in ,

Κένυα: Βίασαν και σκότωσαν λεσβία πιθανώς για να την “τιμωρήσουν”

Η γυναικοκτονία της Sheila έχει προκαλέσει κύμα οργής σε όλες τις ακτιβιστικές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η γυναικοκτονία της Sheila έχει προκαλέσει κύμα οργής σε όλες τις ακτιβιστικές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Sheila Lumumba

Σε μια φρικτή επίθεση που έχει τρομοκρατήσει την Κένυα, μια λεσβία  ακτιβίστρια βιάστηκε και δολοφονήθηκε από έξι άνδρες στο σπίτι της.

Η Sheila Lumumba, μια 25χρονη εργαζόμενη στον τομέα της φιλοξενίας, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι τους στην Karatina, μια πόλη στην κομητεία Nyeri, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό από ακτιβιστές της LGBT+ κοινότητας, καθώς από το BBC Africa.

Η ομάδα των 6 δραστών της στυγερής γυναικοκτονίας εντοπίστηκαν 4 ημέρες μετά, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η αστυνομία δεν έχει ακόμη σιγουρευτεί για το κίνητρο τους, εικάζεται ωστόσο ότι η αποτρόπαιη πράξη τους είχε τιμωρητικό χαρακτήρα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό της νεαρής γυναίκας.

Το τελευταίο προκύπτει ως σοβαρό ενδεχόμενο από τη νεκροψία της 25χρονης, από την οποία προκύπτει ότι το θύμα πριν δολοφονηθεί είχε βασανιστεί και έφερε σοβαρότατα τραύματα από ξυλοδαρμό.

 

Στο hashtag #JusticeForSheila, αμέσως μετά το βίαιο θάνατο της 25χρονης, μπορεί κανείς να διαβάσει ιστορίες τεράστιας ανησυχίας, καθώς η Lumumba για τους ακτιβιστές αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα μιας μακράς κληρονομιάς βίας κατά των LGBT+ ατόμων στην Κένυα, όπου η ομόφυλες σχέσεις είναι παράνομες.

Σύμφωνα μάλιστα με την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κένυας, τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν άγριες και αδυσώπητες διακρίσεις, πέφτουν θύματα παράνομων συλλήψεων και βασανιστηρίων, ενώ είναι εκτεθειμένα σε βίαιες επιθέσεις, κάποτε συντονισμένες από τον όχλο, που, τελικά, πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή.

“Η Sheila ήταν μόλις 25 χρονών και λεσβία. Ακριβώς όπως εγώ. Και δεν μπορώ να ησυχάσω γιατί γνωρίζω ότι σύντομα θα μπορούσα και εγώ να αποτελώ μία τέτοια σκληρή στατιστική”, έγραψε στο Twitter η Afrika, διευθύντρια του φεμινιστικού γκρουπ της κοινότητας του Kisumu, στην Κένυα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

0 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια