Το ζήτημα της πολιτιστικής διάχυσης από τη μία όχθη του Ατλαντικού στην άλλη χρωματίζεται έντονα όταν ομιλούμε για ανθρώπινα δικαιώματα. Κι ενώ τα αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν συμβάλλει τα μάλα στην διευθέτηση της ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στα οποία εντάσσονται κι αυτά των Λοατκι+, οι εξελίξεις στο νομοθετικό μπορεί να αποβούν ακόμη κρισιμότερες.
Όπως όλα δείχνουν η νομοθέτης της πολιτείας του Κολοράντο Lauren Boebert, από τα διακεκριμένα και προβαλλόμενα μέλη των πιστών της QAnon, τουιτάρισε ένα προβληματικό μήνυμα την 1η Απριλίου 2022.
«Απαιτούμε από τους ανθρώπους να είναι 21 για να αγοράζουν αλκοολούχα ποτά και 21 για να αγοράζουν προϊόντα καπνού», αναφέρει το tweet. «Γιατί είναι τόσο παράλογο να απαιτείται από τους ανθρώπους να φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο ωριμότητας πριν λάβουν αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή τους σχετικά με τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητά τους;» Aναφερόταν στην πρόταση ο καθορισμός της έμφυλης ταυτότητας να ορίζεται νομικώς στα 21 έτη.
Φυσικά, η Boebert αντιτίθεται επίσης στην άμβλωση και έχει προτείνει ότι τα θύματα βιασμού χρειάζονται όπλα (!) αντί για πρόσβαση σε άμβλωση, οπότε ο συλλογισμός δεν είναι ανακόλουθος.
Τα queer άτομα, τα τρανς άτομα και τα άτομα που κάνουν αμβλώσεις θεωρούνται απειλή για τον θεσμό της πυρηνικής οικογένειας. Αυτό είναι ξεκάθαρο από τον ισχυρισμό της Boebert ότι η «επιλογή» της σεξουαλικότητας ή του φύλου πριν από την ηλικία των 21 ετών είναι ένα ζήτημα που είναι ακόμη προς συζήτηση.
Με δεδομένη όμως την εν τέλει κακοποιητική χροιά της συνέχισης μιας επίσημης ταυτότητας φύλου που δεν ανταποκρίνεται στην αυτοδιάθεση του ατόμου, για τα άτομα με δυσφορία φύλου μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν το λιγότερο εξοργιστική.
Επιπλέον οι άνθρωποι θα βρίσκουν πάντα τρόπους πρόσβασης σε οτιδήποτε είναι περιορισμένο/απαγορευμένο. Μια ματιά στο Reddit αποκαλύπτει πληθώρα συζητήσεων αφιερωμένων σε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αυτοχορήγησης ορμονών. Τέτοιοι κοινοτικοί δίαυλοι γνώσης υπήρχαν επίσης πολύ πριν από το Διαδίκτυο. Η ποινικοποίηση της τρανς υγειονομικής περίθαλψης ή της άμβλωσης δεν θα εμποδίσει στην πραγματικότητα τους ανθρώπους να προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες. Απλώς θα το κάνει πιο επικίνδυνο γι ‘αυτούς, καθώς θα στρέφονται σε μη ελεγχόμενες, αυτοσχέδιες μεθόδους.
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μειονοτήτων είναι και γυναικείο θέμα, υπό την έννοια ότι η προάσπιση της πυρηνικής οικογένειας πάση θυσία θίγει και το γυναικείο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος. Κι αυτή είναι μια εξέλιξη που πρέπει να μας προβληματίζει και για την έμμεση τυχόν επιρροή στα καθ’ ημάς, τουλάχιστον σε επίπεδο αφηγήματος.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
