοιχτά όπως και έκανα. Η Μαρία πιο ψύχραιμη και διαλλακτική αφού έμεναν στην ίδια πόλη και δεν της έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της, εγώ πιο εκνευρισμένη και απογοητευμένη αφού γύρισα ξανά από την πόλη που σπούδαζα και δεν περίμενα με τίποτα η κολλητή μου να με αντιμετωπίσει έτσι ψυχρά. Μετά από λίγη πίεση, τελικά μας είπε τί έγινε. Ότι η Κωνσταντίνα από την αρχή που μας είχε γνωρίσει εμένα και τη Μαρία μας αντιπάθησε και όλο μας έκραζε πίσω από την πλάτη μας και έλεγε πράγματα τύπου ”Εγώ αυτές τις λεφτούδες δεν τις πάω καθόλου.΄΄ ΄΄Τί δουλειά έχεις εσύ Γιάννα να βγαίνεις έξω με αυτές τις ψωνισμένες; Με εμένα έχεις πιο πολλά κοινά κι αναρωτιέμαι πως τις κάνεις παρέα!” ”Εγώ ποτέ δεν είχα λεφτά να σπουδάσω και να κάνω ταξίδια. Από μικρή δούλευα όπως εσύ. Αυτές οι κακομαθημένες γιατί να τα έχουν όλα στο πιάτο στα 20 τους;” Έπαθα σοκ όταν τα άκουσα όλα αυτά. Της λέω ”Γιάννα τόσο καιρό δηλαδή μας έθαβες μαζί με την Κωνσταντίνα. Γιατί δεν είναι δυνατό τόσο καιρό να μίλαγε έτσι απαίσια για μας χωρίς να της έχουμε κάνει κάτι κι εσύ να μην είπες κουβέντα! Ποτέ δεν μιλήσαμε για λεφτά, ποτέ δεν παινευτήκαμε για τίποτα, ποτέ δεν συγκρίναμε τις εαυτές μας με κανέναν. Αν σε ενοχλεί κάτι, πες μας τί σου κάναμε!΄΄ Η Γιάννα κατέβασε το κεφάλι και φάνηκε να στενοχωριέται ”Δεν μου κάνατε τίποτα. Απλά προτιμάω να τα έχω καλά με την Κωνσταντίνα γιατί εσύ έτσι κι αλλιώς δεν μένεις πια σε αυτή την πόλη, θα φύγετε και στο εξωτερικό εσύ και η Μαρία και εμένα τί θα μου μείνει; Θέλω να είμαι φίλη με την Κωνσταντίνα γιατί έχει και το αμαξί και μπορώ να πηγαίνω και σε άλλα μέρη λίγο πιο μακριά από αυτή την πόλη, είμαστε και στον ίδιο επαγγελματικό χώρο. Κι η Κωνσταντίνα δεν σας θέλει πια, είπε ότι αρκετά σας ανεχτηκε και ότι αν σας ξαναδεί στο δρόμο θα σας ξεμαλλιάσει οπότε πρέπει να αρχίσουμε να ξεκόβουμε.” Δεν πίστευα στα αυτιά μου… ”Γιάννα τί είναι αυτά που λες; Η Κωνσταντίνα είναι ένας πολύ κακός άνθρωπος! Σου μιλάει άσχημα, μας ζηλεύει, είναι μια κατίνα! Είμαστε κολλητές 7 χρόνια και πας να χαλάσεις τη φιλία μας για αυτήν;;;” Η Γιάννα κατέβασε το κεφάλι και είπε για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια ”Δεν υπάρχει αληθινή φιλία. Δεν είμαστε κολλητές. ΌΛοι το συμφέρον μας κοιτάμε. Δεν θέλω άλλο να το συζητάμε. Βγήκαμε για να πιούμε έναν καφέ.”
    Μετά από αυτή τη συνάντηση, αρχίσαμε να αραιώνουμε πολύ γρήγορα. Πριν σταματήσουμε να μιλάμε τελείως, εγώ πήγα στα γενέθλιά της και μάλιστα της είχα πάρει ένα πολύ όμορφο δώρο αυτό ακριβώς που ήθελε, όπως πάντα, γιατί ακόμα ήθελα να πιστεύω ότι είναι κολλητή μου. Μετά από λίγες μέρες όταν εγώ είχα γιορτή και κάλεσα όλες τις φίλες μου για ποτό, αυτή δεν μου πήρε τίποτα. Λίγες μέρες μετά, απλά μου έδωσε ένα μπλουζάκι που πάνω έγραφε τιμή 2 ευρώ και ούτε που μου έκανε και μου είπε ”Πάρτο. Στο πήρα έτσι για να μη νιώθω άσχημα που δεν σου πήρα τίποτα αφού με κέρασες για τη γιορτή σου.” Εκεί κατάλαβα πως η Γιάννα ποτέ δεν εκτίμησε πραγματικά τη φιλία μου και ποτέ δεν έκανε όσα έκανε επειδή το ήθελε αλλά από υποχρέωση. Εγώ της έδινα απλόχερα τη φιλία και τη στήριξή μου πάντα και όποτε την χρειαζόταν κι αυτή έκανε το ίδιο από υποχρέωση. Κατάλαβα πόσο διαφορετικοί ως άνθρωποι ήμασταν κι αποφάσισα να την διαγράψω από παντού και να κόψω τελείως τις επαφές.
    Πέρασαν 2 χρόνια από τότε. Δεν θυμώνω πλέον για τα άσχημα γιατί είχαμε τόσο όμορφες αναμνήσεις που αυτές υπερτερούν. Ίσως αν με ξαναέπαιρνε τηλέφωνο ή μου έστελνε μήνυμα, να της μίλαγα και να ξαναβγαίναμε για καφέ για χάρη αυτών των αναμνήσεων. Ξέρω όμως, πως τίποτα δεν πρόκειται πια να είναι όπως παλιά.

