Υπάρχει ψυχική διαταραχή που να σχετίζεται με το ντύσιμο;

Ερωτήσεις απαντημένες από την ψυχολόγο Φαίνια Ξανθοπουλίδου.

Υπάρχει ψυχική διαταραχή που να σχετίζεται με το ντύσιμο; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους βοηθάει η θεραπεία; Η κόρη μου είναι ψυχικά ασθενής, πάντα είχε προβληματική σχέση με το ντύσιμο, αλλά βλέπω ότι χειροτερεύει. Πάντα αγόραζε ρούχα, τους έβγαζε τις ταμπέλες ή ήθελε να τα τροποποιεί, τα κόνταινε, τα έκοβε, και αρκετές φορές τα χάριζε και φορούσε πολύ λίγα, ταλαιπωρείται πολύ μέχρι να ντυθεί. Ποτέ δεν της άρεσε να βάφει τα νύχια της ή να αγοράζει στερεοτυπικά θηλυκά ρούχα. Αυτό σέβομαι ότι είναι προτίμηση και όπως εμένα μου αρέσουν αυτά που διαλέγω, έτσι υπάρχουν άνθρωποι που δεν εκφράζονται με binary ντύσιμο. Το πρόβλημα είναι όμως ότι τα τελευταία χρόνια μοιάζει βρώμικη όταν βγαίνει έξω. Δεν εννοώ να μη βάφεται, ή να μην περιποιείται όπως θεωρείται σωστό, αυτό είναι επιλογή. Αλλά εννοώ ότι μοιάζει να έχει κακή υγιεινή από τον τρόπο που ντύνεται. Το παντελόνι μπορεί να το ανεβάζει μέχρι πολύ ψηλά στη γάμπα τον χειμώνα που όλοι κυκλοφορούν με μακριά, φοράει ξεχειλωμένα ρούχα, όλα τα ρούχα της είναι πάντα σκουρόχρωμα. Περπατάει 1 ώρα για τη δουλειά και κρεμάει τα ιδρωμένα ρούχα ξανά στη ντουλάπα της. Της αρέσει τα αθλητικά της να γίνονται βρώμικα και θεωρεί τους ανθρώπους που ασχολούνται με την εικόνα επιφανειακούς. Πολλές φορές μου λέει ότι της αρέσει το τάδε ρούχο που είναι παγέτα, αλλά δε θέλει να το βάλει στη δουλειά επειδή είναι λογίστρια και δε θα την πάρουν στα σοβαρά. Γενικά κατακρίνει τους ανθρώπους κυρίως γυναίκες από τον τρόπο που ντύνονται και πάντα η πρόφαση είναι ότι στη δουλειά της είναι αυστηρό το περιβάλλον. Δε φαίνεται να παρατηρεί τι φοράνε οι γύρω της, ποιες είναι οι τάσεις, ποιοι είναι οι κανόνες υγιεινής, ή τα παρατηρεί και δε την ενδιαφέρουν. Φοράει πουκάμισο με αθλητική ζακέτα, δεν ξεχωρίσει τις περιστάσεις για το ανάλογο dress code. Πολλά ρούχα της φαίνονται ‘χαζογκομενέ λέει’, λες και οι γυναίκες που τα φοράνε δεν έχουν μυαλό. Είναι σαν να κατακρίνει κάθε έκφραση και να προσπαθεί με το ντύσιμό της να φανεί υπερβολικά σοβαρή, ή αόρατη. Τις προάλλες αγόρασε μια δαντελωτή μπλούζα και την ενοχλεί που η ντουλάπα της φαίνεται ‘σαν βάφτιση’. Κατακρίνει το mainstream ή όσους δείχνουν αυτοπεποιήθηση. Το πρόβλημα είναι ότι πηγαίνει σε συνεντεύξεις για μεταπτυχιακά και θα ήθελα να της πω ότι η εικόνα μετράει. Αλλά όταν πάω να κάνω συζήτηση, νευριάζει. Πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί και στα επαγγελματικά και στα προσωπικά της. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι η υγεία της, δυστυχώς ούτε κι εκεί γίνεται κάτι. Έχει αποφασίσει ότι δεν τη βοηθάνε οι ψυχολόγοι, ίσως όντως να μη τη βοηθάνε. Πότε ξέρουμε αν κάποιος δε βοηθιέται ή είναι σε άρνηση; Όλο αυτό με τα ρούχα, μήπως έχει όνομα;

