Τσακώθηκα με συμμαθητή γιατί υποστήριξε την Χρυσή Αυγή

Ανταπόκριση από το σχολείο

Lou Escobar

Το πρωί (νομίζω την 4η ώρα) στο σχολείο ήταν ανοιχτή η τάξη μας και το τμήμα μου μπήκε να αφήσει κάτι πράγματα από προηγούμενη ώρα (γιατί είχαμε πάει σε άλλη τάξη) και οι περισσότεροι κατέβηκαν για διάλειμμα. Εγώ έμεινα με κάτι παιδιά για να παίξω τριλιζα στον πίνακα. Ένα παιδί (το παιδί που τσακώθηκα μετά από λίγο) άρχισε να γράφει στον πίνακα ΠΑΣΟΚ και η αδελφη του ΚΚΕ (αν θυμάμαι καλά). Κάπου εκεί άρχισε η κουβέντα τι υποστηρίζει ο καθένας. Εγώ σκέφτηκα πως ίσως κάποιο παιδί δεν ήθελε να πει ποιο κόμμα υποστηρίζει οπότε είπα: ” Οι πολιτικές πεποιθήσεις είναι κάτι προσωπικό. Όσο δεν υποστηρίζετε χρυσή αυγή, ας υποστηρίξει ο καθένας ότι θέλει”. Μετά δεν θυμάμαι ακριβώς πώς συνεχίστηκε η κουβέντα και έπειτα ξεκίνησε ο εξής διάλογος:

Εγώ: Η Χρυσή Αυγή είναι μια φασιστική, εθνικιστική οργάνωση…

Κάπου εκεί με διακόπτει ο τυπάς και λέει: “Η Χρυσή Αυγή είναι εθνικιστική και όχι φασιστική. ”

Εκεί λέει ένας άλλος: “Φυσικά και δεν είναι εθνικιστική. Και εγώ εθνικιστής είμαι αν είναι έτσι”

Εγώ ρωτάω: ” Παιδιά μήπως τυχαίνει να ξέρετε τι είναι εθνικισμός; ”

Λέει ο πρώτος: ” Μα φυσικά. Είναι όταν αγαπάς την πατρίδα σου”.

Εγώ λέω: ” Όχι. Είναι όταν δεν θες ούτε ξένους όπως είναι οι Αλβανοί, ούτε μετανάστες…’

Και ΠΆΛΙ με διακόπτει ο ίδιος (ας τον πούμε Χ, γιατί κουράστηκα να γράφω έτσι) και λέει: Δεν έχω θέμα με αυτούς. Η πρόσφυγες με ενοχλούν.

Εγώ εκεί φόρτωσα και λέω: “Ρε το ξέρεις ότι αύριο το πρωί θα μπορούσες να είσαι και εσύ πρόσφυγας; Θα ήθελες να πιστεύουν το ίδιο και για σένα; Η ζωή είναι ανθρώπινο δικαίωμα και το αξίζουν όλοι.’

Χ: “Ναι, αλλά δεν είμαι. Αυτή είναι η διαφορά. Σε 50 χρόνια που θα είναι περισσότεροι από σένα και μένα και θα αναγκαστείς να φοράς μπούρκα έλα να μου μιλήσεις. Αλλά το ξέχασα η δική σου γνώμη δεν μετράει, αφού είσαι κορίτσι”.

Τον κοίταξα με αηδία και πήρα την φίλη μου και βγήκαμε έξω, στο προαύλιο. Μιλήσαμε για άσχετα και γέλασα με ένα αστείο περιστατικό που συνέβη, οπότε ψιλοξεχαστηκα. Μετά χτύπησε το κουδούνι για να μπούμε μέσα και εκεί που μπήκα στην τάξη γυρίζει και μου λέει ο Χ : ” Οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα” . Αυτό που ακολούθησε ξέρω ότι ήταν κακό και ότι λογικά θα μου την πείτε αλλά εγώ χαίρομαι που έγινε.