    #57586

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Σ’ ευχαριστώ πολύ φούστα κλαρωτή! <3

    #57567

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Η πρώτη είχε κάνει hpv test και βιοψία (βιοψία μόνο αν σου πει ο/η γιατός να κάνεις) και η δεύτερη ειδική εξέταση ούρων. Εγω αυτά δεν τα ξέρω πολύ καλά γιατί μέχρι στιγμής δεν είχα άλλο πρόβλημα πέρα από εκείνη τη μυκητίαση αλλά από όσα ακούω από φίλες και γνωστές, επειδή πολλοί γυναικολόγοι δεν είναι αρκετά καλοί ή δεν έχουν και πολλές γνώσεις (άλλος ειδικεύεται στο ένα, άλλος στο άλλο κτλ) ή μπορεί ακόμα και να βγάλουν τελειώς διαφορετικά συμπεράσματα, το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείς και σε άλλους γυναικολόγους να πάρεις κι άλλες γνώμες. Καλή δύναμη και σου εύχομαι να το ξεπεράσεις σύντομα! <3

    #57556

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Εγώ μια φορά είχα πάθει μόνο πριν 5 χρόνια και μου πέρασε μετά από 2 βδομάδες με κάτι χαπάκια που έπαιρνα από το στόμα. Ξέρω όμως, 2 περιπτώσεις ας πούμε οικείων προσώπων στις οποίες οι μυκητιάσεις ήταν επίσης επίμονες για χρόνια. Στην πρώτη περίπτωση, οι μυκητιάσεις συνοδεύονταν από ουρολοιμώξεις. Τελικά έκανε κι άλλες εξετάσεις και της βρήκαν προκαρκινικές αλλοιώσεις από hpv. 2 χρόνια ταλαιπωρήθηκε με φάρμακα, αντιβιώσεις, θεραπείες οι οποίες της προκαλούσαν περισσότερες μυκητιάσεις κτλ παρόλα αυτά πέρασε από μόνο του και σήμερα η κοπέλα είναι μια χαρά! (κάτω των 30 ετών) Ήταν όμως πολύ ψυχοφθόρο και άλλαζε συνεχώς γιατρούς γιατί ούτε οι ίδιοι δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά καθώς τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα στις γυναίκες, ακόμα αποτελούν πολλές φορές μυστήριο και ύπουλα στη διάγνωση. Η δεύτερη περίπτωση τα ίδια για χρόνια. Μετά από χρόνια, το πήρε απόφαση να κάνει παραπάνω εξετάσεις. Της βρήκαν ότι τόσα χρόνια είχε e coli το οποίο της προκαλούσε τις κολπίτιδες. Για να επιμένει τόσο, κάτι άλλο μπορεί να κρύβεται από πίσω. Έχεις κάνει εξετάσεις μήπως έχεις κάτι άλλο που σου προκαλεί τις μυκητιάσεις;