Η φράση «ψυχικά ασθενής» μου χτυπάει άσχημα, κυρίως γιατί φοβάμαι πως αυτή σου την εντύπωση τη μεταφέρεις και στην ίδια, είτε κατά λέξη είτε με τον τρόπο σου. Δεν ξέρουμε αν είναι ψυχικά ασθενής. Κάποιος είναι ψυχικά ασθενής όταν δυσλειτουργεί σε διάφορους τομείς της ζωής του. Αλλά η ύπαρξη της δυσλειτουργίας αυτής δεν είναι δική σου απόφαση. Είναι δική της (εκτός από ανθρώπους που δυσλειτουργούν σε βαθμό που δεν έχουν συνείδηση). Αν λοιπόν πηγαίνει σε ψυχολόγο επειδή «η μαμά μου είπε ότι αυτά που κάνω δεν είναι φυσιολογικά», είναι λογικό να βρίσκεται σε άρνηση και να μην τη βοηθάει η ψυχοθεραπεία.

Δεν θέλω να σε αποπάρω, και πιστεύω ότι η στάση σου δημιουργείται από ειλικρινές ενδιαφέρον και αγωνία. Δεν καταλαβαίνω όμως πως σχετίζεις το ντύσιμο με την ψυχική υγεία. Θέλω να πω, σαφώς από αυτά που αναφέρεις, διαφαίνεται ότι η κόρη σου δεν έχει αυτοπεποίθηση και ίσως κάποια πράγματα τα βλέπει με τρόπο που δεν τη βοηθούν. Αλλά από αυτό, μέχρι να πούμε ότι είναι ψυχικά ασθενής, απέχουμε πολύ. Υπάρχουν αρκετές διαταραχές που σχετίζονται με την εμφάνιση, αλλά το κυριότερο είναι πως το βιώνει η ίδια, αν η ίδια νιώθει πως υπάρχει ένα πρόβλημα για το οποίο δεν βρίσκει διέξοδο, ή αν είναι απλώς μια επαναστατική πράξη απέναντι σε πιθανή καταπίεση (κοινωνική ή οικογενειακή).

in

Αξιολογήστε το άρθρο

34 points
Upvote Downvote

41
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
18 Θέματα σχολίων
23 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
27 Συντάκτες σχολίων
Kira K.IthilbubuntuavisFuchsia Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Just Me
Μέλος
Συμμετέχων

Πιστεύω πώς η μητέρα εννοεί πώς υπάρχει ήδη κάποια διαγνωσμένη ψυχική νόσος, την οποία δεν αναφέρει, οπότε αφήνεται να εννοηθεί πώς είναι ψυχικά ασθενής επειδή έχει θέμα με τα ρούχα. Δεν είμαι ειδικός και δεν γνωρίζω ποια συγκεκριμένη πάθηση συνδέεται με το ντύσιμο, αλλά μου φαίνεται περισσότερο σαν σύμπτωμα παρά σαν αιτία αυτή καθεαυτή. Νομίζω πώς δηλώνει χαμηλή αυτοεκτίμηση και εσωτερικευμένο θυμό. Αν έχει απορρίψει το δρόμο της ψυχοθεραπείας (ή και του ψυχιάτρου), ίσως υπάρχει κάποια εναλλακτική θεραπεία που μπορεί να τη βοηθήσει…

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τι άλλο εκτός από ψυχοθεραπεία??

Just Me
Μέλος
Συμμετέχων

Ο ψυχολόγος/ ψυχίατρος είναι σίγουρα η λύση. Αλλά όταν έχεις ένα άτομο λειτουργικό (εργάζεται/ ψάχνει μεταπτυχιακό) που φέρει και τη (νομική) ευθύνη του εαυτού του και απορρίπτει την ψυχοθεραπεία και την αγωγή, τότε ίσως κάποια μέθοδος που κινείται εναλλακτικά της κλασσικής κλινικής θεραπείας (πχ. ολιστική ψυχοθεραπεία κτλ.) μπορεί να βοηθήσει. Συνήθως τέτοιου είδους λύσεις κινούνται συμπληρωματικά, αλλά για έναν άνθρωπο που έχει απορρίψει τα υπόλοιπα ενδέχεται να λειτουργήσει ως έναυσμα για κάτι καλύτερο. Αυτό που εννοώ (χωρίς να είμαι γνώστης της νομικής) είναι όταν έχεις έναν άνθρωπο που νοσεί αλλά δεν παίρνει τα φάρμακα του, δεν μπορείς να τον εξαναγκάσεις… Διαβάστε περισσότερα »