Απλώς γύρισα και του έκανα κωλοδάχτυλο. Ίσως, θα έπρεπε να νιώθω μετάνοια ή τύψεις, αλλά το μόνο που νιώθω είναι ικανοποίηση. Δεν μου είπε τίποτα, γιατί μπήκε η καθηγήτρια και μετά αφού δεν του μίλαγα καθόλου, ήρθε την επόμενη ώρα και μου είπε πως τα είπε “για πλάκα”. Εγώ απλά τον κοίταξα και δεν του είπα τίποτα. Μάλλον θύμωσε, αλλά δεν πειράζει. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα του ξαναμιλήσω.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

41 points
Upvote Downvote

55
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
35 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
30 Συντάκτες σχολίων
Everybody should be a feministLouΕiria Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Τι θα έλεγες να μην του ξαναμιλήσεις; Δεν είναι και υποχρεωτικό άλλωστε. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, ούτε υπάρχουν μαγικές κουβέντες για να συμμορφωθούν. Μόνο η κοινωνική απομόνωση μπορεί να τους ταρακουνήσει, και αν όχι να αλλάξουν να μαζευτούν και να μην λένε τέτοια.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Να μην αισθάνεσαι τύψεις για το κωλοδάχτυλο, αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνει και σε αυτή τη γλώσσα του μίλησες. Προληπτικά θα έλεγα να γυρίζεις σπίτι με παρέα τις επόμενες μέρες, κυρίως βράδυ.

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Με προβληματίζει ιδιαίτερα η κλιμάκωση (ιδιαίτερα μετά τον αποκεφαλισμό στο Παρίσι) αντιδράσεων στο διάλογο από γενικά επιχειρήματα σε προσωπικά σε χειρονομίες. Ο καθένας έχει τις ιδέες του και αυτές πρέπει να γίνουν σεβαστές κι όχι αιτία για επίθεση οποιουδήποτε είδους.

Με την ευκαιρία είναι “οι πρόσφυγες” όχι “η πρόσφυγες”

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

To “οι πρόσφυγες με ενοχλούν” και το “η δική σου γνώμη δεν μετράει, αφού είσαι κορίτσι” είναι μακράν μεγαλύτερη κλιμάκωση από τη συγκεκριμένη χειρονομία. Οι λέξεις μπορούν να είναι εξίσου επιθετικές, ή και πολύ περισσότερο.
Στην ουσία αυτή χρησιμοποίησε αεροβόλο ενάντια σε κανόνι και κάπως βγήκε και από πάνω. Από εμένα είναι thumbs up.

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

“η (sic) πρόσφυγες ενοχλούν” ήρθε στο ρυθμό της συζήτησης (μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση ημερών αν ισχύει η όχι και που) αλλά ήταν φυσιολογική εξέλιξη σε μια κουβέντα για τον εθνικισμό. Το “η δική σου γνώμη δεν μετράει, αφού είσαι κορίτσι” είναι φτωχό επιχείρημα λογικό για το επίπεδο πιτσιρικά στο γυμνάσιο εξαιρετικά άστοχο μετά τα 20. Εξακολουθούν να είναι φραστικά επιχειρήματα. Οτιδήποτε φεύγει από το λεκτικό ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς που καλό είναι να αποφεύγονται από όλους. Εάν ήταν τόσο πετυχημένο όσο λέτε γιατί δεν του έδειξε το δάκτυλο όταν ήταν δίπλα του και μπορούσε να αντιδράσει κι αυτός; Γενικά αντιπαθώ… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Πιθανότατα ο χρυσαυγίτης έτσι θα το έγραφε, της γράφουσας απλά της ξέφυγε, όπως άλλωστε γράφει και όλα τα υπόλοιπα άρθρα σωστά. Μην γίνεσαι grammar nazi. Φράσεις όπως “η δική σου γνώμη δεν μετράει επειδή είσαι κορίτσι” και “οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα” είναι πολύ προσβλητικές. Ειδικά η πρώτη. Της αρνήθηκε συνταγματικό δικαίωμα (έκφρασης γνώμης) λόγω του φύλου της. Αυτές οι ιδέες δεν είναι σεβαστές. Είναι ρητορική μίσους και αρνείται το status τιμής της. Όπως δεν είναι σεβαστή και η Χρυσή Αυγή, μία εγκληματική, φασιστική, ρατσιστική οργάνωση. Το είπε και το Δικαστήριο! Από την άλλη, έχεις δίκιο, οι χρυσαυγίτες έχουν αποδείξει… Διαβάστε περισσότερα »

