Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #113175

    Nya92
    Συμμετέχων

    Γειααα, καλημέρα! Εγω έχω χρόνια κατάθλιψη μπορούμε να κάνουμε παρέα αν θες χαχα.. Λοιπόν αυτό που ήθελα να σου πω είναι αρχικά συγχαρητήρια που ξεκίνησες ψυχοθεραπεία και που καταλαβαίνεις το πρόβλημα και προσπαθείς να το αλλάξεις. Ναι παίρνει χρόνο να γίνεις καλύτερα, αλλά σιγά σιγά θα δεις πως κάποια πράγματα γίνονται πιο εύκολα και ακόμα και τα μικρά πράγματα φέρνουν τεράστια ανακούφιση. Πχ. Όταν το να νιώθεις να ανασαίνεις δεν είναι σαν βάρος που σε πονάει, ή το να μπορείς να σηκωθείς απο το κρεβάτι εύκολα και να κάνεις δουλειές! Μόλις ξεπεράσεις αυτές τις νίκες θα δεις αλλαγή σε μεγαλύτερα πράγματα όπως πχ ότι θα μπορείς να δώσεις αξια στον εαυτό σου, να ζητήσεις βοήθεια, να βάλεις καινούργιους στόχους και να τους κατάκτησεις! Μην φοβάσαι για κάτι όλα θα πανε καλά αλήθεια!
    Επίσης, αν δεις πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για σένα μιλα με τον ψυχολόγο σου μήπως κανονίσετε κάποιο ραντεβού με ψυχίατρο μήπως σου δώσει κάποιο πολυ ελαφρύ χάπι. Εμένα η ψυχίατρος μου προσωπικά μου είχε πει πως σε περίπτωση που κάνω κ συνεχίσω την ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να πάρω χάπια, έτσι ώστε να είμαι σε θέση να νιώθω πιο εύκολα τα συναισθήματα για τα οποία μιλάω εκεί, αλλά αν βλέπω πως δεν ειμαι σε καλή θέση μπορεί να μου δώσει κατι πολυ ελαφρύ σε μικρή δόση και να το ξαναδούμε στη συνέχεια.
    Ελπίζω να σε βοήθησε κατι απο τα σχόλια.

    #102953

    Nya92
    Συμμετέχων

    Θα πω και εγώ τον πόνο μου.. Ουσιαστικά στη προηγούμενη δουλειά μου πήγα κατευθείαν μετά απο σεζον που χτυπουσα 12ωρα, ενω έλεγα θα κάτσω να ξεκουραστω λίγο γιατί μου το ζήτησε το αφεντικό μου (και τον συμπαθούσα). Μετά συνέχισα να δουλεύω μαζι του και ηταν κομπλέ τα πράγματα (φυσικά και δούλευα πάνω από 8 ώρες με βασικό κυρίως στην αρχή) αλλά ημουν πολυ χαρούμενη μέχρι κυρίως τυπου τον Φεβρουάριο. Εκεί είχα αρχίσει να εχω πρόβλημα γιατί ουσιαστικά έβλεπα πως δεν υπήρχε υποστήριξη. Δούλευα σε ολα τα ποστα, βοηθουσα παντού και πάντα με χαμόγελο, αλλα πχ. Ειχαμε προβλήματα (όλη η εταιρεία) με ενα άτομο που ειχε μπει επειδή ήταν φίλη φίλων του και ενώ την έβριζε και ελεγε πως δεν του εκανε και ήθελε να την απόλυσει και έβλεπε ολα τα πράγματα που γίνονταν, την άφηνε να κάνει ότι ήθελε. Αυτό κυρίως φάνηκε το καλοκαίρι που ουσιαστικά με εοχε να δουλευω 13ωρα και ενώ και η αλλη η κοπέλα ήταν κανονικα στο ίδιο πόστο με εμένα δούλευε 4 ώρες και μετά πηγε θάλασσα. (αλήθεια το λέω το προηγούμενο καλοκαίρι δεν είδα τι χρώμα είχε ο ήλιος). Μετά μου εδωσε μονο 1 εβδομάδα διακοπές απο ολες τις μέρες, αλλά το περασαν σαν να ειχα παρει ολες τις μέρες. Οταν ο υπόλοιπος κόσμος βγήκε για τηλεργασια εγώ ουσιαστικά ήμουν ακόμα σε 4 διαφορετικα ποστα, να προσπαθώ να τα κάνω όλα χωρίς βοήθεια και χωρίς ρεπό. Καπου εκει ειχα αρχισει να κουραζομαι αλλα ημουν κουλ.
    Νομίζω ουσιαστικά αυτό που με οδήγησε να κλαταρω μετά απο ενα σημείο ήταν το γεγονός πως τους τελευταίους μήνες είχε αλλάξει του απέναντι μου, γιατί του ειχα πει πως πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό της δεης που δεν ειχε πληρώσει 10μηνες τώρα ή ενα παιδί που απολυθηκε αλλα δεν του ειχε πληρωθεί μια υπερωρία και θα έφερνε την επιθεώρηση. Με τοση κουραση και τρέξιμο, όταν τον είδα να κανει 180 στροφή απέναντι μου και να μου συμπεριφερεται λες και ήμουν το πιο απαίσιο στρουμφακι και μετά να με σχολιαζει ασχημα σε αλλους συναδέλφους κ να τους έχει σε μεγαλύτερη εκτίμηση με έκανε να νιώθω και πίεση και burn out και 10.000 πράγματα δεν ξέρω και εγώ τι και είπα στο τέλος απλά αντιος!