CookieMonster
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Αν υπάρχει ψυχική διαταραχή ένας είναι ο δρόμο: ψυχολόγος/ψυχίατρος

Melia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Θα σας δώσω τη συμβουλή που εξακολουθούν να αρνούνται να ακολουθήσουν οι γονείς μου ακόμη και τώρα που πάτησα τα σαράντα: Μην ξανακάνετε ΠΟΤΕ σχόλια για τα ρούχα ή την εμφάνιση της κόρης σας. Μην της ξαναδώσετε ΠΟΤΕ συμβουλές για την εμφάνισή της. Πιθανότατα έχει κάποια σχετικά κόμπλεξ και ανασφάλειες, αλλά σας διαβεβαιώ ότι οι καλές σας προθέσεις απλά γιγαντώνουν τις ανασφάλειές της αντί να τη βοηθούν.

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πάντως τα μισά αν όχι όλα από τα παραδείγματα που ενδιαφέρθηκαν είναι/ήταν απλά στη (νεανική κυρίως) μόδα: ψηλόμεσα παντελόνια με πολυ σηκωμένα πατζακια, “βρώμικα” σνίκερς, φουτερ με πουκάμισο, φαρδιά ρούχα. Με εξαίρεση τα ιδρωμένα ρούχα στη ντουλάπα, έχω την αίσθηση οτι τα υπόλοιπα είναι ζήτημα στυλ. Επίσης ούτε εμένα μου φαίνεται πολύ κατάλληλη η παγιέτα για δουλειά γραφείου.

Το α-κτινιδιο
Μέλος
Συμμετέχων

Δηθεν, συμφωνω μαζι σου.
Η μητερα μου παντα μου φωναζε για “ιδρωμενα ρουχα” οταν εβαζα τα ιδια ρουχα δυο μερες στη σειρα, πιστευω οτι το “ιδρωμενο” ειναι σχετικο και ο καθενας εχει διαφορετικα στανταρ.
Αγαπητη μητερα, εμενα μου εκανε πολυ καλη εντυπωση που κρεμαει η κορη σου τα ρουχα της στην ντουλαπα οταν γυριζει, αντι να τα πεταει σε μια καρεκλα. Το ξερω οτι αυτο ειναι λιγο εκτος θεματος.

to_psipsini
Επισκέπτης
Συμμετέχων
to_psipsini

Πολύ σωστά α-κτινιδιο, έτσι έκανα κι εγώ …δεν είναι εκτός..
Και ακόμη το θέμα με τα ιδρωμενα είναι σχετικό και σκέφτηκα το εξής.. αν τα ρίχνει στα άπλυτα και επανέρχονται καθαρά δύο βδομάδες αργότερα είναι πολύ πιθανό να το σκέφτεται δίπλα και τριπλά πριν το κανει.

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

εγώ πάντα βγάζω τις ταμπέλες που φαίνεται η μάρκα του ρουχου έξω. Αρνούμαι να κάνω τζάμπα διαφήμιση