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ ότι οι εκφράσεις είναι απαράδεκτες το έγραψα ήδη. Βασικά είναι λάθος από τόσες πλευρές που απλά ελπίζεις να μην ακουστούν ξανά. Απλά θεωρώ απαραίτητο να σταματά η κλιμάκωση. Απομονώνεις όποιον χρησιμοποιεί τις εκφράσεις ελπίζεις να σε ακολουθήσουν αρκετοί για να κάνεις τη διαφορά (έχουμε δει πολλά άρθρα για απαράδεκτες εκφράσεις που φέρνουν το γέλιο στους παρόντες και η γράφουσα δε ξέρει τι να πει). Ναι δεν είναι ευχάριστο να υποχωρούμε αλλά δυστυχώς μπορούν να στραβώσουν τα πράγματα “better safe than sorry”. Νομίζω ότι έχουμε αρκετή βια στην καθημερινότητα για να μη χρειαζόμαστε άλλη. Emaero ευχαριστώ για την άποψη σου.… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Διαφωνούμε εξ αρχής στο τι αποτελεί κλιμάκωση.
Τα σχόλια ήταν επιθετικά και απαράδεκτα, δεν ήταν ούτε “φυσιολογική εξέλιξη της συζήτησης” , ούτε “φτωχά επιχειρήματα” . Ήταν ατομικές βόμβες. Οι λέξεις έχουν δύναμη.
Σαν γυναίκα ένιωσα να ανάβει φωτιά στο πίσω μέρος του κρανίου μου από το δεύτερο σχόλιο. Δεν έχω νιώσει ποτέ έτσι με κάποιον που μου έβγαλε δάχτυλο.
Δεν είναι όλες οι χειρονομιες στην ίδια κατηγορία όπως δεν είναι και όλες οι λεκτικές προσβολές.

Emaero
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Observer, ο σεξισμός και ο ρατσισμός δεν είναι ιδέες. Και όχι μόνο δε θα πρέπει γίνονται σεβαστές, αλλά αυτοί που τις υποστηρίζουν θα πρέπει να μάθουν να κλείνουν το στόμα τους.
Επίσης διορθώνεις ένα παιδί που έκανε ένα τυπογραφικό λάθος; Γιατί; Επειδή αυτά που γράφει εκείνη είναι πιο έξυπνα από αυτά που γράφεις εσύ;

Queen of spades
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οι ιδεες και οι αποψεις δεν ειναι αυτοματως σεβαστες και σιγουρα δεν ειναι ολες ιδιες. Μερικες ειναι επικινδυνα σκουπιδια και ως τετοια πρεπει να αντιμετωπιζονται, να απομονωνονται και να καταδικαζονται. Οι ανθρωποι που φερουν τις ιδεες ειναι που εχουν δικαιωματα.

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οχι δεν πρέπει όλες οι απόψεις να γίνουν σεβαστές γιατί δεν είναι όλες οι απόψεις σεβαστές.-

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Πόσο σε χαίρομαι, πόσο!!! Μπράβο για άλλη μια φορά που αντεδρασες, έδειξες την παιδεία και το ήθος σου! Μην του ξαναμιλήσεις, δεν χρειάζεται, δεν έχει να σου προσφέρει κάτι.

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Για την ιστορία του πράγματος, εθνικισμός είναι ιδεολογία που καταρχήν δεν παίρνει αρνητικό πρόσημο. Η γένεση και η ένταξη ενός έθνους εντός εδαφικά οριοθετημένου εθνικού κράτους αποτέλεσε προϋπόθεση ανάδειξης διαφόρων ειδών εθνικισμού πχ φιλελεύθερος, αντί- αποικιακός (εδώ εντάσσεται η ελληνική επανάσταση), συντηρητικός, ιεραρχικός εθνικισμός (εδώ εντάσσονται οι φυλετικές διακρίσεις). Το αρνητικό πρόσημο δίνεται σε ορισμένα είδη εθνικισμού, όχι εξ ορισμού στην γενική έννοια εθνικισμός.

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αντι αποικιακη δεν ηταν η ελληνική επανάσταση καθοτι δεν υπήρξε αποικία. Αντι αποικιακοι ηταν οι εθνικισμοί πχ. στις αραβικες χώρες εναντιον τ
των Βρετανών κτλ, και εκφραστηκαν κυριως απο τα κομματα Μπααθ. Γενικα για την ιστορία, ο εθνικισμος στις μερες μας έχει αρνητικη χροιά. Πριν 200 χρόνια ηταν προοδευτικος απο την αποψη οτι οι κύριοι φορείς του, οι αστοί, σε σχεση με το παλιο, τους φεουδάρχες και τους βασιλείς, αντιπροσώπευαν την εξέλιξη της οικονομίας, και συνεπακολουθα και των ιδεων κτλ κτλ, προς ενα νέο επίπεδο.