    #56846

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Σ’ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, Dalloway! Με τις περισσότερες φίλες μου από Ελλάδα επικοινωνώ σε καθημερινή βάση και ό,τι προβλήματα υπάρχουν πάντα με συμβουλεύουν και με στηρίζουν. Εδώ στη Λυών, ακόμα δε νιώθω ιδιαίτερη οικειότητα με κάποιον ή κάποια όμως βλέπω τελικά ότι κι άλλα άτομα νιώθουν το ίδιο και επίσης είναι διατεθειμένα να προσφέρουν το χρόνο τους όποτε κάποιος δε νιώθει καλά. Προχθές ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κι αποφάσισα πρώτη φορά να μιλήσω και να στηριχτώ σε μια Καναδή γνωστή μου. Με εξέπληξε ευχάριστα που ήρθε σπίτι μου και καθίσαμε και μιλήσαμε και με βοήθησε σε ο,τι της έλεγα. Και όντως, όταν είχα χωρίσει, νόμιζα ότι μια νέα σχέση θα ήταν πολύ καλή ιδέα αλλά δεν ήταν. Οπότε δεν πίεσα τον εαυτό μου να μπει σε σχέση και ξέκοψα πολύ γρήγορα. Συμφωνώ με όλα όσα λες κι αυτές τις μέρες προσπαθώ όσο μπορώ να τα εφαρμόζω και να ζητάω και βοήθεια όποτε τη χρειάζομαι.

    #56648

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Έχεις δίκιο να νιώθεις μιαν ανασφάλεια επειδή σου απέκρυψε στην αρχή το ότι μιλαγε με την πρώην. Μπορεί να μην το θεωρούσε καν σημαντικό για να στο πει (γενικά είναι σημαντικό να λέγονται αυτά βεβαια) αλλά αφού σου ξεκαθάρισε τη θέση του τί σε αγχώνει ένα “χρόνια πολλά”; Νιώθεις ζήλεια χωρίς λόγο ή πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου τσιλιμπουρδίζει όντως και δεν είναι άτομο εμπιστοσύνης; 2 πράγματα δεν μ’άρεσαν που είπες. Πρώτο ότι δεν θες να έχει γυναίκες φίλες και δεύτερο ότι παράτησες τον πρώην σου για χάρη του. Αυτές οι σκέψεις κι οι συμπεριφορές εμένα μου φαίνονται χειριστικές. Ψάξε να βρεις τί φταίει αν πάει κάτι λάθος με αυτόν ή με σένα. Οι υπολοιπες απαντήσεις με καλύψανε.

    #55713

    Sailor Earth
    Συμμετέχων

    Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! Πραγματικά μου δίνετε δύναμη. Θέλω λίγο χρόνο ακόμα να το ξεπεράσω αλλά είμαι πολύ καλύτερα και με τον σκανδιναβό όλα μέχρι τώρα πάνε πολύ καλά. Μένει μακριά αυτές τις μέρες οπότε θα τον δω τέλη νοέμβρη δηλαδή για τώρα μιλάμε μέσω μηνυμάτων αλλά όλα δείχνουν καλά. Δε λέω πάλι μεγάλα λόγια για να μην ξαναπογοητευτώ. Κι έχω πάρει πλέον τις αποφάσεις μου.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 20 συνολικά)