Wednesday
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η αλήθεια είναι ότι το κείμενο σας είναι πάρα πολύ εστιασμένο σε λάθος πράγμα κατά την άποψη μου πάντα. Έχετε επικεντρωθεί στο θέμα “ντύσιμο” χάνοντας την ουσία. Κάποια πράγματα όπως τα ταμπελακια και οι μεταποιήσεις,το να μη φοράς απόλυτα θηλυκά ρούχα αλλά πιο unisex, είναι κάτι πάρα πολύ συνηθισμένο πιστεύω. Το να μη φροντίζεις την προσωπική σου υγιεινή και να έχεις εγκαταλείψει την καθαριότητα του εαυτού σου είναι κάτι άλλο. Μπορεί τα δεύτερα να κρύβουν κάποια ψυχολογική πίεση (δε μπορώ εγώ να μιλήσω για παθήσεις) αλλά δε σχετίζονται με τα πρώτα. Και το γεγονός ότι και στα μάτια της κόρης… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Εγώ θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή σε εσάς μαμά (παρ’όλο που θεωρώ πολύ “μικρό” τον εαυτό μου για να δίνει συμβουλές): αυτό το “όνομα” που ψάχνετε, η ταμπέλα, η διάγνωση μιας ψυχικής ασθένειας δε θα σας χρησιμεύσει ΠΟΥΘΕΝΆ. Πουθενά όμως. Και σας γράφει ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με ψυχικές διαταραχές. Η διάγνωση δεν έχει καμία σημασία. Και αυτή αποτελεί μια επιπρόσθετη διαπίστωση του προβλήματος. Δε γνωρίζω αν όλα αυτά που αναφέρατε συνιστούν ψυχική ασθένεια ή απλά μια διαφορετική στάση ζωής. Αν η κόρη σας δυσλειτουργεί, το μόνο που θα τη βοηθήσει είναι η συστηματική ψυχοθεραπεία.

Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κυρία Ξανθοπούλου, πριν κάποιο καιρό ένας παιδοψυχιατρος μου είχε πει ότι τα παιδιά με αυτισμό έχουν πρόβλημα με τα ταμπλεκια των ρούχων. Και με είχε ρωτήσει για τον γιο μου αν τον ενοχλούν. Το λέω γιατί στο κείμενο η γράφουσα αναφέρεται στα ταμπελακια. Μπορεί να έχει αυτισμό ; Εξού και το κόψιμο τους ή η δυσκολία στο ταίριασμα των ρούχων; Δεν θέλω να βγάλω αυθαίρετο συμπέρασμα , απλά το θυμήθηκα που μου το είπε ο γιατρός.

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο αυτισμος βέβαια δεν είναι ψυχική ασθένεια αλλά αναπτυξιακή διαταραχή (απλώς το αναφέρω)

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Πολλοί άνθρωποι έχουν θέμα με τα ταμπελάκια και τις υφές υφασμάτων, δεν έχουν όμως όλοι αυτισμό ή ΔΕΠΥ.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Εγώ πάντως επιβεβαιώνω ότι κανένα ρούχο μου δεν έχει ταμπέλα 🙂

Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εννοείται ότι μπορεί κάποιος να τις κόβει επειδή τον ενοχλούν ή κάνουν γρατσουνιές, εδώ βλέπουμε ότι έχει και άλλα θέματα με τα ρούχα. Και ο γιατρός τότε με είχε πει ότι οι άνθρωποι με αυτισμό δεν αντέχουν καθόλου να τους ακουμπάει η ταμπελα.
Angus δεν είναι ψυχική ασθένεια , δεν είπα κάτι τέτοιο.

bubuntu
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είσαι φίλη μου!

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Όχι μόνο στον αυτισμό αλλά σε διάφορες διαταραχές που έχουν και αισθητηριακές δυσκολίες μπορεί ο άλλος να δυσανασχετεί με τα ταμπελάκια των ρούχων ή την υφή των υφασμάτων.
Επίσης μπορεί κάποιος να έχει γενικά ευαίσθητο δέρμα και να τον ενοχλούν.
Κι εγώ κόβω τις ταμπέλες από τα ρούχα γιατί δεν μου αρέσει να φαίνονται και γιατί έχω αισθητηριακές ευαισθησίες (ιδιαίτερα την περίοδο των αλλεργιών).
ΥΓ. συμφωνώ με τ@ angus

Fuchsia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Fuchsia

Αρα απο τα ταμπελακια βγαλαμε συμπερασμα οτι εχει αυτισμο.Ωραια..