    #71258

    Nya92
    Συμμετέχων

    Ευχαριστώ πολύ έχετε δίκιο! και στην τελική ότι γίνει έγινε

    #71049

    Nya92
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα, για μένα αν θες κάνε το έστω σαν δοκιμή. Το προηγούμενο καλοκαίρι δούλεψα και εγώ σεζόν, αν και δεν ήμουν σερβιτόρα ή κάτι τέτοιο που νομίζω είναι πιο κουραστικό, δούλευα 12 ώρες την ημέρα κ συνήθως προλάβαινα να φάω το βράδυ. Αλλά μου άρεσε πολύ η εμπειρία πολύ κ θα το ξανάκανα. Αν ανησυχείς για τον κόσμο, σκέψου μήπως πας σε κάποιο μικρότερο νησί πχ. Τήνο, Κύθηρα κλπ. ίσως εκεί τα πράγματα να είναι πιο ήσυχα σε σχέση με κάποιο νησί όπως η Μύκονος, ή η Ρόδος.

    #69152

    Nya92
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα, δυστυχώς έχω συναντήσει αρκετά προβλήματα και μικρά και πιο σοβαρά σε διάφορες δουλειές που έχω δουλέψει.
    Νομίζω τα πιο αστεία είχαν να κάνουν με στερεότυπα όπως για την μυική δύναμη. Για παράδειγμα τα καλοκαίρια κυρίως δουλεύω σε καταδυτικά κέντρα και βοηθάω και στην εκπαίδευση, αλλά και στον καθαρισμό και την μεταφορά του εξοπλισμού. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έπρεπε να μεταφέρω περίπου 40 κιλά για μια αρκετα μεγάλη απόσταση και να ξανακάνω την ίδια διαδικασία 3 -4 φορές ωστε να μεταφέρω όλες τις μπουκάλες. Οι φορές που άκουσα το ωχ μπορείς; να σε βοηθήσουμε; κορίτσι πράμα δεν είναι σωστό! Ηταν πάρα πολλές! Αλλά αυτά τα σχόλια δεν με πείραξαν ποτέ ιδιαίτερα, ίσα ίσα που τους απαντούσα ευγενικά και με ένα χαμόγελο. Τέτοια σχόλια με στενοχωρούσαν περισσότερο όταν τα συναντούσα σε κοπέλες τύπου “ήθελα πολύ να κάνω κατάδυση, αλλά δεν πίστευα πως μπορώ να το κάνω γιατί είμαι κοπέλα”, δυστυχώς υπήρχαν πολλά τέτοια σχόλια.
    Τέλος πάντων, νομίζω τα χειρότερα είναι όταν δεν με παίρνουν στα σοβαρά γιατί είμαι κοπέλα. Πριν ένα διάστημα είχα γράψει και μια ιστορία για έναν τύπο στην κατάδυση που θα προτιμούσε να πνιγεί παρά να τον βοηθήσω (ακόμα θυμάμαι τον πειρασμό), αλλά και τώρα που είμαι υπεύθυνη σε γραφείο πολλές φορές καταλαβαίνω πως πρέπει να δουλεύω πιο σκληρά για να αποδείξω πως “παρά του οτι είμαι κοπέλα μου κόβει”. Έχω αποδείξει οτι είμαι καλή στην δουλειά μου και δουλεύω και παραπάνω από όλους, πολλές φορές στο αφεντικό (που με εχει βάλει υπεύθυνη) ΑΛΛΑ όταν θα του πω το τι πρεπει να γίνει για μια δουλεια και πως δεν θα το ακούσει αμέσως. Θα χρειαστεί να ρωτήσει άλλους 10 άντρες για να φτάσουν στο συμπέρασμα οτι τους είπα κάτι σωστό. Νομίζω αυτό με εκνευρίζει παραπάνω από ολα.