Ponemenosspourgitis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αντί – αποικιακός ήταν ο αγώνας του κυπριακού λαού εναντίον των Βρεττανών.
Η ελληνική επανάσταση δεν είναι επανάσταση, αλλά εθνικός απελευθερωτικός αγώνας, επανάσταση ήταν η γαλλική και η ρώσικη, που έγιναν μέσα στο ίδιο έθνος. Εδώ είχαμε την προσπάθεια ενός έθνους να απελευθερωθεί από ένα άλλο έθνος μέσα στην ίδια χώρα. Και απο την στιγμή που τότε η εθνική συνέιδηση είχε κύριο χαρακτηριστικό την θρησκεία, μπορούμε να πούμε ότι ήταν, θρησκευτικός εθνικός απελευθερωτικός αγώνας.
Το έθνος παραπέμπει κατευθείαν στην φυλή, αρχηγός, ράτσα, υπεροχή, με αποτέλεσμα να φλερτάρει άμεσα με τον φυλετικό ρατσισμό [ναζισμό]. Ποιο σωστά ακούγεται η λέξη πατριωτικός.

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Η ελληνική επανάσταση ήταν μορφή εθνικο-απελευθερωτικού / αντί-αποικιακού εθνικισμού (κοινή επιθυμία του έθνους για εθνική απελευθέρωση) με στοιχεία φιλελεύθερου εθνικισμού (εξουσία στο έθνος, διεκδίκηση ελευθερίας και δημοκρατίας). Η γαλλική δημοκρατία είναι αποτέλεσµα εθνικιστικού κινήματος που ζητούσε να νομιμοποιήσει την πολιτική αρχή με καίριο ρόλο του γαλλικού εθνικισμού στο δημοκρατικό μετασχηματισμό εξουσίας καθώς η γαλλική δημοκρατία εγκαθιδρύεται ως αποτέλεσµα εθνικιστικής διεκδίκησης. Κάτι αντίστοιχο επιχειρήθηκε και εν μέρει πραγματώθηκε και εδώ, στην ελληνική επανάσταση, αλλά σε αντίθεση με άλλες επαναστάσεις της εποχής, δεν οδήγησε στην ίδρυση ελληνικού εθνικού κράτους διότι τα μετεπαναστατικά Συντάγματα δεν το πέτυχαν αυτό. Η δημιουργία ελληνικού εθνικού κράτους… Διαβάστε περισσότερα »

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ειλικρινά, πες μου ποιος εχει γράψει για τον διχασμένο ελληνικο εθνικισμό κατα τη διάρκεια της επανάστασης και τη σύγκρουση εντος εκτός ελληνικης επικράτειας για την αποκτηση ιθαγένειας. Νομιζω ότι τα έχεις μπερδέψει! Οπως και να έχει ο εθνικισμός ειναι κακος στις μέρες μας και η χρυσή Αυγή δεν ειναι εθνικιστική ειναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν είναι δύσκολο να βρεις πηγές αν ψάξεις. Ενδεικτικά Δερτιλής Επτά πόλεμοι, 4 εμφύλιοι, 7 πρωχεύσεις, Κωστής τα κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας, Καλύβας Καταστροφές και θρίαμβοι – 7 κύκλοι σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, Gunnnar για τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και άλλα πολλά. Και βέβαια ο John Anthony Petropoulos για τις συγκρούσεις των φατριών. Και Λυριτζής κράτος εξουσία πολιτική 1830-1880.
Ο εθνικισμός έχει επικρατήσει στις μέρες μας να έχει αρνητική έννοια αλλά είναι λάθος ιστορικά, εννοιολογικά, πώς να το κάνουμε τώρα. Πληροφορία για αυτό μπορείς να βρεις κυριολεκτικά παντού.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

ουάου! ούτε κατάλαβα τι έγραψες! 😂

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

διόρθωση: από πάνω προς τα κάτω

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αντι – αποικιακή η ελληνική επανάσταση;; Έχω ακούσει κι άλλα μαργαριτάρια (πχ ότι ήταν ταξική) αλλά μάλλον έσπασες το κοντέρ. 🙄