Ithil
Μέλος
Συμμετέχων

Και εγώ δεν έχω αφήσει ταμπελάκι για ταμπελάκι. Και στων παιδιών μου, μέχρι που η 5χρονη κόρη μου, μου είπε, μαμά, σταμάτα να μου κόβεις τις ετικέτες απο τα ρούχα. Έτσι, για να περάσω και σε αυτά τις δικές μου υστερίες 😛

to_psipsini
Επισκέπτης
Συμμετέχων
to_psipsini

Πολυ ενδιαφέρον post. Γραφω αυτά που σκέφτομαι, υποθέτω, εικάζω. Αφού έχει διαγνωστεί με κάποια ψυχική νοσο όπως αναφέρετε και εφόσον διαπιστώνω από τα λεγόμενά σας πως είναι λειτουργική κατά τα άλλα, ας μείνει στην άκρη για λίγο το dress code. Ακόμη γράφετε πως το θέμα είναι η υγεία της και αυτό είναι το πρωτεύον. Έχει ένα είδος άρνησης προς τους ψυχολόγους που την κουραραν ως τώρα? Ίσως δεν συνάντησε τον/ την κατάλληλο τεριαστο της. Ίσως ακόμη θέλει να διαχειριστεί μόνη της για λίγο αυτό που συμβαίνει (?). Ακόμη αναρωτιέμαι για την ηλικία της. Πολλοί από μας στα 20-25 ήμασταν ..όχι… Διαβάστε περισσότερα »

to_psipsini
Επισκέπτης
Συμμετέχων
to_psipsini

Ακόμη, πώς είναι κάποιος που μοιάζει να έχει κακή υγιεινή με τον τρόπο που ντύνεται? Αδυνατω να καταλάβω.

Μήπως δεν είναι διαγνωσμένη κάποια ψυχική ασθένεια? Καθόλου??

Ακόμη, αναρρωτηθηκα εξ αρχής όταν το διάβασα μήπως θέλετε κατά βάθος να της υποδειξετε πως να ντύνεται, ή και να ντύνεται όπως εσείς?

Απλά αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει καμία επικριτική διάθεση.

lady gaga
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όσες φορές και να τονίσεις ότι δεν έχεις επικριτική διάθεση, ένας γονιός που αρνείται να δεχτεί έστω και λίγο ότι σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ευθύνεται αυτός για διάφορες συμπεριφορές του παιδιού του, θα παρεξηγηθεί και θα διαβάσει μόνο κατηγορίες στο κείμενό σου. Έχω διαφωνήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια με γονείς του περιβάλλοντός μου, καλούς φίλους των γονιών μου, που παίρνουν αμέσως αμυντική στάση σε τέτοιες συζητήσεις. Κατά τα άλλα, είμαι απολύτως σύμφωνη με το σχόλιό σου και τις ερωτήσεις σου και θα ήθελα πολύ, αν όχι να τις δω απαντημένες εδώ, να μπει η γράφουσα μαμά στην διαδικασία… Διαβάστε περισσότερα »

to_psipsini
Επισκέπτης
Συμμετέχων
to_psipsini

Το σκέφτηκα και γι’αυτό το τονίζω επανειλημμένα. Δεν σου κρύβω πως κι εγώ έχω έρθει αντιμέτωπη με ποικίλες αντιδράσεις.
( Αααλλο σοβαρό θέμα αυτό. Οι άνθρωποι όταν γίνονται γονείς τυφλώνονται? Αγχώνονται? Αγωνιούν τόσο που αδυνατούν να δουν την κακοτροπη και κακοποιητικη συμπεριφορά τους σε βάρος των παιδιών?…η λίστα του forbes συνεχίζεται…)
Όμως το θέμα δεν είναι να μην παρεξηγηθεί η γραφουσα, αλλά αν πραγματικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα , πόσο μάλλον μια διαγνωσμένη ψυχική νόσος.
Και ακόμη το να μην έρθει σε σύγκρουση με το παιδί της αλλά να το βοηθήσει ουσιαστικά….
Χαίρομαι που συμφωνούμε lady😊

lady gaga
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτά τα ερωτήματα μέσα στην παρένθεση, δεν είναι καθόλου δευτερεύονται για να είναι μέσα σε παρένθεση! Αναρωτιέμαι πολλές φορές κι εγώ, τι παθαίνουν οι γονείς όταν γίνονται γονείς, τι παθαίνουν οι καθηγητές όταν γίνονται καθηγητές και γενικά τι παθαίνουν όλοι όταν αποκτάνε εξουσία ή όταν απλά ανεβαίνουν σκαλοπάτι και δεν είναι πλέον τόσο χαμηλά όσο νιωθαν σε προηγούμενες φάσεις. Η απάντηση που δίνω εγώ είναι ότι ξεχνάνε συνειδητά. Επιλέγουν δηλαδή να ξεχάσουν γιατί έτσι ίσως απαλύνεται κάπως ο πόνος που βιώσανε οι ίδιοι σαν παιδιά, η αδικία που δέχτηκαν οι ίδιοι σαν διδακτορικοί φοιτητές για παράδειγμα (παθούσα γι αυτό το… Διαβάστε περισσότερα »

