Το στυλιστικό είδωλο της ημέρας: Lee Miller

Ψηφίστε: Τέλειο ή Α,μπα;

Μοντέλο, καλλιτέχνης, φωτογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια. Σχετίστηκε με τους καλλιτεχνικούς κύκλους των σουρεαλιστών του μεσοπολέμου και υπήρξε συνεργάτιδα και μούσα του Man Ray και του Picasso μεταξύ άλλων. Ασχολήθηκε και η ίδια με την σουρεαλιστική καλλιτεχνική φωτογραφία, καθώς και με τη φωτογραφία μόδας, ενώ κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π. έκανε πολεμικό ρεπορτάζ για λογαριασμό της Vogue και άφησε εμβληματικές φωτογραφίες από εμπόλεμες ζώνες και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Εκτός από απαράμιλλη ομορφιά, η Lee διέθετε μια χαρισματική προσωπικότητα που μαγνήτιζε τους γύρω της και όπως λέγεται ήταν το επίκεντρο της προσοχής σε κάθε κοινωνική συνάθροιση στην οποία παρευρισκόταν. Δυστυχώς έχει μείνει περισσότερο γνωστή ως μούσα και ερωμένη σημαντικών καλλιτεχνών, με το δικό της έργο να είναι για χρόνια παραγκωνισμένο. Όμως τις τελευταίες δεκαετίες μετά την ανακάλυψη του άγνωστου όγκου της δουλειάς της από τον γιο της και τις προσπάθειες του να το αναδείξει, έχει βρει την αναγνώριση που της αξίζει ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γυναίκες στο καλλιτεχνικό στερέωμα του 20ου αιώνα.

Όσον αφορά στην αισθητική και τη φινέτσα της, είναι ενδεικτικό ότι μια ολόκληρη κολεξιόν του οίκου Gucci (Fall ’07) ήταν εμπνευσμένη από το στυλ της, το οποίο διέπεται από μια ανδρόγυνη γοητεία, μελαγχολία αλλά και δυναμισμό.

*Στείλτε μας τα στυλιστικά σας είδωλα και εξηγήστε μας γιατί τα διαλέξατε!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
Rebecca de Winter Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ❤