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ε βρε Εντελβάις, δεν το έσπασα εγώ, μακάρι αλλά άλλοι τα σπάνε, δεν είναι δικό μου μαργαριτάρι. Ψάξε στο αποθετήριο Κάλλιπος, θα βρεις ακαδημαϊκές πηγές που εξηγούν την ελληνική επανάσταση υπό αντι-αποικιακή ιδεολογία κατά του ξένου ζυγού μιας αυτοκρατορίας κτλ κτλ.

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

leas, ορίστε τι μαργαριτάρια πετούν όσοι δεν έχουν διαβάσει Ρήγα.

Υδατοκρίτης
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η ελληνική επανάσταση ήταν μόνο ένα πράγμα: αστική επανάσταση με την παγκόσμια πρωτοτυπία οι, με καταγωγή από ελληνόφωνες και αυτοπροσδιοριζόμενοι ως έλληνες – αστοί που την προκάλεσαν και στήριξαν να κατοικούν εκτός του χώρου για τον οποίο απαιτούσαν να αλλάξει, ήτοι της ρατσιστικής, σε βάρος των μη μουσουλμανικών πληθυσμών, οθωμανικής αυτοκρατορίας, που ήταν πρακτικά ήταν χαλιφάτο. Τα ιδεολογικά όπλα που χρησιμοποίησαν για να πετύχουν τη στήριξη της χριστιανής ευρώπης [διότι κακά τα ψέματα η ορθόδοξη εκκλησία., πολύ αργότερα, επί του «ιστορικού» Παπαρρηγόπουλου (τα εισαγωγικά γιατί ο άνθρωπος δεν έγραψε την ιστορία, την ανασκεύασε και την παραποίησε χυδαία) εφευρέθηκε ότι συμμετείχε… Διαβάστε περισσότερα »

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ο φιλελευθερ- ισμός έχει αρνητικό πρόσημο. Ο φεμιν-ισμός επίσης. Μάλιστα. Για τα υπόλοιπα, έγραψα πιο πάνω.

Barracuda
Μέλος
Συμμετέχων

Ασφαλώς δε χρειάζεται να του ξαναμιλήσεις. Αλλά αν σου ζητήσει το λόγο (που πιστεύω θα το κάνει ή ίσως αξίζει να το κάνει) μπορείς να του εξηγήσεις ήρεμα γιατί δεν του μιλάς και γιατί ατάκα για τις γυναίκες και την κουζίνα είναι προσβλητική. (Πάσχω από υπερβολική αισιοδοξία που με οδηγεί στη σκέψη ότι όλοι έχουμε περιθώριο βελτίωσης).

Bobos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τέλεια πρωτοβουλία η “Ανταπόκριση από το σχολείο” στείλε μας κι άλλα νεα όταν έχεις.
Εννοείται να το σκεφτείς καλά για το αν θα του ξαναμιλήσεις. Όποιος κι αν ήταν ο λόγος της διαφωνίας, αυτό που μετρά είναι ότι προσπάθησε να σε κάνει να σιωπήσεις με τα σχόλια περι γνώμης των κοριτσιών και θέσης των γυναικών στην κουζίνα. Συγχαρητήρια που αντέδρασες και έγινες δυσάρεστη.

Symbolis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Αντί να γράψετε κανένα συγκρότημα, άντε καμία ομάδα, στον πίνακα, γράφατε ΠΑΣΟΚ και Κουκουέ;

Φρίκη….

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Και καλά Κουκουέ, καλώς κακώς υπάρχει ένα σκεπτικό από πίσω, ελάχιστοι συμφωνούν οι περισσότεροι το απορρίπτουν. Αλλά ΠΑΣΟΚ, 17 χρονών παιδί να εκθειάζει το ΠΑΣΟΚ, της ρεμούλας και των σκανδάλων?

cyora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Εγώ τα προτείνω τα posts σου να γίνουν ξεχωριστή στήλη όπως ακριβώς το γράφεις “Ανταπόκριση από το σχολείο” και οποια άλλη συνομηλικη σου θέλει να στείλει να μπορεί.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πόσο αναμενόμενο ο ρατσιστής να είναι και μισογύνης.