    #57831

    Nya92
    Συμμετέχων

    Ισχύει! Να τους γνωρισουμε μεταξύ τους να κανουν φαν κλαμπ!

    #57832

    Nya92
    Συμμετέχων

    τουλάχιστον ελπίζω τώρα να κατάλαβες οτι αυτός ειναι ο ηλίθιος της παρέας και να μην ρίχνεις τον εαυτό σου για χάρη του

    #57294

    Nya92
    Συμμετέχων

    Ε αν τον έλεγαν Νικο είχαμε τον ίδιο πρώην και την ίδια (ηλίθια) αντίδραση! Πιο ίδιο δεν γίνεται. Είχαμε χωρίσει 1 χρόνο είχε μετακομίσει σε άλλη χώρα και απλά ένα πρωινό μου χτύπησε την πόρτα και χωρίς να προλάβω να ξυπνήσω (δεν είχα πιει και καφέ) είχε μπει μεσα στο σπίτι τα πάντα και δεν έφευγε για καμιά εβδομάδα. Ο συγκεκριμένος είαι θεωρώ και κάτι σε ναρκιστής και δίαφορα άλλα απλά δεν είμαι σίγουρη πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, οπότε πραγματικά φοβόμουν πως κάποιο βράδυ θα με σκοτώσει στον ύπνο μου. Έφτασα στο σημείο να φύγω από το σπίτι μου και αυτός να έχει πάεο στο σπίτι του κολλητού και να με παίρνει από εκεί τηλέφωνα και ο κολλητός μου να μην ξέρει πως να του πει να σηκωθεί να φύγει.

    #57295

    Nya92
    Συμμετέχων

    Ευχαριστώ πολύ! ισχυει αυτό που λες!

    #55278

    Nya92
    Συμμετέχων

    Και εμένα μου το είχε κάνει αυτό κάποιος..πόσο χαζό θεέ μου

    #55279

    Nya92
    Συμμετέχων

    Όλοι όσοι ξέρω λένε τα καλύτερα. Δεν έχω πάει και δεν θέλω να σου πω μεγάλα λόγια, αλλά το μισό μου σόι μένει εκεί και η κολλητή μου είναι από εκεί. Αρχικά βρες τι βίζα θέλεις να πάρεις και ξεκίνα να ψάχνεις δουλειές, αν έχεις γνωστούς είναι ότι καλύτερο να τους χρησιμοποιήσεις έστω για την αρχή. Αν είσαι κάτω των 30 έχουν κάνει μια σύμβαση μεταξύ χωρών, αλλά δεν θυμάμαι αν η Ελλάδα μπήκε επιτέλους.

    #45188

    Nya92
    Συμμετέχων

    χαχαχα.. συγγνωμη αλλά τον κάνω εικόνα και γελάω!

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)