Το Πανεπιστήμιο Princeton πληρώνει αναδρομικά μισθούς καθηγητριών

Ύστερα από έρευνα που διαπίστωσε μισθολογικό χάσμα αντρών-γυναικών

Ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια της Αμερικής συμφώνησε να πληρώσει σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια αναδρομικά ως αμοιβή σε γυναίκες καθηγήτριες ύστερα από ισχυρισμούς για έμφυλες μισθολογικές διακρίσεις. 

Το πανεπιστήμιο θα πληρώσει αναδρομικά 925.000 δολάρια και 250.000 δολάρια σε μελλοντικούς μισθούς στο πλαίσιο συμφωνίας που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας. Η συμφωνία έχει σκοπό να επιλύσει μισθολογικές ανισότητες που αποκαλύφθηκαν ύστερα από πολυετή έρευνα στον τομέα του μισθολογικού χάσματος, που επηρέασε πάνω από 100 γυναίκες καθηγήτριες. 

Η έρευνα διαπίστωσε ότι μόνο μεταξύ 2012 και 2014 οι μισθολογικές διαφορές αφορούσαν τουλάχιστον 106 γυναίκες εργαζόμενες σε πλήρη θέση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο, ενώ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, αν τα ευρήματα της Έρευνας επιβεβαιωθούν, η διαδικασία δικαστικής επίλυσης των διαφορών αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δαπανηρή λόγω ευθείας παραβίασης των ομοσπονδιακών νόμων περί ισότητας ευκαιριών.

Το Πανεπιστήμιο αποφάσισε, έτσι, να πληρώσει αναδρομικά τους χαμένους μισθούς γυναικών, καθώς και ένα μέρος μελλοντικών μισθών εν είδη αποζημίωσης για να αποφύγει τη δαπανηρή δικαστική οδό, από την οποία θα έβγαινε χαμένο οικονομικά και θα ζημίωνε τη φήμη του.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

39 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για