to_psipsini
Επισκέπτης
Συμμετέχων
to_psipsini

Ισχύουν πολλά από αυτά που αναφέρεις και με βρίσκουν σύμφωνη. Πραγματικά το site είναι μια όαση!!!!! Και μπράβο στη Λένα , στους συνεργάτες της , αλλά και σε εμάς που συμμετέχουμε με τον δικό μας τρόπο. Όσον αφορά το θέμα των εκάστοτε “καταπιεστών”, γιατί κάπως έτσι είναι, πιστεύω πως είναι μεν ένα είδος κατάχρησης εξουσίας ( τόσο απλά) και ακόμη και οι πιο προοδευτικοί χαρακτήρες υιοθετούν δικτατορικές συμπεριφορές, κακοποιητικες απέναντι στα υφιστάμενα μέλη ομάδας , οικογένειας κλπ αλλά και διατηρούν πάντοτε έναν κύκλο υποτακτικών. Θέλω να πως πως αυτού του είδους η μικρή κοινωνία θα παρέπεμπε σε μαζικό επίπεδο σε… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Πάντως εμένα το σόι μου το χαρακτήριζε έτσι επειδή φοράω ασιδερωτα, λέει δείχνουν βρώμικα.

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κι εμένα το “μοιάζει να έχει κακή υγιεινή με τον τρόπο που ντύνεται” μου θύμισε λίγο ατάκα της γιαγιάς μου, του στυλ, “που κυκλοφορείς έτσι με σκισμένο τζιν θα νομίζουν οτι είσαι άστεγη”

to_psipsini
Επισκέπτης
Συμμετέχων
to_psipsini

Ντοινγκ…ε τι να πω….
Έχω την εντύπωση και το αναφέρω στο σχόλιο πως η μητέρα έχει κάποιο άλλο , δικό της μάλλον θέμα, πρόβλημα…δηλαδή αυτό για το παντελόνι ως την γάμπα θα ήθελα να σχολιάσω πως ο μίσος φοιτητόκοσμος, όχι μόνο και μεγαλύτερες ηλικίες, έτσι κάπως κυκλοφορούν. Και μπράβο τους …

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Βρίσκω πάντοτε τις απαντήσεις της Φαινιας εξαιρετικές.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κυρία μαμά, μήπως εσείς έχετε παθολογική σχέση με το ντύσιμο και την εικόνα σας, και σας απορρίπτει; Λέτε πως κριτικάρει τους άλλους για τον τρόπο που ντύνονται. Πού ξαναείδα κριτική; Α, στην ερώτησή σας! Αν μεγάλωσε με επικριτικότητα, μην απορείτε που είναι επικριτική. Εξετάστε κι αυτό το ενδεχόμενο, με ειδικό, όχι μόνη σας.

Επίσης δεν κατάλαβα ποιο το πρόβλημα υγείας της, εννοείτε ότι παραμελεί την προσωπική της υγιεινή; Πόσο την παραμελεί; Κάνει μπάνιο κάθε 15, δεν πλένει ποτέ τα χέρια της και φοβάστε μην αρρωστήσει ή ξαναφοράει ρούχα που τα φόρεσε για μια ώρα αντί να τα πετάξει κατευθείαν στο πλυντήριο;

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αναρωτιέμαι τι ακριβώς εννοεί το άτομο που έστειλε την ερώτηση με το ψυχικά ασθενής και ποιος έκανε τη διαγνωση. Δεν λέω ότι δεν είναι ψυχικά ασθενής, μπορεί και να είναι. Αλλά είναι πολύ γενικό έτσι που το γράφεις, σαν οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια να έχει τα ίδια side effects ή σαν ο,τιδηποτε κάνει να οφείλεται στην ψυχική ασθένειά της.